Kommentarer till Solrosfrallor - Sida 1

"Recept på jättegoda solrosfrallor - små bröd med solrosfrön. Servera till middag eller som frukostbröd."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
person Svar till Esma penna Skrivet av Susanne 2017-02-07 00:10
Varsågod! :) Jag tror det går bra med bara rågsikt också, de kommer bli lite mörkare i färgen bara. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Esma 2017-02-06 12:13
Tack för bra beskrivning, tips och information du skriver med dina recept. Har en fråga om solrosfrallor om jag kan använda bara rågsikt jag menar att det blir ca 13-14 dl av rågsikt isf rågsikt + vetemjöl??
person Svar till Renate penna Skrivet av Susanne 2016-05-22 08:48
Ja visst är de goda! Och praktiska att ta med! Blir själv faktiskt förvånad över hur goda de varje gång jag bakar dem när jag inte gjort dem på något år eller så. :)
penna Skrivet av Renate 2016-05-21 17:32
Oj,vilka goda frallor! Bakade dem till en utflykt och det vat bara toppen.......
person Svar till Sofia penna Skrivet av Susanne 2016-01-18 00:00
Det kan man säkert göra, du kan säkert ta 2 tsk också. Man kan även ta mera salt.
penna Skrivet av Sofia 2016-01-16 17:13
Hej tror du det blir bra att blanda i någon tesked brödkryddor för lite mer smak?
person Svar till Piafia penna Skrivet av Susanne 2015-07-24 00:43
Tack så mycket! Jo jag försöker skriva så komplett med information som möjligt, sådan information som jag själv vill ha när jag läser ett recept, roligt att få veta att det uppskattas! :)
penna Skrivet av Piafia 2015-07-22 18:42
Jag är jättetacksam att du skriver ut att- och hur länge man kan frysa in det tillagade! Många receptförfattare missar detta- kanske inte äts allt samma vecka? Tack Susanne för en utmärkt och matglad blogg!!!!!
person Svar till Bosse Lindström penna Skrivet av Susanne 2015-07-15 14:36
Tack! Roligt att höra att du gillar min receptsida! :) 
penna Skrivet av Bosse Lindström 2015-07-14 23:45
Superbra lektion i hur man bakar med prima foton, speciellt till oss som är "matematiker" (ingenjörer) och börjar baka vid "vuxen ålder", för det luktar så GOTT i hela huset. Tack.
Bosse Lindström
Oberdorf, Dorobiro, Ostarichi
14 juli 2015 & en skål till France.
person Svar till Beatrice penna Skrivet av Bosse Lindström 2015-07-14 23:39
Svar till Beatrice, Österrike 2010:
Jag bor även i Ostarichi och i Vorarlberg säljes:
"Zuckerrüben Sirup" von
BioZentrale
Naturprodukte GmbH
D-84384 Ulbering
www.biozentrale.de
fragen@biozentrale.de
"320 gram in glas kasten".
Bitte am 2015-07-14
person Svar till Janne penna Skrivet av Susanne 2014-10-08 19:46
Roligt att du gillar receptet! :) Ja det går bra att mixtra lite, är alltid kul att prova lite olika! ;)
penna Skrivet av Janne 2014-10-08 14:29
Oj vad roligt att göra och jätte goda blev dom trots min förringande kunskap om att baka.
Jag, Janne 50+ kommer att göra det ofta så jag har frallor till frukost, och oj vad det luktar gott när dom gräddas.
Det går ju även mixtra lite med hasselnötter, ost och sådant för att ge olika smaker.
Jätte bra recept, det blev en favorit på en gång. :)
penna Skrivet av emilia 2014-03-26 17:46
va god den var
person Svar till liz penna Skrivet av Susanne 2012-11-09 20:09
Ja du kan använda torrjäst, men tänk på att degvätskan ska vara lite varmare, läs på förpackningen till torrjästen.
penna Skrivet av liz 2012-11-09 15:09
Jättegott bröd, har bakat det en gång tidigare och tänkte nu göra det igen. Det jag undrar är, går det bra att baka med torrjäst?
person Svar till Ante penna Skrivet av Susanne 2012-09-26 15:27

Trevligt att höra! Håller med om att dessa bröd är supergoda! En av mina favoriter som jag gjort många gånger! :)

Tack också för tipset med pumpakärnor! :)

penna Skrivet av Ante 2012-09-23 17:39
Tack Susanne för ett super-recept! blir perfekt resultat även för en "rookie" som jag! provade idag att med att byta ut solros-fröna till pumpa-kärnor, hur gott som helst!!
person Svar till Angelica penna Skrivet av Susanne 2012-09-02 12:04
Tack för info och kul att höra att det blev bra! :)
penna Skrivet av Angelica 2012-08-24 16:03
Jag använde jäst för matbröd istället, och slopade sirapen. Det blev väldigt bra. Tack för receptet:-)
person Svar till Hannah penna Skrivet av Susanne 2010-12-14 04:12

Ca 30 minuter. Det står i receptbeskrivningen, dock inte under steg-för-steg-bilderna.

Ja prova gärna med krossade oliver. Skriv gärna hur det blev om du provar!

penna Skrivet av Hannah 2010-12-04 22:59
Jäsa dubbelstorlek - hur lång tid ??
Kan man ha lite krossade oliver i kanske?
penna Skrivet av Therese 2010-09-13 00:46
Himmelsk gott!!!
Jätte enkelt att göra, bytte även ut solrosfröna till russin. KANON gott!

Lätt och gott!!! Kan det bli bättre? =)
penna Skrivet av Miconic 2010-09-04 16:33
tokgoda, nu e man poppis av ungarna,, kul och en bra sida.
Tack
person Svar till karin penna Skrivet av Susanne 2010-06-19 01:24

Ja solrosfrön är verkligen gott. Jag tar alltid så mycket som det står i receptet och alla mina gäster jag bjudit dem på har verkligen gillat dem och ätit massor!

Hoppas det blev ett lyckat bak!

penna Skrivet av karin 2010-06-14 14:56
Mitt första försök på att baka matbröd NÅGONSIN, detta blev det utvalda receptet. Tog dock "vanlig" jäst, inte sån för söta degar. Och använde margarin istället för olja. Och tog i all mängd solrosfrön (hade inte läst bland kommentarerna att hälften räckte gott o väl, jaja solrosfrön är gott). Hoppas detta kommer gå bra nu, då blir det fortsatt matbröds bakning här hemma :)
person Svar till oatrich ;) penna Skrivet av Susanne 2010-05-14 18:56
Dessa bullar heter ju solrosfrallor och innehåller väldigt mycket solrosfrön, men du kan byta ut solrosfröna mot t.ex. linfrö, pumpkärnor eller nåt annat du gillar. Hur ljust eller mörkt brödet blir beror på vilket mjöl du tar. Om du tar bara rågsikt och vetemjöl blir det ljust. Om du tar annat grövre mjöl blir brödet lite mörkare, grövre och nyttigare.
penna Skrivet av oatrich ;) 2010-05-13 13:05
måste man ha i solrosfrön över huvud taget? jag har aldrig liksom gillat smaken.
men jag tror jag ska baka det, det verkar gott :)
men asså är det ett mörkt eller ljust bröd ?
penna Skrivet av Yamiko 2010-05-11 23:49
Otroligt goda! Jag använde bara 2 dl solrosfrön och hade i lite russin.
person Svar till puhpinnen penna Skrivet av Susanne 2010-05-05 02:18
De ska penslas med kallt vatten före gräddning.
person Svar till Beatrice penna Skrivet av Susanne 2010-05-05 02:16

Sirapssort är inte så viktig så det går säkert bra. Du kan också ersätta sirap med strösocker eller honung. Bara det är något sött som hjälper till med jäsningen.

Kul att du gillar min receptsajt! ;)

penna Skrivet av Beatrice 2010-04-27 18:20
Hej!
Jag bor i Österrike och har hittils inte hitta ngn sirap som finns i Sverige. Kan man ersätta med Ahornsirup(=Maple syrup) när man bakar dessa bröd?
Tack för en jättebra receptsida.
penna Skrivet av Danni 2010-04-02 17:49
Muuuuuuummmmmmmmss vad gott, vattnas i munnen på mig.. MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!! * smask,smask*
penna Skrivet av puhpinnen 2010-02-14 20:26
Ska bullarna penslas med kallt vatten innan de åker in i ugnen....elller efter??
penna Skrivet av ej tjej 2010-02-03 17:07
jätte gott och bra recept
penna Skrivet av sarah 2010-01-06 14:40
använde havregryn istället för rågmjöl. gick lika bra men använde bara hälften av mängden... och hälften solrosfrön
penna Skrivet av Susanne 2009-11-17 05:07
Svar till Nalle Puh: Ja du kan ta honung istället för sirap.
penna Skrivet av Nalle Puh 2009-11-14 18:42
Kan man inte ta honung (flytande) istället för sirap?
penna Skrivet av Helena 2009-10-14 15:58
Har precis ätit en nybakt solrosfralla. Jättegoda & lätta att göra! Inte sista gången jag bakar dom! :)
penna Skrivet av Susanne 2009-06-14 14:21
Svar till Helga: Tänk på att 1 msk sirap eller socker jäser bort per paket 50 g jäst. Så om du vill ha det här receptet osötat så ta bara 1 msk sirap. Sirap kan ersättas med socker, men socker är ju inte nyttigare men tänk på att lite socker eller sirap behövs för att få bra jäseffekt (om man inte gör surdeg) och att sockret då jäser bort. Ta gärna brödsirap, den har bäst bakegenskaper och smak för bröd.
penna Skrivet av Helga 2009-06-14 11:46
Varför måste man ha så mycket sirap i allt bröd i Sverige? Kan den ersättas av något mer nyttigt?
penna Skrivet av Erik 2009-06-01 21:29
Perfekt bröd! Går så snabbt att slänga ihop och mättar bra. Dagens jäsning innehåller russin och ska prova lite senare med rivna morötter.
penna Skrivet av peterpan 2009-05-02 22:13
brödet är jättebra!
tack!!
penna Skrivet av Spindeldjuret 2009-04-14 19:03
Jahaopp =) Ikväll ska det bakas!
Tack för receptet! Frullen imorgon kommer att få en härlig karaktär!
penna Skrivet av Sverker 2008-11-17 13:49
1,5 dl solrosfrön blev precis lagom! Mums
penna Skrivet av Elin 2008-10-18 21:02
sitter nu och mumsar på en alldeles nygräddad solrosfralla. Enkel att göra och den blev super god. Använde dock bara 1,5dl solroskärnor.
penna Skrivet av Jenni 2008-08-10 15:10
Mums! Blev jätte goda!
penna Skrivet av Freddy 2007-05-19 20:15
Mycket goda och lättbakade frallor.
penna Skrivet av Tilda 2006-07-12 19:49
Jätte goda verkligen men om man försöker göra limpor till många istället för bullar så pensla med vispat ägg iställe, annars blir dom platta som pannkakor. Men jag kan verkligen rekomendera dessa :)
penna Skrivet av Mattias 2006-05-16 23:34
Är väldigt goa och lätta att göra. Håller med om att det räcker med hälften med solrosfrön vad som står i reseptet.
  1   2   nästa sida