Kommentarer till Ugnsomelett med svampstuvning - Sida 1

"Min mormors goda ugnsomelett med svampstuvning. Ljuvligt god och enkel att göra. Måste provas!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Marita 2017-12-10 18:37
Hej, jag älskar den här omeletten för den brukade min nu döda mamma göra. Jag har försökt göra den två gånger men lyckas inte riktigt. Första gången blev det vätska/vatten i botten av formen och andra gången flöt det fett ovanpå stuvningen.
Vad gör jag för fel? Vid båda tillfällena har jag värmt färdiggjorda omeletten. Skulle bli så tacksam om jag kunde få hjälp.
penna Skrivet av Eva Kax 2017-10-15 18:09
Var kom allt vatten ifrån? Omeletten såg fin ut men när jag tog den ur ugnen flöt den omkring i en vatten. Varför blir det så?
penna Skrivet av Pia Höglund 2016-03-26 17:34
Tyckte tyvärr den blev lite för kompakt samt utsidan liknade en ugnspannkaka.
Vad gick fel!?
penna Skrivet av Susanne 2016-01-04 11:13
Hej,
Svampomeletten jag gjorde enligt Ditt recept till julbordet blev utsökt! Tack så mycket!

Susanne
person Svar till susnet penna Skrivet av Susanne 2015-12-24 01:45
Tack för hjälpen!
person Svar till Susanne penna Skrivet av Susanne 2015-12-23 14:12
Jag skulle nog göra klart alltihop, kyla ner och förvara i kylen och sedan värma upp den i ugnen. Så klart blir den ju bäst när den är nygjord, det blir ju allt. Lycka till och God Jul!
penna Skrivet av Susanne 2015-12-22 23:25
Hej,

Tänkte testa denna svampomelett till julbordet. Hur gör jag om jag vill förbereda innan, fungerar det? Ska jag i så fall göra allt klart och sen värma eller ska jag hålla isär stuvning och omelett och värma var o en för sig och sen lägga på stuvningen precis innan den ska fram på julbordet? Tacksam för vägledning. God Jul! Önskar Susanne
person Svar till Emma penna Skrivet av Susanne 2014-12-25 14:10
Vad bra! Tack för att du delar med dig!
person Svar till Carola Bladh penna Skrivet av Emma 2014-12-24 22:23
Jag testade med maizena idag och det blev jättebra. Hällde dock på grädde först, och rörde ner maizena när det blivit varmt.
person Svar till Carola Bladh penna Skrivet av Susanne 2014-12-24 00:09
Vet tyvärr inte, jag har inte provat det eller något liknande.
penna Skrivet av Carola Bladh 2014-12-23 10:28
Hej
Är frestad att göra denna omelett, kan man få samma goda resultat med maizena mjöl, för att få den gluten fri?
person Svar till lena larsson penna Skrivet av Susanne 2013-12-23 03:04
Roligt att höra och bra att veta att det blev bra även med blandsvamp!
penna Skrivet av lena larsson 2013-12-21 18:17
Så jättegod omelett ! Enkel att göra, kommer att göra den många gånger till, använde blandsvamp o det blev också bra ! MVH,Lena
person Svar till Agneta penna Skrivet av Susanne 2013-04-01 02:50
Tack och Varsågod! :)
penna Skrivet av Agneta 2013-03-31 16:37
Den bästa ungnsomeletten någonsin! Alla älskade den! Tack för idiotsäkert recept :-)
penna Skrivet av Lise-Lotte 2011-10-06 18:07
Har provat det här receptet tre ggr nu. Det går inte att misslyckas. Det är dessutom så himla gott!
person Svar till yvonne penna Skrivet av Susanne 2011-06-15 19:56
Receptet ska stämma. Men om du vill ha tjockare så kan du ju ta mera mjöl om du vill.
penna Skrivet av yvonne 2011-06-15 14:04
Räcker det verkligen med 1,5 msk. vetemjöl?
person Svar till AH penna Skrivet av Susanne 2010-12-22 17:36
Ja vattnig ska den inte bli. Kokade du upp mjölk och mjöl och lät det koka en stund så du kände att det tjocknade lite? Och mjölet blev inte klumpigt på botten? Vispade du ner äggen ett i taget?
person Svar till Mija penna Skrivet av Susanne 2010-12-21 03:47
Tack för att du påpekade det! Jag har tagit bort det nu! Det var en gammal kvarleva från en tidigare version av receptet då det var mjölk i stuvningen. Bra, det är väldigt onödigt att kanske förvirra någon i onödan så jag vill så klart ha mina recept 100% korrekta så påpeka gärna fler fel om du hittar nåt mer!
penna Skrivet av Mija 2010-12-20 18:29
Jätte god omelett,men jag reagerade lite över en sak som stod i receptet..som variationstips stod det att man kunde använda Mindre mjölk och mera grädde för att få den mer krämig...men bara för att vara rolig så måste jag ju faktiskt påpeka att det inte ska vara någon mjölk I omeletten, utan bara grädde..hehe
penna Skrivet av AH 2010-12-18 21:26
God men blev vattnig..varför?
person Svar till Johan penna Skrivet av Susanne 2010-08-12 19:25
Ja, samma med min mormor! :)
penna Skrivet av Johan 2010-08-11 18:17
Så gjorde min farmor alltid, när det var fest =)
penna Skrivet av Birgit 2010-03-28 10:44
Kul att läsa, jag är mormor och har gjort den här så länge jag minns
person Svar till mattias penna Skrivet av Susanne 2010-03-12 18:15
Japp, precis den min mormor också gjorde! ;)
penna Skrivet av mattias 2010-03-12 16:57
Nostalgi! Precis den som min mormor gjorde
penna Skrivet av pärla 2010-01-01 23:56
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Hanna 2009-12-24 11:37
Supergod! Kanon bra recept! Blir inga klumpar om man bara tillsätter några matskedar mjölk i början att vispa ut mjölet med. Tack för receptet!
penna Skrivet av Lotta 2009-12-16 12:32
kan bli grynig om man inte vispar hårt när man har i äggen eller om vätskan är för het när man gör de.
penna Skrivet av Sofia 2009-12-15 14:52
Ett tips! Vi gjorde denna omeletten och hade stekt bacon i stuvningen också, supergott! :)
penna Skrivet av Susanne 2009-12-15 00:19
Svar till Maria: Är det mjölklumpar? I så fall måste du vispa ut mjölet mer ordentligt, kanske du tar för mycket mjölk till mjölet när du vispar ut det. Ta bara lite och späd allteftersom.
penna Skrivet av Maria 2009-12-14 13:09
Min omelett blir lite grynig, vad gör jag för fel? Minns att min fd svärmor brukade göra sån här omelett men hennes blev helt slät inuti...
penna Skrivet av Susanne 2009-11-04 03:44
Jag har nu ändrat i receptet till den dubbla mängden svamp och så är det bara grädde istället för grädde och mjölk som tidigare. Man kan välja den grädde man vill men det är godast med vispgrädde. Vill man ha lägre fetthalt kan man förstås ta mjölk eller vatten istället för en del av vispgrädden.
penna Skrivet av Susanne 2009-11-04 03:34
Svar till Camilla: Smaken är ju förstås olika men några tips som gör stor smakskillnad är vilken sorts svamp man väljer och om den är färsk eller inte. Sedan är det godast med vispgrädde och ev. kan man tycka det är godare med mer salt och vitpeppar. Dessutom så har jag nu (se kommentar ovan) ändrat i receptet till den dubbla mängden svamp. Jag tycker det blir godare med mer svamp till omeletten.
penna Skrivet av Camilla 2009-11-03 19:19
Tyckte omeletten blev okej bara.. inte så gott enligt mitt tycke
penna Skrivet av Inger 2009-01-12 11:53
Äntligen har jag hittat ett recept på en lika god ugnsomelett som min mamma brukade göra.
Tack!
penna Skrivet av Annelie 2009-01-09 16:57
Brände också mjölken men det vart gott ändå!!!
penna Skrivet av Daenyras 2009-01-08 20:19
Låter jätte gott jag ska prova göra den någon dag, synd bara att sambon inte är så förtjust i svamp:P Tänkte bara ge ett tips ifall du inte redan vet det så kan man ha denna svampstuvning till fyllning mellan två "ihåliga" lager av smördeg (de har ett specifikt ord som jag tappat nu). Supergott!
penna Skrivet av jocke 2008-11-02 20:50
god stuvning, men omeletten var i det krånligaste laget. Brände mjölken!
penna Skrivet av RosaPulverAnna 2008-08-02 15:12
Tack för tipset det var jätte gott och lätt att laga:)
penna Skrivet av Susanne 2007-12-25 02:20
Svar till nybörjaren: Det går bra med en rostfri kastrull, men tänk på att använda en med så tjock botten som möjligt. Låt koka upp på medelvärme, ej max och rör en visp utmed botten när det kokar upp. Sänk sedan värmen.
penna Skrivet av Nybörjaren 2007-12-23 17:38
Hur gör man för att inte mjölken ska brännas vid när man kokar upp? Går det inte med rostfri kastrull?
penna Skrivet av Julia 2007-12-22 14:45
Jättegod,men kanske göra mer stuvning,då blir det liksom "fifty,fifty" av omelett & stuvning :)
penna Skrivet av Anna 2007-10-07 18:05
mums, vad gott. Tack för ett fint tips!
penna Skrivet av Manne 2007-08-24 18:15
Åt den nyss! Jättegod! Men för mkt mjölk kanske !
penna Skrivet av Malin 2007-07-03 16:20
Har precis gjort denna! Rekommenderas starkt! Blandade champinjoner och kantareller i stuvningen och det blev jättegott!
Kanonbra sida, det här!
penna Skrivet av Susanne 2006-12-30 19:04
Svar till Lisa: Ersätt svamp med räkor. Du behöver inte steka räkorna. Sedan kan du smaksätta med 1 msk hummerfond.
penna Skrivet av lisa 2006-12-21 20:44
Har nån ett bra recept på räk stuvning istället för svamp?
penna Skrivet av Toppinglan 2006-10-12 22:35
Omelett är en populär rätt i mitt hem och specielt med stuvning ovanpå. Räkor och dill i stuvningen är nog den största favoriten. Båda mina barn tycker om att äta omelett. Bara +++++.
  1