Kommentarer till Vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar - Sida 1

"Recept på en ljuvligt god efterrätt med jordgubbar och vit chokladmousse som är enkel att göra! Beskrivande bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Evelina 2016-06-22 11:47
ska servera till 10 personer, hur rekommenderar du att jag gör? dubbla eller trippla? :)
penna Skrivet av Susanne 2015-07-23 22:32
Nu är receptet uppdaterat med nya bilder steg för steg. Jag har även justerat ingredienserna lite som jag tyckte blev ännu bättre. Nu är det 100 g vit choklad och 3 dl vispgrädde, tidigare var det 50 g vit choklad och 2 dl vispgrädde. Det här receptet är verkligen en höjdare, så himla gott!! :)
person Svar till Hanna penna Skrivet av Susanne 2015-07-23 22:32
Låter gott även med mango! Tack för tipset!
penna Skrivet av Hanna 2013-12-30 10:54
Jätte bra recept! Jag hade dock i mango istället för jordgubbar och det vart svingott! Passade perfekt till det söta i moussen
person Svar till johannes penna Skrivet av Roza 2012-11-07 17:35
Du kan ha vispat grädden för hårt. Grädden ska bilda mjuka toppar när man vispat klart annars stelnar den för hårt
penna Skrivet av Sara 2012-11-01 17:41
Bra recept, men dubbla chokladen (Minst!)
person Svar till mimmi penna Skrivet av Susanne 2012-01-18 07:36
Jo det är gott. Men man känner inte någon äggsmak. Det är många recept man har råa ägg i t.ex. glass och mousse som den här.
penna Skrivet av mimmi 2012-01-16 18:38
altså du gör denna med jordgubbar med ägg som inte är stekta eller kokta det är ju väl inte gott att äta ägg så
penna Skrivet av Helena 2011-12-29 22:15
Den här efterrätten är jätte god! Perfekt kombination med det söta i moussen och det syrliga med limen och jorgubbarna! Lättast är att göra på färska jordgubbar, men jag tycker inte att det gör något om man använder frysta jordgubbar. Det blir lite blötare, men enligt min smak är såsen så god så det gör inget om man slår den ovanpå moussen.
person Svar till Marianne penna Skrivet av Susanne 2011-12-29 14:48
Nej det spelar ingen roll för det blir blött ändå när man marinerar jordgubbarna. Sedan häller man ju inte på spadet ovanpå. Något som jag själv tänkte prova nästa gång jag gör detta är att fördela spadet i botten av glasen och sedan lägga på chokladmoussen och överst jordgubbarna. Spadet/marinaden är verkligen gott och bör inte hällas bort! :)
penna Skrivet av Marianne 2011-12-29 00:08
Ser jättegott ut- Men- blir det verkligen bra med djupfrysta jordgubbar- annat funkar ej nu till Nyår... Blir det inte för "blött" ?
penna Skrivet av denise 2011-12-12 12:35
provade att göra detta tyckte det var bra recept men jag tycker det blir ännu lite bättre med något mer choklad än vad det stod.. men tack för många bra recept :)
person Svar till Amanda penna Skrivet av Susanne 2011-04-22 21:47
Tack, bra att veta!
person Svar till susnet penna Skrivet av Amanda 2011-04-21 07:44
det blev jätte gott, gissar att det blev lite syrligare än det skulle bli med jordgubbar men det blev ända super gott. provade även att göra med mörk choklad och hallon det var inte lika lyckat.
person Svar till Amanda penna Skrivet av Susanne 2011-04-17 17:37
Det borde bli gott med hallon! Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Amanda 2011-04-14 21:56
oj vad det lät gott ska prova i morrn ^^ men ska inte ha jordgubbar ska jag prova med hallon istället vi får se hur det blir :)
penna Skrivet av malin 2011-04-06 18:06
Det var helt... underbart! har aldrig ätit nå godare. och det skulle va 150 gram choklad ;P
penna Skrivet av Linus 2011-01-12 22:55
Använde 150g choklad så det smakade nåt :), jordgubbarna är ju helt gudomliga med lime, testade även med citron, blev dock inte lika bra men inte allt för tokigt :)
person Svar till Rossi penna Skrivet av Susanne 2011-01-05 08:59
Ja hela ägget. (Om det inte står något annat så är det det som gäller i alla recept.)
penna Skrivet av Rossi 2011-01-05 08:28
Visst ska man väl ta hela ägget, gula och vita? Inte bara vita.
penna Skrivet av Cissi 2010-10-07 18:41
Har nyss prov smakat. Kanon gott! Använde 100g vit choklad. Den har inte stelnat riktigt än men det är ingen panik för den ska serveras imorrn kväll. Ville bara pröva innan.
penna Skrivet av Cissi 2010-10-07 16:25
Jag har letat recept och nu har jag bestämt mig. Återkommer med resultatet:)
penna Skrivet av johannes 2010-08-30 19:30
det var jätte gott, men mitt blev extremt hårt. ska det vara så? jag följde anvisningarna noggrant. jag har dock för mig att om man vispar äggvitan till det sitter fast när man vänder på skålen, häller det i smeten och sedan blandar försiktigt så blir själva moussen inte så hård? jag testar nog det nästa gång.
penna Skrivet av Annika 2010-08-08 17:23
Jätte god! Har gjort den några gånger, och enligt mig blir det bäst med ca 150g choklad. Är ju choklad smaken och inte grädden man vill ha!
penna Skrivet av sara 2010-08-02 20:33
jag dubblade mängden choklad. och varvade med en vanlig chokladmousse gjord på grädde, 85 procentig choklad och ägg. ljuvligt och VÄLDIGT chokladigt.
person Svar till jasmine penna Skrivet av Susanne 2010-05-05 01:24
I det här receptet så ingår inte gelatin.
penna Skrivet av jasmine 2010-05-01 15:06
jag brukar köpa det här receptet direkt, i mitt land. men vart kan man köpa gelatin och sånna där blad eller va dem hette
penna Skrivet av Sandra 2010-01-01 11:13
alldeles för mycket grädde och för lite choklad. Mina blev en total katastrof! Dubbla chokladen och halvera grädden så blir det nog kanon.
penna Skrivet av Dana 2009-12-27 22:38
För lite chokladsmak, använd 75 g istället :) perfekt!
penna Skrivet av Sofia 2009-10-09 16:16
Har letet efter ett bra recept till vit chokladmousse, å nu har jag äntligen hittat det!
Mina vänner kommer älska de i morgon. tack tack
penna Skrivet av nea 2009-09-26 20:38
detta var nog ett av dem godaste recepten jag gjort. en riktig höjdare! och marinaden var ju inte att leka med.. riktigt exklusiv. detta recept är perfekt till bjudning! tips: ta dubbelt av chokladen.
penna Skrivet av Socker älskaren 2009-04-24 13:54
jag gillade verkligen den här moussen och med lite extra socker i grädden blev de perfekt ;)
penna Skrivet av Crille/linus 2009-03-25 20:47
Vi testade att ersätta jordgubbarna med mango. Blev väldigt gott!
penna Skrivet av Camilla 2009-03-07 18:22
Jättegott, kommer definitivt bli desserten på vårat stundande bröllop.
penna Skrivet av Lena 2009-01-18 10:57
Så gott, lätt att göra och blev mycket uppskattat av gästerna.
penna Skrivet av Jörgen 2008-12-30 17:49
vi hade också tänkt att prova med mörk choklad, tror ni det kan funka?
penna Skrivet av Louise 2008-12-29 14:28
jag ska använda det här på min nyårs middag, fast med brun choklad ;)
penna Skrivet av Susanne 2008-06-18 12:39
Svar till Emelie: Ja, det bör gå bra!
penna Skrivet av Emelie 2008-06-18 12:27
Kan man använda fast honung som man smälter till marinaden?
penna Skrivet av Emma 2008-06-07 13:21
Detta ska lagas direkt. Härligt sommarrecept här kommer jag :D
penna Skrivet av Mia 2008-03-15 14:10
Mycket gott och snabbt tillagat! Jag tog en skvätt likör i, istället för lime och jordgubbar som jag inte hade hemma.
penna Skrivet av Marika 2008-01-20 14:05
Mycket gott och enkelt recept! Rekommenderar detta!
penna Skrivet av Rebecca 2007-12-31 17:08
Lätt som en plätt!!!!!
penna Skrivet av Elisabeth 2007-12-31 13:55
Otroligt gott!
och väldigt enkelt att göra. toppbetyg!!!!
penna Skrivet av therese 2007-09-17 22:49
låter helt sjukt gått det ska jag pröva så fort jag får tillfälle
penna Skrivet av Sandra 2007-08-22 17:41
Jag har inte testat receptet. Men tack för att du lagt upp bilder. Känns som om man fattar mer =)
Ska definitivt prova receptet!
  1