Kommentarer till Fullkornsvåfflor

"Recept på jättegoda fullkornsvåfflor med lägre GI. Serveras med färska bär och vispad grädde. Recept med bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Mumsbiten
Ungefär hur mycket kalorier är det i en portion?
penna Skrivet av Susanne

Svar till Joel: Du kan göra receptet på frasvåfflor men istället för vetemjöl så tar du du lika delar fullkornsdinkel och dinkelmjöl (eller lika delar grahamsmjöl och vetemjöl). Dock är ägg nyttigt då det innehåller en hel del protein och fett så våfflorna blir inte lika nyttiga utan ägg.

Svar till melanie: Tyvärr måste man ha våffeljärn för att göra våfflor. Ett våffeljärn kostar ca 300-500 kr. Annars får du göra pannkakor istället.

penna Skrivet av Joel
Gjorde dessa våfflor och de blev jättegoda :D Jag undrar om man kan utesluta äggen i receptet, läser på sidan att frasvåfflor inte innehåller ägg och mina våfflor blev mjuka väldigt snabbt även fast jag bara hade en våffla på tallriken
penna Skrivet av Erika
Testade att göra låg-gi-våfflorna i morse, de blev jättegoda :) Gott med kanel på faktiskt!
penna Skrivet av melanie
hej de här våfflorna är goda mrn jag skulle villa att ni kommer på nåt sätt att man inte behöver "steka" dem i järnet
penna Skrivet av Cecilia
Otroligt goda blev dem! Dock lade jag i mer mjölk än vad som stod i receptet, eftersom det var för tjock smet :) Dessutom lade jag i lite sötningsmedel, bra blev det!
penna Skrivet av Johanna
Shit! Jätte gott recept! Tog krossad banan och grädde på istället för sylt och socker.. Jätte gott! Tack för receptet ;)
penna Skrivet av Resa
Verkligen jättegoot!!! Tack för recepten.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Tina: Du kan ta vilket som. Om du läser lelles kommentar nedan så ska det gå bra med fullkornsdinkel (grahamsmjöl är väldigt likt fullkornsdinkel) och det är ju som du säger mycket nyttigare.
penna Skrivet av Tina
Måste man använda siktat dinkelmjöl, eller går fullkornsdinkelmjöl lika bra? För ska det vara rikigt nyttigt (eller så gott det går) så bör man ju använda det sistnämnda...
penna Skrivet av Josef
Utmärkt recept, tog givetvis vetemjöl istället. Vispade ihop smeten och lät den stå över natten, mycket uppskattat resultat.
penna Skrivet av Susanne
Svar till lelle: Intressant! Tack för tipset!
penna Skrivet av lelle
Svar: Ja vanligen använder man ju inte bara grovt mjöl, men det blev bra till våfflor! Proteinet (gluten) i vitt mjöl behövs ju inte eftersom de inte knådas. Det blev gott till dessert också -- bär och grädde till.
penna Skrivet av Susanne
Svar till lelle: Nej fullkornsvetemjöl och grahamsmjöl är inte samma sak. Grahamsmjöl är mycket grövre och oftast brukar man i recept inte ha bara grahamsmjöl utan man kan kanske ta en tredjedel grahamsmjöl och resten vetemjöl eftersom vetemjölet gör att brödet blir luftigt. Så lite märkligt tycker jag det låter om ni bara tog grahamsmjöl och det blev bra?
penna Skrivet av lelle
Tackar för detta receptet - jättegoda! Jag använde grahamsmjöl (samma som fullkornsvetemjöl?) och rapsolja istället for smör vilket funkade fint. Maken tyckte dessa var godare än vanliga våfflor. Vi åt dem med färsk spenat, tunna skivor kalkonbröst, och lite riven lättost.
penna Skrivet av Linda
Jag provade att göra våfflor i smörgåsgrill, INTE att rekomendera, som webmaster sa så blir de för tjocka och inte alls frasiga. Jag gick över till att steka dem i stekjärn, då blev det lite bättre, men inte så bra som i ett riktigt järn!
penna Skrivet av nettan
nej undvik det!Vi testa i förrgår eftersom mitt våffeljärn var kasserat,men det blev bara en kladdig gegga o sluta med jag fick ta fram ett stekjärn o göra pannkakor av smeten istället.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ellie: Kan kanske man kan men de kommer ju inte se ut som våfflor, dessutom våffelmönstret som är i ett våffeljärn gör ju att våffelsmeten aldrig ligger i något tjockt lager och att de blir frasiga. Så jag tror inte det är någon bra idé, men jag har aldrig provat. Kanske någon annan har provat och vet?
penna Skrivet av Ellie
Kan man grädda våfflor i en vanlig smörgåsgrill?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Madde: Jag vet inte hur många points det är. Jag har själv gått ner i vikt med GI/Atkins och då behöver man inte bry sig om points. Dessa våfflor är ok i den dieten i mindre mängd. Men vad jag vet ska man undvika socker även med viktväktarna så på det viset är de nyttiga för de innehåller inget socker om du äter med grädde och bär till.
penna Skrivet av Madde
Är det jätte onyttigt, eller hur många points är det ungefär i en våffla?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Stina: Jag vet inte, jag har inte provat. Skriv gärna och berätta om du provar. Ett tips är att ta en olja som är neutral i smaken om du provar.
penna Skrivet av Stina
Har en fråga kan man ha olja istället för smör?
penna Skrivet av Carina Karlsson
Lägg våfflorna i frysen och ta sedan upp så många som du behöver låt de tina och värm dem sedan i brödrosten! De blir nästan som ny gräddade!!! Mums
penna Skrivet av nina
tack, ska prova!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Mimmi: Ja det går bra med dinkelmjöl eller vanligt mjöl.
penna Skrivet av Mimmi
Hej jag har inget fullkorns mjöl hemma men visst måste jag kunna byta ut det mot dinkel eller vanligt mjöl, har lovat barnen våfflor i dag och har inte nära till affär, så det vore skönt att slippa åka och handla
penna Skrivet av Marica
Har faktiskt gjort både plättor och våfflor på dinkelmjöl, mina barn märkte knappast skillnad. En blev så förtjust i plättorna som serverades med nytinade hallon o grädde ;istället för sylten.Även att man inte kan förutbestämma vad de äter på dagis o skola, så kan man ju laga nyttig mat hemma, så utjämnas det lite ialla fall. :)
  1