Läs och skriv kommentarer till Ugnspannkaka

"Recept på ugnspannkaka. Mycket god klassisk svensk husmanskost. Vispa mjöl, mjölk och ägg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Mia
Dina recept är bäst både jag och sonen min har lagat mycket av dem 🙂🙂🙂
besökare Svar till Linda penna Skrivet av Susanne
Varsågod! ❤️
penna Skrivet av Linda
Tack för alla goda recept med bra instruktioner!❤️❤️
besökare Svar till Regina penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket! 😊❤️
penna Skrivet av Regina
Tänk om alla som har så mycket synpunkter skulle ta och starta ett eget receptforum där ni kunde göra recepten rätt enligt er definition av vegetariskt, så skulle vi andra slippa ett kommentarsfält som bara drar ner humöret 😀

Älskar dina recept, enkelt och tydligt att kunna få med alla åldrar i receptläsningen när bilder och text finns ❤️
besökare Svar till Anders penna Skrivet av Susanne
Ja det är så tyvärr på flera recept som innehåller ägg, detta är en återkommande synpunkt, dock ändå väldigt få i förhållande totala mängden kommentarer. Men för vissa vegetarianer verkar det vara en väldigt viktig fråga helt klart. Men mitt svar är detsamma även denna gång. Jag använder den här definitionen och så får självklart alla äta precis vad de vill. 😊
penna Skrivet av Anders
Det är helt galet att detta recept har legat ute i mer än 10 år på nätet. Under alla dessa år så har endast positiva kommentarer och tips delats ut här i kommentarerna.

Men nu 2018 så är plötsligt en massa personer kränkta och har synpunkter på om detta verkligen är vegetariskt eller ej.
Skärp er!
besökare Svar till Hej penna Skrivet av Susanne
Hej! Därför att de flesta personer tycker att det är det som vegetariskt innebär, alltså inte döda djur. Det du syftar på brukar man kalla veganskt. Därför har jag valt den definitionen och kommer fortsätta ha den. Det blir för krångligt att gå in på detaljer med lakto-ovo m.m. Eftersom det är recept med en väldigt tydlig ingrediensförteckning så är det ju bara att läsa den så det finns ju ingen risk att någon blir lurad att äta något som den inte vill ha så jag ser det inte som något problem. Huvudsaken är att alla får äta det de vill tycker jag.
penna Skrivet av Hej
Mat som innehåller ägg men inga andra animalier är ovo-vegetarisk. Mjölk lakto-vegetarisk. Båda ovo-vegetarisk.
Inte konstigt att folk blir förvirrade när till och med matsidor inte kan hålla koll på detta.
Mvh
penna Skrivet av Hej
Hej! Hur kommer det sig att ni kallar rätter som innehåller både mjölk, ägg och smör vegetariska?
Vegetariskt = ej animaliska produkter, det gäller inte enbart kött.
besökare Svar till Olivia penna Skrivet av Robban
@Olivia - Sätt på ugnen :)
besökare Svar till Olivia penna Skrivet av Susanne
Då har du haft fel ugnsinställningar.
penna Skrivet av Olivia
Jag halverade receptet till 2 portioner och fast jag har haft den i ugnen i 1,5h är den fortfarande inte färdig! Vad gör jag för fel?!?
penna Skrivet av Jimmy
Bacon till oxå =)
besökare Svar till Frida penna Skrivet av Susanne
Bra tips med dubbel sats men då tar du längre tid i ugnen också antar jag? Ja bacon är gott, det har jag gjort ett eget recept för - fläskpannkaka! ;)
penna Skrivet av Frida
jättebea recept men kör dubbel sats till en långpanna. har även i massa bacon:)
besökare Svar till Glada Apan penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :) Lycka till med ert företag!
penna Skrivet av Glada Apan
Hej,
Igår på Glada Apans pannkaksdag lagade vi flera olika typer av pannkakor. Bl.a. ert recept vilket visade sig vara det bästa. Ville bara berätta det.

Ha en fin dag hälsar vi i leksaksaffären :-)
besökare Svar till Elisa penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om ugnspannkakan! Tack så mycket!
penna Skrivet av Elisa
Det blir verkligen jättegott! Du gör helt fantastiska recept.
besökare Svar till Jens penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips!
penna Skrivet av Jens
Bacon och purjolök passar bra till den
besökare Svar till Björn-Maria Lalander penna Skrivet av Susanne
Se även receptet på fläskpannkaka!
penna Skrivet av Björn-Maria Lalander
Jag vill tärna fläsk och lägga i, liksom ströa över när smeten är i formen, Även bacon eller prova med vad som helst! Stek fläsket lätt, tärningarna alltså. Farligt gott och smyga upp på natten, bre smör på och njut stående framför kylen.
besökare Svar till sofia penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Låter gott!
penna Skrivet av sofia
Jag byter ut en deceliter av mjölken till 1 dl Arla naturell ekolokisk yoghurt. Då blir ugnspannkakan väldigt saftig och god. Serverar med hallon och creme fraiche. Jättegod topping!
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Morgan
Det var så lite så. Keep up the good work! ;-)
besökare Svar till Anki S penna Skrivet av Susanne
Varsågod och tack så mycket! :)
besökare Svar till Morgan penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket! :)
penna Skrivet av Anki S
Tack för alla recept du delar med dig av. Jag återvänder ofta hit och just detta recept har jag haft mycket nytta av. Jag instämmer helt med Morgan.
penna Skrivet av Morgan
Jag är INTE kock (varför det nu verkar vara viktigt) men jag lagar MYCKET mat. Jag har gjort denna ugnspannkaka några ggr nu och den är alldeles utmärkt. Inte alls för mycket äggsmak för min del dock brukar jag steka ett eller två pkt bacon och ha i smeten, då blir det lite mer smak. Jag har en alldeles vanlig ugn och det räcker gott med 20min i ugnen.
Tack för en trevlig hemsida!!
;-)
besökare Svar till peter penna Skrivet av Susanne
Tack för dina synpunkter! Så klart får man ändra recepten om man vill det efter tycke och smak. :) Vad gäller ugnstider så stämmer de bra om man använder över- och undervärme samt framförallt om man har samma storlek på plåt som står angivet i receptet. Ska du komma upp i dina tider på 30-40 min så använder du en mindre plåt antar jag och då blir också ugnspannkakan kladdigare eftersom smeten är i ett tjockare lager.
penna Skrivet av peter
inte jätte förtjust i denna. lite lite smak i den. och inte jätte kladdig men för kladdig för min smak.
som kock är jag rätt kinkig och provar nya recept samt modifierar där det behövs. kan ge ett bra råd på denna ta 1 ägg mindre så slipper nu att det smakar ägg. tiden stämmer ej helt heller på hur långt tid det tar i ugnen det står 20 min men ni får räkna med upp till 30-40 min beroende på vad ni har för ugn. dugligt recept för den som vill ha en grund på ugnspannkaka.
besökare Svar till nina penna Skrivet av Susanne
Tack för tips! :)
besökare Svar till S och H penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av nina
Jag använde matolja istället för smör, blev jätte gott ! :)
penna Skrivet av S och H
Vi gör alltid detta receptet! Blir perfekt, inte för kladdig inte för krispig, perfekt! Går jättefort också, på 20 minuter till en halvtimme står maten på bordet! dubbelt recept ifall man ska göra en måltid av det så gör dubbelt, recept! Annars blir ungspannkakn väldigttunn och räcker inte till fyra personer...
besökare Svar till croby penna Skrivet av Susanne
Det beror ju en del på ugnsformen också hur benägen det är att fastna. Jag skulle nog rekommendera att använda bakplåtspapper i ditt fall.
penna Skrivet av croby
Provade denna men botten brände fast rejält i ugnsformen! Smörjde in med smör både i botten och uppför kanterna och följde allt som stod.

Den gick ju att äta och var gott men tappade ju typ 1/3 av hela grejjen i pannan hehe.
Någon som har tips på hur jag får den att inte fastna nästa gång?

Tacksam för svar!
besökare Svar till Anki W penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Anki W
Äntligen har jag hittat ett riktigt bra recept på ugnspannkaka! Jag har gjort den en gång tidigare och så nu ikväll, det blir mer "matigt" med grahamsmjöl i smeten.
Ett tips: prova med blåbärssylt, jättegott!
Tack för ett bra recept.
besökare Svar till Carl-jan Granqvist penna Skrivet av Susanne

Min ugnspannkaka sväller också upp men den sjunker ihop och blir inte krispig.

Varmluft är en inställning på din ugn som troligtvis är anledningen till att det blir så för dig. Du behöver inte använda varmluftsfunktionen utan använd istället över- och undervärme så blir det nog bra, symbolen på ugnen brukar se ut ungefär som "=" för över- och undervärme.

penna Skrivet av Carl-jan Granqvist
När jag försöker tillaga denna ljuvliga pannkaka så sväller den upp som ett tennistält!! Knaprigt och gott att servera som tilltugg till drinken, men jag kan inte bjuda mina middagsgäster på det. Varför blir det så?
Är det för att jag har varmluftsugn?
Tacksam för svar. Gästerna kommer på fredag.
besökare Svar till Anki penna Skrivet av Bedor Franke
Jag rörde ihop ingredienserna i en skål med en visp. Sedan diskade jag skålen och vispade grädde i den.
Fiffigt tycker jag.
Hoppas alla lyckas med sina ugnspannkakor.
besökare Svar till Anki penna Skrivet av Susanne
Nej jag har inte provat det.
penna Skrivet av Anki
Undrar om man kan köra alla ingredienserna i mixern och blanda smeten där. Är här någon som provat det??
penna Skrivet av Gerda 92
Åh, just det här receptet har jag letat efter. Precis den pannkaka som min mor gjorde till mig när jag var ung. Men då tillredde hon den i stenugn. Bästa kryddan var först hårt arbete på gården. Jag önskar att jag fick vara 8 år igen. Då det inte är möjligt får jag nöja mig med att jag äntligen har hittat receptet som sökt sedan jag var 14. Tack
penna Skrivet av Johan
Jättegod! Drog på ett lager ketchup och korkade upp en flaska Rosé. Bara att rekommendera!
besökare Svar till Birger penna Skrivet av Susanne
Om du bara håller koll på fläskpannkakan när den är i ugnen så går det bra. Huvudsaken är att ytan är ungefär lika stor för att receptet ska stämma med tider i ugnen.
penna Skrivet av Birger
Hade tyvärr ingen tumstock hemma så kunde inte mäta långpannan, synd, lät gott!
penna Skrivet av Lütte
Jättegod!! Vi åt den med en klick creme fraiche och lite tunt skivad röd lök!
penna Skrivet av Jens Hansen
Jag hade brådis och gav mig på att göra vanliga pannkakor ikväll. Kom på försent hur gott det är med ugnspannkaka.

/Jens

http://lyxigmat.blogspot.com/
penna Skrivet av Lina
Supergod ugnspannkaka! Byt bara ut 1 dl mjölk mot 1 dl vispgrädde, då blir den supergod och jättefin!
Lycka till!
penna Skrivet av Bobbo
Mommo sa...sätt i mjölken till sist så blir det inga mjöl-klimppar. :)
penna Skrivet av tvillingarna
Suuupergott!
och enkelt ockso...
vi gjorde med 1,5 dl rogmjol. och 1,5 dl vetemjol.
det blev jettebra!!!
penna Skrivet av Anna
Blir bättre om man använder 4 ägg, 200 grader i ca 40-50 min. Min mormor och morfar har alltid gjort ungspankaka på det här viset. Den sväller up enormt i ugnen, men det blir gudomligt =)
penna Skrivet av Olle & Ida
Hur bra recept som helst.
Tar alltid recepten.se först när jag ska göra någonting.
Dom som inte tyckte receptet var bra, har bara gjort fel :)

Vi hade i en liten purjolök samt sojakorv i bitar i också (då vi är vegetarianer) blev hur gott som helst.

Tack för receptet.
penna Skrivet av Magnus
Jag brukar ha 175 grader i 45 min då blir den ännu godare och har tärnad bacon i. prova får ni se..
penna Skrivet av Tobbe
Gjorde precis en och tyckte den blev lite för "degig" på insidan, men får se till att få med allt i botten till nästa gång och ha den inne några minuter till! Perfekt för mig som är slö och ej orkar stå och steka vanliga pannkakor.
besökare Svar till Liquide penna Skrivet av Susanne
Låter gott! Har du provat med hallon och grädde till?
penna Skrivet av Liquide
att tillsätta kanel och / eller vaniljsocker..mums!
penna Skrivet av Siw
Verkligen ett gott recept även om man som jag är tvungen att byta ut vetemjöl till glutenfritt mjöl...Rekomenderar varmt denna ugnspannkaka....
besökare Svar till Elina penna Skrivet av Susanne

Du bör grädda den i mitten av ugnen som det står i receptet. Att det blev degigt inuti och inte klart i tid beror åtmistone delvis sannolikt på det.

Tänk också på att vispa i botten av smeten precis innan du häller den på plåten eftersom mjölet i smeten snabbt sjunker till botten vilket också leder till en tunn och degig pannkaka.

Sedan är det här receptet anpassat efter den vanligaste plåtstorleken så har du en annan storlek på din plåt så påverkar det också.

Utöver det är det förstås tycke och smak hur tjock man vill ha sin pannkaka. Du får se detta som ett grundrecept att utgå ifrån och prova dig fram så kommer du säkert komma fram till det bästa receptet som passar dig och din ugn! Lycka till och skriv gärna igen! ;)

penna Skrivet av Elina
Jag måste få säga att det här inte var det bästa recept jag fått på pannkaka.. den blev alldeles för tunn och trots jag gräddade på nedre delen av ugnen i 225grader så var den jättegeggig inuti men gyllenebrun utanpå.. men då lät jag den vara inne ca: 5 minuter till då blev den iaf god, men fortfarande, jag gillar tjockare pannkaka så nästa gång dubblar jag receptet.
penna Skrivet av Sabinish
Sååå god, Dubblar satsen och har inst 3 paket bacon ;). Absolut det bästa receptet jag hittat hittills.
penna Skrivet av Forat Gaber
Själv tycker jag om att laga lite lyxigare mat. Garnera pannkakan med en persiljekvist och du har morsdag middagen klar på 30 min!!! Tack för receptet ni räddade min dag.
penna Skrivet av Gäst
Den var jätte god! tack för receptet :)
penna Skrivet av johnny hulth
Så bra o gott! tack
penna Skrivet av Jessica
Jag är super nöjd! Jag slänger även i 3 paket strimlad o stekt bacon, blir mums!
penna Skrivet av yahye
JÄTTEGOTT Mmm........ jag ska göra det varje dag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
penna Skrivet av Myran
Jätte gott! Blandade ner bacon i min =)
penna Skrivet av Anna
Jättegod!
penna Skrivet av Maria
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Elisabeth
Jag är glad att jag få nyhetsbrev från recepten.se. Den förgyller min vardag precis som ugnspannkakan. Kram
penna Skrivet av Annika
Behöver man steg för steg bilder hur man gör ungnspannkaka så har man nog inget i köket att göra.
Är ju OMÖJLIGT att misslyckas...
Är den degig så ställ in den en stund till, är ju inte svårare än så! Jag är en USEL kock, men detta kan vem som helst fixa!
penna Skrivet av Susanne

Svar till Emma: Om den fortfarande är degig inuti så är den inte färdig. Hade din ugnspannkaka fin gyllene färg ovanpå? Gräddade du den i nedre delen av ugnen?

Det är en hel del personer som har lyckats med det här receptet så jag hoppas och tror att receptet är rätt. Nu var det länge sedan jag själv gjorde ugnspannkaka så det är snart dags igen och då ska jag se över om det kan förtydligas och jag ska komplettera med steg-för-steg-bilder också så att det blir svårare att misslyckas. Kom gärna med synpunkter på hur receptet kan förbättras alla som vill! Dock tror jag det främsta skälet till att en del lyckas och andra misslyckas är långpannans storlek och ugnsinställningar, gräddningstiden beror på vilken yta smeten har. Har man en mindre långpanna så blir smeten tjockare i långpannan, sänk värmen något och grädda längre tid. Kolla att den är genomgräddad innan du serverar. Är den inte genomgräddad men har fin färg, ställ in den igen med ett bakplåtspapper eller aluminiumfolie över så att den inte blir bränd och grädda ytterligare och kolla igen om den är genomgräddad.

penna Skrivet av Emma
Jag gjorde altt som det står i beskrivning men också fick pannkaka degig efter 20 min. Det är nånting som stämmer inte!!
penna Skrivet av Lars M
Jag hade samma problem och jag har en lite ugn. Jag flyttade ner plåten lite& satte ugnen på 200 grader. Dessutom visade det sig att jag hade mätt 300 gram mjöl & inte 3 dl. 300 gram mjöl är ungefär drygt 5 dl mjöl!!!
penna Skrivet av Pontus
Eller, så kanske det var en mindre ugn. Då skulle hon få använda en mindre plåt och därigenom få en tjockare pannkaka. Men jag håller med om att 50 minuter låter fasansfullt länge. Alla ugnar är annars även litet olika i inställningarna, om det kan ha med saken att göra.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Emelie: Hade du verkligen rätt ugnsinställning? Du måste ha på både övervärme och undervärme (standardinställning). Om den fortfarande är degig efter 50 minuter så är det något som inte stämmer med ugnen.
penna Skrivet av Emelie
Blir lika för mig med.. helt degig i mitten, fastän jag lät den stå inne i 50 minuter under 225grader.
penna Skrivet av Fredrik
David: Gräddar du i pizzaugn? En vanlig långpanna borde inte vara någora problem :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till UM: Om den fortfarande är degig inuti så är den inte färdig. Kanske övervärmen är för stark så att den blir bränd men inte genombakt. Förslag ställ den längre ned i ugnen. Värmen kanske måste sänkas beroende på ugn. Man kan också lägga ett smörpapper över pannkakan om den ser bränd ut.
penna Skrivet av UM
hej

jag provade den men tyvärr den var färdig i utsidan men fortfarande deggig inuti
jag undrar varför?
penna Skrivet av david
insåg när jag hällde i smeten att det var alldeles för lite. täckte knappt min ugnsform! fick hälla tillbaka och dubbla ingredienserna. men annars vart det super!
penna Skrivet av lisa
blev verkligen supergott! älskar pannkaka
penna Skrivet av Owe
Underbart gott. Servera gärna med crème fraiche (34%) och lingonsylt. MUMS!
penna Skrivet av caroline
perfect recept, jätte gott och lätt gjort.
penna Skrivet av Susanne
Svar till killen med kanterna: Använd en ugnsform (ej skål). Ugnsformar finns att köpa på IKEA, i större mataffärer och inredningsbutiker. De brukar inte kosta så mycket och de brukar finnas i glas eller porslin, oftast ovala eller rektangulär form.
penna Skrivet av killen med kanterna
finns det en skål med låga kanter?
penna Skrivet av Niklas
Amerikanska tjocka pannkakor kallar jag för Pancakes vanliga tunna för pannkakor små för plättar. Crepes är en ihop rullad medium stor pannkaka utan socker i och med fyllning som sedan gratineras. Ungspannkaka är den här varianten. Men kalla det vad ni vill. Gott o billigt är det iallafall.
penna Skrivet av Rickard
Svenskarna har igentligen mer logiska namn, dvs. pannkaka = du steker i en stekPANNA, plättar = plättpanna (liten som en plätt), ugnspannkaka = du har den i en panna i ugnen. Jag är från åland och där används både finska o svenska viset.
penna Skrivet av Lena
Hej! Jag är från Finland...Plättar..små eller stora steker man på spisen...Pannkaka tillagar man i ugnen :) Så är det där...
Har inte hört nåt ytterligare namn för de små..bara stora och små plättar helt enkelt!
Så i dag ska jag göra pannkaka (alltså ugnspannkaka). Plättar på finska är "lättyjä"
penna Skrivet av hobby kocken
Bra recept men det var inte tillräckligt för vår familj på 4. Vi gjorde 2 plåtar och först då blev alla mätta.

Intressant att det finns så många namn på denna rätt. Vi kallar dom amerikanska pannkakorna (dom man har sirap på för just pannkakor), dom svenska tunna för plättar eller crepes och ugnspannkaka för ugnspannkaka =)
penna Skrivet av elin
jag bor i norra delen av sverige och jag är väldigt säker på att det är som Webmaster skriver. har aldrig i mina dar hört talas om att plättar kallas något på finska här uppe?
penna Skrivet av Oscar
Njae... Det beror på. I norra delen av sverige så kallas detta för pannkaka, våra "vanliga" pannkakor för plättar och de små som vi i söder kallar "plättar" heter något på finska. Min mor är från Kiruna och hos benämner det så...
penna Skrivet av Susanne
Svar till Anders: I de flesta standard-kokböcker t.ex. "Vår kokbok" så är detta ugnspannkaka och pannkakor som Åsa menar är pannkakor. Plättar däremot är som pannkakor fast mycket mindre, ca 8 cm i diameter och för att steka dessa har man en speciell plättlagg.
penna Skrivet av Anders
det här är vanlig pannkaka åsa!..de du menar heter plättar
penna Skrivet av Anna
Nu står den i ugnen :o) Återkommer när den är smakad på!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Åsa: Jo det finns recept på vanliga pannkakor: recepten.se/recept/pannkakor.html Antagligen sökte du på pannkaka istället för pannkakor och då hittar inte sökfunktionen den och det håller jag verkligen med dig om att det är dåligt och jag jobbar på att fixa en bättre sökfunktion!
penna Skrivet av Åsa
Varför finns det inte recept på vanlig pannkaka . sök grjen är jätte dålig den hittar ingenting
penna Skrivet av Amanda
Provade receptet för första gången igår. Det blev jättegott!

Jag tog del av tipsen ni skrivit om här så jag dubblade satsen och hade i mjölken först. Smakade hur bra som helst! Tog ca 30 minuter i min ugn.

Tack för tipsen!
penna Skrivet av Hobba
Nääää. Alltså. jag tycker inte alls att det var snålt tilltaget. Mums.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Sebben: Det blir ingen jobbig deg om man späder med vätska allteftersom. Problemet som jag haft när jag gjort tvärtom som du är att jag fått mjölklumpar som tagit tid att lösa upp. Kanske använde jag fel vispteknik? Använder man man elvisp borde det fungera utan problem på ditt sätt. Slutsatsen av detta kanske är att man kan göra på båda sätten, bara man gör rätt :-)
penna Skrivet av Sebben
I alla recept jag läst som har med pannkaksmet att göra står det att man ska veva ner mjölken i mjölet. Min erfarenhet av detta är att man får en jobbig deg som man måste lösa i den omgivande mjölken/äggen. Jag vispar istället ner mjölet i vätskan för en fin slät såsig godhet.
penna Skrivet av Lillan
Det är ett gott och bra recept, lite snålt tilltaget bara, jag brukar göra 1,5 sats.
penna Skrivet av moa
asså den är såååå god tjock luftig och mumsig

prova den!
penna Skrivet av Sara
Va? Det är ju verkligen ett jättekonstigt recept. Den täckte knapp min lilla plåt och blåste upp på kenterna men förblev liten, platt och tråkig i mitten.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Lisette: Du kan ju alltid göra dubbel sats. Sedan beror det förstås på hur stor ugn och plåt man har och hur tjock man vill att ugnspannkakan ska bli.
penna Skrivet av Lisette
Den här pannkakssmeten är ju för liten! Den skall ju göras på 1 Liter mjölk och 6 dl vetemjöl.. Den här smeten täcker ju inte ens botten på plåten!
penna Skrivet av Milena
Jatte bra, testar den nu med lite vannilinsocker och kanel i.
penna Skrivet av Susanne
Svar till EPN: Detta är ett ganska klassikt recept på ugnspannkaka så det låter nästan som du gjort fel någonstans eller har en trasig/dålig ugn.
penna Skrivet av EPN
Konstigaste pannkakan jag någonsin ätit. Tog hur lång tid som helst att grädda den och den såg mer ut som en yorkshirepudding än en ugnspannkaka!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Annie: Om du ska göra dubbel sats på en plåt så blir den dubbelt så tjock och då kommer den ta längre tid att grädda, dock ej dubbelt så lång tid. Kanske bör du även sänka ugnstemperaturen lite och grädda lite längre. Detta är dock inget jag provat. Annars kan du ju alltid göra två stycken efter varandra i ugnen.
penna Skrivet av Annie
Kan man göra en dubbelsats och helt enkelt dubbla tiden i ugnen?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Anna-Lena: Tog du rätt mängd av alla ingredienser? Inte för lite mjöl i förhållande till mjölk. Ägg? Har ugnen ställts in rätt med både över och undervärme? Lagom stor plåt med höga kanter (Långpanna)?
penna Skrivet av Oscar Ulvemo
Om man tar ett par deciliter mjölk, och häller i allt mjöl kan man vispa det slätt. Hittade det receptet i en Bamse-tidning, Bamses Farmors recept!
/Oscar 6 år.
penna Skrivet av Anna-lena
Heej det här med ugnspannkaka var jätte-gått (när jag åt det i skolan)när jag kom hem skulle jag försöka men det gick inte så bra för att när jag väntade i 20 på att smeten skulle stelna men den var fortfarande vit på över delen och så svämmar den över kanterna hur ska jag göra så att det blir bra???????????
penna Skrivet av Susanne
Svar till Tobias: Nej jag håller inte med. Det blir inte alls klumpar om du gör som står i receptet och tillsätter LITE mjölk i taget. Det viktiga är att vispa mjölet med LITE mjölk, annars klumpar det sig.
penna Skrivet av Tobias
Hej,
Ville bara säga att det inte går att vispa ner mjölken i mjölet, man måste göra tvärtom! Annars klumpar det sig något enormt :)

/Tobias
penna Skrivet av Jeppe
Detta var förska gången jag gör ungspannkaka personligen och tycket att recetet var utmärkt och dessutom enkelt. Guldstjärna i kanten !
penna Skrivet av martina
Mums
penna Skrivet av Assi
Jag har aldrig ätit ugnspannkaka men min kompis har alltid sagt att det är jätte gott så jag tänkte att jag skulle kunna laga den nu åt mig min syster och min kusin hoppas det blir gott ;D
penna Skrivet av Kurt Johansson
Tips: Jag hackade ned det jag hade kvar av en stek jag gjort tidigare i pannkakssmeten. Gott blev det - lite omväxling till fläskpannkaka.
penna Skrivet av Susanne
Svar till pannkaka: Jo det är tillagningssätten som skiljer.
penna Skrivet av pannkaka
är inte receptet i stort sett samma som används till vanlig pannkaka, skillnaden är bara att denna ska tillagas i ugnen och ej spisen, eller?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Lindah: Alla ugnstemperaturer i alla recept är angivna för vanlig över- och undervärme, om det inte uttryckligen står att ugnstemperaturen gäller varmluft. Tänk på att varmluft endast är en funktion på en ugn så att även om ugnen har varmluft så behöver man inte använda den, utan man kan använda vanlig under- och övervärme. Varmluft är inte bra till allt. Sedan om man absolut vill använda varmluft så brukar det stå i instruktionsboken till ugnen vilka temperaturer och tider som gäller för olika typer av mat och bakverk.
penna Skrivet av Lindah
Är det temp för varmluftsugn?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Lotta: Ja du ska grädda den i mitten av ugnen precis som det står i receptet.
penna Skrivet av lOTTA
Ugnspannkaka är sååå gott, men det brukar vara svårt att få den helt igenom gräddad, vad gör jag för fel?, brukar ha den nederst i ugnen, nu skall jag sätta den i mitten, kanske det hjälper
penna Skrivet av Greta
>Gud vad du är duktig Maria! Jag måste förbereda allt för att hinna på tio minuter. Har du nåt bra tipos till mig?
penna Skrivet av Susanne
Tack Maria för din uppmärksamhet! Nu har jag rättat till det. Jag skriver dock att det tar 10 minuter, för jag brukar avrunda lite uppåt så att tiderna ska stämma hyfsat även för nybörjare i köket!
penna Skrivet av Maria
Det står att det tar 30 min att göra den varav 10 min i ugnen, ni menar väl tvärtom för längre ner i receptet står det 20 min i ugnen. för mig tardet 5 min att vispa ihop smetn och sen ställa in den i ugnen
penna Skrivet av lisa
aass gott så änkel att göra älskar värkligen d <3<3
penna Skrivet av Lisa
Åhh vad gott. Enkelt och uppskattat av mina småsyskon. En enkel rätt som i princip alla kan göra hemma.
penna Skrivet av Sofie
Det var faktiskt första gången jag gjorde det själv, Och jag kan väl säga att den blev jättegod. Det tycker min kompis också.
Dessutom är jag bara 12-år.
penna Skrivet av maria
lättaste jag någonsin gjort. och så suveränt god. en riktig och uppskattad middag ;)
penna Skrivet av miah
hemskt lätt och jätte god ..jag hade i tex äppel bitar .. för barnens del , och serverade med lite sockradgrädde
penna Skrivet av Linda
Mycket god och lättlagas pannkaka, kan varieras efter smak.
  1