Läs och skriv kommentarer till Sockerkaka

"Jättegod sockerkaka. Mycket god, mjuk och saftig. Enkelt recept att baka i sockerkaksform. Gott till fikat."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
penna Skrivet av Brittmarie
Bästa receptet någonsin. Enkel o supergod. Jag brukar ta 1 dl likör eller liknande istället för vatten. Gör succé överallt o hos alla.
penna Skrivet av Christian
Tack för ett suveränt recept, enda förändringen jag gjort är att jag ersätter ströbrödet med vanligt vetemjöl i ett tunt lager, upplever att jag får en ännu mjukare yta.

Går helt enkelt inte att misslyckas här, och ständigt lika gott. Dagens står redan i ugnen. :D
penna Skrivet av Theresia
Det var ett bra recept bara att alla som gör den på en stor form och gör smeten en gång ett tips det är att man ska gör den dubbelt så mycket. För annars så kommer det bli en dounut form så att de ser ut som en flygande sockerkaka.
penna Skrivet av Sara Pettersson
Just nu ligger kakan i ugnen. Jag längtar tills jag ska smaka.
penna Skrivet av Birgitta
Nu har jag gjort två st. av detta recept och jag kan inte annat än att hålla med många andra kommentarer, fantastisk god! Tack! :)
penna Skrivet av Birgitta
Jag brukar använda matpenseln till att smöra formen, kommer åt alla vinklar och vrår. Lättast förstås om man låter smöret ligga framme en stund så att det mjuknar. Nu ska jag testa receptet och troligtsvis njuta av en bit sockerkaka till e.m. kaffet.
penna Skrivet av Christer Nilsson
Hejsan Sussanne!!!

Då var jag igång igen och blev så sugen på din sockerkaka.

Gjorde 3st, omg av sockerkakan och de blev så fina i färgen och så mjuuuuka och goa det e underbart recept du har gett oss som tittar in på in hemsida! min bror fick en, kaka.
Jag behöllt 2st smile nu ligger jag mätt och belåten på soffan och ser på tv smile.

Varma hälsningar ifrån Skåne!!!
Underbar recept du har, skall prova annat snart med men din socker kaka tar första pris!!!!
Med vänlig hälsning Christer Nilsson.
penna Skrivet av Heba
Hej
Tack för receptet.. det var jättebra men undrar om jag vill göra den med kakao, när ska jag lägga den och hur mycket?!
Tack och lycka till
penna Skrivet av Christer Nilsson
Hej Sussanne !
Ville bara säga tack till sockerkakereceptet
vilken god kaka det blev, rek till alla att prova det mmmmm¨
det var smaskens, den slank ner hela kakan till mej själv kunde ej stoppa mej
fick lägga mej på soffan med samarin efter men det var det väääärt tack för receptet!!!!
besökare Svar till Susanne penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om sockerkakorna! :) Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Susanne
Jättebra recept, gjorde dubbel sats, blev både fina och goda sockerkakor!!
besökare Svar till Victoria penna Skrivet av Susanne
Den här sockerkakan är ingen tårtbotten. Det här receptet fungerar alldeles utmärkt kan jag lova dig! 😊
penna Skrivet av Victoria
Kan inte förstå hur man kan skriva ett sådant recept. En välskriven gyllene regel med tårtbotten: socker och mjöl bör vara i lika stora proportioner. Men vatten eller smör behövs inte mer än 1 dl eftersom kakan blir våt inuti och ofärdig.
http://www.ewasandberg.se/public/Sockerkaka.pdf
besökare Svar till Dalo penna Skrivet av Susanne
Jag har aldrig gjort sockerkakan utan smör så jag vet faktiskt inte hur det blir. Sockerkaksbottnar till tårta brukar inte innehålla smör så det går ju absolut att göra, se mitt recept på gräddtårta. Dock tror jag det blir godare och saftigare med smör.
penna Skrivet av Dalo
Hej! Kan man fixa kakan utan smör? Vad gör det för skillnad med o utan smör? Har slut på smör!
besökare Svar till privat penna Skrivet av Susanne
Vad kul att du tycker om mina recept! 😊
penna Skrivet av privat
Jag älskar alla dina recept dom är så goda!
besökare Svar till Carl penna Skrivet av Susanne
Varsågod! 😊
penna Skrivet av Carl
Tack för recepten. Det var jätte bra.
besökare Svar till Mikael penna Skrivet av Susanne
Så roligt att höra!! 😊
penna Skrivet av Mikael
Recepten.se har blivit lite av min favorit sida, 2 gången jag nu bakar denna sockerkaka och lyckas lika bra varje gång.
besökare Svar till sarmed penna Skrivet av Susanne
Tack snälla du! Tyvärr är det inte så lätt att göra allt på engelska också och jag har fullt upp med den här kan jag säga som jag just nu knappt hinner med.😅  Tack för ditt engagemang och entusiasm! 
penna Skrivet av sarmed
Va duktig du är...! fortsätt utan svåra kulinariska begrepp och formuleringar. Du har ett enkelt lätt begripligt språk och ett enkelt system. Jag blir väldigt glad när jag ser sådana kreativa, kämpande unga damer.
en fråga... har nånsin funderat på att lansera din sida på engelska ? TÄNK USA, England, Kina och alla andra som kan engelska, du blir multimiljonär om detta är viktigt för dig.
Hälsningar
Sarmed
besökare Svar till Jocke penna Skrivet av Susanne
Roligt att det lyckades och att du gillar min receptsida! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Jocke
Första gången jag gör sockerkaka. Gjorde efter detta recept och lyckades.
Gillar denna appen starkt!
Har haft mycket nytta av den.
Tack!
besökare Svar till Jennie Rågfeldt penna Skrivet av Susanne
Trevligt! Hoppas den blir god! :)
penna Skrivet av Jennie Rågfeldt
Nu ska vi gå ut i köket och prova att baka sockerkakan :)
besökare Svar till daniel penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om sockerkakan!
penna Skrivet av daniel
mycket god kaka.
besökare Svar till Johanna penna Skrivet av Susanne
Så trevligt! Vad glad jag blir! 😊 💕
penna Skrivet av Johanna
Supergod 😊👍min son älskar denna sockerkaka 👍❤️👍
besökare Svar till mona penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Roligt att du tyckte om det!
penna Skrivet av mona
Hej!

Det var jätte gott tack för ditt bästa recept!
besökare Svar till Saber penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Kul att du gillar receptet på sockerkaka! Tack och God Jul och Gott Nytt År önskar jag dig med!
penna Skrivet av Saber
Hej!

Tusen tack för den här recepten.
Det är så gott och mjukt.

God Jul och Gott Nytt År!
Med vänliga hälsningar // Saber
besökare Svar till Emelie penna Skrivet av Susanne
Roligt att du gillar receptet på sockerkaka! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Emelie
Så himla god👌 bästa sockerkaksreceptet jag testat
besökare Svar till Emil penna Skrivet av Susanne
Det kan hända att det fungerar, jag har inte provat men sockerkaka kanske inte är det bästa receptet att göra då det innehåller väldigt mycket socker och vetemjöl som är snabba kolhydrater. Är man diabetiker eller vill gå ner i vikt så bör man även undvika stora mängder vetemjöl så att byta ut sockret  mot sötströ i en sockerkaka löser inte "problemet" så att säga som jag ser det. Utöver det så kanske så stora mängder sötningsmedel som det blir i det här fallet inte blir så gott. Sötningsmedel i stor mängd har en tendens att inte smaka så bra, det är viktigt att inte ta för mycket för det kan ge en besk och/eller metallisk smak. 
penna Skrivet av Emil
hej, kan man byta ut sockret mot sötströ i detta recept?
besökare Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne
Låter gott! Tack för bra tips! Kul att du skriver och delar med dig av finfina tips! :)
penna Skrivet av Matilda
Hade i mindre socker och hade i saft och skal från en citron, blev jättegod! På med lite strössel, smält choklad och hallon så kan man servera denna som en enklare slags tårta. Blev en succé på fars dag!
penna Skrivet av Susanne
Nu är receptet på sockerkaka uppdaterat med nya bilder steg för steg! Hoppas ni gillar! :)
besökare Svar till Netten penna Skrivet av Susanne
Jag vet faktiskt inte. Frågan är dock varför man vill göra det för eftersom sockerkaka innehåller mycket vetemjöl som har samma effekt som strösocker - d.v.s. höjer blodsockret så är den ändå olämplig för diabetiker och personer som är insulin-känsliga.
penna Skrivet av Netten
Undrar bara om man kan byta ut sockret mot sötströ.
Netten
besökare Svar till Tomas M penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket!!! Kul att höra och tack för tipset!! :)
besökare Svar till Irene penna Skrivet av Susanne
Tack snälla du för de fina orden! :)
besökare Svar till Emma penna Skrivet av Susanne
Vad menar du med en "vanlig" form? Troligtvis blir det bra, bara formen är tillräckligt stor, smord och bröad! :)
penna Skrivet av Tomas M
Fantastiskt trevlig site, första gången jag är här men omedelbart bookmarked i min "Mat o Bak"! Jag har använt det här receptet från en annan site sen länge och så hittar jag det här precis som jag modifierat det jag hade! Het vätska och mjölk istället för vatten. Tips, jag brukar göra den som enkel äppelkaka också, mycket uppskattat. Bara skära tunna klyftor av ett skalat o urkärnat äpple och doppa (skaka i liten bunke) i en blandning av strösocker och kanel, lägg på toppen som garnering. Snyggt o gott! Tack för att jag hitade hit, sökte på Sambal Oelek :)
penna Skrivet av Irene
Detta måste vara världens bästa recept på sockerkaka!

Tack för en fantastiskt bra hemsida. Går alltid in här först när jag ska leta recept. :)
penna Skrivet av Emma
jag Använder en vanlig form (för första gången) kommer det bli bra?
penna Skrivet av Carro
Jättelätt att göra. Och god blev den också!! Jag använde dock en brödform. Blev superbra då.
besökare Svar till Zamzam penna Skrivet av AceE
Smörj formen med smör, Häll i ströbröd och skaka runt lite. Häll bort överflödigt ströbröd.
penna Skrivet av Zamzam
Men vad är att : smörj och att bröa. Jag förstod inte?
penna Skrivet av Sandra
Gjorde denna kaka tillsammans med min 3-åring. Lagom enkel kaka att baka tillsammans och god blev den :-)
Bytte ut vaniljsockret mot samma mängd kardemumma.
penna Skrivet av Sofia
Jättegod! Jag färgade smeten och gjorde en randig kaka! Blev luftig o jättegod :)
besökare Svar till H.U. penna Skrivet av Susanne
Varsågod! :)
penna Skrivet av H.U.
Sooo god damned gooood...himmlisch gut! Danke!Tack so mycket för recept...:-)))
besökare Svar till anne penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Låter gott!
penna Skrivet av anne
God och mumsig. Lätt att göra också. Jag bytte ut en del av vaniljsockret mot rivet skal från en halv citron. Det blev frisk och god smak
besökare Svar till Marwa penna Skrivet av Susanne
Jag vet inte hur det blir om du byter ut smör mot olja. Men tänk i så fall på att oljan bör vara neutral i smaken annars blir det nog inte så gott.
penna Skrivet av Marwa
Hej!
Jag tackar dig för goda recepten o vill fråga dig om man kan byta smöret och lägga oljan istället ?
besökare Svar till aaliya penna Skrivet av Susanne
Nej sockerkakan ska inte sjunka i ugnen. Då är det nog tyvärr något som gått fel. Jag hoppas ändå den blir så pass god att den går att äta. Läs gärna igenom receptet igen och fundera på om det är något du inte följt. Skriv gärna igen om du kommer på vad det kan vara eller om du vill ha hjälp med att analysera vad som gick fel så att det går bättre nästa gång! :)
penna Skrivet av aaliya
Min är i ugnen nu och den har sjunkit vääääldigt mycket. Förstår inte varför, den ser helt konstig ut nu i ugnen. Ska vänta tills den är klar får hoppas bara att hela kakan försvinner..
besökare Svar till Emelie penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Emelie
Gjorde denna sockerkaka i min nya sockerkaksform dagen fler midsommar för att få med till firandet. Den blev kanon och så god. Bästa sockerkakan ever och jag kommer alltid köra med denna nu. Svärmor brukar alltid strö lite strösocker över för det blir lite extra. Tusen tack!
besökare Svar till Michelle penna Skrivet av Susanne
Tack, roligt att höra! :)
penna Skrivet av Michelle
Tack så hemskt mycket! gjorde denna till familjen. MYCKET passande för midsommar :)
besökare Svar till Bilal penna Skrivet av Susanne
Thank you! Nice to hear! :)
penna Skrivet av Bilal
The perfect sponge cake I have ever made so far. tack så mycket Susanne for sharing wonderful recipes.
Apologies for my lack of swedish.
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Miranda
Jag är ingen expert, men det kan ha varit för att du har använt för mycket bakpulver.
besökare Svar till Ingela Forsberg penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Ingela Forsberg
Allt fungergad perfekt. Kakan blev hög och fin och smakade jättebra.
penna Skrivet av Sara
Jag gjorde samma steg som det står, men till slut får jag en hård sockerkaka, varför? :(
penna Skrivet av Kristy
Receptet fungerar alla gånger! Man behöver inte ha elvisp, men det går mycket fortare ;)

Superbra!
penna Skrivet av Mia
Tyvärr hör jag till den lilla skaran här, som INTE lyckades med denna sockerkaka.
Vet inte varför, då jag följde receptet till punkt och pricka.
Min ugn är hel, temperaturen var perfekt, både över och undervärme på, ej gamla ingredienser, ej vispat för länge, etc, etc, etc ...
Smeten jäste över big time i ugnen och när jag sedan skulle skära kakan i skivor, föll kakan ihop som ett korthus!
Kvar blev en fjuttig liten ring, med kladdigt innehåll!
SNOPET, minsann!!!
besökare Svar till Ninni penna Skrivet av Susanne
Ett tips är att kolla på recept för LCHF bakverk. De innehåller inte sådant som snabbt höjer blodsockret som vanligt socker och vetemjöl för en diabetiker ska inte bara undvika socker utan även allt annat som har högt GI som vetemjöl och potatismjöl och annan stärkelse. Detta innehåller inte LCHF-recept och det finns många goda bakverk man kan baka utan vanligt socker och vetemjöl.
penna Skrivet av Ninni
Hej!
Jag bakar för första gången en sockerkaka UTAN vanligt socker och använder istället Canderel strö. Detta pga att min mamma har blivit diabetiker på lite äldre dar.
Ska bli kul att testa hur den kommer att smaka då jag själv helst vill ha vanligt socker när jag bakar. Lite svårt att hitta recept utan vanligt socker men detta ska provas fler gånger. Med vänlig hälsning Ninni.
besökare Svar till Jocke penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Jocke
Förstår inte dom som gnäller på detta ? just bakat min första sockerkaka någonsin, med hjälp av detta recept och bilder på hur det skall göras, och det blev den godaste jag någonsin ätit, det bästa är ju att jag gjort den själv så kan jag göra den om å om igen! Tack för ordet /Jocke
besökare Svar till Lars penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra att det blev så bra med sockerkakan! :)
penna Skrivet av Lars
Så hitta jag ett recept, som till och med jag kunde lyckas med.
Har haft många problem med att baka sockerkokor.
Och så smakar den bara så gott.
Tack :-)
penna Skrivet av Susanne
Riktigt smarrig sockerkaka detta recept kommer användas flitigt =)
besökare Svar till Hannah penna Skrivet av Susanne
Trevligt att höra! :)
penna Skrivet av Hannah
Godaste sockerkakan någonsin! Lätt att göra, god och lite frasig på kanten. Till och med bak-farmor blev imponerad och ville ha receptet!
besökare Svar till bebbe penna Skrivet av Susanne
Om ingenting har hänt så är inte din ugn varm. Du kan omöjligt haft rätt inställningar på ugnen så vida den inte är trasig. Det ska vara över- och undervärme och rätt temperatur.
penna Skrivet av bebbe
45 minuter i ugnen??
nu har gått en timme och det händer inte nåt...
:(
besökare Svar till Malin penna Skrivet av Susanne
Tråkigt att höra förstås, men jag har gjort det här receptet massor av gånger och aldrig misslyckats. Dessutom är det många andra som också gjort det och skrivit kommentarer om att det gått bra så jag tror nog att receptet är ok. Det vore bättre om du skrev vad som gick fel istället så kunde vi kanske tillsammans reda ut trolig orsak till varför så slipper du och andra att misslyckas igen. Mitt mål är att recepten ska vara i princip omöjliga att misslyckas med så jag tar tacksamt emot konstruktiv feedback.
penna Skrivet av Malin
Aldrig har jag misslyckats med att göra sockerkaka, så följer jag ert recept här och de blir sjukt kassa. Så besviken !! Skulle göra sockerkaka till min lillebror som han skulle ha med sig på utflykten i morgon. Blir icke så.. Får åka och köpa något från affären som han får ha med sig i stället. Ledsen storasyster som kommer behöva se sin lillebror besviken i morgon bitti pga detta recept.
penna Skrivet av Zainab
Hej de var jätte gott jag tog för mycke smör
besökare Svar till Ali penna Skrivet av Susanne
Tack! Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Ali
Tusan tack, det var första gång jag gjort en kaka allt jag vill säga enkelt snabbt och definitive en tummen upp
besökare Svar till Henrik penna Skrivet av Susanne
Tack för info, det finns ingen copyright på recept så jag får se det som en komplimang om det är mitt recept som Plura utgått från! :) 
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket för bra info! Jag har skrivit in det i receptet!
penna Skrivet av Anna
Hej!

Denna sockerkaka blir jättebra glutenfri! Jag bytte ut mjölet mot Semper Mix och givetvis till glutenfritt ströbröd. Var mycket svårt att känna att den var glutenfri. Rekommenderas varmt!

MVH
Anna
penna Skrivet av vitvåägerpåattbaka
vi lade till lite grön och röd färg nutill halloween
penna Skrivet av Henrik
Pluras kök på tv3 snodde det här receptet rakt av i princip. http://www.tv3.se/pluras-k%C3%B6k/recept/sockerkaka-med-chokladganache
besökare Svar till Samid und Nora penna Skrivet av Emsan
Tycker jag med! :)
penna Skrivet av Emsan
Jätte god! :)
penna Skrivet av Sara
Jag bytte ut vaniljsockret mot vaniljpulver, det blev ett väldigt gott resultat kan jag säga :-)
besökare Svar till Annika penna Skrivet av Susanne

Tack för tipset! Dock är risken att smöret klumpar sig ifall man häller i för kallt vatten i smält smör som inte är tillräckligt varmt. Det fungerar säkert bra oftast men jag tror nog detta kan hända - har hänt mig med kall mjölk och smör när jag skulle baka bullar. Dock är det kanske sällan man använder kylskåpskallt vatten så som sagt tror jag ditt tips fungerar nästan alltdi!

Men något som man borde göra är ju annars att smälta smöret först och kanske utan vattnet. Sedan kan det svalna när man gör resten och så häller man i både smält smör, vatten och mjöl på slutet och kör till en jämn smet.

penna Skrivet av Annika
Det är bättre att hälla i kallt vatten i smöret och låta det svalna lite, mindre risk att kakan jäser över i ugnen då.
besökare Svar till ahiru penna Skrivet av Emma
Hej Ahiru!
Det kan också tänkas att du hade i för mycket bakpulver. Min mor brukar berätta om när hon gick husmodersskola i unga år och gjorde en fantastiskt fin och superstor sockerkaka som alla beundrade i ugnen - ända tills den exploderade och pös ihop till en smetig ingenting. Hon hade råkat ta 2msk bakpulver istället för 2tsk! :)
besökare Svar till ahiru penna Skrivet av Susanne
Det låter som du haft för låg ugnsvärme eller fel ugnsinställningar. Du ska ha både över- och undervärme (standardinställning). Vänta också med att sätta in sockerkakan till ugnen har rätt temperatur. Det kan även vara fel på ugnen, att den inte håller rätt temperatur om du tror att det kan vara så kan man köpa en termometer och lägga in i ugnen så man ser att det är rätt temperatur.
penna Skrivet av ahiru
hej susanne

förra året har jag bakat en socker kaka i min mormors födelsedag :.. den var jätte stor men kakan exploderade när jag skärde upp den och blev gäggit och smal..mamma hade ingen komentar hon vet inte oxå
tills nu jag vet inte vilken fel jag gjorde snälla svara mig ...
p.s jag gillar din blogg
besökare Svar till Daniella penna Skrivet av Susanne
Låter som den varit för länge i ugnen, för högt upp i ugnen eller för varm ugn. Det kan också vara fel på ugnen.
penna Skrivet av Daniella
Hejsan!
För ett tag sedan har jag bakat en sockerkaka. Jag gjorde allting rätt men den blev lite bränd på utsidan o lite trorr. Undrar varför ?
Tack för svar
Daniella
penna Skrivet av Dilman
Hej igen
jag vet inte om det är fel när jag vispar extra så att jag gör äggtrådrna sönder så att jag får en platt kaka. Men jag ska göra som du säger Så får jag se hur det kommer att se ut....
Tack för ditt svar :)
Hälsningar Dilman
besökare Svar till Dilman penna Skrivet av Susanne

1. Det är viktigt att om det smälta smöret är varmt så måste du snabbt få kakan in i ugnen eftersom bakpulvret börjar jobba i kontakt med värme.

2. Tänk på att inte vispa mer än att det blir blandat efter att du haft i vetemjölet. Annars kan du ha sönder äggtrådarna och då får man en platt kaka.

Är det något av detta som du tror kan vara anledningen?

penna Skrivet av Dilman
Hej jag har försökt baka många gånger men jag får inte kakan att bli så tjock dvs det ser inte ut som kaka utan bara en platt kaka
penna Skrivet av Ella
Den var ju god, barnen åt hälften vilket betyder att den är perfekt för barn.
besökare Svar till viksun penna Skrivet av Susanne
Det blir en sockerkaka och hur många personer det räcker till beror på hur stora och många bitar man tar. Men jag skulle säga 10-12 personer.
penna Skrivet av viksun
Till hur många personer är detta recept reserverat för?
penna Skrivet av e&n
hej den var gooooooood:)
penna Skrivet av Farah
Okej,tack så mycket! :D
besökare Svar till Farah penna Skrivet av Susanne

Nej det blir mycket bättre med smör för det fastnar bättre och det fastnar mera ströbröd i det så det blir mindre risk att det fastnar.

Jo ströbrödet kommer fastna på kakan. Men det blir både fint och gott. Om du inte gillar ströbröd kan du ta kokosflingor istället.

penna Skrivet av Farah
Tack så mycket Henrik B! :D Men du? visst kan man byta ut smöret mot olja? och ströbrödet kommer inte fastna på kakan va?
penna Skrivet av Henrik B
Farah! Det är väldigt enkelt! Ta en bit smör på lite papper och så gnider du runt smöret i formen. Sen häller du lite ströbröd i formen, och skakar runt, så fastnar det på väggarna. Lycka till! =)
penna Skrivet av Farah
Hejhej, jag undrar bara en sak, detta blir första gången jag bakar en kaka så jag e ganska ''nybörjare'', iallafal, vad menar du/ni med smörja och bröa formen? altsså ska man sätta smör i den eller vad ska man sätta i? Jätte tacksam för svar!

Farah
besökare Svar till Zahra penna Skrivet av Susanne
Jag tror det men det blir inte lika gott. 1 dl matolja = 100 g smör
penna Skrivet av Zahra
Kan man byta smör till matolja ?
besökare Svar till jimmie penna Skrivet av Susanne

Jättebra tips!

Tänk också på att efter man vispat socker och ägg så kan man inte låta det stå för länge för då måste man vispa om det. Så om t.ex. telefonen ringer eller något kommer emellan så får man vispa om det. Det ska vara en vit pösig smet.

penna Skrivet av jimmie
Dom flesta tänker inte på att ägg och sockert måste vispas poröst gör man inte de får man effekten av att kakan ramlar ihop.
För mycket mjöl kan också vara felet om man misslyckas jag har dock lyckats misslyckats med detta recept 1 gång men då vispa jag inte ägg och sockret tillräckligt länge.
Så prova gärna köra ägg och sockret lite längre :)
penna Skrivet av Maggie
Håller just på att göra den <3 degen smakar gööt så hoppas att kakan också gör det ! Hande ingen vaniljsocker så jag tog lite mangel medel så det kommer smaka lite mandel ;)
besökare Svar till sita penna Skrivet av Susanne
Sockerkakan går att göra utan vaniljsocker men det blir förstås ingen vaniljsmak då. Jag tror det blir gott med t.ex. kardemumma eller kanel.
penna Skrivet av sita
Hej, ja har ignet vaniljsocker hemma och undrar om de blir stor skillnad utan? tänkte ta kardemumma istället men har du något annat förslag? har redan börjat så vore tacksam för snabbt svar! :)
besökare Svar till Linnea penna Skrivet av Susanne
Du kan ju ta två tredjedelar av alla ingredienser i det här receptet.
besökare Svar till Gurre penna Skrivet av Susanne
Ja det är väl bara ugnen kvar. :) Prova att lägga in en termometer i den och se om den håller rätt temperatur.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Gurre
Det är så jag gör... Men det kan bero på min ugn också. Men men, får se hur det blir i framtiden! Tack.
besökare Svar till Gurre penna Skrivet av Susanne
Du vispar ägg och socker pösigt och fint? Du amvänder inte alltför gamla ägg eller gammalt vetemjöl? Din ugn är varm så du direkt kan ställa in smeten när den är klar? Tänk på att bakpulvret börjar sin jäseffekt så fort den kommer i kontakt med vätska och framförallt med värme. Så det är bra om man är ganska snabb med att få in den i ugnen.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Gurre
Det är exakt sådär jag gör, det du beskrev alltså. Och jag köpte nytt bakpulver härom dan'. Den vart väl okej, men mina blir inte lika stora som förr, alltså lika höga då. Använder en rund enkel form. Vet inte vad det är då tyvärr. Men men. Tack ändå!
besökare Svar till Gurre penna Skrivet av Susanne

Kanske har ditt bakpulver blivit dåligt? Testa att köpa nytt bakpulver.

Tänk också på att inte blanda smeten för länge på slutet. Det är det vanligaste misstaget. Ägg och socker vispas vitt och pösigt, men efter detta så ska det bara blandas så att smeten blir jämn.

penna Skrivet av Gurre
Jag förstår inte varför mina sockerkakor börja bli dåligare och dåligare hela tiden. Jag har följt samma recept hela tiden i flera år och gör samma sak varje gång. Som idag ex. gjorde en sockerkaka och den vart hel konstig... Men men
besökare Svar till Ulla penna Skrivet av Susanne

Aha, kanske kan det vara skillnad på bakpulver och bakpulver? För detta har aldrig hänt mig och jag har gjort detta recept massor av gånger och alltid med en form på 1,5 liter. Jag har verkligen mätt upp den så jag är säker på att den är just 1,5 liter.

Istället för att ta en större form kan man också ta mindre mängd bakpulver.

Jag ska försöka kolla upp det där med olika bakpulversorter och se om jag blir något klokare. Det vore väldigt bra om detta mysterium fick en lösning. :)

Om du eller någon annan vet något så skriv!!

penna Skrivet av Ulla
Jag gjorde enligt receptet i en 1,5 liters form och det svällde över helt otroligt mycket och rann ner på ugnsbotten. Kanske borde det stå 2-liters form i receptet? Har märkt skillnad på bakpulver, jag köpte ICAs och det verkar vara nästan för bra effekt på det.
penna Skrivet av Linnea
Hej! Jag har bara en kakform på typ 1 liter hemma, någon som vet mängden ingredienser för den sådan?? Uppskattar snabbt svar! Mvh Linnea
besökare Svar till hej penna Skrivet av Susanne
Nej det är inte fel. Men det går att ta mjölk istället om man vill det.
penna Skrivet av hej
hej jag tror att ni har skrivit fel det ska vara 1 dl mjölk och inte vatten
penna Skrivet av tjugo
2 ägg , 2dl socker, choklad bitar = mums
besökare Svar till Lopan penna Skrivet av Susanne

Tråkigt att det misslyckats. Det här receptet är inte nytt utan har funnits i många år här och säkert minst 95% lyckat resultat av alla som skriver att de provat. Jag har själv gjort den minst 10 ggr och alltid perfekt resultat. Så det är inte för mycket bakpulver i receptet som är orsaken.

Du skriver att du i stort sett följt receptet. Vad var det som du inte gjorde som i receptet?

Var du snabb med att efter att du tillsatt det smälta smöret som kanske var ganska varmt - att få in kakan snabbt i ugnen?

Det är viktigt att ugnen är tillräckligt varm och inställd på både över- och undervärme.

Jag är den första som skulle vilja veta anledningen till att det som hände dig hände. Så om du eller någon annan kan komma på anledningen, skriv!

penna Skrivet av Lopan
Inte bra recept! Alldeles för mycket bakpulver. Kakan svällde upp som en sufflé för att sedan sjunka ihop. Detta trots att jag i stort sett följde receptet. Fy fan alltså!
penna Skrivet av esadh
Jag har gjort denna kaka ett halvdussin gånger och den är mycket god! För att få den saftigare kan man lägga till 50-100 gram extra smör eller 1-2 dl extra vatten.
Ibland kan jag variera genom att mosa och vispa ned en banan (innan mjölet) eller en hel liten burk krossad ananas, med juicen och allt. Då blir den saftigare utan något annat extra.
besökare Svar till Lola penna Skrivet av lola
haha jag skäms, det gick ju inte alls... men men nu vet jag
besökare Svar till Anonym penna Skrivet av Halmstadspojken
I will try the apple next time! Good idea! My cake is now in the owen so it is too late now.
Too bad because I have apples which I could have used in the cake. Maybe I'll just add a slice of apple on a slice of cake!

I use 4,5 dl of vetemjöl instead of only 3 dl
penna Skrivet av Lola
Jag provar baka nu med 3 dl sirap istället för socker.. hade inget hemma, men va så sugen. haha
hoppas hoppas... får återkomma med resultat
penna Skrivet av Anonym
Jag lade i lite kakao och lite valnötter i den blev extra god:D
penna Skrivet av Lenita
Ha ett rivet äppel i smeten så blir det riktigt gott! Ta gärna ett lite syrligare. Har gjort detta receptet några gånger nu, både med och utan äpplen i och den är lika omtyckt varje gång! =)
penna Skrivet av Patrik
Bråttom som man har och tankspridd som man är så glömde jag smörja formen... Lade i lite extra flytande margarin och rörde om längs kanterna när jag insåg mitt misstag, får se hur det blir... 30 minuter på timern kvar.

Tack för ett enkelt recept, måste bara se till och skruva fast min skalle till nästa gång. =)
penna Skrivet av Hannin
Över god sockerkaka men istället för ströbröd lägger jag mjöl endå gott
BÄSTA RECEPTEN I DENNA SIDAN :D
penna Skrivet av Mahshid
Super saftig kaka...enkel
penna Skrivet av Honken
Kakan står i ugnen och luktar underbart :) kommer bli gött tillsammans med kall mjölk, mumma ;)
penna Skrivet av Yvonne
mmmmm ... min kaka står inne i ugnen nu och sprider doft i hela lägenheten.
Smeten var inte illa den heller ;)
// Yvonne
penna Skrivet av Acke
kakan blev jätte god men smeten va godast :D
penna Skrivet av jennifer
den va jätte god ! alla mina vänner älskade den !
det va helt klart en 10 !
penna Skrivet av zizi
ummm yummy!! Det är jätte gott.
besökare Svar till sarah penna Skrivet av Susanne

Tack för bra tips! Det blir säkert allra bäst om man gör som du skriver men jag tycker det blir väldigt bra när man använder elvisp också och eftersom jag gillar när det går snabbt så gör jag så - men det gäller att inte vispa mer än att det är blandat när man tillsatt mjölet. Ett vanligt misstag är att vispa för länge.

Men som sagt, mycket bra proffstips!!

penna Skrivet av sarah
hej under tiden jag jobbade i resturangkök fick jag lära mig att inte använda elvisp när man ska göra sockerkaka och dylikt. bättre att vispa ägg och socker pösigt för hand och sen vända ner och blanda de torra ingredienserna,med slickepott. då kakan blir mer luftig. elvispen "slår" ut luften sen när man blandar i resten.
penna Skrivet av arre
den här kakan som jag gorde var helt perfekt!!!!!! REKOMENDERAR DENA SOCKERKAKA!
TACK!!!!
som på lägg och fin decoration så använde jag vispad gredde och röda vin bär och bitar av persika(tror att det var persika??..........tack!!
penna Skrivet av anonym
jag ska baka den här sockerkakan och jag hoppas verkligen att den blir god :)
penna Skrivet av Phi
Verkligen den bästa sockerkaka jag någonsin bakat. SÅ god, jag brukar ersätta ströbröd med kokos istället.. Jätte gott. Mums
penna Skrivet av karin
en himelsk saftig sockerkaka som passar utmärkt till tårtbotten godare går knappast att göra och så enkel sedan
penna Skrivet av shn
den är jätte god ,verkligen gott !!!
penna Skrivet av Hina-Chan
Den här sockerkakan är den bästa jag någonsin gjort (och den enda 8D)!
Jag gjorde den här själv (första gången jag bakar nått själv >.<) och alla som smakade på den sa att det var den godaste sockerkakan som de någonsin smakat! =)
Dessutom tyckte jag att det var bra att man kunde göra den sockerfri, för min morfar är diabetiker! =)

Rekommenderar de starkt!
penna Skrivet av Maria
Mycket god sockerkaka =)
penna Skrivet av Jessica
Jag använder alltid detta recept! Tycker att sockerkakan är försvinnande god.. Rekommenderas!! :D
besökare Svar till kaja molaja penna Skrivet av Amanda
Hallådu, kaja. Du måste ha gjort något fel. Jag som inte ens är duktig i köket, gör en supergod sockerkaka - ANVÄNDER ALLTID DETTA RECEPTET.
penna Skrivet av kaja molaja
asså ,den var INTE GOD!
jag rekomenderar inte denna sockerkaka!
den tog JÄTTE lång tid! och min tid e värdefull!

kram kaja molaja :)
penna Skrivet av Matte
Verkligen god, superbra recept. Ett tips är att byta ut vatten mot mjölk och att använda en obröad teflonform som bara smörjts med margarin. Blir supergott!
penna Skrivet av malak
Det var jättegott. Och det gick snabbt att göra den.
penna Skrivet av --
Den var super god prova även kladdkakan den e också jätte god :)
penna Skrivet av hanna
kakan var jättegod
penna Skrivet av Linnea
Tack så hemskt mycket för receptet ! super gott ! men ett tips: jag använde en vanlig form ( en kvadrat form ) för att jag inte hade en sockerform och de gick suveränt, så för er som inte har en sockerform, oroa er inte ;) !
besökare Svar till Nina penna Skrivet av Susanne
Om den var torr redan efter en halvtimme så beror det antagligen på att du hade för varm ugn eller att du inte hade sockerkakan i den nedre delen av ugnen.
penna Skrivet av Nina
Jag tog ut kakan redan efter en halvtimme och då var den torr och verkligen tråkig. Usch vad trist!
penna Skrivet av Nilsson
  Den kakan var jätte god!!
penna Skrivet av carolina
jag rovade detta recept och nu har det gått över 1 tim och den är fortfarande inte klar och det ska vara 4 dl vetemjöl men det står bara 3
penna Skrivet av Sara
Jag använder vanlig bakform och den blir supergod :) så man behöver faktist inte använda sockerkaks form ;) !
penna Skrivet av Susanne
Svar till Anonym: Ja du måste ju ha någon form som rymmer 1,5 liter och det ska vara en form med hål i mitten eller en avlång form för om du skulle ta en rund form utan hål i mitten kommer den inte bli gräddad ordentligt i mitten.
penna Skrivet av Anonym
Måste man ha sockerkaksform?


Om svaret är ja; isåfall varför?
penna Skrivet av sami
det blev jätte braaa tack för goda receptet
penna Skrivet av Anna Bengtsson
Receptet var jätte-bra. Den kommer jag att använda oftare.Jag provade med muffins-former och det fungerade väldigt bra. Jag rekomenderar det här receptet åt alla!!
penna Skrivet av Linnea
Hej på er, Jag undrar bara om man kan använda matolija istället för smör/margarin, tack i förhan !
penna Skrivet av Johan
Som diabetiker tjänar man dock väldigt lite på att byta ut sockret mot canderel. Vetemjölet är snabbare kolhydrater än sackaros (strösocker) så man behöver ändå ungefär samma mängd insulin i
för samma mängd sockerkaka (räknat i gram) - så socker eller inte spelar mycket liten roll.
penna Skrivet av Mike
Tack för hjälpen! :-)
penna Skrivet av Sandra
Hittade detta recept av en slump när jag skulle göra sockerkaka och nu använder jag BARA detta recept! =) Alla som smakat den frågar mig efter receptet för de tycker att den är så god. Jag har dock alltid ngt i, typ äpple kanel eller hallon eller blåbär eller banan och valnötter tex.
Sen brukar jag ta bort den löstagbara kanten på kakan nästan direkt när den kommer ut ur ugnen och låta den svalna så..då blir kanten på kakan sådär riktigt frasig och knaprig och god! Underbart!
penna Skrivet av Joel
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av jan-erik olsson
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Jan-Erik Olsson
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Aleksandra
Receptet är väldigt enkelt och svänga ihop men jag la i lite kanel i smeten. Sedan skar jag upp ett äpple och la socker och kanel på det. Sedan la jag det på kakan innan gräddning. Sedan serverade jag det med vaniljsås :) jätte gott!
penna Skrivet av J*
Nu ska jag testa detta recept. Verkar enkelt, men vi får se hur det går:)
penna Skrivet av Flensbo
Tack för ett jättebra recept. Kakan blev jättebra.
penna Skrivet av hej
as bra resept
penna Skrivet av e56lala9
mumsigt!!!
penna Skrivet av Mona Blom
Sockerkakan blev jätte god
penna Skrivet av Elin
oj vad bittra! Kakan var riktigt mumsig, tack!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Nisse: Tråkigt! Vad gick fel?
penna Skrivet av naser
hej jag har gjort sockerkaka idag och det var super gott. tack ska ni ha
penna Skrivet av Nisse
Helt värdelös, inget fredagsmys bara slasken med alltihop. Inte ens skatorna ville äta den.
penna Skrivet av otto
det var jäte got
penna Skrivet av anita ekberg
super kaka den är super god
penna Skrivet av Arlind
Jag tyckte det var jättegott!!!!!!
penna Skrivet av max jag är 11 år
fick den att den att smaka gott
penna Skrivet av Marie
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Markus: Ja du ska grädda den i nedre delen av ugnen. Sedan får man inte ta för mycket bakpulver.
penna Skrivet av Markus
Japp efter tjugo minuters gräddnig tog jag en titt i ugnen och såg att hela kakan höll på att gräddas upp i ugnstaket och tänkte, får nog sänka ett snäpp aj, aj, aj då kolappsade hela kakan..haha
penna Skrivet av (anonym)
jag gjorde sockerkaksmuffins dom vart super
penna Skrivet av Daniel
Första gången jag bakar. Och det blev jättegott! Bra recept...
penna Skrivet av Lars
Jag byter 1 dl Vetemjöl mot 1 dl Gramahams för ett få lite fibrer i magen! Funkar finfint, även testat att smaksätta med lite sherry - att rekommendera om man vill ha lite extra stuns..
penna Skrivet av Susanne
Svar till Mikael: ja vetemjöl special har bättre bakegenskaper eftersom det innehåller extra mycket protein.
penna Skrivet av Mikael
Mycket bra sockerkaka som jag gjort många gånger. Den verkar bli större med vetemjöl special.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Alexa: Ja man får flytta ner gallret till den nedre delen av ugnen och ställa sockerkaksformen på gallret. Den ska gräddas i nedre delen under lång tid för att hela kakan ska bli genomgräddad och för att den inte ska bli bränd ovanpå.
penna Skrivet av Alexa
vi prövar nu och jag undrar vad ni menar med grädda i undre delen av ungnen? och i 45min är inte det lite mkt? jaja jag håller på att fixa nu så ja det blir säkert bra :)
penna Skrivet av Susanne

Svar till marcus: Det här receptet är inte något särskilt för laktosintoleranta utan det är ett helt vanligt recept på en klassisk sockerkaka. Däremot om man vill att resultatet ska bli laktosfritt så ska man ta laktosfritt smör. Däremot tror jag nog man kan ta mjölk istället för vatten, det är dock inget jag brukar göra utan jag tar vatten och det blir bra.

Det låter gott med banan och choklad, hoppas du blev nöjd med resultatet! Det är alltid spännande att experimentera lite ;)

penna Skrivet av marcus :)
hej jag gjorde så som receptet. hehe märkte sen att det var för laktos intolerans så jag hällde i mjölk istället sen har jag testat lite. jag har fin hackat banan och lagt i sen har jag gjort choklad spiraler i kakans topp och botten hoppas det blir bra XD
penna Skrivet av Susanne
Svar till Silvia: Du kan ju jämföra med receptet på saffranskaka. Jag har faktiskt inte provat med vit choklad i sockerkaka. Skriv gärna om du provar hur det blev! Kul att du tycker receptet är bra!
penna Skrivet av Silvia
Vad skulle hända om man hade i lite saffran och hackad vit choklad? Borde man utesluta nåt annat då? Den här sockerkakan blir alltid supergod! Tack :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Bengt Norberg: Kul att det fungerade bra med Canderel Strö så att även diabetiker kan få äta sockerkaka! Jag har skrivit in detta i receptet nu! Tack för att du hörde av dig igen!
penna Skrivet av Bengt Norberg
Hej! Tack för tipset att använda Canderel Strö. Fungerar bra om man gör som det står på förpackningen. Än en gång tack för tipset!!!!!!!!!
penna Skrivet av Juliette
godaste sockerkakan fan!:D
penna Skrivet av Susanne
Svar till Bengt Norberg: Eventuellt kan du byta ut sockret mot Canderel Strö, läs på förpackningen. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Bengt Norberg
Jättegod kaka!!!!!!!!!!!!!
Men kan man byta ut sockret till något annat om man skall bjuda denna kaka till en diabetiker?
penna Skrivet av Adam,Adrienn och Greta
Jätte god! festen kommer att bli superbra!!!
penna Skrivet av Sandra
Det var den godaste sockerkaka jag har gjort.
Inte dumt alls.
penna Skrivet av patoca
Jättegott!:)
penna Skrivet av iida
gott
!!! :D
penna Skrivet av Susanne
Svar till Micke: Då tror jag du ställt in din ugn fel, t.ex. bara undervärme eller övervärme. Du ska ställa in den på både undervärme och övervärme (det är den vanliga inställningen som man normalt använder till alla bakverk och matlagning).
penna Skrivet av Micke
kakan e kladdig trots 1tim i ugnen(175grad)vad gör jag för fel?
penna Skrivet av Alexander
Jag har inget problem med kakan...den e jätte enkel och god
penna Skrivet av Susanne
Svar till Lars som törs baka: Hur stora är dina formar? (Tips: häll vatten i den och häll över till litermått för att mäta.) Jag har bakat den här sockerkakan massor av gånger i en 1,5-liters form (vilket är standardstorlek) och det har aldrig jäst över. Jag undrar verkligen varför det jäser över för en del ibland och för andra aldrig, såvida vi nu har lika stora formar.
penna Skrivet av Lars som törs baka
Vill nu ändra i receptet att man inte kan använda en normal sockerkaksform! Blir en väldans massa rengörande av ugnen efter denna bakning..... Men gott blir det nog :-) Bakar två laddningar samtidigt, en stor form och den verkar passa bra, men den vanliga är på tok för liten.
penna Skrivet av Ressa
Hej! Jag har problem också,när den står i ugnen först blev mycket smät och när den var klar allt smäten blev så liten i formen.
penna Skrivet av Susanne
Svar till jimmie: Jo det är klart att det gäller att ha en tillräckligt stor form. Formen på bilden är en vanlig form från IKEA som rymmer 1,5 liter. Man kan ta lite mindre bakpulver så jäser det mindre men då blir sockerkakan mer kompakt.
penna Skrivet av jimmie
jag har också samma problem troligen så använder vi för små formar jag använder inte sådan form som på bilden utan jag använder en vanlig brödform vilket gör att de sväller över ganksa mycket :)
För mindel gör de inget men kan bli lite irriterande ibland dock men men :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Tessa: Det ska inte välla över. Tänk på att ugnen måste vara ordentligt varm innan du sätter in sockerkakan.
penna Skrivet av Tessa
Har precis provat detta recept.. Står i ugnen nu =) Det blev dock väldans mycket smet så det väller över formen i ugnen just nu men det går säkert att fixa till när den e klar =)
penna Skrivet av Danne
Mummaaaaaaaaaaaaaaaaa
penna Skrivet av en tjjeej
den är jättegod. Brukar ta i lite mer vailjsocker.
penna Skrivet av Alexander 13 år
Jag gjorde den i torsdags och den var jätte god
ska göra den i morgon igen :)
penna Skrivet av Caroline
Jag brukar ta mera vaniljsocker för då blir den ännu godare tycker jag!
Men den blir jättegod annars också!
penna Skrivet av Linnea, 12 år
Har tidigare provat kladdkakan :) Jättegod men hade inte inne den så länge. Nu ska jag göra denna sockerkaka till min mamma och bror
penna Skrivet av mona
hej min sockerkaka är alltid tår jag vill ha den saftig men jag får alldrig den saftiga smaken.
vad ska jag göra??
penna Skrivet av sara
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av rost
Åh, ska pröva att baka nu, hoppas det kommer smaka!!
penna Skrivet av KakMonstret
Mmm, jättegott! :D
penna Skrivet av Susanne
Svar till Yasse: Ja du kan ta en avlång form. Om formen behöver smörjas och bröas eller ej beror på formens material (och inte om den är avlång eller hålform). Teflonformar brukar ej behöva smöras och bröas men de flesta andra typer av formar behöver smörjas och bröas för att kakan inte ska fastna.
penna Skrivet av Cool
Det är faktiskt ganska bra recept
penna Skrivet av Yasse
Kan man ha en avlång form och måste man bröa formen ?
penna Skrivet av jimmie
Jag brukar ta i ett ägg extra eftersom äggen är så himla små nu för tiden :)
Riktigt bra recept har använt de mycket.
penna Skrivet av barin
jätte god sockerkaka!!!!
penna Skrivet av BuLLhE
den är fin:D
penna Skrivet av sofia
det är utan tvivel den godaste sockerkaka jag nånsin gjort!, Den blev hög,saftig och otroligt god!
Ringlade över lite smält choklad, för att fresta lite extra ;)
penna Skrivet av Diana
Misslyckad kaka. kokt smör och vatten, det säger av sig själv...
penna Skrivet av Elina
Nom nom! Ett tips är att lägga på ett lager med kokosglasyr :) smält smör, florsocker och någon/några msk kokos! :D
penna Skrivet av martin mutumba
tjock skön kaka, fetast godaste jag käkat
penna Skrivet av Sara
Hej!
Jag har precis gjort sockerkakan klar nu. Den ser jätte god och fin ut. Hade köpt en liten förpackning med fruktbitar i tidigare så den for i också. Ska snart hugga in i den, Mums. Men tack för ett bra, lätt recept och tack för en bra sida. Jag går alltid in på recept.nu när jag ska baka något. Länge sen jag öppnade min kokbok. ;)
penna Skrivet av Smilla och Gabbi!!
Jaa, sockerkakan var grym men smeten :) bättre!!
penna Skrivet av ~.~
sockerkakan var super good men smeten var godare ^_^
penna Skrivet av >.<
Heej,sockerkaka är fan skitgott men smeten är ju så jävla mycket godare ! xD
penna Skrivet av ronja 10 år
good, jag kokar inte vattnet det blir godare
penna Skrivet av C2
Smeten är jättegod. Funkar bra som cupcakes också ;)
penna Skrivet av Linnea
Good :)
penna Skrivet av kaajal
den är jättegod, tack för recepten.
penna Skrivet av hanady
den var god och tack för att ni säger vika recept man ska använda? jag önskar att dom som inte har gjort den ska få gjöra den så god den är!!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till lina\<3: Ja det blir andra tider och temperatur i ugnen om du gör muffins. Kolla gärna på recepten på muffins om du vill göra muffins.
penna Skrivet av lina<3
gör det nåt om jag häller smeten på muffins formar
penna Skrivet av Susanne
Svar till sara: Jo du ska koka upp vattnet som det står i receptet, däremot finns det andra recept på sockerkaka där man inte kokar upp någonting. Det låter som att du antingen haft för varm ugn och/eller sockerkakan för högt upp i ugnen.
penna Skrivet av sara
jag fattar inte!!! jag gjorde enligt receptet men kakan blev misslyckad. i mitten av kakan hade den inte blivit färdig men i kanterna var den nästan bränd och när jag snacka med mamma sa hon att man inte ska koka upp vattnet!!! så nu är jag väldigt förvirad vet inte va jag har gjort för fel!!!!
penna Skrivet av Fatabd660
Alltså vad gott!!!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till saltan: Ja du måste ha bakpulver annars kommer det bli en kompakt kaka.
penna Skrivet av saltan
så gott asså!!!!!!!!!
men måsste man ta bakpulver???????????????
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ellen: Jag lägger kontinuerligt in nya recept. Jag älskar choklad precis som du! ;) Det senaste receptet med choklad är chokladsuffléer. Det blev riktigt gott tyckte jag så prova gärna det!
penna Skrivet av Ellen
det var ett fantastisk smet och bra recep ,, lägg gärna ut mer recept på t.ex min favo .....
choklad saker och bakverk
penna Skrivet av Apis
Hej, smeten är så god!
penna Skrivet av Anita Säll
Äntligen en sockerkaka som jag får underbart fin o god. Jag har hunnit gjort tre stycken. Aldrig öppna ugnen under gräddningen bara.
Idag ska jag göra två till och bjuda mina elever på. Tack
penna Skrivet av EMMA W OCH EMMA L
vi gör sockerkaks-muffins , men det e väll inge fel me de?
penna Skrivet av Susanne
Svar till bagare: Du gör som det står i receptet.
penna Skrivet av bagare :P
skulle men koka vattnet å sen hälla i?
eller skulle man inte koka?? :P
penna Skrivet av Susanne
Svar: Nej, jag har inte hämtat receptet från Arla. Det kommer ursprungligen från en receptsamling som heter Hembakat och som jag prenumererade för ca 15 år sedan och det var också då jag fastnade för just det här receptet så jag har gjort det många gånger. Sedan så har säkert Arla recept på sockerkaka också, men exakt hur likt det är det här vet jag inte och jag vet inte om det spelar någon roll heller.
penna Skrivet av Arla Company
Taget från Arla recept!
penna Skrivet av Saga, 12 år
Hoppas det funkar, jag bakar till föräldrarmötet.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Helsingborgaren: Det beror på hur stor form du har. Den jag brukar använda är lite drygt 1,5 liter. Många har skrivit kommentarer att smeten bubblat över så det gäller att man har en lagom stor form. På bilden är sockerkakan gjord i en form från IKEA.
penna Skrivet av Helsingborgaren
hejsan! jag tycker att själva "degen" (kommer ej på ordet just nu) blev väldigt lite! jag fick faktiskt ta 1/3 så mycket mer andra gången jag gjorde kakan än vad jag gjorde den första, så att det skulle ta plats i hela formen. är det jag som har gjort fel på något sätt?
penna Skrivet av john
hur länge ska man ha den kvar under formen
penna Skrivet av Susanne
Svar till John: Stjälpa upp betyder att man vänder upp och ner på formen så sockerkakan lossnar från formen. Stjälp gärna upp sockerkakan på ett serveringsfat. Formen kan du lägga över sockerkakan och låta ligga där till sockerkakan svalnat till rumstemperatur.
penna Skrivet av john
vad betyder stjälp och det tog för mig ca 55 minför att den skulle bli klar
penna Skrivet av Susanne
Svar till rayan: Nej äggen ska inte delas till äggvitor och äggulor utan du vispar alltihop tillsammans.
penna Skrivet av anneth
tillsätt en matsked vatten och tillsätt en dl valfri sylt. det är enda vätskan du behöver i smeten.
penna Skrivet av rayan
ska man fördela äggvita för sig och äggulan för sig eller?
penna Skrivet av Monia Lönn
Vad bra, nu kan jag bjuda mamma på sockerkaka till fikat..
penna Skrivet av Hej!
Det är bra att man kan hitta !!
Recept här
penna Skrivet av Susanne
Svar till felicia: Vänd formen snabbt upp och ner så att kakan lossnar ur formen och hamnar på en tallrik eller serveringsfat. Om du har en sockerkaksform med löstagbar kant så behöver man inte stjälpa upp den utan man kan ta bort den löstagbara kanten och sedan lyfta upp sockerkakan över till ett serveringsfat.
penna Skrivet av felicia
det var bra men vad är stjälp????
penna Skrivet av Nöjd sockerbagare
Såååååå himla nöjd med detta recept, godaste sockerkakan ever!!
Hade i lite äpplen vid en omgång och det blev också supergott!
penna Skrivet av Susanne
Eftersom en del har haft problem med att smeten svämmat över i formen så har jag nu ändrat i receptet till att det står att man ska ha en form som är drygt 1,5 liter stor. Jag har även gjort beskrivningen lite mer detaljerad och lagt till ett serveringstips!
penna Skrivet av Falilou
Bästa recepten i hela världen
penna Skrivet av smetana
Jo, receptet är för mycket för en 1,5 liters form. Det svämmar över.
penna Skrivet av mjölkis
MJ, du måste gjort något fel. Även om den bular lite över så ska det mycket till för att det ska svämma över. Ta en större form vettja, jag tycker i alla fall att receptet är ett av de bättre till sockerkaka!
penna Skrivet av MJ
Var inget bra recept... använde 1½ liters form och ändå svämma allt över. 45 minuter... GLÖM DET!!!
Vart bara skit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
penna Skrivet av Mocky
Smeten blev iallafall supergod! och nu ska jag sätta in den i ugnen får se hur det blir :)
penna Skrivet av Mats
Kanon!
penna Skrivet av Mattias
Jag kör alltid efter detta recept och det blir alltid lika gott! :D
penna Skrivet av momä
den blev jätte god :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Carin: Du ska ha en klassisk sockerkaksform med hål i mitten som rymmer minst 1,5 liter. Tänk på att sätta ugnen på rätt temperatur och inställning med över och undervärme alternativt varmluft. Gör man misstaget som jag gjorde en gång med låg temperatur så bubblar det lätt över. Du kan också ta en lite större form för att vara på den säkra sidan.
penna Skrivet av Susanne
Svar till frida: Det borde gå bra att göra det! Skriv gärna och berätta om resultatet om du provar!
penna Skrivet av frida
kan man lägga i hallon i smeten så det blir typ hallonkaka?
penna Skrivet av sarraa
jätte gott
penna Skrivet av amanda rickards dotter 3 år hjälper pappa baka
jättegott att smaka smeten
penna Skrivet av rickard i enköping
håller på att baka kakan nu, hehe jag hade i lite kakao oxå
penna Skrivet av Carin
hmm, vad ska jag ha för form? jag har smet i hela ugnen.. inte min dag.. :)
penna Skrivet av Nina
Så enkel...och ungarna och jag blandar i allt på engång och vispar ihop det, och den blir superbra varjegång!!!! hög o fin!
penna Skrivet av Saga, 11 år
Varför anmälde ni min kommentar?! alla skriver "den var god", "supergod", "godaste sockerkakan". Okej den var god men varför tackar vi just den här personen??! tacka den som kom på sockerkakan, snälla nån 204 kommentarer som säger "den god", "supergod" m.m. hahah!! vad sjukt...
penna Skrivet av Saga, 11 år
Hallå!? har du talas om klassenstimme? jag ska baka kaka till 26 personener alldeles själv på en dag!? HUR GÖR MAN?!?!?!
penna Skrivet av Sandra L
Lätt den godaste sockerkakan någonsin! Gör den kanske lite för ofta :D
penna Skrivet av alice 12 år
Den blev jättegod! som fika! :)
penna Skrivet av Annika
Hejsan!
bakar för fullamuggar till barnkalaset!
ett tips är att servera med grädde & jordgubbar!
penna Skrivet av fredrik
riktigt bra recept:) var riktigt smarrigt :D
penna Skrivet av louise
sitter barnvakt åt en kompis syster, vi bakar och det är ett härligt sätt att få kontakt på det sättet.
men jag har alltid använt mjölk, men det här kommer säkert att funka, tack ska du ha! :)
penna Skrivet av -emeile ;D
Heejsan . jag älskar att baka .. hehe , nu har jag bakat kladdkaka o sockerkaka , Kladdkakan till mamma för hon är sjuk ;( ich sockerkakan till pappa för han jobbar o Sliter ;D sen tar vi framm glass :D super bra recept :)
penna Skrivet av Elin 14
Hej, nu har jag bakat en sockerkaka tills min mamma kommer hem från jobbet :) tänkte vispa lite grädde också har jag plockat lite hallon ute i trädgården :) hoppas hon blir glad. tack för en bra recept sida :)
penna Skrivet av Matilda (7 år)
Jag har bakat kakan idag och bjudit mina kompisar. Den blev jättegod.
penna Skrivet av lisbeth
sockerkakan blev mycket utsökt eftersom jag gjorde den "döbakt". den blev god och saftig. eftersom genom att man tar ut kakan lite innan den är klar och låter den skjunka ner blir den saftig, sedan sätter man in den i ugnen igen och låter den gräddas klart!
penna Skrivet av Giggi
Provade att slänga i en krossad chokladkaka med nötter och russin. Wild and crazy. Återkommer med smakutlåtande senare
penna Skrivet av benita 10 år
MIN socker kaka blev toppen;) lykades värkligen:( det var broshan som ville ha socker kaka o hans kompis så jag bakade till domm;) ha en bra dag
penna Skrivet av bella
min socker kaka blev ferfeckt;);) men jag la i lite oboy så att den skulle bli lite choklad aktig av sig;)
penna Skrivet av lewshe
hej sockerkakan blev verkligen jätte god
penna Skrivet av silvia
den var jätte god jag hade lite kakao i :)
penna Skrivet av Johan
God sockerkaka!
penna Skrivet av nathalie
det här receptet var bra men nästan alla har det men när man hadde gjort den så tog den slut direkt
penna Skrivet av ermin
den var nice
penna Skrivet av Susanne
Svar till Daniel Linoubli: I många recept står det att man ska blanda vaniljsockret och framförallt bakpulvret med vetemjölet och jag antar att det är för att man ska undvika att bakpulvret klumpar sig i smeten. Men om man använder elvisp och blandar i bakpulver och vaniljsocker innan man har i mjöl så går det lika bra. Jag gör alltid så och mina sockerkakor eller andra mjuka kakor som jag gjort har aldrig någonsin sjunkit ihop. Men om man inte har någon elvisp eller vill ta det säkra före det osäkra så kan man blanda alla torra ingredienser; mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sedan blanda ner det i ägg- och sockersmeten. Det blir dock lite mer disk och något mer jobb men så kan man göra.
penna Skrivet av Daniel Linoubli
Min gamle farmor säger alltid att vaniljsocker och bakpulver ska blandas för sig innan man tillsätter det till smeten, annars kan det hända att kakan sjunker ihop. Dock är jag inte 100 % på att det stämmer, vad säger webmaster? ^^
penna Skrivet av Susanne
Svar till Diddi: Ok, tack för alla dina tips! ;)
penna Skrivet av Diddi
Webmaster jag har dubblat detta recept flera gånger o har användt samma form som då jag gjort på receptet som det står här på sidan. Kört på samma grader och antal minuter också och det har inte vart några problem. Den har blivit lika god vid båda tillfällena (enkelt o dubbelt från receptet). har ingen form med hål i utan använder en form med löstagbar kant som är lika stor som en "vanlig" sockerkaksform. Och det har gått bra alla gånger jag gjort kakan, men tiden har fått variera från 30 - 45 minuter. För ibland vid 45 min har kakan vart snudd på bränd upptill även om den står i nedre eller mitten av delen i ugnen.

Men måste säga att receptet är bra och enkelt att använda om man vill kasta ihop något till oväntade gäster.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Filippos: Har du verkligen provat att dubbla receptet? Du måste ju ha en större form och det tar nog längre tid i ugnen och jag undrar om det verkligen blir bra? Jag skulle nog rekommendera att göra två stycken sockerkakor om man vill ha mer.
penna Skrivet av Filippos
Godaste sockerkakan jag nånsin har ätit...vill man ha en liten störe kaka så kan man dubbla receptet..det går lika bra det
penna Skrivet av Susanne
Svar till Sarah: Det går bra med en avlång form också.
penna Skrivet av Sarah
Måste det vara en form med hål i ?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Juwan: Om du öppnar en kort stund spelar ingen roll. Men ugnen ska vara stängd under gräddningen.
penna Skrivet av Juwan
om den är inne nu , & jag öppnar ugnen sjunker kakan neråt eller ?

thihi jag är 14 år och det är första gången jag gör en sockerkaka :D
penna Skrivet av Ida Sköld
Verkligen jättegod sockerkaka :) Istället för vaniljsocker brukar jag ha i oboy eller kakao (eftersom vaniljen är slut) och den blir verkligen supergod :D Precis lagom saftig ;D
penna Skrivet av Annikech .the cookie
Ta lite mer smör. 100 gram så blir den mycket saftigare och helt underbar. Ha den inte inne i 45 minuter . det beror så klart på smak.:P but i like it saftigt!
penna Skrivet av hanna och anchi
den är i ugnen nu
ser fin ut
men blev lite lite smet
thihi
penna Skrivet av Johanna 14år ^^
Mkt bra recept och en god kaka :]
penna Skrivet av Ungkarl!
Min kaka sjönk ihop! :-(
penna Skrivet av Cylka omkull
Har prövat det 2 gånger nu, samma resultat båda gångerna. Bubbelpool i ugnen.
Har testat andra recpet av sockerkaka och har aldrig stött på dom problemen.
Tydligen för avancerat recept för mej.
penna Skrivet av Sophie
Har bakat denna sockerkaka så många gånger och den blir alltid lika god! Jättebra recept.
penna Skrivet av annsofie
Det måste vara något mystiskt med receptet, som för många andra "kokade" min oxå över, o stelnade aldrig till. Annars är ju sockerkaka bland det lättaste man kan baka.
penna Skrivet av katrin
denna recept var lätt å göra och kanongod kaka rekommenderas varmt att göra denna :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till anonym: Smeten ska bli ljusgul.
penna Skrivet av Sofia
bakar ofta, men tyckte smeten var lite väl lös, smakade dock himelskt.
penna Skrivet av bakare
den här sockerkakan var jätte god
jätte bra resultat den blev helt perfekt
penna Skrivet av anonym
det blev aldrig vit när jag vispade
penna Skrivet av En sockerbagare
Har kakan i ugnen nu... ser toppen ut! Tackar!
penna Skrivet av Frecklebex
Har nu lyckats baka den 2 gånger med superbra resultat !!
Tack och glad påsk !!
penna Skrivet av sockerkaka
jag har min kaka i ungnen nu (e ett barn :P) den ser jättefin och god ut !!! hare gött glad påsk
penna Skrivet av Ankie
Har precis bakat denna sockerkaka för första gången och den blev jättefin ! Både enkelt och gott. Tack o Glad Påsk !
penna Skrivet av Gunnar Parment
Hittade detta recept via Google, och har bakat två gånger med perfekt recultat. Min 8-åriga dotter vispar och rör - själv smälter jag smör och sköter ugnen. Mums.
penna Skrivet av Zabah
Kakan har alltid blivit bra för mig. det är ett jättebra recept. Och den är ALLTID god.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Carina: Tråkigt att sockerkakan inte blev bra för dig. Jag har gjort det här receptet en massa gånger och alla de som skrivit kommentarer här verkar också ha lyckats så receptet borde det sannolikt inte vara fel på. Annars lyssnar jag självklart på alla kommentarer och jag ändrar naturligtvis på recept om de inte är bra. Men när det är så många som skrivit positiva kommentarer så tror jag i det här fallet att det måste vara något fel som du gjort.
penna Skrivet av Carina
det måste vara någon som skojat när de skrev detta recept... Har aldrig varit med om att en sockerkaka kokat över så totalt och blivit så misslyckat! Följde receptet till 100% och hade rätt ugnsinställningar
penna Skrivet av Susanne
Svar till Laliliinnea: Receptet blir bra som det står med 3 ägg. Jag har gjort receptet flera gånger och om du läser kommentarerna här är det många fler än jag som provat receptet med gott resultat. Däremot finns det säkerligen andra recept med 2 ägg som också blir bra och det är möjligt att man kan ha 2 ägg i detta recept också. Men 3 ägg blir bra.
penna Skrivet av Laliiinnea
Jag tror inte att det är rätt eftersom man inte ska ha i 3 ägg utan bara 2 annars blir det fel systimatiserat....

Men annars bra....
penna Skrivet av Susanne
Svar till Mats Lundén: Jag tror du måste ha haft fel ugnsinställningar eller fel på ugnen. Det ska vara standard: över- och undervärme (alternativt varmluft) och 175 grader. Sockerkakan blir som du beskriver om man kör på för låg ugnsvärme och/eller om man har fel ugnsinställningar.
penna Skrivet av Mats Lundén
Misslyckades fullständigt! Kakan "kokade" över och var efter 45 min fortfarande flytande!!! Jag följde receptet till 100%. Det beror väl som vanligt på SBS (skit bakom spakarna)! :-)
penna Skrivet av Susanne

Svar till Erik: I en del recept står att man ska blanda bakpulvret med vetemjölet. Jag brukar dock aldrig göra det utan se till att blanda ner bakpulvret direkt i ägg- och sockersmeten innan man tillsätter de stora tunga ingredienserna och det har aldrig varit några problem.

Det vanligaste nybörjarmisstaget är att man arbetar med smeten för länge. Man ska inte röra om mer än att allt är blandat. Ett annat vanligt misstag är att man inte låter det smälta matfettet svalna ordentligt och inte är tillräckligt snabb efter att man rört ner icke avsvalnat matfett i smeten med att få in sockerkakan i ugnen. Grejen är att varmt matfett sätter igång bakpulvrets jäseffekt och då måste man vara snabb med att få ihop smeten och in med den i ugnen.

penna Skrivet av Erik
Jag är nybörjare på bakning och misslyckades med detta recept. Sockerkakan blev väldigt kompakt. Det jag funderar över är om man inte ska blanda bakpulvret med vetemjölet innan det blandas med det ägget och sockret? Kanske det är självklart, men isåfall tycker jag att receptet förvillar på just denna punkt.
penna Skrivet av Nordin
det var en jättegod kaka. men jag fundera på om någon har pröva med citronskal och citromsaft i den och hur mycket i så fall??
penna Skrivet av Diddi
Ska nu göra detta recept och ser att tiden är inte densamma som i många andra recept för sockerkaka. Då tiden varierat allt från 150 - 175 grader, likaså tiden allt från 30 - 55 minuter. Men jag testar, funkar det inte för mig så gör det inte. Men det funkar för andra har jag läst, så hoppas det funkar för mig med :)

Ett tips för att få lite godare smak, tillsätt lite kardemumma i smeten innan den hälls upp i formen. Då blir han extra god! Tack för receptet!
penna Skrivet av Susanne

Svar till :D. Jag håller inte med. Det här är ett klassiskt sockerkaksrecept, det du föreslår är inte det utan skulle nog anses som ej färdiggräddad sockerkaka av de flesta.

Jag har gjort det här receptet många gånger och den blir bra varje gång med just den temperatur och tid som står i receptet och om du läser alla andra kommentarer här, ca 150 st just nu så är de flesta väldigt positiva.

Men självklart är smaken som baken och om du gillar den så som du skriver så är det ju bara du gör den så och det är ju även ett bra tips till andra som läser här om de vill ha en mindre gräddad sockerkaka.

penna Skrivet av :D
Asså man ska inte ha sockerkakan i 45min med 175 grader ... man ska ha på 150 i 30-35 min :S annars blir dom brända ...
penna Skrivet av Jill
Det här var den absolut godaste sockerkaka jag någonsin har ätit, som jag har bakat. Tack för ett supersmarrigt recept! =)
penna Skrivet av Anki
har gjort safransbullar förut & gud de var goda! Nu testar jag sockerkakan! Hällde halva smeten & andra halvan vispade jag ner lite kakao! SER GOTT UT!!
penna Skrivet av Diana
kakan är i ugnen nu men guuuuud så god smeten var :D så jag hoppas kakan smakar lika gudomligt den med :D
tack
penna Skrivet av Jens Rönnqvist
Testar receptet nu :) Har dock använt mjölk istället för vatten och lite extra vaniljsocker för smaken :) Halva smeten hällde jag kakao i och gjorde choklad-smet av , så det blir lite av en tigerkaka :) Smeten är gudomligt god. Tack.
penna Skrivet av VI
yessi, vi håller på att göra den! Bäst för er att den är god ;O hahahahahahaha, den ligger i ugnen just nu -_- JAGVILLHASOCKERKAKA :D
penna Skrivet av sötaF.
jag har inte gjort sockerkakan men jag ska, jag hoppas att det blir jättegott, och jag vill tacka för en bra sida :) /f. 12 år.
penna Skrivet av göran
Tack för en god kaka!!! ang svennar! så kan dom läsa svenska vilket av tiden framgår på receptet
penna Skrivet av Mikaela
Tusen tack! bra recept på gott sockerkaka!
penna Skrivet av Jonas
Lotta och alla andra tröga människor !!!! fattar ni inte att ni ska grädda den 45 minuter å totala tiden blir 1 timme! hon har tagit 15 min till att göra smeten å sen 45 min till gräddningen , åååh suck använd hjärnan nångång för helvete svennar!
penna Skrivet av Sharona
vilken go sockerkaka det blev!!
Tack för recepten!
penna Skrivet av Sebastian
Hej! Jag tycker den blev jette bra :)
penna Skrivet av Lotta
Lina.. missade du möjligtvis att läsa punkt 6?
"6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter. "

1 timme är ju totala tiden på receptet.
penna Skrivet av Lina
Jag tycker det blev för mycket med en timme i ugnen. EN TIMME i UGNEN!?
penna Skrivet av Webmaster
Svar till Johannes: Om man låter den svalna så ska den inte bli kladdig om du gräddar den i 45 minuter.
penna Skrivet av Lennart H
Grädda sockerkakan 32-35 min.
Den blir mycket saftigare och godare
En toppensockerkaka! Den bästa jag ätit på länge!
penna Skrivet av FIG
Lite udda recept. med vatten istället för mjölk.
Vi testa och se ifall den blir bra.
/ FIG
penna Skrivet av Mia
Spännande! Jag har bytt ut sockret helt mot råsocker och honung, lite extra vanilj i och kärnvetemjöl. Jag får ge mig till tåls 40 minuter till innan jag vet om jag lyckas! Det tog lång tid att få en fast smet pga råsockret.
penna Skrivet av Johannes
Den var god som fan.. Äter just nu.. gjorde den i 45 min och den blev lite kladdig, men det gillar jag bara :)
penna Skrivet av Sharon
Tack! GOTT!!!
penna Skrivet av Gregor
Otroligt gooood!!! Det är så roligt med såna härliga recept.
penna Skrivet av rebecca =)
MUMS , jätte gooooooood =)
penna Skrivet av tobbe
bästa sockerkakan jag ätit! MUMS!
penna Skrivet av Khadra
bra recept xD !! :P
penna Skrivet av Pelle
Riktigt nice! Ungarna åt iofs upp det mesta så jag får göra en till... =)
penna Skrivet av frida
detta va cen bösta sockerkakan på länge den va faktist godare en min mammas:)
penna Skrivet av Linda och ELin
Suverän bakfyllekaka. tack för receptet
penna Skrivet av Kenneth
Nu har jag gjort den 3 gånger, tjejen har börjat kräva att jag ska göra sockerkaka hela tiden:) Fint recept!
penna Skrivet av Gabriella
Alltså ja vet inte vad ja ska säga :D denna sockerkakan är ju så good :) Bästa sockerkakn hihi / Tack så mkt ;)
penna Skrivet av Patrik
Tack för ett enkelt men genialiskt recept. Jag piffade upp receptet lite genom att byta ut hälften av sockret mot farinsocker lite muscovadosocker, och hälften av vetemjölet mot dinkelmjöl. Dessutom tillsattes litet kardemumma & rivet skal från 1/2 citron. Har gjort detta recept flera ggr - alltid succé hos gästerna
penna Skrivet av Marie Mansour
Gud vad den här sockerkakan är god... Jag som ite ens tycker om sockerkaka ivanliga fall. Synd att jag misslyckades nu bara när jag var så sugen. Råkade titta fel på klockan och tog ut den efter 30 istället för 45 min.. INGEN HIT!!!! Bara att börja om.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Agne: Det borde bero på din ugn. Kanske visar den högre temperatur än vad det är i ugnen?
penna Skrivet av Agne
Varför tog det mer än 45 min. Nästan en hel timma, annars var kakan god
penna Skrivet av Marie Mansour
Gjorde Tigerkaka av den. Måste dock fråga varför den blev lite lite bränd trots att jag hade den väldigt långt ner i ugnen och precis 45 min/175 grader. Fler som det blivit så för. Kan ju i och för sig vara min urgamla ugn som det är fel på.
penna Skrivet av Marie Mansour
Godaste sockerkakan jag ätit. Jag som aldrig brukar lyckas med sockerkaka, lyckades faktist denna gång.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Gunsan: Låt sockerkakan svalna bara några minuter i formen innan du stjälper upp den. Lägg sedan formen över kakan och låt svalna helt.
penna Skrivet av Gunsan
Jätte god kaka. Men vad gör jag för fel alla sockerkakor som jag bakar blir så kladdiga på ovansidan efter det att jag har vänt på dom. Alltså efter dom har kallnat. Tacksam för svar
penna Skrivet av Pia
Underbart god och saftig! Det bästa receptet på sockerkaka jag nånsin hittat!
penna Skrivet av amalia
een blev jättegod jag blev såmätt efterått att jag sommnade hihi ps. den ÄGER.
penna Skrivet av Janne
Man ska helst blanda sej bakpulver med mjölet, men idak jag prova detta recept
penna Skrivet av Patrik
hej
grattis till bra recept. Jag bakade det ngt modifierat: jag bytte ut hälften av mjölet mot dinkelmjöl, bytte ut 1dl av sockret mot muscovadosocker och tillsatte rivet citronskal och lite salt. Dessutom mer smör för att få den saftigare. Det blev väldigt lyckat.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Arne: Du kan göra så om du vill, i många recept står det ju att man ska blanda bakpulvret med mjölet. Jag brukar dock alltid göra så som jag skrivit i det här receptet och det har alltid blivit bra det med och eftersom det tar mindre tid och blir mindre disk så har jag skrivit ner receptet på det sättet.
penna Skrivet av arne
Är det inte vettigare att blanda bakpulvret i mjölet?
penna Skrivet av joel 7år
den var underbar...! skulle ge den nobelpris i bakning, hoho
penna Skrivet av jossan tolv år
den blev skit bra men lite bränd bara, den var i alla fall jättegod!
penna Skrivet av jesper 12 år
ja vad bra den blev!!!! tack så mycket!!!
penna Skrivet av sara
sandra eller vem det var, det går visst att kopiera receptet :) nu ska jag baka hoppas den blir god,men det tror jag efter alla fina kommentarer ;p
penna Skrivet av Princess
tack, den var skit god. älskar kakor och lite mer :$
penna Skrivet av Angelica
Precis vad man behöver när man kommit hem från fyllan, en god sockerkaka smet!
penna Skrivet av Emma
Ja det behöver jag men jag vill hellre ha tigerkaka:(
penna Skrivet av Lina
PRECIS VAD JAG BEHÖVDE! tack,..!!!
penna Skrivet av Jullan ;)
Den var supergod !! ;) Tack för hjälpen ;D
penna Skrivet av Cc
Den var mycket god ! Nästan så man bara kan äta upp smeten :P
penna Skrivet av Timpen
Mycket mycket god kaka!
penna Skrivet av åsa
super god

kalas kaka
penna Skrivet av lfc fan
att pappa inte kan skaffa ingredienser den e ju så gooooood
penna Skrivet av Wenche,Racha,Frida!
det var en kanon god kaka jag skulle kuna äta flera av den hur god som hälst mmmmm.MUMS,MUMS.
penna Skrivet av ÅKE
VÄLDIGT LÄCKER EN BJUDNINGS KAKA VILL JAG PÅSTÅ
penna Skrivet av Jonny "Boy"
Mumma mumma. denna va extremt god.. =)
penna Skrivet av Ebba
Riktigt gott! Tack Steve limejuicen förhöjde verkligen smaken på sockerkakan, och det blev ännu godare om man dubblade det till 2 msk.
penna Skrivet av Karolina
Mums, den ser verkligen god ut
penna Skrivet av KAMISA
JA GORDE DET OCH DET VAR JÄTTE GOD
penna Skrivet av esma
Det ser jätte gott ut
penna Skrivet av Sandy
haha min blev precis som den på bilden och den var såååååå god!!
penna Skrivet av Hejhopp.
ÅH vad gott det är med sockerkaka! ;D
penna Skrivet av Steve
Smarrigt recept. Jag häller upp nästan all smet i en avlång form (limpa). I bunken med lite smet kvar öser jag ned 2 msk kakaopulver (Inte oboy, utan riktig kakao) dessutom tycker jag att det är gott med 1 msk limejuice. Rör runt lite och häll ned i formen.
penna Skrivet av Bagarn
Webmastern har helt rätt och Raskens är inte helt överaskande fel ute. Det går utmärkt att använda mjölk istället, men det blir saksamma. Sedan finns det ju ganska många som inte tål mjölkproteiner eller laktos och då bör man även byta ut smöret mot en mjölkfri variant.
penna Skrivet av Susanne
Raskens: Ja, det finns fler än ett recept på sockerkaka. Jag har gjort det här receptet flera gånger och jag tycker den här sockerkakan är jättegod. Men vill man använda mjölk istället för vatten så kan man naturligtvis göra det. Jag skulle dock vilja säga att skillnaden mellan att använda mjölk eller vatten inte är särskilt stor. Sedan är det inte heller så stor skillnad på 0.8 dl eller 1 dl. Så man kan göra som man vill med detta och det blir nog en god sockerkaka oavsett!
penna Skrivet av Raskens
Min sockerkaka blir mycket godare än denna, eftersom jag värmer upp 0.8 dl mjölk istället för vatten, det trodde jag alla visste, är detta en miss från recept.se's medarbetare? Eller har jag bara bättre koll när det gäller bakverk? Finns det rent av två olika sorters recept på sockerkaka? Förrvirringen är total, jag förutsätter att detta utreds, granskas och funderas över en smula nu när julen väntar runt hörnet. Sockerkaka är ingenting man skämtar om, inget man förlöjligar, tvärtom, det är något man bör ta på största allvar och avnjuta. Jag förutsätter att recept.se ändrar i receptet ovan och skriver 0.8 dl upphettad mjölk istället för 1 dl vatten. Tack på förhand!
penna Skrivet av Susanne
Manne: Du kan ha vispat med elvispen för länge. Det kan också bero på om man häller i smält margarin/smör som är varmt i smeten och sedan det går för lång tid innan man ställer in den i ugnen. Häller man i varmt smör/margarin i smeten måste man vara snabb med att få in kakan i ugnen eftersom det varma sätter igång bakpulvrets effekt.
penna Skrivet av manne
min blev inte som din på bilden vad har jag gjort för fel?
penna Skrivet av Anitha
Har nu provat detta recept. Kakan blev jättefin.
Mycket lätt att göra och mycket god. Tusen Tack!
penna Skrivet av fia
ska göra den nu, ser väldigt god ut =)
penna Skrivet av ELINA
Det blev väldigt lyckat när jag gjorde på det här receptet.
penna Skrivet av KURT
den var ett gott smet mycket =)
penna Skrivet av LINDA
det är den bästa kakan jag har gjort
penna Skrivet av Therese kurtson
Du beskriver jättebra hur man gör och du har ett jätte god recept

jag tycker att det här receptet på sockerkakan är bra.Jag tycker att sockerkakan jag bakar på det här receptet är gott.
penna Skrivet av mikael
kan ni inte sätta ut ett recept med tigerkaka med hakade cgokladbitar i
penna Skrivet av Beno
jag ska prices gör en nu hoppas jag lysckas fast jag alltid gör det i går baka jag rulltårta o idag ska jag baka en sockerkaka
penna Skrivet av >Vilda Ville
Kanongott !!
penna Skrivet av Susanne
Gustav: Du kan ha vispat med elvispen för länge. Det kan också bero på om man häller i smält margarin/smör som är varmt i smeten och sedan det går för lång tid innan man ställer in den i ugnen. Häller man i varmt smör/margarin i smeten måste man vara snabb med att få in kakan i ugnen eftersom det varma sätter igång bakpulvrets effekt.
penna Skrivet av Gustav Persson
EFTER HALVA TIDEN VAR DEN HÖG OCH FIN, SEDAN FÖLL DEN IHOP, VAD HAR JAG GJORT FÖR FEL?
penna Skrivet av stress tjejen bakar socker kaka
jag är ensam hemma o tänkte överraska mina föräldrar o göra en sockerkaka. Men jag är inte så duktig, det är första gången jag bakar själv. jag råkade spräcka ett ägg och sprang hit o dit. jag hällde i vatten i sockerkakan men jag tror jag läst fel och missförstod det :)
mvh stress tjejen
penna Skrivet av tack
den är jätte god....................
penna Skrivet av tjoho
jätte god sockerkaka :):)
penna Skrivet av hallonsaft
yummie ;) nu väntar jag på min härliga kaka som står ugnen!
penna Skrivet av bigelf
imed banan mmmmmmmm
penna Skrivet av Susanne
Angående kopiering och utskrift: Det går att använda utskriftsvänligt format som finns längst ner på varje receptsida. I internet explorer går det inte så bra att kopiera och det beror på "dumheter" i den webbläsaren. Det fungerar utmärkt att kopiera i t.ex. Opera och Firefox.
penna Skrivet av ????????????
den är god den gör den ofta jag kan MVH ????????
penna Skrivet av din mamma
det var jätte gott så jag la i lite choklad
penna Skrivet av gb glass
vill kunna kopiera dina recept! :d
penna Skrivet av hej
jaop..det var en bra sak:P:P
penna Skrivet av Lokkelis
Håller med dig Sandra, vill ockås kunna skriva ut.. Inte direkt kul att typ sitta och skriva av allt ! :(
penna Skrivet av Sandra
Jag tycker att det totalsuger att man inte kan kopiera dina recept!!
penna Skrivet av Sandra
Riktigt god sockerkaka! Tack!!
penna Skrivet av plopp
jag ska testa att ta i lite marabou mjölkchoklad :) blir nog riktigt nice
penna Skrivet av ödlan
perfekt när scouterna ville baka!! tack från oss alla
penna Skrivet av Silvia
Jaha nu ska det bli sockerkaka mitt i brasiliens karnaval till mina kompisar som har dansat hela natten dagen....
penna Skrivet av Lars
Nu står kakan i ugnen. Tänkte testa en tosca-smet jag hittade att dra över sen. Mumsfillibabba!
penna Skrivet av jag
hade tänkt göra en lite mumsig kaka nu .. det där tipset me chokladbitar i , ska jag nog testa ..hehe tack för receptet! ha det bra allihopa!
penna Skrivet av gabriella och Pete
Hej, vi har flyttat till Penzance i England, Cornwall och det ar sa kul att fa gora en gammel god hederlig svenska socker kaka. Den ar i ugnen nu och vi kan inte vanta. Tack sa mycket for receptet!!!
penna Skrivet av Håkan i Chiang mai
inte lätt de här! Okay i sverige som en dans, men i thailand, njae leta leta ingredienser, å nästan allt på thai, hmm hm vaniljsocker? går det med flytande? hoppas den blir go till kaffet!
penna Skrivet av linnea
ska testa att dela på smeten och blanda i kakao så det blir tigerkaka
penna Skrivet av Linnéa
Hej jag det vorekul och testa men bräns inte kakan i nedre delen
penna Skrivet av Frida och ingrid ( umeå)
vi har provat detta recept och det var jätte gott! Allesammans prova! lägg lite jordgubbar på och det blir suuppperrr gott!!!!
penna Skrivet av Saffiya
Nuu e kakan i ugnen , spännande..första gången jag gör en kaka haha..Wish me luck
P.S Tack för receptet, mina grannar kommer på besök hoppas dom tycker om den D.S
penna Skrivet av diva
7 enkla steg som går lätt att följa!!!!!!!!
penna Skrivet av diva
jag ska prova med choklad bitar i!!!!!!
MUMS!! kram
penna Skrivet av Paco
Mumsfilibappap
penna Skrivet av Ebba
Jag skall iallafall testa med blåbär i. Har hört att det skall vara gott.. :)
penna Skrivet av Mej
Skulle man kunna lägga till äppelbitar tror ni?
penna Skrivet av LillaY
den ska jag prova! :)
penna Skrivet av Jeppe
Provade byta vattnet mot espresso 3/4 och mjölk 1/4, får se om det blir en "latte-kaka" med kaffesmak nu (smeten var god i alla fall, kakan står i ugnen en halvtimme till).
penna Skrivet av Tobbe
Jag tyckte att det var skitgott alltså, tjejer ! :)
penna Skrivet av Susanne
Det blir ju lite vaniljsmak med vaniljsockret.
penna Skrivet av ;oj
Behöver man ha vaniljsocker i sockerkakan?
penna Skrivet av Anita
Tack för toppenrecept på sockerkaka! Den blir verkligen saftig och god, hög och fin i formen... Toppen!
penna Skrivet av Josefine
jag ska baka den här tårtan till morsdag.

hoppas att det blir gott.
penna Skrivet av Jaaag
nu ska jag baka :D . till morsdag o så ;) . önska mig lycka till.. :P. hoppas de blir gott.. :P
penna Skrivet av Karolina
Har inte bakat den men e nog bra
penna Skrivet av kocken
den blev jätte god. men man blir inte direkt smal av den..hehe
penna Skrivet av Sockerbagaren
Svar till Hmmm:
Jag tycker att du ska prova detta recept.Vad spelar det för roll om det är felstavningar och särskrivningar på vissa kommentarer,det är ju ett tecken på att både barn och vuxna gillar att baka.
penna Skrivet av Tony
Har precis ställt in kakan i ugnen. Ja, lång och smal lär man ju inte bli av den, med god är den säkert...
penna Skrivet av Hmmm
Jag tänker inte baka denna kaka då allas kommentarer om den är så undermåliga. LÄR ER STAVA och låt bli SÄRSKRIVNINGAR.... *sura baktanten*
penna Skrivet av Sven
jag älskar sockerkaka
penna Skrivet av Oskyldig
smakar bra.. =)
penna Skrivet av emma å johan
den var mycket god =)
penna Skrivet av Ayla
Smarrigt :9
penna Skrivet av Sockerbagaren
Perfekt.Ja,gör man kakan efter detta recept så kan det inte bli annat.
Vill ni ha det lite extra sött så blanda i lite riven choklad i smeten innan ni häller över den i formen.
Eller varför inte blanda i lite citronskal så har ni en citronkaka?
Möjligheterna är oändliga men grundreceptet är ju givetvis smaskigast.
Tack för det braiga receptet.
penna Skrivet av amina
nu ska jag baka en sockerkaka med min faster kommer bli skit god...tack för receptet!!
penna Skrivet av kocken Anna
låter bra.. kommer prova nu
penna Skrivet av Söt_Som_Sockerkaka
Haha aah lätt har precis bakat 1 kladdkaka tills min chuuno kommer över, ska baka sockerkaka också nu :D:D haha vi kommer fan bli feta ^^
  1   2   nästa sida