Tranbärsyoghurtglass

Recept på god och enkel yoghurtglass med tranbärsjuice.
tranbärsyoghurtglass
Tranbärsyoghurtglass, gott och enkelt recept med tranbärsjuice och turkisk yoghurt.
Timglas Tid: 5 min + 25 min med glassmaskin
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (263 g): 326 kalorier, 16 g kolhydrater, 25 g fett, 9 g protein, 0 g fibrer

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Mät upp yoghurt och tranbärsjuice i en bunke.

    Rör om till en jämn smet med sked eller använd elvisp.

    instruktion steg 1.1 tranbärsyoghurtglass
    Yoghurt och tranbärsjuice.
    instruktion steg 1.2 tranbärsyoghurtglass
    Blanda ihop.
  2. Hacka chokladen i små bitar. Rör ner den.

    Smaka på smeten. Tillsätt socker om du tycker den är för syrlig.

    instruktion steg 2.1 tranbärsyoghurtglass
    Hackad choklad.
    instruktion steg 2.2 tranbärsyoghurtglass
    Glass-smeten klar.
  3. Kör igång glassmaskinen och häll i smeten. Låt glassmaskinen köra tills det blivit glass.

    Ställ under tiden in serveringsglasen i frysen (det gör stor skillnad, annars så smälter glassen väldigt fort).

    Servera glassen i serveringslasen.

    instruktion steg 3.1 tranbärsyoghurtglass
    Glassmaskin.
    instruktion steg 3.2 tranbärsyoghurtglass
    Färdig glass.

relaterade artiklar Läs gärna:

glödlampa Tips & tricks:

Det går att göra yoghurtglass utan glassmaskin men glassen blir ganska isig och hård (det går bättre om det är mera vispgrädde i glassen än bara yoghurt). För att få den så bra som möjligt, häll glassmeten i en burk och ställ in i frysen, rör sedan i glassen en gång i halvtimmen tills den frusit ihop.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Köp tranbärsjuice utan tillsatser.

byt ut Variationstips:

Byt ut tranbärsjuice mot svartvinbärsjuice. Vill man ha en krämigare glass kan man byta ut en del av yoghurten mot vispad grädde.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Glassen kan frysas in men kan få en isig konsistens. Den är godast direkt från glassmaskinen.

Se även dessa recept

| Glass | Glutenfritt |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer