Kommentarer till Sockerkaka

"Jättegod sockerkaka. Mycket god, mjuk och saftig. Enkelt recept att baka i sockerkaksform. Gott till fikat."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   nästa sida
penna Skrivet av Sofia 2015-01-11 16:20
Jättegod! Jag färgade smeten och gjorde en randig kaka! Blev luftig o jättegod :)
besökare Svar till H.U. penna Skrivet av Susanne 2014-10-19 14:53
Varsågod! :)
penna Skrivet av H.U. 2014-10-19 14:09
Sooo god damned gooood...himmlisch gut! Danke!Tack so mycket för recept...:-)))
besökare Svar till anne penna Skrivet av Susanne 2014-10-05 01:32
Tack för bra tips! Låter gott!
penna Skrivet av anne 2014-09-26 20:56
God och mumsig. Lätt att göra också. Jag bytte ut en del av vaniljsockret mot rivet skal från en halv citron. Det blev frisk och god smak
besökare Svar till Marwa penna Skrivet av Susanne 2014-09-18 22:57
Jag vet inte hur det blir om du byter ut smör mot olja. Men tänk i så fall på att oljan bör vara neutral i smaken annars blir det nog inte så gott.
penna Skrivet av Marwa 2014-09-18 13:33
Hej!
Jag tackar dig för goda recepten o vill fråga dig om man kan byta smöret och lägga oljan istället ?
besökare Svar till aaliya penna Skrivet av Susanne 2014-09-13 18:28
Nej sockerkakan ska inte sjunka i ugnen. Då är det nog tyvärr något som gått fel. Jag hoppas ändå den blir så pass god att den går att äta. Läs gärna igenom receptet igen och fundera på om det är något du inte följt. Skriv gärna igen om du kommer på vad det kan vara eller om du vill ha hjälp med att analysera vad som gick fel så att det går bättre nästa gång! :)
penna Skrivet av aaliya 2014-09-13 16:51
Min är i ugnen nu och den har sjunkit vääääldigt mycket. Förstår inte varför, den ser helt konstig ut nu i ugnen. Ska vänta tills den är klar får hoppas bara att hela kakan försvinner..
besökare Svar till Emelie penna Skrivet av Susanne 2014-07-09 22:49
Roligt att höra! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Emelie 2014-07-05 23:21
Gjorde denna sockerkaka i min nya sockerkaksform dagen fler midsommar för att få med till firandet. Den blev kanon och så god. Bästa sockerkakan ever och jag kommer alltid köra med denna nu. Svärmor brukar alltid strö lite strösocker över för det blir lite extra. Tusen tack!
besökare Svar till Michelle penna Skrivet av Susanne 2014-06-24 00:11
Tack, roligt att höra! :)
penna Skrivet av Michelle 2014-06-19 21:03
Tack så hemskt mycket! gjorde denna till familjen. MYCKET passande för midsommar :)
besökare Svar till Bilal penna Skrivet av Susanne 2014-05-03 19:41
Thank you! Nice to hear! :)
penna Skrivet av Bilal 2014-05-03 07:10
The perfect sponge cake I have ever made so far. tack så mycket Susanne for sharing wonderful recipes.
Apologies for my lack of swedish.
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Miranda 2014-05-02 10:04
Jag är ingen expert, men det kan ha varit för att du har använt för mycket bakpulver.
besökare Svar till Ingela Forsberg penna Skrivet av Susanne 2014-04-06 22:05
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Ingela Forsberg 2014-04-06 17:14
Allt fungergad perfekt. Kakan blev hög och fin och smakade jättebra.
penna Skrivet av Sara 2014-02-06 16:02
Jag gjorde samma steg som det står, men till slut får jag en hård sockerkaka, varför? :(
penna Skrivet av Kristy 2014-01-30 18:12
Receptet fungerar alla gånger! Man behöver inte ha elvisp, men det går mycket fortare ;)

Superbra!
penna Skrivet av Mia 2014-01-11 23:23
Tyvärr hör jag till den lilla skaran här, som INTE lyckades med denna sockerkaka.
Vet inte varför, då jag följde receptet till punkt och pricka.
Min ugn är hel, temperaturen var perfekt, både över och undervärme på, ej gamla ingredienser, ej vispat för länge, etc, etc, etc ...
Smeten jäste över big time i ugnen och när jag sedan skulle skära kakan i skivor, föll kakan ihop som ett korthus!
Kvar blev en fjuttig liten ring, med kladdigt innehåll!
SNOPET, minsann!!!
besökare Svar till Ninni penna Skrivet av Susanne 2013-12-13 13:03
Ett tips är att kolla på recept för LCHF bakverk. De innehåller inte sådant som snabbt höjer blodsockret som vanligt socker och vetemjöl för en diabetiker ska inte bara undvika socker utan även allt annat som har högt GI som vetemjöl och potatismjöl och annan stärkelse. Detta innehåller inte LCHF-recept och det finns många goda bakverk man kan baka utan vanligt socker och vetemjöl.
penna Skrivet av Ninni 2013-12-13 11:22
Hej!
Jag bakar för första gången en sockerkaka UTAN vanligt socker och använder istället Canderel strö. Detta pga att min mamma har blivit diabetiker på lite äldre dar.
Ska bli kul att testa hur den kommer att smaka då jag själv helst vill ha vanligt socker när jag bakar. Lite svårt att hitta recept utan vanligt socker men detta ska provas fler gånger. Med vänlig hälsning Ninni.
besökare Svar till Jocke penna Skrivet av Susanne 2013-11-19 16:26
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Jocke 2013-11-16 17:02
Förstår inte dom som gnäller på detta ? just bakat min första sockerkaka någonsin, med hjälp av detta recept och bilder på hur det skall göras, och det blev den godaste jag någonsin ätit, det bästa är ju att jag gjort den själv så kan jag göra den om å om igen! Tack för ordet /Jocke
besökare Svar till Lars penna Skrivet av Susanne 2013-11-06 00:06
Roligt att höra att det blev så bra med sockerkakan! :)
penna Skrivet av Lars 2013-10-16 10:56
Så hitta jag ett recept, som till och med jag kunde lyckas med.
Har haft många problem med att baka sockerkokor.
Och så smakar den bara så gott.
Tack :-)
penna Skrivet av Susanne 2013-08-11 19:45
Riktigt smarrig sockerkaka detta recept kommer användas flitigt =)
besökare Svar till Hannah penna Skrivet av Susanne 2013-07-10 20:20
Trevligt att höra! :)
penna Skrivet av Hannah 2013-07-05 14:40
Godaste sockerkakan någonsin! Lätt att göra, god och lite frasig på kanten. Till och med bak-farmor blev imponerad och ville ha receptet!
besökare Svar till bebbe penna Skrivet av Susanne 2013-06-20 05:32
Om ingenting har hänt så är inte din ugn varm. Du kan omöjligt haft rätt inställningar på ugnen så vida den inte är trasig. Det ska vara över- och undervärme och rätt temperatur.
penna Skrivet av bebbe 2013-06-12 17:33
45 minuter i ugnen??
nu har gått en timme och det händer inte nåt...
:(
besökare Svar till Malin penna Skrivet av Susanne 2013-05-31 05:01
Tråkigt att höra förstås, men jag har gjort det här receptet massor av gånger och aldrig misslyckats. Dessutom är det många andra som också gjort det och skrivit kommentarer om att det gått bra så jag tror nog att receptet är ok. Det vore bättre om du skrev vad som gick fel istället så kunde vi kanske tillsammans reda ut trolig orsak till varför så slipper du och andra att misslyckas igen. Mitt mål är att recepten ska vara i princip omöjliga att misslyckas med så jag tar tacksamt emot konstruktiv feedback.
penna Skrivet av Malin 2013-05-29 23:38
Aldrig har jag misslyckats med att göra sockerkaka, så följer jag ert recept här och de blir sjukt kassa. Så besviken !! Skulle göra sockerkaka till min lillebror som han skulle ha med sig på utflykten i morgon. Blir icke så.. Får åka och köpa något från affären som han får ha med sig i stället. Ledsen storasyster som kommer behöva se sin lillebror besviken i morgon bitti pga detta recept.
penna Skrivet av Zainab 2013-05-01 09:52
Hej de var jätte gott jag tog för mycke smör
besökare Svar till Ali penna Skrivet av Susanne 2013-04-01 02:53
Tack! Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Ali 2013-03-30 15:19
Tusan tack, det var första gång jag gjort en kaka allt jag vill säga enkelt snabbt och definitive en tummen upp
besökare Svar till Henrik penna Skrivet av Susanne 2012-12-01 20:38
Tack för info, det finns ingen copyright på recept så jag får se det som en komplimang om det är mitt recept som Plura utgått från! :) 
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne 2012-11-25 01:55
Tack så mycket för bra info! Jag har skrivit in det i receptet!
penna Skrivet av Anna 2012-11-19 10:33
Hej!

Denna sockerkaka blir jättebra glutenfri! Jag bytte ut mjölet mot Semper Mix och givetvis till glutenfritt ströbröd. Var mycket svårt att känna att den var glutenfri. Rekommenderas varmt!

MVH
Anna
penna Skrivet av vitvåägerpåattbaka 2012-10-30 13:51
vi lade till lite grön och röd färg nutill halloween
penna Skrivet av Henrik 2012-10-28 15:14
Pluras kök på tv3 snodde det här receptet rakt av i princip. http://www.tv3.se/pluras-k%C3%B6k/recept/sockerkaka-med-chokladganache
besökare Svar till Samid und Nora penna Skrivet av Emsan 2012-08-14 16:03
Tycker jag med! :)
penna Skrivet av Emsan 2012-08-14 16:02
Jätte god! :)
penna Skrivet av Sara 2012-07-22 19:19
Jag bytte ut vaniljsockret mot vaniljpulver, det blev ett väldigt gott resultat kan jag säga :-)
besökare Svar till Annika penna Skrivet av Susanne 2012-06-17 02:34

Tack för tipset! Dock är risken att smöret klumpar sig ifall man häller i för kallt vatten i smält smör som inte är tillräckligt varmt. Det fungerar säkert bra oftast men jag tror nog detta kan hända - har hänt mig med kall mjölk och smör när jag skulle baka bullar. Dock är det kanske sällan man använder kylskåpskallt vatten så som sagt tror jag ditt tips fungerar nästan alltdi!

Men något som man borde göra är ju annars att smälta smöret först och kanske utan vattnet. Sedan kan det svalna när man gör resten och så häller man i både smält smör, vatten och mjöl på slutet och kör till en jämn smet.

penna Skrivet av Annika 2012-05-27 15:29
Det är bättre att hälla i kallt vatten i smöret och låta det svalna lite, mindre risk att kakan jäser över i ugnen då.
besökare Svar till ahiru penna Skrivet av Emma 2012-02-22 10:42
Hej Ahiru!
Det kan också tänkas att du hade i för mycket bakpulver. Min mor brukar berätta om när hon gick husmodersskola i unga år och gjorde en fantastiskt fin och superstor sockerkaka som alla beundrade i ugnen - ända tills den exploderade och pös ihop till en smetig ingenting. Hon hade råkat ta 2msk bakpulver istället för 2tsk! :)
besökare Svar till ahiru penna Skrivet av Susanne 2012-01-25 07:55
Det låter som du haft för låg ugnsvärme eller fel ugnsinställningar. Du ska ha både över- och undervärme (standardinställning). Vänta också med att sätta in sockerkakan till ugnen har rätt temperatur. Det kan även vara fel på ugnen, att den inte håller rätt temperatur om du tror att det kan vara så kan man köpa en termometer och lägga in i ugnen så man ser att det är rätt temperatur.
penna Skrivet av ahiru 2012-01-24 21:43
hej susanne

förra året har jag bakat en socker kaka i min mormors födelsedag :.. den var jätte stor men kakan exploderade när jag skärde upp den och blev gäggit och smal..mamma hade ingen komentar hon vet inte oxå
tills nu jag vet inte vilken fel jag gjorde snälla svara mig ...
p.s jag gillar din blogg
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   nästa sida