Gratinerad kassler med svampstuvning
Ingredienser:
Svampsstuvning:
- 500 g champinjoner
- 5 msk vetemjöl
- 5 dl vispgrädde
- eller 5 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 150 g riven ost
Utrustning:
Ugn:
- 250 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Skär kasslern i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på ena sidan av en ugnsform.
- 800 g kassler
-
Skär broccoli och paprika i bitar. Skiva zucchini och finhacka löken.
Lägg detta på andra sidan av ugnsformen.
-
Skiva champinjonerna.
- 500 g champinjoner
-
Mät upp mjölet. Tillsätt lite mindre än hälften (ca 2 dl) av grädden. Vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av grädden, lite i taget under vispning till en jämn smet.
- 5 msk vetemjöl
- 5 dl vispgrädde
- eller 5 dl mjölk
-
Tillsätt salt och vitpeppar.
-
Låt koka upp under omrörning och när smeten blivit tjock och det kommer någon bubbla, sänk värmen lite.
-
Tillsätt en tredjedel av champinjonerna i taget.
Mosa ner champinjonerna med vispen så de kommer ner under ytan. När de blir varma krymper de och avger vätska som gör att stuvningen blir något lösare.
-
Häll stuvningen över kasslern och grönsakerna.
-
Riv osten och fördela över stuvningen.
- 150 g riven ost
-
Gratinera mitt i ugnen i 250°C i ca 15 minuter.
Servera gärna med ris.
LCHF Tips:
Hållbarhet och förvaring:
| Fläskkött | Huvudrätter | LCHF | Lunch |