Kommentarer till Ugnspannkaka - Sida 1

"Recept på ugnspannkaka. Mycket god klassisk svensk husmanskost. Vispa mjöl, mjölk och ägg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   nästa sida
person Svar till Jimmy penna Skrivet av Susanne 2017-05-17 14:14
Ja det är gott! Se även recept på fläskpannkaka! :)
penna Skrivet av Jimmy 2017-05-15 17:29
Bacon till oxå =)
person Svar till Frida penna Skrivet av Susanne 2017-04-17 14:11
Bra tips med dubbel sats men då tar du längre tid i ugnen också antar jag? Ja bacon är gott, det har jag gjort ett eget recept för - fläskpannkaka! ;)
penna Skrivet av Frida 2017-04-11 13:50
jättebea recept men kör dubbel sats till en långpanna. har även i massa bacon:)
person Svar till Glada Apan penna Skrivet av Susanne 2016-09-03 16:46
Roligt att höra! :) Lycka till med ert företag!
penna Skrivet av Glada Apan 2016-09-03 12:10
Hej,
Igår på Glada Apans pannkaksdag lagade vi flera olika typer av pannkakor. Bl.a. ert recept vilket visade sig vara det bästa. Ville bara berätta det.

Ha en fin dag hälsar vi i leksaksaffären :-)
person Svar till Elisa penna Skrivet av Susanne 2016-03-02 11:40
Kul att du tyckte om ugnspannkakan! Tack så mycket!
penna Skrivet av Elisa 2016-02-22 15:48
Det blir verkligen jättegott! Du gör helt fantastiska recept.
person Svar till Jens penna Skrivet av Susanne 2015-09-02 11:40
Tack för bra tips!
penna Skrivet av Jens 2015-08-22 20:24
Bacon och purjolök passar bra till den
person Svar till Björn-Maria Lalander penna Skrivet av Susanne 2014-08-22 22:53
Se även receptet på fläskpannkaka!
penna Skrivet av Björn-Maria Lalander 2014-08-22 16:03
Jag vill tärna fläsk och lägga i, liksom ströa över när smeten är i formen, Även bacon eller prova med vad som helst! Stek fläsket lätt, tärningarna alltså. Farligt gott och smyga upp på natten, bre smör på och njut stående framför kylen.
person Svar till sofia penna Skrivet av Susanne 2014-08-09 12:53
Tack för bra tips! Låter gott!
penna Skrivet av sofia 2014-08-05 10:23
Jag byter ut en deceliter av mjölken till 1 dl Arla naturell ekolokisk yoghurt. Då blir ugnspannkakan väldigt saftig och god. Serverar med hallon och creme fraiche. Jättegod topping!
person Svar till susnet penna Skrivet av Morgan 2013-11-21 16:31
Det var så lite så. Keep up the good work! ;-)
person Svar till Anki S penna Skrivet av Susanne 2013-10-28 11:32
Varsågod och tack så mycket! :)
person Svar till Morgan penna Skrivet av Susanne 2013-10-28 11:30
Tack så mycket! :)
penna Skrivet av Anki S 2013-10-23 19:11
Tack för alla recept du delar med dig av. Jag återvänder ofta hit och just detta recept har jag haft mycket nytta av. Jag instämmer helt med Morgan.
penna Skrivet av Morgan 2013-10-22 16:33
Jag är INTE kock (varför det nu verkar vara viktigt) men jag lagar MYCKET mat. Jag har gjort denna ugnspannkaka några ggr nu och den är alldeles utmärkt. Inte alls för mycket äggsmak för min del dock brukar jag steka ett eller två pkt bacon och ha i smeten, då blir det lite mer smak. Jag har en alldeles vanlig ugn och det räcker gott med 20min i ugnen.
Tack för en trevlig hemsida!!
;-)
person Svar till peter penna Skrivet av Susanne 2013-09-22 08:47
Tack för dina synpunkter! Så klart får man ändra recepten om man vill det efter tycke och smak. :) Vad gäller ugnstider så stämmer de bra om man använder över- och undervärme samt framförallt om man har samma storlek på plåt som står angivet i receptet. Ska du komma upp i dina tider på 30-40 min så använder du en mindre plåt antar jag och då blir också ugnspannkakan kladdigare eftersom smeten är i ett tjockare lager.
penna Skrivet av peter 2013-09-21 17:54
inte jätte förtjust i denna. lite lite smak i den. och inte jätte kladdig men för kladdig för min smak.
som kock är jag rätt kinkig och provar nya recept samt modifierar där det behövs. kan ge ett bra råd på denna ta 1 ägg mindre så slipper nu att det smakar ägg. tiden stämmer ej helt heller på hur långt tid det tar i ugnen det står 20 min men ni får räkna med upp till 30-40 min beroende på vad ni har för ugn. dugligt recept för den som vill ha en grund på ugnspannkaka.
person Svar till nina penna Skrivet av Susanne 2013-05-01 19:09
Tack för tips! :)
person Svar till S och H penna Skrivet av Susanne 2013-05-01 19:07
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av nina 2013-04-30 12:55
Jag använde matolja istället för smör, blev jätte gott ! :)
penna Skrivet av S och H 2013-04-29 18:20
Vi gör alltid detta receptet! Blir perfekt, inte för kladdig inte för krispig, perfekt! Går jättefort också, på 20 minuter till en halvtimme står maten på bordet! dubbelt recept ifall man ska göra en måltid av det så gör dubbelt, recept! Annars blir ungspannkakn väldigttunn och räcker inte till fyra personer...
person Svar till croby penna Skrivet av Susanne 2012-10-17 13:06
Det beror ju en del på ugnsformen också hur benägen det är att fastna. Jag skulle nog rekommendera att använda bakplåtspapper i ditt fall.
penna Skrivet av croby 2012-10-01 19:13
Provade denna men botten brände fast rejält i ugnsformen! Smörjde in med smör både i botten och uppför kanterna och följde allt som stod.

Den gick ju att äta och var gott men tappade ju typ 1/3 av hela grejjen i pannan hehe.
Någon som har tips på hur jag får den att inte fastna nästa gång?

Tacksam för svar!
person Svar till Anki W penna Skrivet av Susanne 2012-09-21 17:41
Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Anki W 2012-09-17 17:51
Äntligen har jag hittat ett riktigt bra recept på ugnspannkaka! Jag har gjort den en gång tidigare och så nu ikväll, det blir mer "matigt" med grahamsmjöl i smeten.
Ett tips: prova med blåbärssylt, jättegott!
Tack för ett bra recept.
person Svar till Carl-jan Granqvist penna Skrivet av Susanne 2012-09-10 14:50

Min ugnspannkaka sväller också upp men den sjunker ihop och blir inte krispig.

Varmluft är en inställning på din ugn som troligtvis är anledningen till att det blir så för dig. Du behöver inte använda varmluftsfunktionen utan använd istället över- och undervärme så blir det nog bra, symbolen på ugnen brukar se ut ungefär som "=" för över- och undervärme.

penna Skrivet av Carl-jan Granqvist 2012-09-02 17:48
När jag försöker tillaga denna ljuvliga pannkaka så sväller den upp som ett tennistält!! Knaprigt och gott att servera som tilltugg till drinken, men jag kan inte bjuda mina middagsgäster på det. Varför blir det så?
Är det för att jag har varmluftsugn?
Tacksam för svar. Gästerna kommer på fredag.
person Svar till Anki penna Skrivet av Bedor Franke 2012-08-07 17:35
Jag rörde ihop ingredienserna i en skål med en visp. Sedan diskade jag skålen och vispade grädde i den.
Fiffigt tycker jag.
Hoppas alla lyckas med sina ugnspannkakor.
person Svar till Anki penna Skrivet av Susanne 2012-03-23 02:29
Nej jag har inte provat det.
penna Skrivet av Anki 2012-03-22 18:16
Undrar om man kan köra alla ingredienserna i mixern och blanda smeten där. Är här någon som provat det??
penna Skrivet av Gerda 92 2012-01-21 13:04
Åh, just det här receptet har jag letat efter. Precis den pannkaka som min mor gjorde till mig när jag var ung. Men då tillredde hon den i stenugn. Bästa kryddan var först hårt arbete på gården. Jag önskar att jag fick vara 8 år igen. Då det inte är möjligt får jag nöja mig med att jag äntligen har hittat receptet som sökt sedan jag var 14. Tack
penna Skrivet av Johan 2011-09-08 17:58
Jättegod! Drog på ett lager ketchup och korkade upp en flaska Rosé. Bara att rekommendera!
person Svar till Birger penna Skrivet av Susanne 2011-08-11 22:51
Om du bara håller koll på fläskpannkakan när den är i ugnen så går det bra. Huvudsaken är att ytan är ungefär lika stor för att receptet ska stämma med tider i ugnen.
penna Skrivet av Birger 2011-08-09 20:36
Hade tyvärr ingen tumstock hemma så kunde inte mäta långpannan, synd, lät gott!
penna Skrivet av Lütte 2011-07-13 13:40
Jättegod!! Vi åt den med en klick creme fraiche och lite tunt skivad röd lök!
penna Skrivet av Jens Hansen 2011-05-16 18:57
Jag hade brådis och gav mig på att göra vanliga pannkakor ikväll. Kom på försent hur gott det är med ugnspannkaka.

/Jens

http://lyxigmat.blogspot.com/
penna Skrivet av Lina 2011-03-14 17:06
Supergod ugnspannkaka! Byt bara ut 1 dl mjölk mot 1 dl vispgrädde, då blir den supergod och jättefin!
Lycka till!
penna Skrivet av Bobbo 2011-03-01 20:10
Mommo sa...sätt i mjölken till sist så blir det inga mjöl-klimppar. :)
penna Skrivet av tvillingarna 2011-01-26 19:04
Suuupergott!
och enkelt ockso...
vi gjorde med 1,5 dl rogmjol. och 1,5 dl vetemjol.
det blev jettebra!!!
penna Skrivet av Anna 2010-12-27 17:21
Blir bättre om man använder 4 ägg, 200 grader i ca 40-50 min. Min mormor och morfar har alltid gjort ungspankaka på det här viset. Den sväller up enormt i ugnen, men det blir gudomligt =)
penna Skrivet av Olle & Ida 2010-12-02 21:27
Hur bra recept som helst.
Tar alltid recepten.se först när jag ska göra någonting.
Dom som inte tyckte receptet var bra, har bara gjort fel :)

Vi hade i en liten purjolök samt sojakorv i bitar i också (då vi är vegetarianer) blev hur gott som helst.

Tack för receptet.
penna Skrivet av Magnus 2010-11-22 15:41
Jag brukar ha 175 grader i 45 min då blir den ännu godare och har tärnad bacon i. prova får ni se..
penna Skrivet av Tobbe 2010-11-12 07:26
Gjorde precis en och tyckte den blev lite för "degig" på insidan, men får se till att få med allt i botten till nästa gång och ha den inne några minuter till! Perfekt för mig som är slö och ej orkar stå och steka vanliga pannkakor.
person Svar till Liquide penna Skrivet av Susanne 2010-11-06 02:27
Låter gott! Har du provat med hallon och grädde till?
penna Skrivet av Liquide 2010-11-04 17:28
att tillsätta kanel och / eller vaniljsocker..mums!
penna Skrivet av Siw 2010-09-19 17:35
Verkligen ett gott recept även om man som jag är tvungen att byta ut vetemjöl till glutenfritt mjöl...Rekomenderar varmt denna ugnspannkaka....
  1   2   3   nästa sida