Strassburgare

Goda fina kakor med tradition
Strassburgare
Strassburgare - kakor
Timglas Tid: 45 minuter
Portioner ca 25 st
Näringsvärde Näringsvärde per kaka (12 g): 56 kalorier, 6 g kolhydrater, 3 g fett, 0 g protein, 0 g fibrer

Ingredienser:

Ev: Garnering:

  • ev. gelé, florsocker, smält choklad

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

Låt smöret bli rumstempererat. Rör smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.

Tillsätt potatismjöl och vetemjöl lite i sänder och rör kraftigt hela tiden gärna med elvisp.

Spritsa degen med maskin eller för hand genom en krusig sprits till längder på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 10 minuter. Låt svalna.

Garnering: Spritsa lite gelé på varje kaka eller sikta florsocker över dem eller doppa ena änden i smält choklad. (Jag föredrar det sista alternativet.)

Tips om du doppar kakorna i choklad: Lägg kakorna på bakplåtspapper tills chokladen stelnar så lossnar de lätt. Räkna med 30 minuter till 2 timmar beroende på temperaturen de står i. Rekommenderad temperatur är 8-22 °C, ju svalare desto snabbare stelnar chokladen.

glödlampa Tips & tricks:

För hand är det ganska jobbigt att spritsa så en köksmaskin med spritstillsats är att rekommendera.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går utmärkt att frysa och håller sig då minst 6 månader.

Se även dessa recept

| Småkakor |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Rose-Marie
Svåra att få ut, använde tummen i en Spritz men de flyter ut. Sl
Ja man vispa mycket, eller vad göra
✏️ Skrivet av Carola
Jag får verkligen inte ut 25st 🤣 16 väldigt små kakor blev det.. å sprits bar bara att glömma 🙈
✏️ Skrivet av Alviva
Förlåt, men det här receptet funkar verkligen inte att spritsa med. Skulle kalla mig själv erfaren bagerska men det här får jag inte till.
Men i dom allra flesta fall gillar jag dina recept även om jag sätter min egen tvist på de :-)
✏️ Skrivet av Aneta
Mina blir alltid plata efter bakning. Jag spritsade så fint med fina mönster. Varför?
✏️ Skrivet av
Tips till er som står och trycker med sprits för kung och fosterland. Såhär gör alltid min mamma när hon ska göra dessa. Hon tar bara själva tyllen(i metall) och fyller den med deg, sen trycker hon ut degen med tummen. 😊 Inga konstigheter.