Kommentarer till Yoghurtbröd till bakmaskin

"Recept på yoghurtbröd. Bröd till bakmaskin med yoghurt och mjölk. Lantbrödsmjöl, rågmjöl och vetemjöl."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av -----
Villken värme ska brödet vara i ugnen, ska man lägga det i en form?? Hur länge ska det vara i ugnen
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Anna
Mitt "fullkorn" är också 4 timmar så jag testar det.

// Tack ;)
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne
Vilka program finns? Jag brukar ibland köra med fullkornsprogrammet som är 4 timmar. Jag har märkt att det blir ungefär samma resultat som \"Basic\". Så det går säkert att köra ditt program på Vitt bröd. Prova.
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Anna
Jag har en Philips hd9020/40.. ;)
penna Skrivet av Anna
En liten fråga till bara: Jag har ju inget Normal/Basic program på min maskin, och mitt program Vitt Bröd är 4 timmar långt ! Vilket program skulle jag kunna köra i stället ? 3 timmar står ju på detta brödet och kan jag köra nått annat brödprogram som är 3 timmar i stället ?

Mvh Anna :)
penna Skrivet av Anna
Tack för svar.. :)

Jag får prova mig lite fram.. :)
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne
Gräddningstid är nog olika beroende på inställningen du gör på 500, 750 eller 1 kg. Det kan säkert också vara så att degen knådas lite längre på 1 kg jämfört med 500. Men det är ju inte jättestor skillnad på 650 g och 750 g så det borde fungera tycker jag. Annars kan du ju alltid räkna om mitt recept till 1 kg och avrunda lite. Måtten är inte jättenoga. Oftast brukar man ju vilja göra max storlek när man ändå drar igång maskinen. Sedan får du testa dig fram och hitta dina favoritrecept! Det är rätt kul att experimentera med olika ingredienser! Hoppas du blir nöjd med din bakmaskin!
penna Skrivet av Anna
Hej !
Jag blir med bakmaskin i morgon jag :)
Har en liten fråga, den bakmaskinen jag har köpt gör bröd i storlekarna 500 g, 750 g och 1 kg men om jag vill följa detta receptet som egentligen är för 650 g så kan jag väl göra det ändå om jag tar exakt dessa måtten i receptet ? Det får ju "plats" i min ändå..
penna Skrivet av Susanne
Svar till Catharina: Till 1,5 lb är det lagom med 7 dl mjöl och ca 3/4 dl gryn/frön/kli. Har för mig att 1,5 lb motsvarar 650 g så en 1 kg påse är på tok för mycket. De som säger det måste ha en större bakmaskin. Om du tar 7-7,5 dl mjöl till 3 - 3,5 dl vätska så blir det nog bra. Själv brukar jag inte köpa färdiga mjölblandningar för det är både billigare och roligare och inte särskilt jobbigt att blanda olika mjölsorter själv tycker jag. Jag tror inte heller det är så svårt att göra en liknande Sverigelimpa själv med mörkt lantbrödsmjöl och lite brödsirap. Lycka till och ha det bra!
penna Skrivet av Catharina
Svar till webbmaster: Tack för ditt svar,storleken är 1,5 lb på min också,men hur mycket mjöl använder du ur Kungsörnens paket tex Sverige Limpan när du bakar med den.Kungsörnens paket innehåller 1 kg och de flesta säger att dom använder allt i paketet utom 1 dl + 5,5 dl vatten, då tror i alla fall jag att vi med våra OBH skulle få degen överjäst i hela köket! Inte alls lockande....
penna Skrivet av Catharina
Svar till Linda.Jo,det vet jag att maskinen jäser degen,men vad jag menar är att det jäser över med den mjölmängden.
penna Skrivet av Susanne
Hej Catharina. Jag har också en OBH Nordica bakmaskin och det fungerar bra med den största storleken som är 1,5 lb på min maskin. Det är nog mer än 7 dl mjöl i Kungsörnens paket.
penna Skrivet av Catharina
Kan jag verkligen använda detta recept? Verkar vara mycket mjöl till min bakmaskin som är en OBH-NORDICA.Jag kan tex ej använda Kungsörnens paket tex Sverigelimpan,för då skulle det jäsa över överallt.Därför undrar jag till vilken storlek dessa bakmaskinsrecept är gjorda?
penna Skrivet av Susanne
Linda: Jäsningen sköter bakmaskinen.
penna Skrivet av linda
det står ju inte hur länge den ska jäsa
penna Skrivet av Susanne
Ullis: Det som är bra med bakmaskin är ju att det är så lätt att baka och att variera med olika ingredienser så det är inte svårt att hitta sina brödfavoriter tycker jag. Det som däremot inte går att variera är formen på brödet. Men jag är väldigt nöjd med min bakmaskin som jag fick i julklapp 2005. Det är en OBH Nordica som jag har.
penna Skrivet av ullis
Jag är sugen på att köpa en bakmaskin. Vad tycker ni? Blir det gott bröd?Är det krångligt? Vilken modell ska jag köpa?
penna Skrivet av Mattias
Kanon! Ska handla imorgon så jag kan testa detta på min bakmaskin. Skriver hur det blev senare.

Kram Mattias 24
penna Skrivet av Barbro Bragman
Använde receptet som basrecept i min nygamla bakmaskin. Bytte bl a ut yoghurt mot Bollnäsfil och lite andra mjöler fr f a ekologiska. Ett bra grundrecept för egna tillägg och utbyte. Gott och superenkelt.
penna Skrivet av Birgitta Gustafsson
Jag har blivit med bakmaskin.
Har hittat detta recept och tyckte det var väldigt gott.
  1