Kycklingkebab med kall sås
Ingredienser:
Kebabkryddad kyckling:
- 2 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 2 krm vitlökspulver
- 0,5-1 tsk sambal oelek
- 0,5 tsk salt
- ca 300 g kycklinglårfilé
- eller ca 300 g kycklingfilé
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprika
Kall sås:
- 2 dl crème fraiche
- 0,25-0,5 tsk salt
- 2 krm vitlökspulver
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk chilipeppar
Utrustning:
Gör så här:
-
Mät upp olivolja, spiskummin, vitlökspulver, sambal oelek och salt i en djup tallrik.
Rör om.
- 2 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 2 krm vitlökspulver
- 0,5-1 tsk sambal oelek
- 0,5 tsk salt
-
Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg den i marinaden och rör om.
- ca 300 g kycklinglårfilé
- eller ca 300 g kycklingfilé
- ca 300 g kycklinglårfilé
-
Hacka löken och skär paprika i strimlor.
-
Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla är det lagom varmt.
-
Stek kycklingen på hög värme några minuter så att det får färg på ena sidan.
(Undvik att röra på köttet för då är det lätt att det blir kokt istället för stekt och får då heller ingen färg.)
-
Vänd sedan på kycklingbitarna. Sänk värmen på plattan till svag-medel. Häll på lök och paprika.
-
Låt steka på svag värme ca 5-10 minuter tills löken och paprikan är mjuk.
Under tiden gör du den kalla såsen.
-
Blanda crème fraiche med salt, vitlökspulver, paprikapulver och chilipeppar. Klart!
(Du kan blanda direkt i crème fraiche-burken om du vill spara disk.)
- 2 dl crème fraiche
- 0,25-0,5 tsk salt
- 2 krm vitlökspulver
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk chilipeppar
Kebabkryddad kyckling:
Kall sås:
Serveringstips:
GI Tips:
LCHF Tips:
| Fågel | GI | LCHF | Lunch | Snabbt & Lätt |
⭐ webmaster
⭐ webmaster