Kommentarer till Sockerkaka

"Jättegod sockerkaka. Mycket god, mjuk och saftig. Enkelt recept att baka i sockerkaksform. Gott till fikat."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   nästa sida
penna Skrivet av Ankie 2008-03-21 16:36
Har precis bakat denna sockerkaka för första gången och den blev jättefin ! Både enkelt och gott. Tack o Glad Påsk !
penna Skrivet av Gunnar Parment 2008-03-20 09:19
Hittade detta recept via Google, och har bakat två gånger med perfekt recultat. Min 8-åriga dotter vispar och rör - själv smälter jag smör och sköter ugnen. Mums.
penna Skrivet av Zabah 2008-03-18 19:29
Kakan har alltid blivit bra för mig. det är ett jättebra recept. Och den är ALLTID god.
penna Skrivet av Susanne 2008-03-17 22:49
Svar till Carina: Tråkigt att sockerkakan inte blev bra för dig. Jag har gjort det här receptet en massa gånger och alla de som skrivit kommentarer här verkar också ha lyckats så receptet borde det sannolikt inte vara fel på. Annars lyssnar jag självklart på alla kommentarer och jag ändrar naturligtvis på recept om de inte är bra. Men när det är så många som skrivit positiva kommentarer så tror jag i det här fallet att det måste vara något fel som du gjort.
penna Skrivet av Carina 2008-03-17 20:42
det måste vara någon som skojat när de skrev detta recept... Har aldrig varit med om att en sockerkaka kokat över så totalt och blivit så misslyckat! Följde receptet till 100% och hade rätt ugnsinställningar
penna Skrivet av Susanne 2008-03-10 23:30
Svar till Laliliinnea: Receptet blir bra som det står med 3 ägg. Jag har gjort receptet flera gånger och om du läser kommentarerna här är det många fler än jag som provat receptet med gott resultat. Däremot finns det säkerligen andra recept med 2 ägg som också blir bra och det är möjligt att man kan ha 2 ägg i detta recept också. Men 3 ägg blir bra.
penna Skrivet av Laliiinnea 2008-03-09 13:59
Jag tror inte att det är rätt eftersom man inte ska ha i 3 ägg utan bara 2 annars blir det fel systimatiserat....

Men annars bra....
penna Skrivet av Susanne 2008-02-21 18:19
Svar till Mats Lundén: Jag tror du måste ha haft fel ugnsinställningar eller fel på ugnen. Det ska vara standard: över- och undervärme (alternativt varmluft) och 175 grader. Sockerkakan blir som du beskriver om man kör på för låg ugnsvärme och/eller om man har fel ugnsinställningar.
penna Skrivet av Mats Lundén 2008-02-21 12:17
Misslyckades fullständigt! Kakan "kokade" över och var efter 45 min fortfarande flytande!!! Jag följde receptet till 100%. Det beror väl som vanligt på SBS (skit bakom spakarna)! :-)
penna Skrivet av Susanne 2008-02-18 00:40

Svar till Erik: I en del recept står att man ska blanda bakpulvret med vetemjölet. Jag brukar dock aldrig göra det utan se till att blanda ner bakpulvret direkt i ägg- och sockersmeten innan man tillsätter de stora tunga ingredienserna och det har aldrig varit några problem.

Det vanligaste nybörjarmisstaget är att man arbetar med smeten för länge. Man ska inte röra om mer än att allt är blandat. Ett annat vanligt misstag är att man inte låter det smälta matfettet svalna ordentligt och inte är tillräckligt snabb efter att man rört ner icke avsvalnat matfett i smeten med att få in sockerkakan i ugnen. Grejen är att varmt matfett sätter igång bakpulvrets jäseffekt och då måste man vara snabb med att få ihop smeten och in med den i ugnen.

penna Skrivet av Erik 2008-02-17 20:31
Jag är nybörjare på bakning och misslyckades med detta recept. Sockerkakan blev väldigt kompakt. Det jag funderar över är om man inte ska blanda bakpulvret med vetemjölet innan det blandas med det ägget och sockret? Kanske det är självklart, men isåfall tycker jag att receptet förvillar på just denna punkt.
penna Skrivet av Nordin 2008-02-09 20:21
det var en jättegod kaka. men jag fundera på om någon har pröva med citronskal och citromsaft i den och hur mycket i så fall??
penna Skrivet av Diddi 2008-02-09 10:16
Ska nu göra detta recept och ser att tiden är inte densamma som i många andra recept för sockerkaka. Då tiden varierat allt från 150 - 175 grader, likaså tiden allt från 30 - 55 minuter. Men jag testar, funkar det inte för mig så gör det inte. Men det funkar för andra har jag läst, så hoppas det funkar för mig med :)

Ett tips för att få lite godare smak, tillsätt lite kardemumma i smeten innan den hälls upp i formen. Då blir han extra god! Tack för receptet!
penna Skrivet av Susanne 2008-02-07 21:51

Svar till :D. Jag håller inte med. Det här är ett klassiskt sockerkaksrecept, det du föreslår är inte det utan skulle nog anses som ej färdiggräddad sockerkaka av de flesta.

Jag har gjort det här receptet många gånger och den blir bra varje gång med just den temperatur och tid som står i receptet och om du läser alla andra kommentarer här, ca 150 st just nu så är de flesta väldigt positiva.

Men självklart är smaken som baken och om du gillar den så som du skriver så är det ju bara du gör den så och det är ju även ett bra tips till andra som läser här om de vill ha en mindre gräddad sockerkaka.

penna Skrivet av :D 2008-02-07 21:37
Asså man ska inte ha sockerkakan i 45min med 175 grader ... man ska ha på 150 i 30-35 min :S annars blir dom brända ...
penna Skrivet av Jill 2008-02-01 16:07
Det här var den absolut godaste sockerkaka jag någonsin har ätit, som jag har bakat. Tack för ett supersmarrigt recept! =)
penna Skrivet av Anki 2008-01-17 14:57
har gjort safransbullar förut & gud de var goda! Nu testar jag sockerkakan! Hällde halva smeten & andra halvan vispade jag ner lite kakao! SER GOTT UT!!
penna Skrivet av Diana 2008-01-15 14:32
kakan är i ugnen nu men guuuuud så god smeten var :D så jag hoppas kakan smakar lika gudomligt den med :D
tack
penna Skrivet av Jens Rönnqvist 2008-01-08 13:47
Testar receptet nu :) Har dock använt mjölk istället för vatten och lite extra vaniljsocker för smaken :) Halva smeten hällde jag kakao i och gjorde choklad-smet av , så det blir lite av en tigerkaka :) Smeten är gudomligt god. Tack.
penna Skrivet av VI 2008-01-04 20:40
yessi, vi håller på att göra den! Bäst för er att den är god ;O hahahahahahaha, den ligger i ugnen just nu -_- JAGVILLHASOCKERKAKA :D
penna Skrivet av sötaF. 2008-01-03 11:54
jag har inte gjort sockerkakan men jag ska, jag hoppas att det blir jättegott, och jag vill tacka för en bra sida :) /f. 12 år.
penna Skrivet av göran 2007-12-22 11:19
Tack för en god kaka!!! ang svennar! så kan dom läsa svenska vilket av tiden framgår på receptet
penna Skrivet av Mikaela 2007-12-17 16:48
Tusen tack! bra recept på gott sockerkaka!
penna Skrivet av Jonas 2007-12-10 07:09
Lotta och alla andra tröga människor !!!! fattar ni inte att ni ska grädda den 45 minuter å totala tiden blir 1 timme! hon har tagit 15 min till att göra smeten å sen 45 min till gräddningen , åååh suck använd hjärnan nångång för helvete svennar!
penna Skrivet av Sharona 2007-12-05 15:06
vilken go sockerkaka det blev!!
Tack för recepten!
penna Skrivet av Sebastian 2007-11-28 17:52
Hej! Jag tycker den blev jette bra :)
penna Skrivet av Lotta 2007-11-25 14:27
Lina.. missade du möjligtvis att läsa punkt 6?
"6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter. "

1 timme är ju totala tiden på receptet.
penna Skrivet av Lina 2007-11-25 13:33
Jag tycker det blev för mycket med en timme i ugnen. EN TIMME i UGNEN!?
penna Skrivet av Webmaster 2007-11-14 22:04
Svar till Johannes: Om man låter den svalna så ska den inte bli kladdig om du gräddar den i 45 minuter.
penna Skrivet av Lennart H 2007-11-13 10:14
Grädda sockerkakan 32-35 min.
Den blir mycket saftigare och godare
En toppensockerkaka! Den bästa jag ätit på länge!
penna Skrivet av FIG 2007-11-11 16:45
Lite udda recept. med vatten istället för mjölk.
Vi testa och se ifall den blir bra.
/ FIG
penna Skrivet av Mia 2007-11-10 18:02
Spännande! Jag har bytt ut sockret helt mot råsocker och honung, lite extra vanilj i och kärnvetemjöl. Jag får ge mig till tåls 40 minuter till innan jag vet om jag lyckas! Det tog lång tid att få en fast smet pga råsockret.
penna Skrivet av Johannes 2007-11-03 14:21
Den var god som fan.. Äter just nu.. gjorde den i 45 min och den blev lite kladdig, men det gillar jag bara :)
penna Skrivet av Sharon 2007-11-02 18:57
Tack! GOTT!!!
penna Skrivet av Gregor 2007-10-31 21:22
Otroligt gooood!!! Det är så roligt med såna härliga recept.
penna Skrivet av rebecca =) 2007-10-29 08:23
MUMS , jätte gooooooood =)
penna Skrivet av tobbe 2007-10-24 21:18
bästa sockerkakan jag ätit! MUMS!
penna Skrivet av Khadra 2007-10-22 17:16
bra recept xD !! :P
penna Skrivet av Pelle 2007-10-19 11:43
Riktigt nice! Ungarna åt iofs upp det mesta så jag får göra en till... =)
penna Skrivet av frida 2007-10-15 20:05
detta va cen bösta sockerkakan på länge den va faktist godare en min mammas:)
penna Skrivet av Linda och ELin 2007-10-13 11:55
Suverän bakfyllekaka. tack för receptet
penna Skrivet av Kenneth 2007-10-10 20:36
Nu har jag gjort den 3 gånger, tjejen har börjat kräva att jag ska göra sockerkaka hela tiden:) Fint recept!
penna Skrivet av Gabriella 2007-09-25 19:03
Alltså ja vet inte vad ja ska säga :D denna sockerkakan är ju så good :) Bästa sockerkakn hihi / Tack så mkt ;)
penna Skrivet av Patrik 2007-08-26 23:33
Tack för ett enkelt men genialiskt recept. Jag piffade upp receptet lite genom att byta ut hälften av sockret mot farinsocker lite muscovadosocker, och hälften av vetemjölet mot dinkelmjöl. Dessutom tillsattes litet kardemumma & rivet skal från 1/2 citron. Har gjort detta recept flera ggr - alltid succé hos gästerna
penna Skrivet av Marie Mansour 2007-08-25 11:11
Gud vad den här sockerkakan är god... Jag som ite ens tycker om sockerkaka ivanliga fall. Synd att jag misslyckades nu bara när jag var så sugen. Råkade titta fel på klockan och tog ut den efter 30 istället för 45 min.. INGEN HIT!!!! Bara att börja om.
penna Skrivet av Susanne 2007-08-19 00:22
Svar till Agne: Det borde bero på din ugn. Kanske visar den högre temperatur än vad det är i ugnen?
penna Skrivet av Agne 2007-08-18 16:13
Varför tog det mer än 45 min. Nästan en hel timma, annars var kakan god
penna Skrivet av Marie Mansour 2007-08-11 11:23
Gjorde Tigerkaka av den. Måste dock fråga varför den blev lite lite bränd trots att jag hade den väldigt långt ner i ugnen och precis 45 min/175 grader. Fler som det blivit så för. Kan ju i och för sig vara min urgamla ugn som det är fel på.
penna Skrivet av Marie Mansour 2007-08-11 11:19
Godaste sockerkakan jag ätit. Jag som aldrig brukar lyckas med sockerkaka, lyckades faktist denna gång.
penna Skrivet av Susanne 2007-08-10 00:35
Svar till Gunsan: Låt sockerkakan svalna bara några minuter i formen innan du stjälper upp den. Lägg sedan formen över kakan och låt svalna helt.
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   nästa sida