Kommentarer till Tandoorikyckling - Sida 1

"Gott och enkelt recept på tandoorikyckling - kycklingben med tandoorikrydda. Endast 5 minuters jobb sedan sköter ugnen resten."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Anita Jansson 2016-02-10 09:36
Vill gärna ha någon sås som passar till bulgur och tandorikyckling. Det ser gott ut men kanske lite torrt. Tack för förslag.
person Svar till Eve penna Skrivet av Susanne 2012-03-28 18:24
Ja det är ju samma kryddblandning men antagligen kan man inte ta samma mått. Jag skulle tro att den burken du har kan vara lagom med någon matsked eller två. Blanda lite i taget med yoghurt och smaka av. Skriv gärna igen och berätta vilken mängd du tycker var lagom! :)
penna Skrivet av Eve 2012-03-28 14:04
Hej!

Är den där tandoripåsen detsamma som vanlig tandorikrydda eller är det någon speciell kryddblandning? Jag har nämligen en burk tandori från santa maria, men det här kanske är något annat?
person Svar till me penna Skrivet av Susanne 2011-07-09 15:16
Jag vet faktiskt inte. Jag skulle nog rekommendera kycklinglårfilé som är lite mindre om du ska göra detta med filé istället. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av me 2011-07-07 15:50
Hej! Går det lika bra med kycklingfile? Om ja, hur länge ska de vara i ugnen och vilken ugsvärme?
penna Skrivet av Susanne 2010-03-12 01:30
Svar till Um: Blev det vatten på botten i ugnsformen menar du? Om man steker kycklingen hel så brukar det alltid bli vätska på botten i ugnsformen. Den vätskan är jättegod att göra sås på. Det här receptet är ju för kycklingben, det är inte riktigt samma sak att steka en hel kyckling.
penna Skrivet av Um 2010-03-11 14:12
glömde att säga: jag använder en hel kyckling som väger 1450 ungefär

tack för hjälpen
penna Skrivet av um 2010-03-11 14:01
hej
jag gjorte detta recept en gång det var mycket gott fast det blev för mycket vatten i vet inte varför , vet du det?så kan jag undvika det för nästa gång

tack igen
person Svar till susnet penna Skrivet av Sara 2010-02-28 16:38
Okej, tack så mycket !
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2010-02-28 15:06
Ja det brukar vara 7-8 st på ett kg.
person Svar till susnet penna Skrivet av Sara 2010-02-28 14:56
Okej, tack så mycket, men jag måste också fråga hur många kycklingben blir ungefär 1 kg, 7 kanske ?
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2010-02-28 14:39
Du kan ju väga dina kycklingben. Faktiskt tror jag inte att de kommer väga så långt ifrån 1 kg så du kan säkert göra receptet som det står. Jag skulle tippa på att dina 6 kycklingben väger kanske 750 g och då kan du göra receptet som det står. Men om du har närmare 500 g kycklingben så kan du ta hälften.
penna Skrivet av Sara 2010-02-28 10:49
Heeej, gud va gott de där ser ut, jag ska prova göra den !!! Men kan nån här hjälpa mig, eftersom de kommer va min allra första gång, så vill jag göra kanske bara 6 kycklingben, men hur mycket tandoorikrydda och hur mycket yoghurt ska jag ha då, Tack i förhand !!
penna Skrivet av Susanne 2009-07-14 00:39
Svar till hej: Du kan ta kycklingfilé i 200°C i ca 30-35 minuter.
penna Skrivet av hej 2009-07-13 12:28
Kan jag använda kycklingfilé och om det går ska detta vara i ugnen lika länge?
penna Skrivet av Susanne 2008-07-18 23:35
Svar till Selma: Kycklingfilé går säkert bra men grillning är jag lite skeptisk till eftersom tandooriblandningen inte är så fet, jag tror den kan bli bränd.
penna Skrivet av Selma 2008-05-23 10:35
Jag undrar om man kan ta kycklingfile istället för kyckling klubbor o kan man grilla kycklingfilerna istället. Men i så fall blir det lika gott?
penna Skrivet av Susanne 2008-01-26 16:03
Svar till MMM: Jag hittade följande recept på tandoorikrydda. Dock inget jag ännu provat själv: ½ tsk vitlökspulver, 1 ½ tsk paprikapulver, 3 krm cayennepeppar, 1 tsk mald koriander, 1 tsk mald spiskummin, 1 tsk mald ingefära, 1 tsk salt, 1 ½ krm mald kardemumma, 1 ½ krm mald kanel
penna Skrivet av MMM 2008-01-26 15:43
Hej, tack för ditt medverkande, men har du ngt recept på hur man sälv gör kryddblandningen?

Att köpa färdiga blandningar är ju ok, men ingen finess precis.
penna Skrivet av Susanne 2008-01-23 03:54
Det brukar finnas bland asiatiska halvfabrikat. Jag kommer lägga upp en bild här framöver på hur påsen ser ut.
penna Skrivet av Hobbykocken 2008-01-16 00:35
Men var tusan finner man Tandoori kryddmix ? Har letat som en galning...
  1