Kommentarer till Sockerkaka

"Jättegod sockerkaka. Mycket god, mjuk och saftig. Enkelt recept att baka i sockerkaksform. Gott till fikat."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   nästa sida
penna Skrivet av Smilla och Gabbi!! 2009-05-19 15:44
Jaa, sockerkakan var grym men smeten :) bättre!!
penna Skrivet av ~.~ 2009-05-18 21:01
sockerkakan var super good men smeten var godare ^_^
penna Skrivet av >.< 2009-05-17 15:55
Heej,sockerkaka är fan skitgott men smeten är ju så jävla mycket godare ! xD
penna Skrivet av ronja 10 år 2009-05-17 09:38
good, jag kokar inte vattnet det blir godare
penna Skrivet av C2 2009-05-15 17:57
Smeten är jättegod. Funkar bra som cupcakes också ;)
penna Skrivet av Linnea 2009-05-10 17:38
Good :)
penna Skrivet av kaajal 2009-05-08 20:40
den är jättegod, tack för recepten.
penna Skrivet av hanady 2009-04-25 09:12
den var god och tack för att ni säger vika recept man ska använda? jag önskar att dom som inte har gjort den ska få gjöra den så god den är!!!
penna Skrivet av Susanne 2009-04-10 20:44
Svar till lina\<3: Ja det blir andra tider och temperatur i ugnen om du gör muffins. Kolla gärna på recepten på muffins om du vill göra muffins.
penna Skrivet av lina<3 2009-04-10 15:09
gör det nåt om jag häller smeten på muffins formar
penna Skrivet av Susanne 2009-04-06 23:04
Svar till sara: Jo du ska koka upp vattnet som det står i receptet, däremot finns det andra recept på sockerkaka där man inte kokar upp någonting. Det låter som att du antingen haft för varm ugn och/eller sockerkakan för högt upp i ugnen.
penna Skrivet av sara 2009-04-06 10:08
jag fattar inte!!! jag gjorde enligt receptet men kakan blev misslyckad. i mitten av kakan hade den inte blivit färdig men i kanterna var den nästan bränd och när jag snacka med mamma sa hon att man inte ska koka upp vattnet!!! så nu är jag väldigt förvirad vet inte va jag har gjort för fel!!!!
penna Skrivet av Fatabd660 2009-04-03 19:32
Alltså vad gott!!!!
penna Skrivet av Susanne 2009-03-26 18:48
Svar till saltan: Ja du måste ha bakpulver annars kommer det bli en kompakt kaka.
penna Skrivet av saltan 2009-03-26 17:14
så gott asså!!!!!!!!!
men måsste man ta bakpulver???????????????
penna Skrivet av Susanne 2009-03-18 00:49
Svar till Ellen: Jag lägger kontinuerligt in nya recept. Jag älskar choklad precis som du! ;) Det senaste receptet med choklad är chokladsuffléer. Det blev riktigt gott tyckte jag så prova gärna det!
penna Skrivet av Ellen 2009-03-17 17:43
det var ett fantastisk smet och bra recep ,, lägg gärna ut mer recept på t.ex min favo .....
choklad saker och bakverk
penna Skrivet av Apis 2009-03-11 16:14
Hej, smeten är så god!
penna Skrivet av Anita Säll 2009-03-08 12:59
Äntligen en sockerkaka som jag får underbart fin o god. Jag har hunnit gjort tre stycken. Aldrig öppna ugnen under gräddningen bara.
Idag ska jag göra två till och bjuda mina elever på. Tack
penna Skrivet av EMMA W OCH EMMA L 2009-03-04 12:26
vi gör sockerkaks-muffins , men det e väll inge fel me de?
penna Skrivet av Susanne 2009-03-02 15:23
Svar till bagare: Du gör som det står i receptet.
penna Skrivet av bagare :P 2009-03-02 09:15
skulle men koka vattnet å sen hälla i?
eller skulle man inte koka?? :P
penna Skrivet av Susanne 2009-02-26 16:41
Svar: Nej, jag har inte hämtat receptet från Arla. Det kommer ursprungligen från en receptsamling som heter Hembakat och som jag prenumererade för ca 15 år sedan och det var också då jag fastnade för just det här receptet så jag har gjort det många gånger. Sedan så har säkert Arla recept på sockerkaka också, men exakt hur likt det är det här vet jag inte och jag vet inte om det spelar någon roll heller.
penna Skrivet av Arla Company 2009-02-26 15:48
Taget från Arla recept!
penna Skrivet av Saga, 12 år 2009-02-23 17:50
Hoppas det funkar, jag bakar till föräldrarmötet.
penna Skrivet av Susanne 2009-02-11 00:35
Svar till Helsingborgaren: Det beror på hur stor form du har. Den jag brukar använda är lite drygt 1,5 liter. Många har skrivit kommentarer att smeten bubblat över så det gäller att man har en lagom stor form. På bilden är sockerkakan gjord i en form från IKEA.
penna Skrivet av Helsingborgaren 2009-02-10 15:16
hejsan! jag tycker att själva "degen" (kommer ej på ordet just nu) blev väldigt lite! jag fick faktiskt ta 1/3 så mycket mer andra gången jag gjorde kakan än vad jag gjorde den första, så att det skulle ta plats i hela formen. är det jag som har gjort fel på något sätt?
penna Skrivet av john 2009-02-05 00:32
hur länge ska man ha den kvar under formen
penna Skrivet av Susanne 2009-02-05 00:32
Svar till John: Stjälpa upp betyder att man vänder upp och ner på formen så sockerkakan lossnar från formen. Stjälp gärna upp sockerkakan på ett serveringsfat. Formen kan du lägga över sockerkakan och låta ligga där till sockerkakan svalnat till rumstemperatur.
penna Skrivet av john 2009-02-05 00:29
vad betyder stjälp och det tog för mig ca 55 minför att den skulle bli klar
penna Skrivet av Susanne 2009-01-20 00:39
Svar till rayan: Nej äggen ska inte delas till äggvitor och äggulor utan du vispar alltihop tillsammans.
penna Skrivet av anneth 2009-01-19 03:29
tillsätt en matsked vatten och tillsätt en dl valfri sylt. det är enda vätskan du behöver i smeten.
penna Skrivet av rayan 2009-01-17 16:13
ska man fördela äggvita för sig och äggulan för sig eller?
penna Skrivet av Monia Lönn 2009-01-06 15:28
Vad bra, nu kan jag bjuda mamma på sockerkaka till fikat..
penna Skrivet av Hej! 2008-12-08 14:54
Det är bra att man kan hitta !!
Recept här
penna Skrivet av Susanne 2008-11-27 00:10
Svar till felicia: Vänd formen snabbt upp och ner så att kakan lossnar ur formen och hamnar på en tallrik eller serveringsfat. Om du har en sockerkaksform med löstagbar kant så behöver man inte stjälpa upp den utan man kan ta bort den löstagbara kanten och sedan lyfta upp sockerkakan över till ett serveringsfat.
penna Skrivet av felicia 2008-11-26 17:10
det var bra men vad är stjälp????
penna Skrivet av Nöjd sockerbagare 2008-11-06 20:49
Såååååå himla nöjd med detta recept, godaste sockerkakan ever!!
Hade i lite äpplen vid en omgång och det blev också supergott!
penna Skrivet av Susanne 2008-10-21 00:01
Eftersom en del har haft problem med att smeten svämmat över i formen så har jag nu ändrat i receptet till att det står att man ska ha en form som är drygt 1,5 liter stor. Jag har även gjort beskrivningen lite mer detaljerad och lagt till ett serveringstips!
penna Skrivet av Falilou 2008-10-19 17:41
Bästa recepten i hela världen
penna Skrivet av smetana 2008-10-17 20:00
Jo, receptet är för mycket för en 1,5 liters form. Det svämmar över.
penna Skrivet av mjölkis 2008-10-14 18:13
MJ, du måste gjort något fel. Även om den bular lite över så ska det mycket till för att det ska svämma över. Ta en större form vettja, jag tycker i alla fall att receptet är ett av de bättre till sockerkaka!
penna Skrivet av MJ 2008-10-12 17:01
Var inget bra recept... använde 1½ liters form och ändå svämma allt över. 45 minuter... GLÖM DET!!!
Vart bara skit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
penna Skrivet av Mocky 2008-10-09 16:51
Smeten blev iallafall supergod! och nu ska jag sätta in den i ugnen får se hur det blir :)
penna Skrivet av Mats 2008-10-05 19:27
Kanon!
penna Skrivet av Mattias 2008-09-21 19:25
Jag kör alltid efter detta recept och det blir alltid lika gott! :D
penna Skrivet av momä 2008-09-20 22:28
den blev jätte god :)
penna Skrivet av Susanne 2008-09-17 01:29
Svar till Carin: Du ska ha en klassisk sockerkaksform med hål i mitten som rymmer minst 1,5 liter. Tänk på att sätta ugnen på rätt temperatur och inställning med över och undervärme alternativt varmluft. Gör man misstaget som jag gjorde en gång med låg temperatur så bubblar det lätt över. Du kan också ta en lite större form för att vara på den säkra sidan.
penna Skrivet av Susanne 2008-09-17 01:25
Svar till frida: Det borde gå bra att göra det! Skriv gärna och berätta om resultatet om du provar!
penna Skrivet av frida 2008-09-16 19:23
kan man lägga i hallon i smeten så det blir typ hallonkaka?
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   nästa sida