Kommentarer till Sockerkaka - Sida 2

"Jättegod sockerkaka. Mycket god, mjuk och saftig. Enkelt recept att baka i sockerkaksform. Gott till fikat."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   nästa sida
penna Skrivet av Bilal 2014-05-03 07:10
The perfect sponge cake I have ever made so far. tack så mycket Susanne for sharing wonderful recipes.
Apologies for my lack of swedish.
person Svar till Sara penna Skrivet av Miranda 2014-05-02 10:04
Jag är ingen expert, men det kan ha varit för att du har använt för mycket bakpulver.
person Svar till Ingela Forsberg penna Skrivet av Susanne 2014-04-06 22:05
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Ingela Forsberg 2014-04-06 17:14
Allt fungergad perfekt. Kakan blev hög och fin och smakade jättebra.
penna Skrivet av Sara 2014-02-06 16:02
Jag gjorde samma steg som det står, men till slut får jag en hård sockerkaka, varför? :(
penna Skrivet av Kristy 2014-01-30 18:12
Receptet fungerar alla gånger! Man behöver inte ha elvisp, men det går mycket fortare ;)

Superbra!
penna Skrivet av Mia 2014-01-11 23:23
Tyvärr hör jag till den lilla skaran här, som INTE lyckades med denna sockerkaka.
Vet inte varför, då jag följde receptet till punkt och pricka.
Min ugn är hel, temperaturen var perfekt, både över och undervärme på, ej gamla ingredienser, ej vispat för länge, etc, etc, etc ...
Smeten jäste över big time i ugnen och när jag sedan skulle skära kakan i skivor, föll kakan ihop som ett korthus!
Kvar blev en fjuttig liten ring, med kladdigt innehåll!
SNOPET, minsann!!!
person Svar till Ninni penna Skrivet av Susanne 2013-12-13 13:03
Ett tips är att kolla på recept för LCHF bakverk. De innehåller inte sådant som snabbt höjer blodsockret som vanligt socker och vetemjöl för en diabetiker ska inte bara undvika socker utan även allt annat som har högt GI som vetemjöl och potatismjöl och annan stärkelse. Detta innehåller inte LCHF-recept och det finns många goda bakverk man kan baka utan vanligt socker och vetemjöl.
penna Skrivet av Ninni 2013-12-13 11:22
Hej!
Jag bakar för första gången en sockerkaka UTAN vanligt socker och använder istället Canderel strö. Detta pga att min mamma har blivit diabetiker på lite äldre dar.
Ska bli kul att testa hur den kommer att smaka då jag själv helst vill ha vanligt socker när jag bakar. Lite svårt att hitta recept utan vanligt socker men detta ska provas fler gånger. Med vänlig hälsning Ninni.
person Svar till Jocke penna Skrivet av Susanne 2013-11-19 16:26
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Jocke 2013-11-16 17:02
Förstår inte dom som gnäller på detta ? just bakat min första sockerkaka någonsin, med hjälp av detta recept och bilder på hur det skall göras, och det blev den godaste jag någonsin ätit, det bästa är ju att jag gjort den själv så kan jag göra den om å om igen! Tack för ordet /Jocke
person Svar till Lars penna Skrivet av Susanne 2013-11-06 00:06
Roligt att höra att det blev så bra med sockerkakan! :)
penna Skrivet av Lars 2013-10-16 10:56
Så hitta jag ett recept, som till och med jag kunde lyckas med.
Har haft många problem med att baka sockerkokor.
Och så smakar den bara så gott.
Tack :-)
penna Skrivet av Susanne 2013-08-11 19:45
Riktigt smarrig sockerkaka detta recept kommer användas flitigt =)
person Svar till Hannah penna Skrivet av Susanne 2013-07-10 20:20
Trevligt att höra! :)
penna Skrivet av Hannah 2013-07-05 14:40
Godaste sockerkakan någonsin! Lätt att göra, god och lite frasig på kanten. Till och med bak-farmor blev imponerad och ville ha receptet!
person Svar till bebbe penna Skrivet av Susanne 2013-06-20 05:32
Om ingenting har hänt så är inte din ugn varm. Du kan omöjligt haft rätt inställningar på ugnen så vida den inte är trasig. Det ska vara över- och undervärme och rätt temperatur.
penna Skrivet av bebbe 2013-06-12 17:33
45 minuter i ugnen??
nu har gått en timme och det händer inte nåt...
:(
person Svar till Malin penna Skrivet av Susanne 2013-05-31 05:01
Tråkigt att höra förstås, men jag har gjort det här receptet massor av gånger och aldrig misslyckats. Dessutom är det många andra som också gjort det och skrivit kommentarer om att det gått bra så jag tror nog att receptet är ok. Det vore bättre om du skrev vad som gick fel istället så kunde vi kanske tillsammans reda ut trolig orsak till varför så slipper du och andra att misslyckas igen. Mitt mål är att recepten ska vara i princip omöjliga att misslyckas med så jag tar tacksamt emot konstruktiv feedback.
penna Skrivet av Malin 2013-05-29 23:38
Aldrig har jag misslyckats med att göra sockerkaka, så följer jag ert recept här och de blir sjukt kassa. Så besviken !! Skulle göra sockerkaka till min lillebror som han skulle ha med sig på utflykten i morgon. Blir icke så.. Får åka och köpa något från affären som han får ha med sig i stället. Ledsen storasyster som kommer behöva se sin lillebror besviken i morgon bitti pga detta recept.
penna Skrivet av Zainab 2013-05-01 09:52
Hej de var jätte gott jag tog för mycke smör
person Svar till Ali penna Skrivet av Susanne 2013-04-01 02:53
Tack! Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Ali 2013-03-30 15:19
Tusan tack, det var första gång jag gjort en kaka allt jag vill säga enkelt snabbt och definitive en tummen upp
person Svar till Henrik penna Skrivet av Susanne 2012-12-01 20:38
Tack för info, det finns ingen copyright på recept så jag får se det som en komplimang om det är mitt recept som Plura utgått från! :) 
person Svar till Anna penna Skrivet av Susanne 2012-11-25 01:55
Tack så mycket för bra info! Jag har skrivit in det i receptet!
penna Skrivet av Anna 2012-11-19 10:33
Hej!

Denna sockerkaka blir jättebra glutenfri! Jag bytte ut mjölet mot Semper Mix och givetvis till glutenfritt ströbröd. Var mycket svårt att känna att den var glutenfri. Rekommenderas varmt!

MVH
Anna
penna Skrivet av vitvåägerpåattbaka 2012-10-30 13:51
vi lade till lite grön och röd färg nutill halloween
penna Skrivet av Henrik 2012-10-28 15:14
Pluras kök på tv3 snodde det här receptet rakt av i princip. http://www.tv3.se/pluras-k%C3%B6k/recept/sockerkaka-med-chokladganache
person Svar till Samid und Nora penna Skrivet av Emsan 2012-08-14 16:03
Tycker jag med! :)
penna Skrivet av Emsan 2012-08-14 16:02
Jätte god! :)
penna Skrivet av Sara 2012-07-22 19:19
Jag bytte ut vaniljsockret mot vaniljpulver, det blev ett väldigt gott resultat kan jag säga :-)
person Svar till Annika penna Skrivet av Susanne 2012-06-17 02:34

Tack för tipset! Dock är risken att smöret klumpar sig ifall man häller i för kallt vatten i smält smör som inte är tillräckligt varmt. Det fungerar säkert bra oftast men jag tror nog detta kan hända - har hänt mig med kall mjölk och smör när jag skulle baka bullar. Dock är det kanske sällan man använder kylskåpskallt vatten så som sagt tror jag ditt tips fungerar nästan alltdi!

Men något som man borde göra är ju annars att smälta smöret först och kanske utan vattnet. Sedan kan det svalna när man gör resten och så häller man i både smält smör, vatten och mjöl på slutet och kör till en jämn smet.

penna Skrivet av Annika 2012-05-27 15:29
Det är bättre att hälla i kallt vatten i smöret och låta det svalna lite, mindre risk att kakan jäser över i ugnen då.
person Svar till ahiru penna Skrivet av Emma 2012-02-22 10:42
Hej Ahiru!
Det kan också tänkas att du hade i för mycket bakpulver. Min mor brukar berätta om när hon gick husmodersskola i unga år och gjorde en fantastiskt fin och superstor sockerkaka som alla beundrade i ugnen - ända tills den exploderade och pös ihop till en smetig ingenting. Hon hade råkat ta 2msk bakpulver istället för 2tsk! :)
person Svar till ahiru penna Skrivet av Susanne 2012-01-25 07:55
Det låter som du haft för låg ugnsvärme eller fel ugnsinställningar. Du ska ha både över- och undervärme (standardinställning). Vänta också med att sätta in sockerkakan till ugnen har rätt temperatur. Det kan även vara fel på ugnen, att den inte håller rätt temperatur om du tror att det kan vara så kan man köpa en termometer och lägga in i ugnen så man ser att det är rätt temperatur.
penna Skrivet av ahiru 2012-01-24 21:43
hej susanne

förra året har jag bakat en socker kaka i min mormors födelsedag :.. den var jätte stor men kakan exploderade när jag skärde upp den och blev gäggit och smal..mamma hade ingen komentar hon vet inte oxå
tills nu jag vet inte vilken fel jag gjorde snälla svara mig ...
p.s jag gillar din blogg
person Svar till Daniella penna Skrivet av Susanne 2011-12-14 00:25
Låter som den varit för länge i ugnen, för högt upp i ugnen eller för varm ugn. Det kan också vara fel på ugnen.
penna Skrivet av Daniella 2011-12-13 16:40
Hejsan!
För ett tag sedan har jag bakat en sockerkaka. Jag gjorde allting rätt men den blev lite bränd på utsidan o lite trorr. Undrar varför ?
Tack för svar
Daniella
penna Skrivet av Dilman 2011-12-02 20:31
Hej igen
jag vet inte om det är fel när jag vispar extra så att jag gör äggtrådrna sönder så att jag får en platt kaka. Men jag ska göra som du säger Så får jag se hur det kommer att se ut....
Tack för ditt svar :)
Hälsningar Dilman
person Svar till Dilman penna Skrivet av Susanne 2011-12-02 16:15

1. Det är viktigt att om det smälta smöret är varmt så måste du snabbt få kakan in i ugnen eftersom bakpulvret börjar jobba i kontakt med värme.

2. Tänk på att inte vispa mer än att det blir blandat efter att du haft i vetemjölet. Annars kan du ha sönder äggtrådarna och då får man en platt kaka.

Är det något av detta som du tror kan vara anledningen?

penna Skrivet av Dilman 2011-11-30 21:09
Hej jag har försökt baka många gånger men jag får inte kakan att bli så tjock dvs det ser inte ut som kaka utan bara en platt kaka
penna Skrivet av Ella 2011-11-29 15:20
Den var ju god, barnen åt hälften vilket betyder att den är perfekt för barn.
person Svar till viksun penna Skrivet av Susanne 2011-09-10 12:23
Det blir en sockerkaka och hur många personer det räcker till beror på hur stora och många bitar man tar. Men jag skulle säga 10-12 personer.
penna Skrivet av viksun 2011-09-09 15:24
Till hur många personer är detta recept reserverat för?
penna Skrivet av e&n 2011-08-26 17:40
hej den var gooooooood:)
penna Skrivet av Farah 2011-07-24 15:18
Okej,tack så mycket! :D
person Svar till Farah penna Skrivet av Susanne 2011-07-22 11:57

Nej det blir mycket bättre med smör för det fastnar bättre och det fastnar mera ströbröd i det så det blir mindre risk att det fastnar.

Jo ströbrödet kommer fastna på kakan. Men det blir både fint och gott. Om du inte gillar ströbröd kan du ta kokosflingor istället.

penna Skrivet av Farah 2011-07-21 15:42
Tack så mycket Henrik B! :D Men du? visst kan man byta ut smöret mot olja? och ströbrödet kommer inte fastna på kakan va?
penna Skrivet av Henrik B 2011-07-21 02:24
Farah! Det är väldigt enkelt! Ta en bit smör på lite papper och så gnider du runt smöret i formen. Sen häller du lite ströbröd i formen, och skakar runt, så fastnar det på väggarna. Lycka till! =)
penna Skrivet av Farah 2011-07-19 18:27
Hejhej, jag undrar bara en sak, detta blir första gången jag bakar en kaka så jag e ganska ''nybörjare'', iallafal, vad menar du/ni med smörja och bröa formen? altsså ska man sätta smör i den eller vad ska man sätta i? Jätte tacksam för svar!

Farah
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   nästa sida