Kommentarer till Vaniljsås

"Enkelt recept på jättegod äkta vaniljsås, fri från tillsatser. Görs med ett helt ägg. Recept med bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Viktoria
Jag håller med om att den här vaniljsåsen är mycket godare än köpt. Jag har gjort den två gånger, första gången med vaniljsocker och den andra med vaniljstång. Helt klart godast med stången. Såsen höll sig bra i fyra dagar i kylskåpet och tre veckor i frysen. Men konsistensen krävde lite omrörning. Den blev lite grynig i frysen, men smaken var fortfarande lika god!
penna Skrivet av yvonne pira
vad gott
besökare Svar till Mona penna Skrivet av Susanne
Ja det går nog eftersom den är ganska fast. Men bästa är nog att använda vaniljkräm som har mer fast konsistens. Om du provar vaniljsåsen som fyllning så skriv gärna och berätta hur det blev! :)
penna Skrivet av Mona
Kan man använda denna vaniljsåsen till fyllning av tårta
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne
Jag tror det går bra men jag har faktiskt inte provat det så jag vågar inte lova. Jag har bara haft min några timmar i kylen. Dock brukar ju vanlig vispad grädde hålla sig till dagen efter eller till och med flera dagar om man vispar den tillräckligt hårt och rör om i den före servering. Nu blir ju inte vaniljsåsen lika hård som hårdvispad grädde men å andra sidan är det ju ägg och fler ingredienser i som kanske binder ihop bättre. Skriv gärna om du provar!
penna Skrivet av Anna
Hej!
Kan man göra denna sås dagen innan servering? Grädde har ju en tendens till att "lösa" sig.
Mvh
Anna
penna Skrivet av yvonne pira
det bästa tycker jag är fiesta vaniljsås och blanda i vispgrädde ibland har ett recept det var vetemjöl ägg vaniljsocker strösocker
besökare Svar till Tess penna Skrivet av Susanne
Jag tror det går väldigt bra att frysa denna vaniljsås som den är. Den är väldigt tjock och gräddig.
penna Skrivet av Tess
Jag tänkte göra glasscreme (alltså hälften vaniljkräm och hälften grädde) och undrar om jag kan använda denna vaniljsås i stället för vaniljkräm på marsanpulver. I så fall vet du hur mycket vispad grädde jag ska ha i utöver det som är i såsen förstås. Ska det vara 6 dl tror du.
besökare Svar till Christina penna Skrivet av Susanne
Du måste låta krämen svalna ordentligt, till rumstemperatur eller svalare, precis som det står i receptet annars kan det skära sig som du beskriver.
penna Skrivet av Christina
Jag testade detta recept, och följde det perfekt, men när jag la till grädden skar sig såsen, och det blev mer som vanilj ost än sås.

Var mindre kul.
  1