Kycklinggryta Thai
Ingredienser:
- ca 4 st (ca 600-800 g) kycklingfiléer
- 1 st röd lök
- eller gul lök
- 200 g champinjoner
- 1 burk (400 g) kokosmjölk
- 1 msk röd currypasta
- 2 msk kycklingfond
- ev. ca 1-3 tsk idealmjöl
Utrustning:
Tillaga kycklinggryta så här:
-
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja.
- ca 4 st (ca 600-800 g) kycklingfiléer
-
Stek köttet i omgångar i några minuter så att köttet får lite färg runt om, det behöver inte bli genomstekt (för det blir det senare). Salta lite.
Lägg över kycklingbitarna på ett fat.
-
Hacka lök och skiva champinjoner. Stek lök och champinjoner i lite smör eller olja ca 5 min tills vätskan kokat in.
- 1 st röd lök
- eller gul lök
- 200 g champinjoner
- 1 st röd lök
-
Lägg över köttet och häll på kokosmjölk, röd curry och kycklingfond. Rör om och låt puttra ca 10 minuter. Smaka av!
Strö över lite idealmjöl om du vill ha lite tjockare sås. Låt koka någon minut.
- 1 burk (400 g) kokosmjölk
- 1 msk röd currypasta
- 2 msk kycklingfond
- ev. ca 1-3 tsk idealmjöl
Serveringstips:
GI Tips:
LCHF Tips:
Tips för att undvika tillsatser:
Hållbarhet och förvaring:
| Fågel | Huvudrätter | Lunch |
⭐ webmaster
⭐ webmaster
⭐ webmaster