Enkel bärpaj

En jättegod bärpaj som går supersnabbt att göra. Pajdegen är bara att röra ihop och går att trycka ut på en minut med baksidan av en sked. Fyll sedan pajskalet med vaniljsås eller vispad grädde smaksatt med vaniljsocker samt bär.
Enkel bärpaj
Enkel bärpaj med gott frasigt pajskal fylld med vaniljgrädde och färska bär.
Timglas Tid: 1 timme varav 10 min jobb + tid i ugn + tid att svalna
Portioner 4-6 portioner

Ingredienser:

Fyllning:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 14 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull och ta av kastrullen från plattan.

  2. Rör ner farinsocker, havregryn och vetemjöl till en jämn smet.

  3. Klicka ut den i en pajform ca 22 cm i diameter. Ta baksidan av en sked och tryck ut degen i pajformen så den blir jämn. Detta går på 1 minut med denna enkla pajdeg.

  4. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 14 minuter. Låt svalna.

  5. Gör vaniljsåsen eller vispa grädden och blanda med vaniljsocker. Klicka ner den i pajskalet. Strö över de färska/tinade bären. Servera!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Pajen håller sig i kylen flera dagar men ser fräschast ut när den är nygjord. Pajskalet kan frysas in gräddat och håller sig 3 månader.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Paj, Piroger & Pizza |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Linda
Gryyyymt enkel paj. Absolut ett alternativ om man har lite tid på sig!
💬 Svar till Michaela ✏️ Skrivet av Susanne
Ja man kan frysa pajskalet. Det håller sig ca 3 månader i frysen.
✏️ Skrivet av Michaela
Kan jag frysa pajskalet?
✏️ Skrivet av Melinda
Underbart god paj. Mycket enkel att göra men jätte god. Rekommenderar att göra detta! (:
✏️ Skrivet av didem
När den är klart gräddad i ugnen ska man vänta någon stund innan man lägg på vaniljsås eller ska man lägga på en gång och varför blir degen hård??
den är mycket god men lite för hård

Visa alla kommentarer