Tänk att något så enkelt kan bli så gott! En god knaprig pajdeg med kolasås, vispad grädde och banan! Jag vill verkligen rekommendera den här receptet på banankolapaj / banoffee pie med den här pajdegen som är så himla snabb och enkel både att göra och trycka ut i pajformen och väldigt god!
Tid: ca 60 min varav 15 min jobb
6-8 portioner
Näringsvärde per portion, beräknat på 8 portioner (167 g): 517 kalorier, 53 g kolhydrater, 31 g fett, 6 g protein
200 °C i mitten av ugnen i ca 14 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Hållbarhet och förvaring:
Förvara överbliven banankolapaj / banoffee pie i kylen, den håller sig flera dagar men är godast nygjord. Den frasiga pajdegen blir mindre frasig med tiden p.g.a. fukten främst från grädden.
Hej!
Väldigt lätt och snabb att göra! Hade svårt med att "skeda" ut smeten i formen, fick ta hjälp av bakplåtspapper för den fastnade hela tiden. Jag hade Kanel över grädden istället för kakao, det blev jättegott! För mig blev botten för tjock och hade kanske någon minut för länge i ugnen för botten smakade som hårda, men goda, havrekakor och tog över smaken från kolasåsen och bananerna. Kanske blir godare dagen efter? Hade en vanlig pajform. God men godare om man gör egen kolasås med kanske?
✏️Skrivet av Teresa
Det finns inte karamelliserad mjölk ivår butik, vad kan jag använda iställe?