Kommentarer till Tortillabröd - Sida 1

"Tortillabröd är både enkelt och billigt att göra själv med detta recept och goda blir de också!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
person Svar till Nana Sundborn penna Skrivet av Susanne 2015-02-06 01:51
Jag håller helt med dig om det och jag har skrivit det på många ställen, men kanske inte just i detta recept! :) Det här receptet ligger dock på min lista över recept att snart göra om igen och fota nya bilder och då kommer jag även uppdatera texten.
(Det finns även måttomvandlingsfunktion till gram om man klickar på ingrediensen.)
penna Skrivet av Nana Sundborn 2015-02-05 10:16
I recept om mjölmängd anger du decilitermått och då med anmärkningen att vara försiktig vid uppmätningen av mjölet. Varför inte hellre väga mjölet. Digitala hushållsvågar är bra och tar inte stor plats.
penna Skrivet av Åsa 2014-01-21 12:35
Har precis provat att göra dessa. Kanonrecept! Bytte dock ut 2 dl av mjölet mot majsmjöl. Gjorde 8 st då vi gärna vill ha lite större storlek på bröden. Kommer aldrig mer att köpa färdiga tortillabröd.
person Svar till Elvira penna Skrivet av Susanne 2012-08-10 23:10
Hur stora de blir beror ju på hur stora du kavlar ut dem och antalet beror även på hur tunt du kavlar. Det beror alltså mycket på hur bra du är på att kavla, själv är jag ingen supertalang på det så du kan säkert göra större och finare än jag. När jag gör dem har jag en normalstor stekpanna som är 28 eller 30 cm i diameter. Jag tror inte det blir någon märkbar skillnad på det andra receptet, men skriv gärna om du provar och om du märker någon skillnad. Det som däremot spelar roll är hur man mäter upp mjölet. Gräver man med decilitermått tar man oftast för mycket mjöl. Lycka till!
penna Skrivet av Elvira 2012-08-10 10:41
Jag undrar hur stora bröden blir? Jag vill nämligen ha stora bröd, som täcker hela stekpannan, och funderar på om jag ska göra större sats eller inte.
Sen såg jag ett annat recept som var nästan likadant, men med bara 6 dl mjöl men 2 msk olja. Vad blir det för skillnad, tror du?
person Svar till Bella penna Skrivet av Susanne 2012-05-14 21:43

Jag har inte provat något av det men det borde kanske gå. Om det går att fritera köpta bröd till tacoskal så borde det gå att fritera de här om man gör dem tillräckligt tunna.

Skriv gärna om du provar, det vore jätteintressant att veta! :)

penna Skrivet av Bella 2012-05-14 20:40
Kan det funka med bovetemjöl för en glutenfri variant? Har du testat att fritera bröden till tacoskal?
person Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne 2011-11-04 01:41

Ja det bör gå bra. Se bara till att täcka dem ordentligt med plast så de inte torkar. Obs! också att ha plastfolie mellan de utkavlade bröden för annars kommer du inte att få isär dem.

Annars kan man grädda dem och frysa in dem och ta fram och värma i ugn eller mikro om man vill spara ännu mera tid.

Lycka till och skriv gärna och berätta hur det gick!

penna Skrivet av Matilda 2011-11-02 22:36
Hej och hå!
Kan man kavla ut bröden, lägga plastfolie över och låta dom stå i kylen över natten? Vore supersmidigt så man slipper stå och baka innan middag då jag inte har tid, men ändå vill imponera svärföräldrarna på hemgjorda tortillabröd! :)
person Svar till sara penna Skrivet av Susanne 2011-04-27 00:44
Tack för bra tips som jag skrivit in i receptet!
penna Skrivet av sara 2011-03-24 09:39
jag har gjort dessa tortillabröd flera gånger och är riktigt nöjd! för att göra de lite godare ändå kan man ha i lite kryddor (basilika, chilipeppar etc) eller pressa ner en vitlöksklyfta!
person Svar till Mia-Marie penna Skrivet av Susanne 2011-02-08 15:50
Hej, jag har inte provat det så jag vet inte. Skriv gärna om du provar!
penna Skrivet av Mia-Marie 2011-02-07 21:01
Hej!
undrade om tex. wraps eller tortillas fanns med glutenfritt recept, kan man ha färdig glutenfri mjöl mix eller Lailas glutenfria mjöl?
person Svar till AA penna Skrivet av Susanne 2010-06-14 00:04
Fullkornsvetemjöl istället för vanligt vetemjöl borde gå bra. Dinkelmjöl istället för vetemjöl går definitivt bra.
penna Skrivet av AA 2010-06-11 00:20
Kan man använda fullkornsmjöl istället eller blir det inte bra?
penna Skrivet av anonym 2010-05-08 17:18
Perfekta att göra pizza på. Blir inte lika torrt som "riktig" pizzadeg blir.
penna Skrivet av Moi 2010-02-12 17:02
Borsta bort bränt mjöl från pannan mellan varje kaka annas blir det lite svart pulver på kakorna.
penna Skrivet av ullis 2009-12-14 14:42
mmm.vad det här lät enkelt och gott. Det här måste jag prova!
penna Skrivet av äter stekta bröd varje dag 2008-08-16 20:36
det går bra med bara mjöl och vatten, helst grahamsmjöl... vetemjöl och mjölk är också gott.
Vill också säga att 45 räcker gott och väll !!!! tar typ hälften och det går att steka och kavla samtidigt !!! bre lite smör på innan du fryser in, platta, behöver inte rullas, och värm i mikro 10-20 sekunder....
penna Skrivet av Robin 2007-11-14 18:14
Alla är inte snabba men de e nog najs ;)
penna Skrivet av Robin 2007-11-14 18:13
Asså jag går i nian och gillar och baka. Bakat tortillas både i skolan och hemma. Det tar fan heller 45 minuter. Då är man nog rätt så seg! Tar typ 25 minuter på sin höjd, men jajja. Alla kan inte baka.
penna Skrivet av Denize 2007-05-19 16:55
Jag brukar frysa in dem. Jag rullar dem före, ganska hårt, så att de inte ska gå i bitar. Värmer dem sedan i ugnen med folie runt med gott resultat!
penna Skrivet av Susanne 2007-05-17 01:59
Hej Selma! Jag har inte provat att frysa in dem men det borde gå bra. Du måste i så fall frysa in de färdiggräddade tortillabröden som är som platta pannkakor/tunnbröd.
penna Skrivet av Selma 2007-05-14 00:49
Kan man frysa in färdig gräddade tortillabröd o sen efter man har tinat upp dem få inäst intill lika god resultat som nygräddade eller kan man frysa in själva bullarna?
penna Skrivet av Susanne 2007-03-05 23:40
Svar till Therese: Ja det borde man, men jag har inte provat. Men det är ju en bra idé som jag ska prova nästa gång jag gör detta recept!
penna Skrivet av Therese 2007-03-02 23:51
Kan man baka tortillabröd med helt eller delvis med dinkel eller på anat vis få de med lågt GI?
penna Skrivet av Denize 2007-02-15 15:02
Jag gjorde dessa idag och de blev betydligt bättre än ett annat recept jag testat innan! jättegoda och lagom mjuka! Jag använde delvis dinkelmjöl,funkade jättebra!
  1