Varm citronsås till fisk

Enkelt recept på varm citronsås som passar till fisk. Mycket god sås som är klar på 5 minuter.
Varm citronsås till fisk
Citronsåsen är god till fisk.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (153 g): 178 kalorier, 4 g kolhydrater, 17 g fett, 1 g protein, 1 g fibrer

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt - Uteslut mjölet.

Gör varm citronsås till fisk så här:

  1. Vispa ihop crème fraiche, vatten och fiskfond.

  2. Skär citron mitt itu och pressa ur saften.

  3. Låt koka upp. Vispa ner idealmjöl om du vill ha en tjockare sås. Låt koka någon minut.

    Smaka av med citronpeppar eller svartpeppar.

LCHF LCHF Tips:

Uteslut mjölet.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Den färdiga såsen håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Se även dessa recept

| Varma såser |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Eva
Bästa fisksåsen, supergod!
✏️ Skrivet av RoseMarie Rehn
Hej
Nu undrar jag var den gula färgen på såsen kom ifrån ? Min blev bara vit !
✏️ Skrivet av Göran Molin
Brukar finhacka lite schalottenlök och blanda i bli en fin smak av det
✏️ Skrivet av Fanny
Bra recept! Jag använde lite utspädd maizenamjöl istället för idealmjöl. Det gjorde att den blev liiite tjockare.
💬 Svar till Debbie ✏️ Skrivet av Susanne
Kul att ni tycker om såsen! Tack för att du skrev! 

Visa alla kommentarer