recepten logo

Paprikakyckling

Paprikakyckling
Paprikakyckling är ett gott och enkelt recept med kycklingfilé i en sås med paprika, lök, vin och bacon. Servera gärna med kokt ris. På bilden har jag även dekorerat med basilikablad.
Jättegott recept med kyckling i en god sås med paprika, lök, vin, grädde och bacon.

Tid Tid: 40 min

Portioner 4 portioner

matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

glutenfritt Glutenfritt - Ta arrowrot istället för idealmjöl eller skippa redningen.

Du behöver:

Paprikasås:

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. När smöret bubblat färdigt är det dags att börja steka.

  2. Stek kycklingfiléerna några minuter på varje sida så de får färg på medelhög värme. Salta och peppra. Lägg över på ett fat.

  3. Hacka löken. Strimla paprikorna. Skär eller klipp bacon i små bitar.

  4. Hetta upp en klick smör i stekpannan om du inte har tillräckligt med fett kvar från stekningen av kycklingfiléerna.

    Stek lök, paprika och bacon några minuter.

  5. Tillsätt paprikapulver, smulad buljongtärning, grädde och vin. Låt detta småkoka ca 5 min.

  6. Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt allt koka tillsammans under lock ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

    (Om du inte har något lock till stekpannan, se till att "gräva ner" kycklingfiléerna i såsen så mycket som möjligt och koka på svag värme, eventuellt behövs lite längre tid.)

  7. Smaka av såsen och tillsätt eventuellt mer salt och/eller paprikakrydda.

    Om du vill ha en tjockare sås, vispa ner idealmjöl eller maizena (jag har inte gjort det på bilderna, jag tycker det blir bra med tunn sås också). Låt småkoka någon minut. (Du kan lägga över kycklingfiléerna på ett fat för att det ska bli enklare att vispa och sedan lägga tillbaka dem så att allt hålls varmt vid serveringen.)

    Servera med kokt ris.

Beskrivande bilder

en klick smör
1 .1 . En klick smör.
dags att börja steka
1 .2 . Dags att börja steka.
ena sidan av kycklingfiléer steks
2 .1 . Stek ena sidan.
andra sidan av kycklingfiléer steks
2 .2 . Stek andra sidan.
lök, paprika, bacon
3 . Lök, paprika, bacon.
stek lök, paprika, bacon
4 .1 . Stek lök, paprika, bacon.
stek några minuter
4 .2 . Stek några minuter.
låt såsen småkoka
5 . Låt såsen småkoka.
lägg i kycklingen
6 .1 . Lägg i kycklingen.
småkoka under lock
6 .2 . Småkoka gärna under lock.
färdig paprikakyckling
7 . Färdig paprikakyckling.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven mat i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.


Ett recept från recepten.se
URL till detta recept: https://www.recepten.se/recept/kyckling_paprika.html
Utskriftsalternativ