Kommentarer till receptet på Strassburgare - Sida 1

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Skriv gärna en kommentar till receptet på Strassburgare.

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
  penna Skrivet av Sara  2017-06-17 19:13
Tack för ett bra recept! :) Det gick utmärkt att spritsa kakorna, trots att jag använde en "vanlig" sprits. Jag vispade smeten länge vilket jag tror hjälpte.
  penna Skrivet av Emelie  2017-01-05 16:55
Hej!
Hur gör man för att spritsa ut degen/smeten? Såg att du skrev köksmaskin med spritsverktyg. Hur ser en sån ut? Jag har försökt med spritspåse (det enda jag har) och det går så trögt!
Mvh/Emelie
  person Svar till Renate   penna Skrivet av Susanne  2016-12-21 18:34
Så roligt att du tycker det! Tack så mycket! Jag önskar dig detsamma! :)
  penna Skrivet av Renate  2016-12-21 10:04
Så trevligt med dina recept 😊Enkla och bra,att man misslyckas aldrig. Suverän baksida 🍪🍩
Återkommer alltid när jag vill baka.
Önskar dig En riktig God Jul 🎅🏼🎅🏼🎅🏼
  person Svar till Mina   penna Skrivet av Susanne  2014-11-09 18:47
Vad bra! Tack för att du skrev!
  penna Skrivet av Mina  2014-11-08 14:09
Jag använde receptet till min kakpistol (cookie press pa engelska) och det fungerade battre an receptet som var med pistolen och nagra andra som jag har provat:)
  penna Skrivet av Malin  2014-06-23 16:42
Duper goda kakor men smeten blev lite för fast och även om jag hade i mer smör så gick den inte ut ur spritsen. Gjorde gaffel varianten istället. Funkar fint fint att forma för hand oxå :) Roliga former till goda kakor. Tummen upp ;)
  person Svar till yvonne pira   penna Skrivet av Susanne  2013-05-19 23:55

Det gäller att inte ta för mycket mjöl, så tänk på att inte packa mjölet när du mäter upp det. Man kan alltid tillsätta mera smör om den blir för hård. Lite vatten kan också fungera. Äggula ska det inte vara i den här typen av deg.

Sedan gäller det att man har en bra sprits och är stark i nyporna. Man kan också använda maskin, sprits finns som tillbehör till assistenten.

  person Svar till Åsa   penna Skrivet av yvonne pira  2013-05-19 21:51
om degen är hård undrar om man kan ta en äggula då
  penna Skrivet av yvonne pira  2013-05-19 21:46
jag kommer göra s eller runda ringar som mamma gjorde strasskakor hon hade inget choklad eller gele på utan som det var bara inget florsocker över det kan man ha om man gör vaniljhorn vaniljsocker florsocker strösocker nått av dom
  penna Skrivet av Åsa  2012-09-24 17:55
Har testat smeten 3 gånger men hur jag än blandar med rumsvarmt smör och till och med testat helt smält (varmt) smör, så blir degen helt omöjligt hård. Spritsa? Inte en chans! Man får rulla till kulor och platta ut.
Vad gör jag för fel, jag följer receptet till punkt och pricka!

Testade även att ha i mindre mjöl men degen är ändå för hård för att kunna spritsa ut, går inte att ens klämma ut sprits-pipens största spritsmunstycke. Hjälp!
  person Svar till sara   penna Skrivet av Susanne  2012-08-09 14:46
Lägg kakorna på bakplåtspapper så lossnar de lätt. Hur fort det stelnar beror på temperaturen de står i. Ställ svalt så går det fortare. Räkna med en halvtimme till 2 timmar beroende på temperaturen de står i. Rekommenderad temperatur är 8-22 °C, ju svalare desto snabbare! Lycka till! :)
  penna Skrivet av sara  2012-08-08 22:39
Jag har använt många av dina recept och jag har nog aldrig blivit besviken. Jag har en fundering bara... Nåt tips på hur jag låter dessa kakor svalna efter att jag doppat dem i smält choklad? Jag har nämligen aldrig doppat i choklad och vet inte hur fort det stelnar så man kan lägga ifrån sig kakorna. Tack för en bra sida!
  person Svar till Matilda   penna Skrivet av Susanne  2012-03-18 18:10
Tack för bra tips!
  penna Skrivet av Matilda  2012-03-14 10:42
Jag brukar alltid ha kakdegen i kylen en stund innan jag bakar ut dem. Då flyter dem inte ut som dem annars gör om man bara bakar ut dem direkt.
  penna Skrivet av catha  2011-06-30 14:07
mmmm den var super duper god tack för receptet
  person Svar till Mimmie   penna Skrivet av Susanne  2011-03-01 02:34
Jag tror att felet beror på att ditt smör inte var rumsvarmt. Du måste låta det ligga framme ett tag så det blir mjukt och använd sedan elvisp eller matberedare för att göra smeten. Det är viktigt att smeten verkligen är välblandad, jämn och fin.
  penna Skrivet av Mimmie  2011-02-28 17:54
Hejsan. vad gjrde jag för fel när kakorna bara rann ut o lev tunna cirlar istället?:(
  person Svar till jennie   penna Skrivet av Susanne  2011-02-05 01:32
Ja smeten blir ganska hård och man måste ha en bra sprits och vara stark i nyporna om man ska göra det för hand. Det bästa är att ha en maskin till detta, en assistent med sprits-tillsats. Då behöver man inte själv stå och trycka ut smeten.
  penna Skrivet av jennie  2011-02-02 15:39
jätte goda kakor men blev en väldigt hård smet går inta alls och spritsa
  penna Skrivet av Anna  2010-11-11 12:14
Jättegoda kakor! Min mormor gjorde dessa när vi var små och vi kallade dem "grönkakor". Hon gjorde halva satsen med grön karamellfärg och sedan lade hon ihop en grön och en vit kaka med chokladkräm i mitten. Riktiga barndomsminnen! Jag och syrran önskade oss alltid "grönkakor" till födelsedagen"
  penna Skrivet av Eva -Lena fagerberg  2010-02-08 10:58
Jätte goda MEN man får ta i för kung och fosterland för att lykas få ur någon deg ur spritsen ! då har jag en mycket bra sprits . Lite besviken är jag allt.
  penna Skrivet av Anna.  2010-01-19 13:26
Hej! Ett tips är att spritsa dom till en hästsko, alltså halvform och sedan doppa på choklad i båda ändarna. Kakorna får lite variation då och det är lättare att hälla på chokladen.

Underbar småkaka förresten!
  penna Skrivet av B Nilssson  2010-01-18 17:05
Dessa gjorde vi då vi var barn, fast då spritsade vi dom runda, samt med rosa glasyr på.
Det är för oss mycket fina barndomsminnen från 70-talet
  penna Skrivet av Ann-Marie 42  2009-12-20 22:50
Svar till Carolina:
testade tipset med choklad i degen/smeten och doppade i smällt blockchoklad du hade rätt Mumma!!!
  penna Skrivet av Rebecka 13  2009-12-20 22:47
Jag hittade detta receptet och bakade dem till jul men dom tog slut på en kväll:-)dom var så gooooda!!!!!
  penna Skrivet av Jenny  2009-10-22 09:10
Gammelmormor brukade göra de här men då färgade hon en del rosa och en grön och hade choklad emellan :D färgglatt och gott :D
  penna Skrivet av Ida  2009-09-26 22:07
Älskar strassburgare och nästa helg ska min dotter döpas då ska de avnjutas strassburgare :)
  penna Skrivet av ingen  2009-05-21 17:09
mmm gott
  penna Skrivet av Ida-Maria  2009-01-18 12:42
Åhh, sååå gott!!!
Min farmor brukar göra dessa. Hon lägger smörkräm mellan två bitar och doppar ändarna i smält choklad. En sagolik kaka helt enkelt
  penna Skrivet av Susanne  2008-11-25 22:46
Svar till Linn: De håller sig några veckor i en burk med tättslutande lock skulle jag tippa på. Smaken och konsistensen blir sämre ju längre tiden går. Så om man tar en kaka då och då så märker man när det är dags att äta upp dem. Exakt hur många dagar de håller sig beror ju på hur bra burken är att hålla luft och fukt utanför. Vad du absolut inte ska göra är att stoppa i någon mjuk kaka eller bulle i samma burk som kakorna för då blir allt mjukt.
  penna Skrivet av Linn  2008-11-23 16:23
Hur länge håller dom om man inte har en frys?
  penna Skrivet av Susanne  2008-10-03 14:48
Svar till Johanna: Kakorna går alldeles utmärkt att frysa in!
  penna Skrivet av Johanna  2008-10-03 14:44
Kan man frysa in dom?
  penna Skrivet av Carolina (melikey.blogg.se)  2008-05-15 13:27
Jag ska baka dessa till min mamma när hon fyller år. Åt sånna förra veckan. Ett tips: Blanda kakao i halv degen och spritsa hälften vita och hälften bruna. Doppa ena plattsidan i choklad och tryck ihop till dubbla kakor. MUMMA :)
  penna Skrivet av Marie  2008-04-06 10:51
Gör som jag, pressa degen genom en purépress som man har när man gör potatismos, så blir det strassnystan istället, mycket lättare och man får inte så ont i tummen.
  penna Skrivet av Susanne  2008-04-04 19:20
Svar till Lina: Ja det kan vara lite svårt. Jag har en vit rund plastsprits men man måste ta i ganska mycket eftersom degen är ganska hård att trycka igenom. Det är inte de lättaste kakorna att göra. Annars kan du ju alltid rulla ut dem till längder och trycka ut men då blir de ju inte lika snygga.
  penna Skrivet av Lina  2008-04-03 17:04
Jag får inte ut degen genom spritsen! Jag har provat både munstycke och påse och plastsprits men det går inte! Hur gör man?
  penna Skrivet av Susanne  2008-03-24 21:11
Svar till anonym: Fortsätt vispa/rör i smeten så blir smulorna större och större och till slut en deg. Om du använder smör som legat framme i rumstemperatur ett tag går det fortare.
  penna Skrivet av anonym  2008-03-24 19:52
jag fattar inte. hur gör man? degen blir bara smulig ?!
  penna Skrivet av Tjollahej  2007-12-16 10:56
Dom blir mycket godare om man gör dem i dubbelt format med smörkräm emellan! den ena kakan kan man tex ha lite röd karamellfärg i för att göra lite skillnad!
  penna Skrivet av bim bom  2007-10-24 16:24
jag har inte smakat dom men jag trur att dom är jätte goda!
  penna Skrivet av en som diggar strass:P  2007-10-02 20:26
FAAN vad gott! en favorit:P xD
  penna Skrivet av A-s  2007-09-25 13:48
Dom är BÄST dom där kakorna min Mormor gjorde alltid dom där till mig och min kusin så det är mina favorit kakor. Hade dom nu till min dotters dop. Alla tyckte dom va sååå goda;). Så testa dom vet ja :). hej!!
  penna Skrivet av Evie  2007-09-22 15:56
Den här småkakan är en beroende framkallande kaka, så fantastiskt god, jag bakar den minst en gång i veckan, verkligen värd att prova!
  penna Skrivet av Susanne  2007-08-17 20:57
Svar till Henrik: Ja det tror jag går bra.
  penna Skrivet av Henrik  2007-08-16 15:48
Skulle man kunna blanda ner lite kakao i för att få lite chokladsmak på tro?
  penna Skrivet av betty boop  2007-05-11 13:05
ja den är sådär.men den kunde vara enklare att göra men annars så var den :D
  penna Skrivet av nilla  2007-03-07 16:46
vad har jag gjort för fel jag lyckades inte spritsa ut smeten ?! Den var för hård !
  penna Skrivet av diana  2007-01-25 19:34
hej
den var jätte gott
  1   2   nästa sida