Kommentarer till Västerbottenpaj

"Recept på en mycket god västerbottenpaj. En klassisk ostpaj med västerbottenost. Gott frasigt pajskal med god och krämig ostfyllning. Enkel att göra."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av anita
Hittade din matblogg ikväll. Vilka fantastiska o lättförståeliga recept. Gjorde Väterbottenspajen. Säjer bara mums....mums.
penna Skrivet av stina johansson
Jätte gott att ha i lite bacontärningar också!
besökare Svar till Melinda penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket! Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Melinda
Detta va utan tvekan den godaste västerbottenpaj jag någonsin ätit kommer göras många gånger. Lätt recept att följa tack för ett riktigt bra recept
penna Skrivet av Malin
Det här receptet var riktigt gott!!
besökare Svar till Emelie penna Skrivet av Susanne

Pajen bör kanske inte ätas direkt från ugnen, den är godare om den serveras ljummen. Men den behöver inte stå kallt. Men hård ska den inte vara. Däremot ska fyllningen vara fast. Den ska inte rinna ut.

Om pajformen är mindre så kommer det ta längre tid att grädda pajen så det låter högst troligt, men en timme i ugnen låter högst tillräckligt. Tänk på att om du tar en mindre form så blir ju höjden på fyllningen högre i pajformen och då tar det längre tid innan den blir klar.

Tänk på att inte röra/vispa mer än att det blir blandat, annars kan man vispa sönder äggtrådarna och då blir inte fyllningen fast och fin.

penna Skrivet av Emelie
Bra recept med instruktiva bilder... Men jag misslyckades ändå! Pajen blev liksom aldrig hård... Vi hade den i ugnen säkert en timma utan att den kändes klar. Ska pajen stå kallt innan servering? Eller kan det bero på att jag gjorde samma mängd fyllning fast pajformen var lite mindre än rekommenderat?
penna Skrivet av Christina
Äntligen ett riktigt Bra och Gott recept på Västerbottenpaj! Tack för det!
penna Skrivet av barbro wennerblom
Receptet är ju helt enkelt toppenbra.
Inte minst de instruktiva bilderna är till mycket god hjälp för nybörjare i köket.
Även en rutinerad kökstant blir imponerad.
Tack!! Och gott blev det även förra gången.
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne
Ja, om du gör en dubbelt så stor paj till ytan så får du göra dubbelt så mycket fyllning. Lycka till!
penna Skrivet av Anna
Hej! Om man gör denna paj i långpanna - hur mycket fyllning ska man göra? Har förstått att om man dubblar degen så räcker det, och undrar nu om det gäller detsamma med fyllningen?
besökare Svar till Julia penna Skrivet av Susanne
Ja det kan du göra!
penna Skrivet av Julia
Hej. Har bara 1 dl gradde. Kan man ta mjolk eller creme fraiche?
besökare Svar till Maria penna Skrivet av Susanne
Ja det ska bara vara en halv matsked vatten. Pajdegsrecept i allmänhet brukar inte innehålla så mycket vätska.
penna Skrivet av Maria
Ska det faktiskt bara vara en halv matsked vatten, inte en halv deciliter?
besökare Svar till A.J. penna Skrivet av Susanne
Ja du kan ta någon annan sorts ost, men välj en lagrad som har lite mer smak så blir pajen godare.
penna Skrivet av A.J.
Skulle det fungera om man bytte ut Västerbottenosten mot nån annan sorts ost eller måste man ha ett annat recept då?
penna Skrivet av noa
gott gott
penna Skrivet av Aurix Larson
Låter inte som ett dumt recept det. Får jag pröva på här i hemmet! Västerbottenpaj är alltid gott.
  1