Kommentarer till Varm choklad

"Recept på varm choklad som du enkelt gör själv. Mycket godare än oboy. Bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till Linda penna Skrivet av Susanne
Vad roligt att du tyckte om receptet! Tack för att du skrev! 😊
penna Skrivet av Linda
Den här var superdupergoooooood!!!!!!! Kommer göras hädanefter när jag gör hemgjord varm chocklad!!!!!!!!
besökare Svar till Ulf Magnusson penna Skrivet av Susanne
Tack för info, jag har inte läst så mycket om det, men det är väl tyvärr alltid så att näring försvinner vid upphettning.
penna Skrivet av Ulf Magnusson
Om man använder rå kakao, som är oerhört näringsrikt, ska man vad jag förstår INTE använda mjölk. Rå kakao behåller näringsvärdet eftersom den rostas vid låg temperatur. Använder man för hett vatten tror jag att det är risk att stora delar av de positiva effekterna uteblir precis som med grönsaker som värms upp för mycket.
besökare Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips, låter gott!
penna Skrivet av Matilda
Häll i vaniljpulver/vaniljsocker med lite kanel (blir godast med en kanelstäng. Blir supergott!
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Ja du kan ta mjölk istället för grädde men det blir inte lika gott. ;)
penna Skrivet av Sara
Går det utan grädde
besökare Svar till Anki penna Skrivet av Susanne
Tack för jättebra tips! Kardemumma låter jättegott!
besökare Svar till Magnus penna Skrivet av Susanne
Sötströ eller annat sötningmedel med t.ex. stevia borde fungera precis som Anki skrev och hon hade ju även fler bra tips!
penna Skrivet av Anki
Sötströ istället för socker, men ännu viktigare: en doft kardemumma. Hoooooo boy!

Man kan göra en variant där man blandar de torra ingredienserna med pulvermjölk och har i en liten burk för att ta med till jobbet exempelvis. Då behöver man bara en mugg, tesked, och tevatten från kaffeautomaten.

Hmmm, undrar om det finns grädde i pulverform... Antagligen gör det det. Utveckling!
penna Skrivet av Magnus
Blir det väldigt bittert utan socker eller har du någon rekommendation om tex stevia funkar.
Blir problem pga diabetes
besökare Svar till Emma penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra!
penna Skrivet av Emma
den här chokladen var den godaste någonsin! JÄTTEGOD!
penna Skrivet av B.A.S
Gott att doppa pepparkakor i!

Men vispgradde kan inte va for tugn.
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Ja du kan ta mjölk istället för vispgrädde.
penna Skrivet av Sara
Går det bra utan vispgrädde?
penna Skrivet av sebastian
Ha i 1 tsk vaniljsocker så blir de super!
penna Skrivet av Hanna
Så där gjorde alltid farmor varm choklad, men jag tycker att det smakar för mycket kakao. Då är det godare att ha chokladbitar som man smälter i varm mjölk. Finns speciell choklad till det också. =)
besökare Svar till Daniel penna Skrivet av Susanne
Det låter gott! Tack för tipset!
penna Skrivet av Daniel
Testa detta om ni vill variera..
1/2 l vatten
1/2-1 dl mörkt muscovado
1/2 tsk ingefära
1 krm chilipeppar

Koka upp och låt puttra ngn minut. Ta av plattan och vispa ner 1/2 dl kakao.
Häll upp en skvätt vispgrädde i två muggar och fyll på m chokladen, bjud en vän och njut!
penna Skrivet av Karolina
Jag är så trött på O´boy, så det ska bli spännande att testa receptet :)
penna Skrivet av houda
jag sitter och dricker varm choklad nu mmm va gott
penna Skrivet av alexiz
jättegott =)
penna Skrivet av Pia
Men, du missar ju det godaste/viktigaste: att man MÅSTE provsmaka geggan innan man häller på mjölken. Mums!
penna Skrivet av zuzu 12år
Jag älskar varm choklad lätt och god.
penna Skrivet av sofia
så gott !
penna Skrivet av melinda
älskar
penna Skrivet av omar almaoui
Det här var en utsökt choklad hade en bra smaksensattion och var bra baserad,och väldigt enkel att göra jag som e bara 12 år kan göra det ..... den var utsökt men jag vidhåller att mängden socker i chokladen understeg det normativa värder tack för mig!
penna Skrivet av eji
Gott.
  1