Grahamsgrynsgröt

Grahamsgröt är god och nyttig gröt med fullkorn och fibrer som passar perfekt till frukost. Du kan tillaga den antingen i en kastrull på spisen eller direkt på tallriken i mikron. Servera med mjölk och t.ex. äppelmos, blåbär, hallon eller sylt.
grahamsgrynsgröt
Grahamsgrynsgröt serverad med mjölk och äppelmos.
Timglas Tid: 7 minuter
Portioner 1 portion
Näringsvärde Näringsvärde per portion (531 g): 324 kalorier, 37 g kolhydrater, 12 g fett, 14 g protein, 3 g fibrer

Ingredienser:

Servering:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp mjölk, vatten och salt i en kastrull. Låt koka upp.

    (I mikro: Detta kan också göras direkt på tallriken om du gör 1 portion i mikro. Mät upp ingredienserna och kör 2 min på full effekt.)

    instruktion steg 1.1 grahamsgrynsgröt
    Mät upp ingredienserna.
    instruktion steg 1.2 grahamsgrynsgröt
    Koka upp.
  2. Vispa ner grahamsgrynen. Sänk värmen och låt koka ca 5 minuter tills gröten är lagom tjock.

    (I mikro: Vispa ner grahamsgrynen och kör 1 minut på full effekt. Vispa. Kör 5 min på medeleffekt ca 400W.)

    instruktion steg 2.1 grahamsgrynsgröt
    Vispa ner grahamsgryn.
    instruktion steg 2.2 grahamsgrynsgröt
    Sänk värmen.
    instruktion steg 2.3 grahamsgrynsgröt
    Gröten har tjocknat.
  3. Servera med mjölk och t.ex. äppelmos, färska bär eller jordgubbssylt.

GI GI Tips:

Servera med tillbehör som har lägre GI t.ex. bär, färsk frukt.

Se även dessa recept

| Frukost |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Sten Eriksson
Angående grahamsgryngröt i mikro
En klick smör i vattenmjölken som värms upp i 2 min på högsta värmen gör gröten både slät och god.
/Sten
💬 Svar till Linda ✏️ Skrivet av Susanne
Nej det är inte samma recept. Här är recept på mannagrynsgröt.
✏️ Skrivet av Linda
Hej
Kan man använda mannagryn. Istället för Grahamsgryn?

Visa alla kommentarer