Kommentarer till Strassburgare

"Kakor som du spritsar smeten krusig med en sprits. Smör, margarin, potatismjöl är vad du behöver."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Sara
Tack för ett bra recept! :) Det gick utmärkt att spritsa kakorna, trots att jag använde en "vanlig" sprits. Jag vispade smeten länge vilket jag tror hjälpte.
penna Skrivet av Emelie
Hej!
Hur gör man för att spritsa ut degen/smeten? Såg att du skrev köksmaskin med spritsverktyg. Hur ser en sån ut? Jag har försökt med spritspåse (det enda jag har) och det går så trögt!
Mvh/Emelie
besökare Svar till Renate penna Skrivet av Susanne
Så roligt att du tycker det! Tack så mycket! Jag önskar dig detsamma! :)
penna Skrivet av Renate
Så trevligt med dina recept 😊Enkla och bra,att man misslyckas aldrig. Suverän baksida 🍪🍩
Återkommer alltid när jag vill baka.
Önskar dig En riktig God Jul 🎅🏼🎅🏼🎅🏼
besökare Svar till Mina penna Skrivet av Susanne
Vad bra! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Mina
Jag använde receptet till min kakpistol (cookie press pa engelska) och det fungerade battre an receptet som var med pistolen och nagra andra som jag har provat:)
penna Skrivet av Malin
Duper goda kakor men smeten blev lite för fast och även om jag hade i mer smör så gick den inte ut ur spritsen. Gjorde gaffel varianten istället. Funkar fint fint att forma för hand oxå :) Roliga former till goda kakor. Tummen upp ;)
besökare Svar till yvonne pira penna Skrivet av Susanne

Det gäller att inte ta för mycket mjöl, så tänk på att inte packa mjölet när du mäter upp det. Man kan alltid tillsätta mera smör om den blir för hård. Lite vatten kan också fungera. Äggula ska det inte vara i den här typen av deg.

Sedan gäller det att man har en bra sprits och är stark i nyporna. Man kan också använda maskin, sprits finns som tillbehör till assistenten.

besökare Svar till Åsa penna Skrivet av yvonne pira
om degen är hård undrar om man kan ta en äggula då
penna Skrivet av yvonne pira
jag kommer göra s eller runda ringar som mamma gjorde strasskakor hon hade inget choklad eller gele på utan som det var bara inget florsocker över det kan man ha om man gör vaniljhorn vaniljsocker florsocker strösocker nått av dom
penna Skrivet av Åsa
Har testat smeten 3 gånger men hur jag än blandar med rumsvarmt smör och till och med testat helt smält (varmt) smör, så blir degen helt omöjligt hård. Spritsa? Inte en chans! Man får rulla till kulor och platta ut.
Vad gör jag för fel, jag följer receptet till punkt och pricka!

Testade även att ha i mindre mjöl men degen är ändå för hård för att kunna spritsa ut, går inte att ens klämma ut sprits-pipens största spritsmunstycke. Hjälp!
besökare Svar till sara penna Skrivet av Susanne
Lägg kakorna på bakplåtspapper så lossnar de lätt. Hur fort det stelnar beror på temperaturen de står i. Ställ svalt så går det fortare. Räkna med en halvtimme till 2 timmar beroende på temperaturen de står i. Rekommenderad temperatur är 8-22 °C, ju svalare desto snabbare! Lycka till! :)
penna Skrivet av sara
Jag har använt många av dina recept och jag har nog aldrig blivit besviken. Jag har en fundering bara... Nåt tips på hur jag låter dessa kakor svalna efter att jag doppat dem i smält choklad? Jag har nämligen aldrig doppat i choklad och vet inte hur fort det stelnar så man kan lägga ifrån sig kakorna. Tack för en bra sida!
besökare Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips!
penna Skrivet av Matilda
Jag brukar alltid ha kakdegen i kylen en stund innan jag bakar ut dem. Då flyter dem inte ut som dem annars gör om man bara bakar ut dem direkt.
penna Skrivet av catha
mmmm den var super duper god tack för receptet
besökare Svar till Mimmie penna Skrivet av Susanne
Jag tror att felet beror på att ditt smör inte var rumsvarmt. Du måste låta det ligga framme ett tag så det blir mjukt och använd sedan elvisp eller matberedare för att göra smeten. Det är viktigt att smeten verkligen är välblandad, jämn och fin.
penna Skrivet av Mimmie
Hejsan. vad gjrde jag för fel när kakorna bara rann ut o lev tunna cirlar istället?:(
besökare Svar till jennie penna Skrivet av Susanne
Ja smeten blir ganska hård och man måste ha en bra sprits och vara stark i nyporna om man ska göra det för hand. Det bästa är att ha en maskin till detta, en assistent med sprits-tillsats. Då behöver man inte själv stå och trycka ut smeten.
penna Skrivet av jennie
jätte goda kakor men blev en väldigt hård smet går inta alls och spritsa
penna Skrivet av Anna
Jättegoda kakor! Min mormor gjorde dessa när vi var små och vi kallade dem "grönkakor". Hon gjorde halva satsen med grön karamellfärg och sedan lade hon ihop en grön och en vit kaka med chokladkräm i mitten. Riktiga barndomsminnen! Jag och syrran önskade oss alltid "grönkakor" till födelsedagen"
penna Skrivet av Eva -Lena fagerberg
Jätte goda MEN man får ta i för kung och fosterland för att lykas få ur någon deg ur spritsen ! då har jag en mycket bra sprits . Lite besviken är jag allt.
penna Skrivet av Anna.
Hej! Ett tips är att spritsa dom till en hästsko, alltså halvform och sedan doppa på choklad i båda ändarna. Kakorna får lite variation då och det är lättare att hälla på chokladen.

Underbar småkaka förresten!
penna Skrivet av B Nilssson
Dessa gjorde vi då vi var barn, fast då spritsade vi dom runda, samt med rosa glasyr på.
Det är för oss mycket fina barndomsminnen från 70-talet
penna Skrivet av Ann-Marie 42
Svar till Carolina:
testade tipset med choklad i degen/smeten och doppade i smällt blockchoklad du hade rätt Mumma!!!
penna Skrivet av Rebecka 13
Jag hittade detta receptet och bakade dem till jul men dom tog slut på en kväll:-)dom var så gooooda!!!!!
penna Skrivet av Jenny
Gammelmormor brukade göra de här men då färgade hon en del rosa och en grön och hade choklad emellan :D färgglatt och gott :D
penna Skrivet av Ida
Älskar strassburgare och nästa helg ska min dotter döpas då ska de avnjutas strassburgare :)
penna Skrivet av ingen
mmm gott
penna Skrivet av Ida-Maria
Åhh, sååå gott!!!
Min farmor brukar göra dessa. Hon lägger smörkräm mellan två bitar och doppar ändarna i smält choklad. En sagolik kaka helt enkelt
penna Skrivet av Susanne
Svar till Linn: De håller sig några veckor i en burk med tättslutande lock skulle jag tippa på. Smaken och konsistensen blir sämre ju längre tiden går. Så om man tar en kaka då och då så märker man när det är dags att äta upp dem. Exakt hur många dagar de håller sig beror ju på hur bra burken är att hålla luft och fukt utanför. Vad du absolut inte ska göra är att stoppa i någon mjuk kaka eller bulle i samma burk som kakorna för då blir allt mjukt.
penna Skrivet av Linn
Hur länge håller dom om man inte har en frys?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Johanna: Kakorna går alldeles utmärkt att frysa in!
penna Skrivet av Johanna
Kan man frysa in dom?
penna Skrivet av Carolina (melikey.blogg.se)
Jag ska baka dessa till min mamma när hon fyller år. Åt sånna förra veckan. Ett tips: Blanda kakao i halv degen och spritsa hälften vita och hälften bruna. Doppa ena plattsidan i choklad och tryck ihop till dubbla kakor. MUMMA :)
penna Skrivet av Marie
Gör som jag, pressa degen genom en purépress som man har när man gör potatismos, så blir det strassnystan istället, mycket lättare och man får inte så ont i tummen.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Lina: Ja det kan vara lite svårt. Jag har en vit rund plastsprits men man måste ta i ganska mycket eftersom degen är ganska hård att trycka igenom. Det är inte de lättaste kakorna att göra. Annars kan du ju alltid rulla ut dem till längder och trycka ut men då blir de ju inte lika snygga.
penna Skrivet av Lina
Jag får inte ut degen genom spritsen! Jag har provat både munstycke och påse och plastsprits men det går inte! Hur gör man?
penna Skrivet av Susanne
Svar till anonym: Fortsätt vispa/rör i smeten så blir smulorna större och större och till slut en deg. Om du använder smör som legat framme i rumstemperatur ett tag går det fortare.
penna Skrivet av anonym
jag fattar inte. hur gör man? degen blir bara smulig ?!
penna Skrivet av Tjollahej
Dom blir mycket godare om man gör dem i dubbelt format med smörkräm emellan! den ena kakan kan man tex ha lite röd karamellfärg i för att göra lite skillnad!
penna Skrivet av bim bom
jag har inte smakat dom men jag trur att dom är jätte goda!
penna Skrivet av en som diggar strass:P
FAAN vad gott! en favorit:P xD
penna Skrivet av A-s
Dom är BÄST dom där kakorna min Mormor gjorde alltid dom där till mig och min kusin så det är mina favorit kakor. Hade dom nu till min dotters dop. Alla tyckte dom va sååå goda;). Så testa dom vet ja :). hej!!
penna Skrivet av Evie
Den här småkakan är en beroende framkallande kaka, så fantastiskt god, jag bakar den minst en gång i veckan, verkligen värd att prova!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Henrik: Ja det tror jag går bra.
penna Skrivet av Henrik
Skulle man kunna blanda ner lite kakao i för att få lite chokladsmak på tro?
penna Skrivet av betty boop
ja den är sådär.men den kunde vara enklare att göra men annars så var den :D
penna Skrivet av nilla
vad har jag gjort för fel jag lyckades inte spritsa ut smeten ?! Den var för hård !
penna Skrivet av diana
hej
den var jätte gott
penna Skrivet av Susanne
Jag använde en kaksprits. En cylinderformad i plast som brukar finnas i de flesta lite större mataffärer.
penna Skrivet av Lina
Vad är det för sorts sprits ska man ha? Funkar det med en vanlig gräddsprits?
penna Skrivet av Marika
Ett gott tips är att ha strössel som garnering!!
penna Skrivet av Jessa
Ett jättegott recept. Det gick inte så bra att spritsa, hade bara en gräddsprits :-), men, det gick bra en då att rulla ut dem o platta till dem med en gaffel...
penna Skrivet av Susanne
Om du följer receptet och använder en sprits och spritsar ut dina kakor så bör de bli så att de ser ut som mina. Hoppas att du lyckas bättre nästa gång!
penna Skrivet av baksonja!
Mina kakor blev nog inte som era kakor. Mina blev platta som raggmunkar! Dom hade inte alls den där fina spritsade känslan när dom avnjöts, som man ju hoppats på!
Jag får inte ge upp hoppet om dessa!
penna Skrivet av ann-sophie
å va gott
tack för receptet
  1