Kommentarer till receptet på Ugnspannkaka - Sida 1

Skriv gärna en kommentar till receptet på Ugnspannkaka.

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   nästa sida
 svar  Svar till  Jimmy    kommentar  Skrivet av  Susanne  2017-05-17 14:14
Ja det är gott! Se även recept på fläskpannkaka! :)
   kommentar  Skrivet av  Jimmy  2017-05-15 17:29
Bacon till oxå =)
 svar  Svar till  Frida    kommentar  Skrivet av  Susanne  2017-04-17 14:11
Bra tips med dubbel sats men då tar du längre tid i ugnen också antar jag? Ja bacon är gott, det har jag gjort ett eget recept för - fläskpannkaka! ;)
   kommentar  Skrivet av  Frida  2017-04-11 13:50
jättebea recept men kör dubbel sats till en långpanna. har även i massa bacon:)
 svar  Svar till  Glada Apan    kommentar  Skrivet av  Susanne  2016-09-03 16:46
Roligt att höra! :) Lycka till med ert företag!
   kommentar  Skrivet av  Glada Apan  2016-09-03 12:10
Hej,
Igår på Glada Apans pannkaksdag lagade vi flera olika typer av pannkakor. Bl.a. ert recept vilket visade sig vara det bästa. Ville bara berätta det.

Ha en fin dag hälsar vi i leksaksaffären :-)
 svar  Svar till  Elisa    kommentar  Skrivet av  Susanne  2016-03-02 11:40
Kul att du tyckte om ugnspannkakan! Tack så mycket!
   kommentar  Skrivet av  Elisa  2016-02-22 15:48
Det blir verkligen jättegott! Du gör helt fantastiska recept.
 svar  Svar till  Jens    kommentar  Skrivet av  Susanne  2015-09-02 11:40
Tack för bra tips!
   kommentar  Skrivet av  Jens  2015-08-22 20:24
Bacon och purjolök passar bra till den
 svar  Svar till  Björn-Maria Lalander    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-08-22 22:53
Se även receptet på fläskpannkaka!
   kommentar  Skrivet av  Björn-Maria Lalander  2014-08-22 16:03
Jag vill tärna fläsk och lägga i, liksom ströa över när smeten är i formen, Även bacon eller prova med vad som helst! Stek fläsket lätt, tärningarna alltså. Farligt gott och smyga upp på natten, bre smör på och njut stående framför kylen.
 svar  Svar till  sofia    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-08-09 12:53
Tack för bra tips! Låter gott!
   kommentar  Skrivet av  sofia  2014-08-05 10:23
Jag byter ut en deceliter av mjölken till 1 dl Arla naturell ekolokisk yoghurt. Då blir ugnspannkakan väldigt saftig och god. Serverar med hallon och creme fraiche. Jättegod topping!
 svar  Svar till  susnet    kommentar  Skrivet av  Morgan  2013-11-21 16:31
Det var så lite så. Keep up the good work! ;-)
 svar  Svar till  Anki S    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-10-28 11:32
Varsågod och tack så mycket! :)
 svar  Svar till  Morgan    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-10-28 11:30
Tack så mycket! :)
   kommentar  Skrivet av  Anki S  2013-10-23 19:11
Tack för alla recept du delar med dig av. Jag återvänder ofta hit och just detta recept har jag haft mycket nytta av. Jag instämmer helt med Morgan.
   kommentar  Skrivet av  Morgan  2013-10-22 16:33
Jag är INTE kock (varför det nu verkar vara viktigt) men jag lagar MYCKET mat. Jag har gjort denna ugnspannkaka några ggr nu och den är alldeles utmärkt. Inte alls för mycket äggsmak för min del dock brukar jag steka ett eller två pkt bacon och ha i smeten, då blir det lite mer smak. Jag har en alldeles vanlig ugn och det räcker gott med 20min i ugnen.
Tack för en trevlig hemsida!!
;-)
 svar  Svar till  peter    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-09-22 08:47
Tack för dina synpunkter! Så klart får man ändra recepten om man vill det efter tycke och smak. :) Vad gäller ugnstider så stämmer de bra om man använder över- och undervärme samt framförallt om man har samma storlek på plåt som står angivet i receptet. Ska du komma upp i dina tider på 30-40 min så använder du en mindre plåt antar jag och då blir också ugnspannkakan kladdigare eftersom smeten är i ett tjockare lager.
   kommentar  Skrivet av  peter  2013-09-21 17:54
inte jätte förtjust i denna. lite lite smak i den. och inte jätte kladdig men för kladdig för min smak.
som kock är jag rätt kinkig och provar nya recept samt modifierar där det behövs. kan ge ett bra råd på denna ta 1 ägg mindre så slipper nu att det smakar ägg. tiden stämmer ej helt heller på hur långt tid det tar i ugnen det står 20 min men ni får räkna med upp till 30-40 min beroende på vad ni har för ugn. dugligt recept för den som vill ha en grund på ugnspannkaka.
 svar  Svar till  nina    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-05-01 19:09
Tack för tips! :)
 svar  Svar till  S och H    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-05-01 19:07
Roligt att höra! :)
   kommentar  Skrivet av  nina  2013-04-30 12:55
Jag använde matolja istället för smör, blev jätte gott ! :)
   kommentar  Skrivet av  S och H  2013-04-29 18:20
Vi gör alltid detta receptet! Blir perfekt, inte för kladdig inte för krispig, perfekt! Går jättefort också, på 20 minuter till en halvtimme står maten på bordet! dubbelt recept ifall man ska göra en måltid av det så gör dubbelt, recept! Annars blir ungspannkakn väldigttunn och räcker inte till fyra personer...
 svar  Svar till  croby    kommentar  Skrivet av  Susanne  2012-10-17 13:06
Det beror ju en del på ugnsformen också hur benägen det är att fastna. Jag skulle nog rekommendera att använda bakplåtspapper i ditt fall.
   kommentar  Skrivet av  croby  2012-10-01 19:13
Provade denna men botten brände fast rejält i ugnsformen! Smörjde in med smör både i botten och uppför kanterna och följde allt som stod.

Den gick ju att äta och var gott men tappade ju typ 1/3 av hela grejjen i pannan hehe.
Någon som har tips på hur jag får den att inte fastna nästa gång?

Tacksam för svar!
 svar  Svar till  Anki W    kommentar  Skrivet av  Susanne  2012-09-21 17:41
Tack för bra tips! :)
   kommentar  Skrivet av  Anki W  2012-09-17 17:51
Äntligen har jag hittat ett riktigt bra recept på ugnspannkaka! Jag har gjort den en gång tidigare och så nu ikväll, det blir mer "matigt" med grahamsmjöl i smeten.
Ett tips: prova med blåbärssylt, jättegott!
Tack för ett bra recept.
 svar  Svar till  Carl-jan Granqvist    kommentar  Skrivet av  Susanne  2012-09-10 14:50

Min ugnspannkaka sväller också upp men den sjunker ihop och blir inte krispig.

Varmluft är en inställning på din ugn som troligtvis är anledningen till att det blir så för dig. Du behöver inte använda varmluftsfunktionen utan använd istället över- och undervärme så blir det nog bra, symbolen på ugnen brukar se ut ungefär som "=" för över- och undervärme.

   kommentar  Skrivet av  Carl-jan Granqvist  2012-09-02 17:48
När jag försöker tillaga denna ljuvliga pannkaka så sväller den upp som ett tennistält!! Knaprigt och gott att servera som tilltugg till drinken, men jag kan inte bjuda mina middagsgäster på det. Varför blir det så?
Är det för att jag har varmluftsugn?
Tacksam för svar. Gästerna kommer på fredag.
 svar  Svar till  Anki    kommentar  Skrivet av  Bedor Franke  2012-08-07 17:35
Jag rörde ihop ingredienserna i en skål med en visp. Sedan diskade jag skålen och vispade grädde i den.
Fiffigt tycker jag.
Hoppas alla lyckas med sina ugnspannkakor.
 svar  Svar till  Anki    kommentar  Skrivet av  Susanne  2012-03-23 02:29
Nej jag har inte provat det.
   kommentar  Skrivet av  Anki  2012-03-22 18:16
Undrar om man kan köra alla ingredienserna i mixern och blanda smeten där. Är här någon som provat det??
   kommentar  Skrivet av  Gerda 92  2012-01-21 13:04
Åh, just det här receptet har jag letat efter. Precis den pannkaka som min mor gjorde till mig när jag var ung. Men då tillredde hon den i stenugn. Bästa kryddan var först hårt arbete på gården. Jag önskar att jag fick vara 8 år igen. Då det inte är möjligt får jag nöja mig med att jag äntligen har hittat receptet som sökt sedan jag var 14. Tack
   kommentar  Skrivet av  Johan  2011-09-08 17:58
Jättegod! Drog på ett lager ketchup och korkade upp en flaska Rosé. Bara att rekommendera!
 svar  Svar till  Birger    kommentar  Skrivet av  Susanne  2011-08-11 22:51
Om du bara håller koll på fläskpannkakan när den är i ugnen så går det bra. Huvudsaken är att ytan är ungefär lika stor för att receptet ska stämma med tider i ugnen.
   kommentar  Skrivet av  Birger  2011-08-09 20:36
Hade tyvärr ingen tumstock hemma så kunde inte mäta långpannan, synd, lät gott!
   kommentar  Skrivet av  Lütte  2011-07-13 13:40
Jättegod!! Vi åt den med en klick creme fraiche och lite tunt skivad röd lök!
   kommentar  Skrivet av  Jens Hansen  2011-05-16 18:57
Jag hade brådis och gav mig på att göra vanliga pannkakor ikväll. Kom på försent hur gott det är med ugnspannkaka.

/Jens

http://lyxigmat.blogspot.com/
   kommentar  Skrivet av  Lina  2011-03-14 17:06
Supergod ugnspannkaka! Byt bara ut 1 dl mjölk mot 1 dl vispgrädde, då blir den supergod och jättefin!
Lycka till!
   kommentar  Skrivet av  Bobbo  2011-03-01 20:10
Mommo sa...sätt i mjölken till sist så blir det inga mjöl-klimppar. :)
   kommentar  Skrivet av  tvillingarna  2011-01-26 19:04
Suuupergott!
och enkelt ockso...
vi gjorde med 1,5 dl rogmjol. och 1,5 dl vetemjol.
det blev jettebra!!!
   kommentar  Skrivet av  Anna  2010-12-27 17:21
Blir bättre om man använder 4 ägg, 200 grader i ca 40-50 min. Min mormor och morfar har alltid gjort ungspankaka på det här viset. Den sväller up enormt i ugnen, men det blir gudomligt =)
   kommentar  Skrivet av  Olle & Ida  2010-12-02 21:27
Hur bra recept som helst.
Tar alltid recepten.se först när jag ska göra någonting.
Dom som inte tyckte receptet var bra, har bara gjort fel :)

Vi hade i en liten purjolök samt sojakorv i bitar i också (då vi är vegetarianer) blev hur gott som helst.

Tack för receptet.
   kommentar  Skrivet av  Magnus  2010-11-22 15:41
Jag brukar ha 175 grader i 45 min då blir den ännu godare och har tärnad bacon i. prova får ni se..
   kommentar  Skrivet av  Tobbe  2010-11-12 07:26
Gjorde precis en och tyckte den blev lite för "degig" på insidan, men får se till att få med allt i botten till nästa gång och ha den inne några minuter till! Perfekt för mig som är slö och ej orkar stå och steka vanliga pannkakor.
 svar  Svar till  Liquide    kommentar  Skrivet av  Susanne  2010-11-06 02:27
Låter gott! Har du provat med hallon och grädde till?
   kommentar  Skrivet av  Liquide  2010-11-04 17:28
att tillsätta kanel och / eller vaniljsocker..mums!
   kommentar  Skrivet av  Siw  2010-09-19 17:35
Verkligen ett gott recept även om man som jag är tvungen att byta ut vetemjöl till glutenfritt mjöl...Rekomenderar varmt denna ugnspannkaka....
  1   2   3   nästa sida