Om man vill ha en sås till kycklingen så kan man fräsa ett par vitlöksklyftor och en gul lök i lite olja i en wok panna eller liknande i några minuter. Tillsätt kanel och kardemumma och rör om tills allt är blandat. Stek ytterligare i några minuter.
Tillsätt en burk krossade tomater, tomatpuré och lite vatten, och låt det hela sjuda tills oljan syns i kanten runt såsen.
Mixa såsen med stavmixer och häll sedan tillbaka såsen i stekpannan på medium värme.
Tillsätt vad som finns kvar av marinaden, den grillade kycklingen, grädde, socker, paprika pulver, gurkmeja, Garam Masala och koriander.
Låt alltsammans småkoka minst 5 minuter eller tills kycklingen är helt färdig.
Smaka eventuellt av såsen med mer salt, citron juice och socker.
Jag bor i England sen många år tillbaks och gör Chicken Tikka Masala minst en gång i månaden. Så jag har ett bra recept om någon vill ha :)
⭐
webmaster
💬Svar till
Linda
✏️Skrivet av Susanne
Ja kanske det, berätta gärna hur det blev om du provar! :)
✏️Skrivet av Linda
Hej. Tänkte höra om man kan använda samma kryddblandning och ha grädde och creme fraiche och ha kycklingen i ugnen istället. Så kanske det blir en god sås till också. ☺
⭐
webmaster
💬Svar till
GM
✏️Skrivet av Susanne
Om du vill byta ut crème fraiche i marinaden så måste det vara mot något annat som är kokbart med andra ord inte kvarg och jag tror inte att turkisk youghurt heller blir bra när den värms upp. Dock vet jag inte varför du vill byta ut crème fraiche. Det är både gott och nyttigt om du väljer den äkta varan med 34% fett, undvik däremot lätt-varianter fulla av tillsatser och skräp. Naturligt fett är nyttigt och mättande.
✏️Skrivet av GM
Vad kan jag ta istället för creme freiche? Går det bra med turkisk yoghurt eller kvarg? :)