Kommentarer till Toscakaka

"Mycket god toscakaka. En mjuk saftig sockerkaka med knaprigt toscatäcke. Recept med bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Monica Johansson
Vilket bra recept den blev jättegod tusen tack för receptet
penna Skrivet av Yvonne
Jösses vilken fin och bra sida du har. Bakar just nu din Toscakaka :). mvh Yvonne
besökare Svar till Izza penna Skrivet av Susanne
Ja det tror jag.
besökare Svar till Izza penna Skrivet av Susanne
Toscakakan kan stå framme i minst en vecka i rumstemperatur. Ska den bara stå några timmar kan du lägga över en handduk bara. Ska den stå längre tid så håller den sig finare om du lägger den i en plastpåse eller på ett tårtfat med lock.
penna Skrivet av Izza
P.s. Går det lika bra att byta ut mjölken till laktosfri mjölk?
penna Skrivet av Izza
Hej!
Jag tänkte baka Toscakaka & ha med mig till en fest, måste man servera kakan direkt efter man har bakat den eller kan den stå framme i rumstemperatur eller i kylen ett par timmar tills det är dags för servering? Ha det fint :)
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Du menar att den blir bränd i kanterna och ogräddad i mitten? I så fall ska du kontrollera dina ugnsinställningar. Det ska vara över- och undervärme (detta är standardinställning och gäller alltid om inget annat står) och du ska placera kakan i nedre delen av ugnen (som står i receptet). 
penna Skrivet av Sara
Hej
När jag bakar kakan det börja brinna kanterna och ljus i mitten.
besökare Svar till Elin penna Skrivet av Susanne
Roligt att du tycker så mycket om receptet! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Elin
Så himla god toscakaka!! Jag har bakat den tre gånger och fler ska det bli. Väldigt bra skriven och lätt att följa beskrivningen :)
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne
Det är ju mjölk i receptet och inte grädde. Eller menar du tvärtom? Ja du kan ta grädde istället för mjölk, det går också bra.
penna Skrivet av Anna
Hejsan!
Jag blev jättesugen på att göra denna idag, då den verkar jättegod, och min pappa fyller år.
Men problemet är att jag inte har grädde. Kan man använda mjölk istället?
besökare Svar till Helen penna Skrivet av Susanne
Att en sockerkaka (som toscakakan är) faller ihop kan kan bero på att du antingen vispat ägg och socker för lite - eller för mycket som är vanligast. Var särskilt försiktig med att inte vispa onödigt mycket efter du tillsatt tyngre ingredienser som vetemjöl. Här finns fler kakbakningstips.
penna Skrivet av Helen
Min kaka föll ihop när jag tog ut den för att lägga på glasyren. Vad kan man göra för att förhindra det?
besökare Svar till yvonne skarpsvärd penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av yvonne skarpsvärd
tack för ett kanonrecept och tack för en bra sida.
besökare Svar till Alma penna Skrivet av Susanne
Tack för att du skrev! Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Alma
Hej!

Gjorde 3 st toscakaka enligt din recept. En efter en! Och alla tre blev superbra. Det är bara att följa receptet noga. Rekommenderas! Och tack!
besökare Svar till Leah penna Skrivet av Susanne

Sockerkakan ska gräddas i 175°C med ugnsinställningen över- och undervärme. Sedan ska sockerkakan gräddas i nedre delen av ugnen. Där har du anledningen till att tiderna inte stämde för dig.

Tänk på att det är alltid över- och undervärme som ugnen ska vara inställd på om inget annat står i receptet för bästa resultat. Det gäller alla recept, inte bara på min sajt. Sedan så går det förstås att använda varmluftsfunktion i en del fall men om man vill vara på den säkra sidan så är det över- och undervärme som är standardinställningen som fungerar bäst när inget annat anges.

Så testa gärna igen med rätt ugnsinställningar så kommer det säkert bli bättre och receptet stämmer. Bra att det fungerade med aluminiumformen, det har jag själv misslyckats med! Kul att höra att kakan blev god ändå! Skriv gärna igen! :)

penna Skrivet av Leah
Glömde också nämna att jag använde en rund aluminiumform och det fungerade utmärkt. Lätt att få bort från kanterna utan att förstöra kakan.
penna Skrivet av Leah
Jag gjorde receptet igår. Satte ugnen på 175 grader på underdelen och lade "sockerkakan" ungefär i mitten av ugnen, men det tog dock längre tid än 20-25 minuter, tog ca 40 min för mig (kanske beror på en svag ugn?). Så jag fick höja värmen till 200 grader efter 25 min så glasyren stod ganska länge på spisen, fick ta bort den ett tag. Tror det "avdunstade" bort litet vätska från den för den ser inte lika blöt ut som på dina bilder. Glasyren tog också litet längre tid att grädda. Jag lät kakan svalna ca 1 timma efteråt och skulle smaka, men den var ganska oljig i kakan/brödet. Jag misstänker att kakan har sugit åt sig smöret från glasyren? Men dagen efter var den jättegod och inte lika oljig längre. Väldigt knaprig och god. Jag ska prova med kokosflingor i sockerkakan nästa gång.
besökare Svar till Kakan penna Skrivet av Susanne
Tack för tips!
Ja för att det inte ska fastna, kanske kan man klä kanten med ugnsfolie eller om man smörjer kanten ordentligt?
penna Skrivet av Kakan
Toscakakan är väldigt enkel att göra och går på en timme. Man behöver inte stressa över glasyren, den är enkel och tillsätt gärna lite vaniljsocker och varför inte kanske lite citron. Det enda negativa var att jag hade lösttagbara kanter men den fastnade ändå när jag lossade och halva kakan satt fast i formen. tips?
besökare Svar till Jackie penna Skrivet av Susanne
Tiderna i ugnen beror även på hur stor form man tar. Tar man en mindre form så tar kakan längre tid att grädda. Var även noga med att ha rätt ugnsinställningar med över- och undervärme. Det låter lite märkligt att det tog betydligt längre tid för din kaka att bli gräddad. Det vore intressant att veta om vad du tror det kan bero på för detta recept är verkligen väl beprövat både av mig och många andra. Så om du har någon idé om det så skriv gärna! :)
penna Skrivet av Jackie
När jag skulle göra kakan blev den för lös, så när jag skulle ta på tosca smeten åkte den rakt igenom. jag gjorede en ny kaka och hade den inne betydligt längre och avslutade med att ha den högst upp i ugnen så den skulle få en hårdareytaoch då åkte inte toscan igenom.
Väldigt god kaka men fick ändra lite i receptet.
besökare Svar till Sofia penna Skrivet av Susanne

Vad bra! Tack för att du delade med dig! :)

När man gör dubbel sats så borde det bli bra så länge man tar en långpanna som har ungefär dubbelt så stor yta som en rund form på 24 cm i diameter (se mina förslag i tidigare post). Ugnstiderna borde stämma eftersom kakan då blir lika tjock.

penna Skrivet av Sofia
Jag gjorde dubbel sats i en långpanna och det blev kanon :) Funkade bra med ugnstiderna också.
besökare Svar till Inglis penna Skrivet av Susanne
Ja det kan man säkert men det blir andra gräddningstider i ugnen. Kolla gärna på andra muffinsrecept.
penna Skrivet av Inglis
Kan man använda detta recept tll mindre formar ca 1 dl?
besökare Svar till Leo penna Skrivet av Susanne
Nja, du behöver nog en lite större långpanna om du ska dubbla receptet. Tänk att långpannan ska ha dubbelt så stor yta som den runda formen. T.ex. 30x30 eller 25x35.
penna Skrivet av Leo
Jättegott!!

Är det bara ta dubbla receptet om man vill göra det här i en långpanna? (20 x 30 cm)??
besökare Svar till anja penna Skrivet av Susanne

Du skriver att den blev bränd på undersidan, du hade både över- och undervärme på i ugnen? Så att du inte bara hade undervärme för i så fall är det förklaringen. Oftast brukar ju kakan snarare bli bränd ovanpå om man har rätt ugnsinställningar.

När man gräddar kakan med toscasmeten så ska den vara i mitten av ugnen, vilket jag antar du hade eftersom det står i receptet.

penna Skrivet av anja
Smakade precis på min toscakaka. själva kakan smakar bra, men glasyren blev tyvärr inte hår på ovansidan utan bara på sidorna! vad tror ni att jag gjorde för fel? jag följde receptet exakt. den kundeinte ha vart inne i ugnen längre, den blev till och med lite bränd på undersidan så det är inte det som är felet.
besökare Svar till Marika penna Skrivet av Susanne
Det låter gott med kokostosca! Tack för tipset! :)
penna Skrivet av Marika
I all hast när jag gjorde denna märkte jag att jag endast hade 50 g mandelspån så jag satte till 50 g kokosflingor, eftersom jag gillar det, o den blev supergod :)
besökare Svar till kathy penna Skrivet av Susanne
Jag har inte provat men det borde gå. Kanske några minuter mer i ugnen behövs.
penna Skrivet av kathy
forresten kan man gora dubbelsats pa glasyren eller blir kakan forstord?
penna Skrivet av kathy
det har receptet ar perfecto! var sa sugen pa svenska kakor sa jag googla och hitta den har hemsidan. gjorde denna kakan i stress och bjod mina vanner .. for en gang skull blev det ratt och jatte gott!
besökare Svar till Nils penna Skrivet av Susanne

Jag skulle nog inte rekommendera att göra dubbel sats just eftersom man då måste räkna om ugnstider m.m.

Jag rekommenderar att göra två stycken toscakakor om man vill ha dubbelt så mycket.

Självklart får alla experimentera som man vill och om man kommer fram till något bra så tipsa gärna om det!

penna Skrivet av Nils
Misslyckande!
Jag gjorde dubbelsatts, men hade inte kakan inne längre inne i ugnen för det. Så när jag hällde över glasyren var inte kakan redo för det. Så glasyren åkte in i kakan :)(den såg redo ut). Har den i Ugnen nu får se hur den smakar.
penna Skrivet av Sara
deeen vaaar skit goood denher tosckaka ska jag ba säga.
penna Skrivet av Susanne
Svar till helen: Jag har inte provat det men kanske så går det också bra även om det inte blir samma sak, både med jättefinhackad mandel eller kokos. I fallet med kokos så kan du kolla på receptet på kokostoscakaka och jämföra med glasyren där.
penna Skrivet av helen
hej. ville fråga om man kan använda hackad mandel (mandel som är finhackad som nästan är pulver) eller om man kan byta ut mandel och lägga istället kokos? tack
penna Skrivet av Susanne
Svar till mn: Det går bra med margarin men smör är mycket godare och en naturlig produkt till skillnad från margarin som är en kemiskt framställd produkt och innehåller härdat fett och ibland även transfetter.
penna Skrivet av mn
Måste det vara smör? Eller går det med margarin?
penna Skrivet av Lotta
Jag gjorde kakan laktosfri,,,mmmm jättegott.
penna Skrivet av Rose
En mycket god och bra recept, mycket lätt att göra om man följer recepten steg för steg.
lite apelsinsmak på glasyren gör den godare ;)
penna Skrivet av Frida
Gjorde den till midsommar, och den blev suverän! Dock en aning hård på toppen, men det gick att äta det med :) Delade även kakan, och lade vaniljkräm emellan!
  1