Kommentarer till receptet på Solrosfrallor - Sida 1

Skriv gärna en kommentar till receptet på Solrosfrallor.

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
 svar  Svar till  Esma    kommentar  Skrivet av  Susanne  2017-02-07 00:10
Varsågod! :) Jag tror det går bra med bara rågsikt också, de kommer bli lite mörkare i färgen bara. Skriv gärna hur det blev om du provar!
   kommentar  Skrivet av  Esma  2017-02-06 12:13
Tack för bra beskrivning, tips och information du skriver med dina recept. Har en fråga om solrosfrallor om jag kan använda bara rågsikt jag menar att det blir ca 13-14 dl av rågsikt isf rågsikt + vetemjöl??
 svar  Svar till  Renate    kommentar  Skrivet av  Susanne  2016-05-22 08:48
Ja visst är de goda! Och praktiska att ta med! Blir själv faktiskt förvånad över hur goda de varje gång jag bakar dem när jag inte gjort dem på något år eller så. :)
   kommentar  Skrivet av  Renate  2016-05-21 17:32
Oj,vilka goda frallor! Bakade dem till en utflykt och det vat bara toppen.......
 svar  Svar till  Sofia    kommentar  Skrivet av  Susanne  2016-01-18 00:00
Det kan man säkert göra, du kan säkert ta 2 tsk också. Man kan även ta mera salt.
   kommentar  Skrivet av  Sofia  2016-01-16 17:13
Hej tror du det blir bra att blanda i någon tesked brödkryddor för lite mer smak?
 svar  Svar till  Piafia    kommentar  Skrivet av  Susanne  2015-07-24 00:43
Tack så mycket! Jo jag försöker skriva så komplett med information som möjligt, sådan information som jag själv vill ha när jag läser ett recept, roligt att få veta att det uppskattas! :)
   kommentar  Skrivet av  Piafia  2015-07-22 18:42
Jag är jättetacksam att du skriver ut att- och hur länge man kan frysa in det tillagade! Många receptförfattare missar detta- kanske inte äts allt samma vecka? Tack Susanne för en utmärkt och matglad blogg!!!!!
 svar  Svar till  Bosse Lindström    kommentar  Skrivet av  Susanne  2015-07-15 14:36
Tack! Roligt att höra att du gillar min receptsida! :) 
   kommentar  Skrivet av  Bosse Lindström  2015-07-14 23:45
Superbra lektion i hur man bakar med prima foton, speciellt till oss som är "matematiker" (ingenjörer) och börjar baka vid "vuxen ålder", för det luktar så GOTT i hela huset. Tack.
Bosse Lindström
Oberdorf, Dorobiro, Ostarichi
14 juli 2015 & en skål till France.
 svar  Svar till  Beatrice    kommentar  Skrivet av  Bosse Lindström  2015-07-14 23:39
Svar till Beatrice, Österrike 2010:
Jag bor även i Ostarichi och i Vorarlberg säljes:
"Zuckerrüben Sirup" von
BioZentrale
Naturprodukte GmbH
D-84384 Ulbering
www.biozentrale.de
fragen@biozentrale.de
"320 gram in glas kasten".
Bitte am 2015-07-14
 svar  Svar till  Janne    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-10-08 19:46
Roligt att du gillar receptet! :) Ja det går bra att mixtra lite, är alltid kul att prova lite olika! ;)
   kommentar  Skrivet av  Janne  2014-10-08 14:29
Oj vad roligt att göra och jätte goda blev dom trots min förringande kunskap om att baka.
Jag, Janne 50+ kommer att göra det ofta så jag har frallor till frukost, och oj vad det luktar gott när dom gräddas.
Det går ju även mixtra lite med hasselnötter, ost och sådant för att ge olika smaker.
Jätte bra recept, det blev en favorit på en gång. :)
   kommentar  Skrivet av  emilia  2014-03-26 17:46
va god den var
 svar  Svar till  liz    kommentar  Skrivet av  Susanne  2012-11-09 20:09
Ja du kan använda torrjäst, men tänk på att degvätskan ska vara lite varmare, läs på förpackningen till torrjästen.
   kommentar  Skrivet av  liz  2012-11-09 15:09
Jättegott bröd, har bakat det en gång tidigare och tänkte nu göra det igen. Det jag undrar är, går det bra att baka med torrjäst?
 svar  Svar till  Ante    kommentar  Skrivet av  Susanne  2012-09-26 15:27

Trevligt att höra! Håller med om att dessa bröd är supergoda! En av mina favoriter som jag gjort många gånger! :)

Tack också för tipset med pumpakärnor! :)

   kommentar  Skrivet av  Ante  2012-09-23 17:39
Tack Susanne för ett super-recept! blir perfekt resultat även för en "rookie" som jag! provade idag att med att byta ut solros-fröna till pumpa-kärnor, hur gott som helst!!
 svar  Svar till  Angelica    kommentar  Skrivet av  Susanne  2012-09-02 12:04
Tack för info och kul att höra att det blev bra! :)
   kommentar  Skrivet av  Angelica  2012-08-24 16:03
Jag använde jäst för matbröd istället, och slopade sirapen. Det blev väldigt bra. Tack för receptet:-)
 svar  Svar till  Hannah    kommentar  Skrivet av  Susanne  2010-12-14 04:12

Ca 30 minuter. Det står i receptbeskrivningen, dock inte under steg-för-steg-bilderna.

Ja prova gärna med krossade oliver. Skriv gärna hur det blev om du provar!

   kommentar  Skrivet av  Hannah  2010-12-04 22:59
Jäsa dubbelstorlek - hur lång tid ??
Kan man ha lite krossade oliver i kanske?
   kommentar  Skrivet av  Therese  2010-09-13 00:46
Himmelsk gott!!!
Jätte enkelt att göra, bytte även ut solrosfröna till russin. KANON gott!

Lätt och gott!!! Kan det bli bättre? =)
   kommentar  Skrivet av  Miconic  2010-09-04 16:33
tokgoda, nu e man poppis av ungarna,, kul och en bra sida.
Tack
 svar  Svar till  karin    kommentar  Skrivet av  Susanne  2010-06-19 01:24

Ja solrosfrön är verkligen gott. Jag tar alltid så mycket som det står i receptet och alla mina gäster jag bjudit dem på har verkligen gillat dem och ätit massor!

Hoppas det blev ett lyckat bak!

   kommentar  Skrivet av  karin  2010-06-14 14:56
Mitt första försök på att baka matbröd NÅGONSIN, detta blev det utvalda receptet. Tog dock "vanlig" jäst, inte sån för söta degar. Och använde margarin istället för olja. Och tog i all mängd solrosfrön (hade inte läst bland kommentarerna att hälften räckte gott o väl, jaja solrosfrön är gott). Hoppas detta kommer gå bra nu, då blir det fortsatt matbröds bakning här hemma :)
 svar  Svar till  oatrich ;)    kommentar  Skrivet av  Susanne  2010-05-14 18:56
Dessa bullar heter ju solrosfrallor och innehåller väldigt mycket solrosfrön, men du kan byta ut solrosfröna mot t.ex. linfrö, pumpkärnor eller nåt annat du gillar. Hur ljust eller mörkt brödet blir beror på vilket mjöl du tar. Om du tar bara rågsikt och vetemjöl blir det ljust. Om du tar annat grövre mjöl blir brödet lite mörkare, grövre och nyttigare.
   kommentar  Skrivet av  oatrich ;)  2010-05-13 13:05
måste man ha i solrosfrön över huvud taget? jag har aldrig liksom gillat smaken.
men jag tror jag ska baka det, det verkar gott :)
men asså är det ett mörkt eller ljust bröd ?
   kommentar  Skrivet av  Yamiko  2010-05-11 23:49
Otroligt goda! Jag använde bara 2 dl solrosfrön och hade i lite russin.
 svar  Svar till  puhpinnen    kommentar  Skrivet av  Susanne  2010-05-05 02:18
De ska penslas med kallt vatten före gräddning.
 svar  Svar till  Beatrice    kommentar  Skrivet av  Susanne  2010-05-05 02:16

Sirapssort är inte så viktig så det går säkert bra. Du kan också ersätta sirap med strösocker eller honung. Bara det är något sött som hjälper till med jäsningen.

Kul att du gillar min receptsajt! ;)

   kommentar  Skrivet av  Beatrice  2010-04-27 18:20
Hej!
Jag bor i Österrike och har hittils inte hitta ngn sirap som finns i Sverige. Kan man ersätta med Ahornsirup(=Maple syrup) när man bakar dessa bröd?
Tack för en jättebra receptsida.
   kommentar  Skrivet av  Danni  2010-04-02 17:49
Muuuuuuummmmmmmmss vad gott, vattnas i munnen på mig.. MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!! * smask,smask*
   kommentar  Skrivet av  puhpinnen  2010-02-14 20:26
Ska bullarna penslas med kallt vatten innan de åker in i ugnen....elller efter??
   kommentar  Skrivet av  ej tjej  2010-02-03 17:07
jätte gott och bra recept
   kommentar  Skrivet av  sarah  2010-01-06 14:40
använde havregryn istället för rågmjöl. gick lika bra men använde bara hälften av mängden... och hälften solrosfrön
   kommentar  Skrivet av  Susanne  2009-11-17 05:07
Svar till Nalle Puh: Ja du kan ta honung istället för sirap.
   kommentar  Skrivet av  Nalle Puh  2009-11-14 18:42
Kan man inte ta honung (flytande) istället för sirap?
   kommentar  Skrivet av  Helena  2009-10-14 15:58
Har precis ätit en nybakt solrosfralla. Jättegoda & lätta att göra! Inte sista gången jag bakar dom! :)
   kommentar  Skrivet av  Susanne  2009-06-14 14:21
Svar till Helga: Tänk på att 1 msk sirap eller socker jäser bort per paket 50 g jäst. Så om du vill ha det här receptet osötat så ta bara 1 msk sirap. Sirap kan ersättas med socker, men socker är ju inte nyttigare men tänk på att lite socker eller sirap behövs för att få bra jäseffekt (om man inte gör surdeg) och att sockret då jäser bort. Ta gärna brödsirap, den har bäst bakegenskaper och smak för bröd.
   kommentar  Skrivet av  Helga  2009-06-14 11:46
Varför måste man ha så mycket sirap i allt bröd i Sverige? Kan den ersättas av något mer nyttigt?
   kommentar  Skrivet av  Erik  2009-06-01 21:29
Perfekt bröd! Går så snabbt att slänga ihop och mättar bra. Dagens jäsning innehåller russin och ska prova lite senare med rivna morötter.
   kommentar  Skrivet av  peterpan  2009-05-02 22:13
brödet är jättebra!
tack!!
   kommentar  Skrivet av  Spindeldjuret  2009-04-14 19:03
Jahaopp =) Ikväll ska det bakas!
Tack för receptet! Frullen imorgon kommer att få en härlig karaktär!
   kommentar  Skrivet av  Sverker  2008-11-17 13:49
1,5 dl solrosfrön blev precis lagom! Mums
   kommentar  Skrivet av  Elin  2008-10-18 21:02
sitter nu och mumsar på en alldeles nygräddad solrosfralla. Enkel att göra och den blev super god. Använde dock bara 1,5dl solroskärnor.
   kommentar  Skrivet av  Jenni  2008-08-10 15:10
Mums! Blev jätte goda!
   kommentar  Skrivet av  Freddy  2007-05-19 20:15
Mycket goda och lättbakade frallor.
   kommentar  Skrivet av  Tilda  2006-07-12 19:49
Jätte goda verkligen men om man försöker göra limpor till många istället för bullar så pensla med vispat ägg iställe, annars blir dom platta som pannkakor. Men jag kan verkligen rekomendera dessa :)
   kommentar  Skrivet av  Mattias  2006-05-16 23:34
Är väldigt goa och lätta att göra. Håller med om att det räcker med hälften med solrosfrön vad som står i reseptet.
  1   2   nästa sida