Kebab i pitabröd

Snabbt, gott, enkelt.
Kebab i pitabröd
Kebab i pitabröd
Timglas Tid: 15 min
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

  • kycklingkebab-bitar eller kebabkryddat griskött
  • 8 st pitabröd
  • sallad
  • gurka
  • 1 st gul paprika

Kebabsås:

Gör så här:

Stek kebab i en stekpanna. Värm pitabröden. Hacka sallad, gurka, paprika och lägg i en skål.

Rör ihop alla ingredienser till kebabsåsen i en liten skål.

Servera. Fyll pitabrödet med kebab, sallad, gurka paprika och ringla över kebabsås.

Se även dessa recept

| Kvällsmat | Nötkött |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Christer Bäck
Jag vill tipsa om att man också ha lite flytande honung i kebabsåsen, samt att man "bryter kebab-såsen med en liten skvätt (kaffesked eller lämpligt antal droppar?) med vitvinsvinäger.
Ett annat tips angående såsen, är att man klipper i lite gräslök för att piffa upp smaken.
✏️ Skrivet av Christer Bäck
Utmärkta recept du har, men jag vill tipsa dig om använda flytande honung när man steker kebab. Jag brukar balansera sötma och sälta med flytande honung och himalyasalt, och i slutfasen av stekningen skvätta i lite soya.
Testa och använd mer generellt flytande honung och himayalyasalt vid matlagning de förhöjer smakupplevelserna,speciell grillat kött.
Vänliga Hälsningar Du Chef
✏️ Skrivet av Joakim
Inget recept på pitabröd? :)
💬 Svar till Akram Heidin ✏️ Skrivet av Marie Eriksson
De finns kebabsås att köpa i affären.
💬 Svar till Akram Heidin ✏️ Skrivet av Susanne
Man kan göra egen sås eller köpa färdig. Ett förslag är att blanda crème fraiche med pressad vitlök och salt så får du en vitlökssås. Du kan söka här på recepten.se efter kalla såser så hittar du fler förslag.

Visa alla kommentarer