Kommentarer till Sockerkaka - Sida 4

"Jättegod sockerkaka. Mycket god, mjuk och saftig. Enkelt recept att baka i sockerkaksform. Gott till fikat."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   nästa sida
penna Skrivet av -- 2010-04-12 18:31
Den var super god prova även kladdkakan den e också jätte god :)
penna Skrivet av hanna 2010-04-08 13:52
kakan var jättegod
penna Skrivet av Linnea 2010-04-03 13:16
Tack så hemskt mycket för receptet ! super gott ! men ett tips: jag använde en vanlig form ( en kvadrat form ) för att jag inte hade en sockerform och de gick suveränt, så för er som inte har en sockerform, oroa er inte ;) !
person Svar till Nina penna Skrivet av Susanne 2010-04-01 22:13
Om den var torr redan efter en halvtimme så beror det antagligen på att du hade för varm ugn eller att du inte hade sockerkakan i den nedre delen av ugnen.
penna Skrivet av Nina 2010-04-01 20:11
Jag tog ut kakan redan efter en halvtimme och då var den torr och verkligen tråkig. Usch vad trist!
penna Skrivet av Nilsson 2010-04-01 14:01
  Den kakan var jätte god!!
penna Skrivet av carolina 2010-03-26 18:36
jag rovade detta recept och nu har det gått över 1 tim och den är fortfarande inte klar och det ska vara 4 dl vetemjöl men det står bara 3
penna Skrivet av Sara 2010-03-24 17:43
Jag använder vanlig bakform och den blir supergod :) så man behöver faktist inte använda sockerkaks form ;) !
penna Skrivet av Susanne 2010-03-23 00:09
Svar till Anonym: Ja du måste ju ha någon form som rymmer 1,5 liter och det ska vara en form med hål i mitten eller en avlång form för om du skulle ta en rund form utan hål i mitten kommer den inte bli gräddad ordentligt i mitten.
penna Skrivet av Anonym 2010-03-22 17:41
Måste man ha sockerkaksform?


Om svaret är ja; isåfall varför?
penna Skrivet av sami 2010-03-21 20:25
det blev jätte braaa tack för goda receptet
penna Skrivet av Anna Bengtsson 2010-03-07 18:31
Receptet var jätte-bra. Den kommer jag att använda oftare.Jag provade med muffins-former och det fungerade väldigt bra. Jag rekomenderar det här receptet åt alla!!
penna Skrivet av Linnea 2010-03-01 13:14
Hej på er, Jag undrar bara om man kan använda matolija istället för smör/margarin, tack i förhan !
penna Skrivet av Johan 2010-02-25 20:39
Som diabetiker tjänar man dock väldigt lite på att byta ut sockret mot canderel. Vetemjölet är snabbare kolhydrater än sackaros (strösocker) så man behöver ändå ungefär samma mängd insulin i
för samma mängd sockerkaka (räknat i gram) - så socker eller inte spelar mycket liten roll.
penna Skrivet av Mike 2010-02-21 19:37
Tack för hjälpen! :-)
penna Skrivet av Sandra 2010-02-18 11:50
Hittade detta recept av en slump när jag skulle göra sockerkaka och nu använder jag BARA detta recept! =) Alla som smakat den frågar mig efter receptet för de tycker att den är så god. Jag har dock alltid ngt i, typ äpple kanel eller hallon eller blåbär eller banan och valnötter tex.
Sen brukar jag ta bort den löstagbara kanten på kakan nästan direkt när den kommer ut ur ugnen och låta den svalna så..då blir kanten på kakan sådär riktigt frasig och knaprig och god! Underbart!
penna Skrivet av Joel 2010-02-15 20:52
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av jan-erik olsson 2010-02-15 09:48
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Jan-Erik Olsson 2010-02-15 09:41
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Aleksandra 2010-02-13 12:45
Receptet är väldigt enkelt och svänga ihop men jag la i lite kanel i smeten. Sedan skar jag upp ett äpple och la socker och kanel på det. Sedan la jag det på kakan innan gräddning. Sedan serverade jag det med vaniljsås :) jätte gott!
penna Skrivet av J* 2010-02-13 11:31
Nu ska jag testa detta recept. Verkar enkelt, men vi får se hur det går:)
penna Skrivet av Flensbo 2010-02-06 14:13
Tack för ett jättebra recept. Kakan blev jättebra.
penna Skrivet av hej 2010-02-03 18:33
as bra resept
penna Skrivet av e56lala9 2010-02-02 14:09
mumsigt!!!
penna Skrivet av Mona Blom 2010-01-30 14:54
Sockerkakan blev jätte god
penna Skrivet av Elin 2010-01-28 14:40
oj vad bittra! Kakan var riktigt mumsig, tack!
penna Skrivet av Susanne 2010-01-23 17:24
Svar till Nisse: Tråkigt! Vad gick fel?
penna Skrivet av naser 2010-01-23 15:55
hej jag har gjort sockerkaka idag och det var super gott. tack ska ni ha
penna Skrivet av Nisse 2010-01-22 21:00
Helt värdelös, inget fredagsmys bara slasken med alltihop. Inte ens skatorna ville äta den.
penna Skrivet av otto 2010-01-20 20:08
det var jäte got
penna Skrivet av anita ekberg 2010-01-17 11:28
super kaka den är super god
penna Skrivet av Arlind 2009-12-30 00:11
Jag tyckte det var jättegott!!!!!!
penna Skrivet av max jag är 11 år 2009-12-20 16:32
fick den att den att smaka gott
penna Skrivet av Marie 2009-12-16 14:38
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Susanne 2009-12-05 19:39
Svar till Markus: Ja du ska grädda den i nedre delen av ugnen. Sedan får man inte ta för mycket bakpulver.
penna Skrivet av Markus 2009-12-05 18:31
Japp efter tjugo minuters gräddnig tog jag en titt i ugnen och såg att hela kakan höll på att gräddas upp i ugnstaket och tänkte, får nog sänka ett snäpp aj, aj, aj då kolappsade hela kakan..haha
penna Skrivet av (anonym) 2009-11-26 18:34
jag gjorde sockerkaksmuffins dom vart super
penna Skrivet av Daniel 2009-11-19 11:29
Första gången jag bakar. Och det blev jättegott! Bra recept...
penna Skrivet av Lars 2009-11-17 19:39
Jag byter 1 dl Vetemjöl mot 1 dl Gramahams för ett få lite fibrer i magen! Funkar finfint, även testat att smaksätta med lite sherry - att rekommendera om man vill ha lite extra stuns..
penna Skrivet av Susanne 2009-10-29 02:04
Svar till Mikael: ja vetemjöl special har bättre bakegenskaper eftersom det innehåller extra mycket protein.
penna Skrivet av Mikael 2009-10-28 18:33
Mycket bra sockerkaka som jag gjort många gånger. Den verkar bli större med vetemjöl special.
penna Skrivet av Susanne 2009-10-26 19:56
Svar till Alexa: Ja man får flytta ner gallret till den nedre delen av ugnen och ställa sockerkaksformen på gallret. Den ska gräddas i nedre delen under lång tid för att hela kakan ska bli genomgräddad och för att den inte ska bli bränd ovanpå.
penna Skrivet av Alexa 2009-10-26 18:20
vi prövar nu och jag undrar vad ni menar med grädda i undre delen av ungnen? och i 45min är inte det lite mkt? jaja jag håller på att fixa nu så ja det blir säkert bra :)
penna Skrivet av Susanne 2009-10-20 01:09

Svar till marcus: Det här receptet är inte något särskilt för laktosintoleranta utan det är ett helt vanligt recept på en klassisk sockerkaka. Däremot om man vill att resultatet ska bli laktosfritt så ska man ta laktosfritt smör. Däremot tror jag nog man kan ta mjölk istället för vatten, det är dock inget jag brukar göra utan jag tar vatten och det blir bra.

Det låter gott med banan och choklad, hoppas du blev nöjd med resultatet! Det är alltid spännande att experimentera lite ;)

penna Skrivet av marcus :) 2009-10-18 18:07
hej jag gjorde så som receptet. hehe märkte sen att det var för laktos intolerans så jag hällde i mjölk istället sen har jag testat lite. jag har fin hackat banan och lagt i sen har jag gjort choklad spiraler i kakans topp och botten hoppas det blir bra XD
penna Skrivet av Susanne 2009-10-17 01:53
Svar till Silvia: Du kan ju jämföra med receptet på saffranskaka. Jag har faktiskt inte provat med vit choklad i sockerkaka. Skriv gärna om du provar hur det blev! Kul att du tycker receptet är bra!
penna Skrivet av Silvia 2009-10-16 10:15
Vad skulle hända om man hade i lite saffran och hackad vit choklad? Borde man utesluta nåt annat då? Den här sockerkakan blir alltid supergod! Tack :)
penna Skrivet av Susanne 2009-10-14 17:44
Svar till Bengt Norberg: Kul att det fungerade bra med Canderel Strö så att även diabetiker kan få äta sockerkaka! Jag har skrivit in detta i receptet nu! Tack för att du hörde av dig igen!
penna Skrivet av Bengt Norberg 2009-10-14 10:55
Hej! Tack för tipset att använda Canderel Strö. Fungerar bra om man gör som det står på förpackningen. Än en gång tack för tipset!!!!!!!!!
penna Skrivet av Juliette 2009-10-10 12:35
godaste sockerkakan fan!:D
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   nästa sida