Kommentarer till Tomatsoppa

"Mycket god tomatsoppa. Dessutom billig soppa som du gör antingen med färska tomater eller konserverade."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Ingemar
Tack för receptet! Denna goda tomatsoppa är en ny favorit efter att ha lagat den två gånger.
besökare Svar till Moni penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Kul att du tyckte om tomatsoppan!
penna Skrivet av Moni
Tack för receptet. Verkligen enkelt.
besökare Svar till glowstar penna Skrivet av Susanne
Nej det har jag inte gjort, men testat det i andra soppor och grytor och det man generellt kan tänka på är att tillsätta extra vätska eftersom pasta suger upp en hel del.
penna Skrivet av glowstar
har du testat att koka med pasta, för att få lite extra crunch i soppan
besökare Svar till Lars penna Skrivet av Susanne
Varsågod! 
penna Skrivet av Lars
Tack för soppan! Kanon👍👍👍
besökare Svar till Ingrid penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips och kul att du tycker om mina recept!
penna Skrivet av Ingrid
Hej! Eftersom allt mognar nu och jag även har lite mogna bondbönor lät jag en näve koka med bland de färska tomaterna. Blev så gott. Hade inte bönor som räckte till egen soppa. Gott iallafall. Du har goda och smidiga recept.
Mvh Ingrid
besökare Svar till Hanna penna Skrivet av Susanne
Vad glad jag blir! Tack för att du skrev! 
penna Skrivet av Hanna
Perfekt tomatsoppa! Tycker din hemsida är väldigt inspirerande och gör matlagningen roligare och enklare. Tack.
besökare Svar till David penna Skrivet av Susanne
På sidan om smör så kan du omvandla mellan vikt och volym, det kan du även göra på måttomvandlingssidan (men då måste du välja smör först i listan). Även min app Kökshjälpen innehåller måttomvandling. Oftast dock så är det inte så jättenoga med mängden när det står 2 msk i ett recept, det brukar fungera med "en klick".
penna Skrivet av David
En fråga som kanske inte rör receptet i sig, utan mer generellt om smör och enheter. Men 2 msk smör, är det någon som vet på ett ungefär vad det innebär i gram (som smörpaketet är uppmätt enligt).
besökare Svar till Carl-Philip penna Skrivet av Susanne
Bra tips! Tack för det! :)
penna Skrivet av Carl-Philip
Jag brukar låta denna soppa stå och puttra i en timme istället för att få lite sötare smak (smaksak) :)

Mycket gott och larvigt enkelt!
besökare Svar till Victor penna Skrivet av Susanne
Tack för jättebra tips! Kul att du tycker om receptet! ❤
penna Skrivet av Victor
Det här receptet har räddat mig från min tomat skörd, jag odlar alltid för mycket tomater och att göra soppa av dem är jätte bra. Tack så mycket för receptet! ♥
PS: Ha lite sambal oelek i för extra sting.
besökare Svar till Sarah penna Skrivet av Susanne
Kul att du tycker så mycket om tomatsoppan! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Sarah
Jag gjorde denna soppan idag då jag går på diet och äter soppa 5 dagar / vecka!
Jag fullkomligt älskar denna, var godaste jag någonsin ätit, jag tog dock 2 tomater och skärde de i bitar sedan mycket mer vatten så den blev mer flytande då blev den gudomligt god, inte överdrivet med tomatsmak utan precis lagom! :D
besökare Svar till Oskar penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Oskar
Min första soppa. Blev superlyckat :) tog i lite jalapeno för lite extra styrka och körde indiskt bröd till.
besökare Svar till Fanny penna Skrivet av Susanne
Låter gott med mozzarella!
besökare Svar till Angela penna Skrivet av Susanne
Ja receptet stämmer. Det blir mycket vätska från tomaterna.
penna Skrivet av Angela
ska det verkligen bara vara en dl vatten till 4 personer?
tycker det verkar lite,
penna Skrivet av micke
Soppan var god fast jag glömde grädden,persilja och slängde i lite fryst torsk o ris.
penna Skrivet av Fanny
Mycket god och lätta att göra. Jag som älskar mozzarella hade i lite mozzarella. Mycket gott!
besökare Svar till Daniel penna Skrivet av Susanne
Kul att du gillar den! :)
penna Skrivet av Daniel
Lagade soppan och den är fantastiskt god! Tack!
besökare Svar till Ida penna Skrivet av Susanne
Låter jättegott! Tack för att du delar med dig! Särskilt kronärtskockshjärtan ska jag prova eftersom jag köpte en sådan burk nyligen! :)
penna Skrivet av Ida
Så god! Jag tog dock i lite sambal oelek så soppan fick lite sting. Tog havredryck istället för mjölk/grädde. Lite torkad koriander och franska örter. La i lite kronärtskockshjärtan när soppan var klar. Blev hur gott som helst! Jag gjorde min soppa på färska kvisttomater och stekte löken i kokosfett. Toppenrecept!
besökare Svar till Simon penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra att det blev så bra och tack för att du delar med dig av kryddningstips m.m! :)
penna Skrivet av Simon
Gud vad god soppan blev! Använde färska hela tomater som jag sedan mixade. Kryddade med oregano och hade i några paprikabitar. Mot slutet hade jag i 3-4 dl vatten då jag tyckte konsistensen var en aning för tjock. Garnerade med persilja!

Blev väldigt omtyckt! Tack för receptet! :-)
besökare Svar till Ewa stolth penna Skrivet av Susanne
Trevligt att höra att det blev så bra! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Ewa stolth
Toppen den var så god och enkel och billig, gjorde den på färska tomater, blev riktigt god. Tack
besökare Svar till ZIK penna Skrivet av Susanne
Jag tycker du ska frysa in den som den är med grädde i. Jag har inte provat själv men så skulle jag ha gjort. Det är generellt inga problem att frysa in grädde. Skriv gärna hur det blev om du gör detta!
penna Skrivet av ZIK
Tänkte göra en jätte-kastrull av denna goda soppa för att frysa in i lunch-portioner. Tycker du jag borde lämna bort grädden, för att blanda i den först då man lagar sin lunch? Eller, kan man frysa ner gräddat?
besökare Svar till Åse penna Skrivet av Susanne
Det låter hur gott som helst! :)
penna Skrivet av Åse
Jättegod tomatsoppa som hela familjen tyckte om:)
Vi hade persilja, creme fraishe, bacon och ugnsrostat bröd med olja och havssalt, som tillbehör.
besökare Svar till Charlotte penna Skrivet av Susanne
Varför? Har detta något att göra med receptet på tomatsoppa?
penna Skrivet av Charlotte
Hur skållar man tomater utan att behöva använda kokande vatten?
besökare Svar till aaaa penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Kul att du gillar receptet! Jag har inte provat att frysa den men jag tror att det skulle gå bra. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar!
penna Skrivet av aaaa
Tack för ett bra recept, det blev supergott! Går det att laga i större satser och frysa in eller blir soppan dålig då?
besökare Svar till Henrik penna Skrivet av Susanne
Tack för alla dina bra tips! Det ska jag prova!
penna Skrivet av Henrik
Personligen tycker jag att det blir bättre om man tar lite mera vatten, 3 dl i stället för 1 dl. Då använder jag krossade tomater istället för färska.

Sedan kan man alltid byta ut grönsaksbuljongen mot hönsbuljong. Låta lite torkade örtkryddor fräsa med löken, basilika och timjan. Ett lagerblad kan man slänga och låta koka med tomaterna. Lite socker efter smak, för att få ännu rundare smak. Vitt vin om man har det hemma
penna Skrivet av Susanne
Jag har nu uppdaterat receptet som nu går att göra med färska hela tomater eller konserverade hela eller krossade tomater. Passerade tomater kan också användas men jag tycker det blir godare när soppan inte är helt slät. Dessutom blir det godare tomatsmak om man använder helst hela tomater eller krossade tomater. Jag hoppas att ni gillar det nya uppdaterade receptet som också fått nya bilder och beskrivning steg för steg.
besökare Svar till tomatälskaren penna Skrivet av Susanne
Samma vikt som står i receptet. 800-1000 g.
penna Skrivet av tomatälskaren
hej,jag undrar om man nu vill ha krossade tomater i så hur många tomater ska man ha i soppan
besökare Svar till Magnus B penna Skrivet av Siri
tack för tipset!
penna Skrivet av Siri
Susanne Jag provade här receptet men gillar eg inte krossade tomater i bruk, men det blev gott! Dock ändå lite "vanlig" soppa, men hottade upp den med lite extra kryddning, tabasco bla. Vill gärna ha mer smak än bara tomat.

Magnus B, Provade även ditt recept några dagar senare, det tog tid men jag tyckte verkligen om den! Jag håller med om att det är vardagslyx dock. Även om den tog lite tid så hade jag möjlighet att göra annat under tiden, duka bordet, städa undan etc. Något som man inte alltid har tid som tonårsmamma! Dessutom smakade den gräddigt trots att den inte innehåller grädde. Mycket förvånande! Tack för tipset!
besökare Svar till Magnus B penna Skrivet av Susanne
Tack för recepttipset! Det ser jättegott ut men jag kanske inte kan hålla med om att det är en enkel tomatsoppa eftersom det kräver att man först ugnssteker tomater som bara det tar minst en timme + disk. Detta skulle jag nog mer kalla en lyx-tomatsoppa! :)
penna Skrivet av Magnus B
Hej!
Vill tipsa om en mycket god och enkel tomatsoppa som jag hittade på en blogg! Jag tycker att du ska testa det och lägga upp receptet på din sida.
http://madebymaryblogg.blogg.se/2011/november/crema-di-pomodoro-1.html
besökare Svar till Emma penna Skrivet av Susanne

Nej det är inte meningen. Använd passerade tomater eller krossade tomater av god kvalitet, äkta vispgrädde och buljontärning med god smak på. Sedan får man salta efter behag.

Tänk på att råvarornas kvalitet inverkar mycket på smaken. Undvik de allra billigaste sorterna i affären.

penna Skrivet av Emma
Det kanske är meningen, men det smakar mest bara korvstroganoff (minus korv) av denna, inte så gott tyvärr..
besökare Svar till Hal penna Skrivet av Susanne
Ja det går bra med krossade tomater. Mjölk går också men blir inte samma runda smak som vispgrädde p.g.a. skillnaden i fetthalt.
penna Skrivet av Hal
Hej! Hoppas på ett snabbt svar.
Undrar om jag kan byta ut passerad tomat till krossade istället och ifall jag kan ha i mjölk istället för grädde?
besökare Svar till Sarah penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips som jag skrivit in i receptet!
penna Skrivet av Sarah
Ska prova den här soppan ikväll! :)
Tips om man vill göra soppan lite lyxigare och mäktigare är att smälta i lite riven parmesanost och krydda med oregano och vitlök. Ger en italiensk touch och en mer mustig smak! Passar väldigt bra som förrätt. :)
besökare Svar till Eater penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Tänk bara på att inte koka gräddfil eller turkisk yoghurt som kan bli grynig om det kokar.
penna Skrivet av Eater
Jag brukar skippa vispgrädden helt och hållet, och istället ha i 2-3 dl gräddfil/creme fraiche/turkisk yoghurt. Sedan brukar jag köra med en stavmixer i soppan litegrann, så den blir något slätare.
Väldigt väldigt god soppa, körde på den hela förra sommaren, nu är det dags igen.. Prova den!!
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Nina
Ja...men jag häller i snabbmackariner i det blir jätte gott munsmumsssss...
besökare Svar till Andreas penna Skrivet av Susanne
Ja. Gillar man inte det kan man förstås mixa soppan slät.
penna Skrivet av Jesper
Lägg i korv bitar i soppan så blir det MYCKET godare! :)
penna Skrivet av Andreas
ska löken vara kvar i kastrullen, alltså att det är lökbitar i den färdiga soppan?
besökare Svar till vispgrädde penna Skrivet av Susanne
Nej man måste inte det men det blir gott med det.
penna Skrivet av vispgrädde
måste man använda vispgrädde??
besökare Svar till Tina penna Skrivet av Susanne
Ja det kan man. Konsistensen blir ju lite annorlunda men du kan ju använda mixer om du vill ha den mera slät.
penna Skrivet av Tina
Hej! Jag undrar om man kan anvanda krossade tomater?
besökare Svar till Toffa penna Skrivet av Susanne
Tack, det är nu ändrat!
penna Skrivet av Toffa
Det blir fin soppa men kan någon ändra mängden tomat till 800 - 1000 g. Någon har slarvat med nollorna.
besökare Svar till gäst penna Skrivet av Susanne
Ja det blir fortfarande tomatsoppa. Med grädde i blir den lite krämigare, mildare och ljusare i färgen.
penna Skrivet av gäst
blir det en tomatsoppa om man inte har i grädde?
besökare Svar till tomatsoppa penna Skrivet av Susanne
Jo man kan förstås ta mindre grädde om man vill. Det kan man göra i de flesta recept. Bara att byta ut mot vatten eller mjölk.
penna Skrivet av Johanna
Det här va en riktig höjdare!
Kanongod och smakrik!
penna Skrivet av Hanna
En riktig toppensoppa!
penna Skrivet av tomatsoppa
Jag tyckte att det var jätte GOTT!! tog vitlöksbröd till, och det blev utsökt!!men minuset var att man ska ha så myckert grädde i! så jag tog och hällde i en 4 del av grädden istället och det blev mycket godare än första gången!!!!!!!!!!
penna Skrivet av alicia
hag tycker tt den var jätte god...men jag hade inte..passerad..tomat..så jag tog och hackade och det blev jätte gott med lite extra kryddor och 2st vitlök......
mmmmm......UTSÖKT...
penna Skrivet av josef
Ser bra ut det här. Tomatsoppa är underskattat -speciellt om man har gott bröd till!

Men vitlök och vitvin i gör det lilla extra..
penna Skrivet av Anna
Guuud vilken god soppa!! jag minskade ner ordentligt på grädden och hällde bara i en skvätt för att smaken skulle bli lenare, så la jag i en halv tärnad grön paprika och det blev kanongott:) Tack!
penna Skrivet av andrea
MATTIAS; om man kör med färska tomater, måste man inte skala dem först? Försökte mig på ett recept med färska tomater för länge sen som blev blä men nu ska jag prova igen om det är så lätt...: ))
penna Skrivet av shu
Det är inte alla som känner till tomatsoppa.
tack för recepten
penna Skrivet av Mattias
Förstår inte varför du lagt upp ett sådant fusk recept när den vanliga tomat soppan e så enkel att göra?

ja menar kör färska tomater med 1 purje löks bit eller lök i blender och med basilika låt sedan koka up för att ta fram smakerna med varandra krydda efter smak osv. ialla fall tack för receptet
penna Skrivet av Annemie
Mycket god soppa! Jag mixade soppan och hade i lite färsk basilika. Tack!
penna Skrivet av Amina
Detta är jättegott, om man vill kan man servera tillsammans med kokta makaroner för en lite matigare rätt.
  1