Kommentarer till Våfflor - Sida 1

"Gör våfflor, våffelsmeten är mycket enkel att göra. Mycket goda frasvåfflor fås med detta recept. Gräddas i våffeljärn."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   nästa sida
penna Skrivet av Annalie 2017-10-29 09:20
Världens godaste våfflor !! Har gjort fler tar ggr. Tack för receptet Toppen !
penna Skrivet av Maria 2017-09-03 20:11
Kan man vispa ihop smeten redan på kvällen, om man vill göra våfflor till frukost, trots bakpulvret?
penna Skrivet av Lise-Lotte Sandberg 2017-02-08 14:09
Så jättebra de blev!
Uppskattar också tipset om hur man gör med överblivna våfflor.
person Svar till ruki penna Skrivet av Susanne 2017-01-30 00:30
Så trevligt att du uppskattar mitt recept på våfflor! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av ruki 2017-01-27 15:24
Tack för receptet, har gjort våfflor efter ditt recept flera gånger nu och varje gång blir det lika bra!
person Svar till potterhead01 penna Skrivet av Susanne 2016-08-23 00:29
Kul att du tycker det! :)
penna Skrivet av potterhead01 2016-08-17 13:20
Supergott recept, kommer definitivt göras om flera gånger :))
person Svar till Julia penna Skrivet av Susanne 2016-03-24 00:29
Men vad roligt att höra! :) Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Julia 2016-03-22 14:07
Bästa receptet! De blev frasiga och supergoda. Har prövat många andra recept och aldrig fått dem så här bra. Älskar denna sida, har hittat många favorit recept här :)
person Svar till Denise penna Skrivet av Susanne 2016-03-21 00:28
Kul att du tyckte om våfflorna, jag håller med om antalet och har justerat det! Tack!
penna Skrivet av Denise 2016-03-20 18:47
Mycket goda våfflor, du har massor med goda recept, men hur jag än försökte så räckte inte smeten till mer än 6 ½ våffla har ett ordinärt våffeljärn teflon och smeten rann inte över.
person Svar till Micke penna Skrivet av Susanne 2015-08-30 00:26
Kul att du tyckte om receptet och det låter gott även med dina justeringar!
penna Skrivet av Micke 2015-08-23 15:54
Blev alldeles perfekta och jättegoda, lite mer salt och lite vaniljsocker, annars exakt som receptet. Rekommenderas!
person Svar till http://finastemattan.blogspot.se/ penna Skrivet av Susanne 2015-04-09 00:26
Varsågod! :)
penna Skrivet av http://finastemattan.blogspot.se/ 2015-04-05 11:49
Tack! : )
person Svar till Erik och Sture penna Skrivet av Susanne 2015-04-04 00:25
Roligt att ni tyckte om receptet på våfflor! :)
penna Skrivet av Erik och Sture 2015-04-03 19:30
Vi och vår vän är mycket nöjda med resultatet, det blev utsökta våfflor! Nu är det väl bara att börja med disken, hehe ;-)
penna Skrivet av Erik och Sture 2015-04-03 17:07
Hej, nu startar våffelmakandet! Återkommer snart med resultat, pirrigt! ;-)
person Svar till Love penna Skrivet av Susanne 2015-03-30 00:24
Roligt att höra att du använder mitt recept och tycker så mycket om det!
person Svar till Anton penna Skrivet av Susanne 2015-03-30 00:22
Konstigt, se även mitt förra svar och var jättenoga med att röra i smeten, ordentligt i botten eftersom mjölet sjunker till botten, precis innan du häller på den i våffeljärnet.
person Svar till sarah penna Skrivet av Susanne 2015-03-30 00:18
Tråkigt att höra. Ytterligare en sak är att inte ta för mycket vetemjöl. Gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för då packas det och det blir alldeles för mycket. Häll upp mjölet eller väg det.
penna Skrivet av Love 2015-03-26 09:01
Tack för receptet! Femte året i rad jag har våffelkalas, och jag har alltid använt detta recept. Enkelt och blir sjuuukt goda våfflor!
penna Skrivet av Anton 2015-03-26 08:52
Jag följde också receptet till punt och pricka, men det blev inga våfflor då alla klistrade fast sig. Har aldrig vart med om det förut.
Valde att ha hälften grädde och hälften smör, men även fast jag även smörade järnet så fastande de...
penna Skrivet av sarah 2015-03-25 17:43
Fastnade i våffeljärnet HELA tiden. Jag följde alla tips du gett, rörde i smeten, inte specialvetemjöl och lät smeten stå och svälla. Trist
person Svar till marko penna Skrivet av Susanne 2015-03-24 14:02
Kul att höra! Varsågod! :)
person Svar till Sandra penna Skrivet av Susanne 2015-03-22 19:45
Kanske gjorde du något av följande misstag: 1. Vispa i botten av smeten inför varje gång du häller smeten i våffeljärnet. 2. Använd inte vetemjöl special. 3. Låt smeten stå och svälla 30 minuter innan man gräddar första våfflan. Vad tror du om det? Skriv gärna igen!
person Svar till Arg!! penna Skrivet av Susanne 2015-03-22 19:44
Jag har gjort det här receptet en väldig massa gånger och det har legat i topp på Google i många år så det är väldigt många personer som gjort det här receptet och de flesta har skrivit positiva kommentarer så jag är ganska säker på att receptet är ok. Däremot så har jag nyligen förtydligat det ännu mera för att det ska bli svårare att misslyckas. Kanske gjorde nu något av följande misstag: 1. Vispa i botten av smeten inför varje gång du häller smeten i våffeljärnet. 2. Använd inte vetemjöl special. 3. Låt smeten stå och svälla 30 minuter innan man gräddar första våfflan. Vad tror du om det? Skriv gärna igen!
person Svar till John Nilsson penna Skrivet av Susanne 2015-03-22 19:42
Jo jag har förtydligat receptet med den informationen. Tack så mycket för att du skrev det! :)
person Svar till Brute penna Skrivet av Susanne 2015-03-22 19:38
Tack för tipset! Jag har aldrig använt vetemjöl special men bra att veta att det inte fungerar! Jag skriver det i receptet!
penna Skrivet av Sandra 2015-03-22 16:25
Smeten fastnade på våffeljärnet!
penna Skrivet av Arg!! 2015-03-22 12:31
Det sämsta recept jag gjort! Aldrig varit med om att det fastnar så som dessa. Provade två ggr, men ack nej. Tyvärr!!
penna Skrivet av John Nilsson 2015-02-03 01:00
Ska man inte låta vetemjölet i smeten svälla en 30 min (i kylen), innan man gräddar våfflorna? För att de ska bli tjockare, godare och inte fastna i våffeljärnet?

Ser många tips om det på nätet (och det gäller även för pannkakor).
penna Skrivet av Brute 2014-12-14 10:32
Vanligaste felet man gör om de fastnar är att man tagit vetemjöl special. Det extra proteinet blir som klister.
person Svar till Chris penna Skrivet av Susanne 2014-04-21 03:32
Tråkigt att höra! Vispade du ordentligt i botten av bunken? Mjölet sjunker ner och lägger sig på botten så det är viktigt att man verkligen vispar i botten.
penna Skrivet av Chris 2014-04-14 17:02
De fastnade rejält och fick slängas, trots att järnet är helt nytt, jag smorde på rejält med smör och vispade smeten mellan varje våffla. Men det är nog jag som är världens sämsta människa på allt och inte receptets fel.
person Svar till sören penna Skrivet av Susanne 2014-03-10 18:29
Det beror på våffeljärnet. Jag har också recept på våfflor med ägg i och det är samma tid i mitt våffeljärn som det här receptet. Tiden det tar får man alltså prova sig fram till.
penna Skrivet av sören 2014-03-09 11:23
ska pröva detta recept snart men jag kom att undra på tiden som står (1-2 min). gjorde tidigare men med ägg i smeten och då tog det 5 min att grädda. beror det på äggen eller våffeljärnet?
person Svar till Kristina penna Skrivet av Susanne 2014-02-20 02:12
Låter bra det! :)
penna Skrivet av Kristina 2014-02-19 20:08
nu är det slut på våffelmix......bra recept, och läckert guldbruna!
penna Skrivet av marko 2014-01-24 05:44
Första gången jag lagar våfflor och min sambo tycker att dom vart perfekta och undrar vart jag lärt mig laga våfflor och vill ha receptet haha, tackar!
penna Skrivet av Erika 2014-01-20 15:14
Mums vad goda. Aldrig att jag köper våffelmix igen!
person Svar till Petra penna Skrivet av Susanne 2014-01-18 15:26
Vad roligt att höra! :)
person Svar till Linn penna Skrivet av Susanne 2014-01-18 15:19
Speciellt att tänka på? Ja köp aldrig våffelmixpulver. Det är bara skräp - lurendrejeri från livsmedelsleverantörernas och matbutikernas sida. Ett enkelt sätt för dem att tjäna pengar. Du sparar ingen som helst tid med mixen och du får äta råvaror av sämsta kvalitet och dessutom konserveringsmedel / tillsatser. Tyvärr så tror man ju lätt att man behöver en mix när man står där i affären, jag har själv gått på det också innan jag insåg att det enda mixen hjälper mig med är att blanda ihop bakpulver och vetemjöl typ. Men om du nu vill använda mixen så läs instruktionerna på förpackningen och så kan du ju läsa mitt recept också. Se även receptet på GI våfflor som jag uppdaterade igår, det står en del tips i beskrivningen där också.
penna Skrivet av Linn 2014-01-18 13:26
Hej jag undrar hur man gör när man redan har våfflornas pulver (alltså ¨fras- våfflor¨ hemköpt i så där liten kartong) som man igentligen bara lägger till smör/margarin och vatten och ska steka smeten?
Är det nått specielt man ska tänka på?
penna Skrivet av Petra 2014-01-16 11:52
Jag har testat hur många recept som helst, men det här receptet är klart det bästa! Jag tillsatte lite vaniljsocker i smeten. Aldrig ätit så goda våfflor :)
person Svar till Lina penna Skrivet av Susanne 2013-10-29 11:02
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Lina 2013-10-22 17:41
Tack for receptet - vafflorna blev perfekta och mina 3 smakillar ar lyckliga.
person Svar till ines penna Skrivet av Susanne 2013-08-29 11:26
Varsågod! Roligt att höra att du gillar receptet! :)
penna Skrivet av ines 2013-08-27 13:52
Såååå sååå Godaaa Våfflor!!! Alldeles underbara!!! Tack för receptet!
person Svar till Mailla penna Skrivet av Susanne 2013-08-13 13:54
Om våffelsmeten fastnar i järnet kan det bero på att du inte smörjt järnet ordentligt. Det är också jätteviktigt att du precis innan du häller på våffelsmeten att du vispar ordentligt i botten av våffelsmeten så att mjölet som snabbt sjunker till botten fördelar sig jämnt. Annars blir smeten tunn i början och fastnar lätt. Tänk på det så kommer du nog inte misslyckas mera! Annars får du köpa ett nytt våffeljärn! :)
  1   2   3   nästa sida