Kommentarer till Sockerkaka - Sida 7

"Jättegod sockerkaka. Mycket god, mjuk och saftig. Enkelt recept att baka i sockerkaksform. Gott till fikat."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   nästa sida
penna Skrivet av Matilda (7 år) 2008-08-06 15:42
Jag har bakat kakan idag och bjudit mina kompisar. Den blev jättegod.
penna Skrivet av lisbeth 2008-08-03 16:58
sockerkakan blev mycket utsökt eftersom jag gjorde den "döbakt". den blev god och saftig. eftersom genom att man tar ut kakan lite innan den är klar och låter den skjunka ner blir den saftig, sedan sätter man in den i ugnen igen och låter den gräddas klart!
penna Skrivet av Giggi 2008-08-03 11:26
Provade att slänga i en krossad chokladkaka med nötter och russin. Wild and crazy. Återkommer med smakutlåtande senare
penna Skrivet av benita 10 år 2008-08-02 18:52
MIN socker kaka blev toppen;) lykades värkligen:( det var broshan som ville ha socker kaka o hans kompis så jag bakade till domm;) ha en bra dag
penna Skrivet av bella 2008-08-02 18:33
min socker kaka blev ferfeckt;);) men jag la i lite oboy så att den skulle bli lite choklad aktig av sig;)
penna Skrivet av lewshe 2008-07-28 17:07
hej sockerkakan blev verkligen jätte god
penna Skrivet av silvia 2008-07-21 15:49
den var jätte god jag hade lite kakao i :)
penna Skrivet av Johan 2008-07-14 22:52
God sockerkaka!
penna Skrivet av nathalie 2008-07-14 17:51
det här receptet var bra men nästan alla har det men när man hadde gjort den så tog den slut direkt
penna Skrivet av ermin 2008-07-09 18:12
den var nice
penna Skrivet av Susanne 2008-06-23 14:04
Svar till Daniel Linoubli: I många recept står det att man ska blanda vaniljsockret och framförallt bakpulvret med vetemjölet och jag antar att det är för att man ska undvika att bakpulvret klumpar sig i smeten. Men om man använder elvisp och blandar i bakpulver och vaniljsocker innan man har i mjöl så går det lika bra. Jag gör alltid så och mina sockerkakor eller andra mjuka kakor som jag gjort har aldrig någonsin sjunkit ihop. Men om man inte har någon elvisp eller vill ta det säkra före det osäkra så kan man blanda alla torra ingredienser; mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sedan blanda ner det i ägg- och sockersmeten. Det blir dock lite mer disk och något mer jobb men så kan man göra.
penna Skrivet av Daniel Linoubli 2008-06-23 02:26
Min gamle farmor säger alltid att vaniljsocker och bakpulver ska blandas för sig innan man tillsätter det till smeten, annars kan det hända att kakan sjunker ihop. Dock är jag inte 100 % på att det stämmer, vad säger webmaster? ^^
penna Skrivet av Susanne 2008-05-22 00:23
Svar till Diddi: Ok, tack för alla dina tips! ;)
penna Skrivet av Diddi 2008-05-20 18:41
Webmaster jag har dubblat detta recept flera gånger o har användt samma form som då jag gjort på receptet som det står här på sidan. Kört på samma grader och antal minuter också och det har inte vart några problem. Den har blivit lika god vid båda tillfällena (enkelt o dubbelt från receptet). har ingen form med hål i utan använder en form med löstagbar kant som är lika stor som en "vanlig" sockerkaksform. Och det har gått bra alla gånger jag gjort kakan, men tiden har fått variera från 30 - 45 minuter. För ibland vid 45 min har kakan vart snudd på bränd upptill även om den står i nedre eller mitten av delen i ugnen.

Men måste säga att receptet är bra och enkelt att använda om man vill kasta ihop något till oväntade gäster.
penna Skrivet av Susanne 2008-05-17 13:06
Svar till Filippos: Har du verkligen provat att dubbla receptet? Du måste ju ha en större form och det tar nog längre tid i ugnen och jag undrar om det verkligen blir bra? Jag skulle nog rekommendera att göra två stycken sockerkakor om man vill ha mer.
penna Skrivet av Filippos 2008-05-17 12:50
Godaste sockerkakan jag nånsin har ätit...vill man ha en liten störe kaka så kan man dubbla receptet..det går lika bra det
penna Skrivet av Susanne 2008-05-17 11:24
Svar till Sarah: Det går bra med en avlång form också.
penna Skrivet av Sarah 2008-05-12 18:04
Måste det vara en form med hål i ?
penna Skrivet av Susanne 2008-05-01 17:39
Svar till Juwan: Om du öppnar en kort stund spelar ingen roll. Men ugnen ska vara stängd under gräddningen.
penna Skrivet av Juwan 2008-05-01 16:02
om den är inne nu , & jag öppnar ugnen sjunker kakan neråt eller ?

thihi jag är 14 år och det är första gången jag gör en sockerkaka :D
penna Skrivet av Ida Sköld 2008-04-25 17:38
Verkligen jättegod sockerkaka :) Istället för vaniljsocker brukar jag ha i oboy eller kakao (eftersom vaniljen är slut) och den blir verkligen supergod :D Precis lagom saftig ;D
penna Skrivet av Annikech .the cookie 2008-04-24 21:24
Ta lite mer smör. 100 gram så blir den mycket saftigare och helt underbar. Ha den inte inne i 45 minuter . det beror så klart på smak.:P but i like it saftigt!
penna Skrivet av hanna och anchi 2008-04-22 22:08
den är i ugnen nu
ser fin ut
men blev lite lite smet
thihi
penna Skrivet av Johanna 14år ^^ 2008-04-20 14:39
Mkt bra recept och en god kaka :]
penna Skrivet av Ungkarl! 2008-04-13 21:26
Min kaka sjönk ihop! :-(
penna Skrivet av Cylka omkull 2008-04-13 10:29
Har prövat det 2 gånger nu, samma resultat båda gångerna. Bubbelpool i ugnen.
Har testat andra recpet av sockerkaka och har aldrig stött på dom problemen.
Tydligen för avancerat recept för mej.
penna Skrivet av Sophie 2008-04-12 15:58
Har bakat denna sockerkaka så många gånger och den blir alltid lika god! Jättebra recept.
penna Skrivet av annsofie 2008-04-12 14:44
Det måste vara något mystiskt med receptet, som för många andra "kokade" min oxå över, o stelnade aldrig till. Annars är ju sockerkaka bland det lättaste man kan baka.
penna Skrivet av katrin 2008-04-10 09:09
denna recept var lätt å göra och kanongod kaka rekommenderas varmt att göra denna :)
penna Skrivet av Susanne 2008-04-07 12:51
Svar till anonym: Smeten ska bli ljusgul.
penna Skrivet av Sofia 2008-04-07 10:41
bakar ofta, men tyckte smeten var lite väl lös, smakade dock himelskt.
penna Skrivet av bakare 2008-04-06 17:18
den här sockerkakan var jätte god
jätte bra resultat den blev helt perfekt
penna Skrivet av anonym 2008-04-01 11:16
det blev aldrig vit när jag vispade
penna Skrivet av En sockerbagare 2008-03-27 00:08
Har kakan i ugnen nu... ser toppen ut! Tackar!
penna Skrivet av Frecklebex 2008-03-23 14:28
Har nu lyckats baka den 2 gånger med superbra resultat !!
Tack och glad påsk !!
penna Skrivet av sockerkaka 2008-03-21 21:05
jag har min kaka i ungnen nu (e ett barn :P) den ser jättefin och god ut !!! hare gött glad påsk
penna Skrivet av Ankie 2008-03-21 16:36
Har precis bakat denna sockerkaka för första gången och den blev jättefin ! Både enkelt och gott. Tack o Glad Påsk !
penna Skrivet av Gunnar Parment 2008-03-20 09:19
Hittade detta recept via Google, och har bakat två gånger med perfekt recultat. Min 8-åriga dotter vispar och rör - själv smälter jag smör och sköter ugnen. Mums.
penna Skrivet av Zabah 2008-03-18 19:29
Kakan har alltid blivit bra för mig. det är ett jättebra recept. Och den är ALLTID god.
penna Skrivet av Susanne 2008-03-17 22:49
Svar till Carina: Tråkigt att sockerkakan inte blev bra för dig. Jag har gjort det här receptet en massa gånger och alla de som skrivit kommentarer här verkar också ha lyckats så receptet borde det sannolikt inte vara fel på. Annars lyssnar jag självklart på alla kommentarer och jag ändrar naturligtvis på recept om de inte är bra. Men när det är så många som skrivit positiva kommentarer så tror jag i det här fallet att det måste vara något fel som du gjort.
penna Skrivet av Carina 2008-03-17 20:42
det måste vara någon som skojat när de skrev detta recept... Har aldrig varit med om att en sockerkaka kokat över så totalt och blivit så misslyckat! Följde receptet till 100% och hade rätt ugnsinställningar
penna Skrivet av Susanne 2008-03-10 23:30
Svar till Laliliinnea: Receptet blir bra som det står med 3 ägg. Jag har gjort receptet flera gånger och om du läser kommentarerna här är det många fler än jag som provat receptet med gott resultat. Däremot finns det säkerligen andra recept med 2 ägg som också blir bra och det är möjligt att man kan ha 2 ägg i detta recept också. Men 3 ägg blir bra.
penna Skrivet av Laliiinnea 2008-03-09 13:59
Jag tror inte att det är rätt eftersom man inte ska ha i 3 ägg utan bara 2 annars blir det fel systimatiserat....

Men annars bra....
penna Skrivet av Susanne 2008-02-21 18:19
Svar till Mats Lundén: Jag tror du måste ha haft fel ugnsinställningar eller fel på ugnen. Det ska vara standard: över- och undervärme (alternativt varmluft) och 175 grader. Sockerkakan blir som du beskriver om man kör på för låg ugnsvärme och/eller om man har fel ugnsinställningar.
penna Skrivet av Mats Lundén 2008-02-21 12:17
Misslyckades fullständigt! Kakan "kokade" över och var efter 45 min fortfarande flytande!!! Jag följde receptet till 100%. Det beror väl som vanligt på SBS (skit bakom spakarna)! :-)
penna Skrivet av Susanne 2008-02-18 00:40

Svar till Erik: I en del recept står att man ska blanda bakpulvret med vetemjölet. Jag brukar dock aldrig göra det utan se till att blanda ner bakpulvret direkt i ägg- och sockersmeten innan man tillsätter de stora tunga ingredienserna och det har aldrig varit några problem.

Det vanligaste nybörjarmisstaget är att man arbetar med smeten för länge. Man ska inte röra om mer än att allt är blandat. Ett annat vanligt misstag är att man inte låter det smälta matfettet svalna ordentligt och inte är tillräckligt snabb efter att man rört ner icke avsvalnat matfett i smeten med att få in sockerkakan i ugnen. Grejen är att varmt matfett sätter igång bakpulvrets jäseffekt och då måste man vara snabb med att få ihop smeten och in med den i ugnen.

penna Skrivet av Erik 2008-02-17 20:31
Jag är nybörjare på bakning och misslyckades med detta recept. Sockerkakan blev väldigt kompakt. Det jag funderar över är om man inte ska blanda bakpulvret med vetemjölet innan det blandas med det ägget och sockret? Kanske det är självklart, men isåfall tycker jag att receptet förvillar på just denna punkt.
penna Skrivet av Nordin 2008-02-09 20:21
det var en jättegod kaka. men jag fundera på om någon har pröva med citronskal och citromsaft i den och hur mycket i så fall??
penna Skrivet av Diddi 2008-02-09 10:16
Ska nu göra detta recept och ser att tiden är inte densamma som i många andra recept för sockerkaka. Då tiden varierat allt från 150 - 175 grader, likaså tiden allt från 30 - 55 minuter. Men jag testar, funkar det inte för mig så gör det inte. Men det funkar för andra har jag läst, så hoppas det funkar för mig med :)

Ett tips för att få lite godare smak, tillsätt lite kardemumma i smeten innan den hälls upp i formen. Då blir han extra god! Tack för receptet!
penna Skrivet av Susanne 2008-02-07 21:51

Svar till :D. Jag håller inte med. Det här är ett klassiskt sockerkaksrecept, det du föreslår är inte det utan skulle nog anses som ej färdiggräddad sockerkaka av de flesta.

Jag har gjort det här receptet många gånger och den blir bra varje gång med just den temperatur och tid som står i receptet och om du läser alla andra kommentarer här, ca 150 st just nu så är de flesta väldigt positiva.

Men självklart är smaken som baken och om du gillar den så som du skriver så är det ju bara du gör den så och det är ju även ett bra tips till andra som läser här om de vill ha en mindre gräddad sockerkaka.

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   nästa sida