Kommentarer till Snöbollar

"Mycket goda snöbollar - små vita chokladkulor som du enkelt gör på en halvtimme. Gott julgodis."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Carl Fryksén
Hej! Funderar på att göra dessa snöbollar. Får se om det blir av men det är en sak jag undrar kring ganeringen. Skulle det passa bra att använda pärlsocker som ganering?
besökare Svar till Madde penna Skrivet av Susanne
Om chokladen blev brun så körde du för hög effekt för länge i mikron. Man måste var försiktig när man smälter choklad och inte "brassa på" för mycket. Kör kort tid och ta ut och rör om. Sedan måste man ha tålamod. Det smälter i vattenbad om vattnet är varmt och om du väntar en stund. När det börjar smälta kan du sedan röra om så går det fortare.
Tänk på sedan både vad gäller vattenbad och mikro att när drygt hälften av chokladen smält så behöver man inte värma mera. Resten smälter om du rör om då och då av den redan befintliga värmen.
penna Skrivet av Madde
när jag försökte smälta chokladen i mikron så blev den brun :( och när jag försökte med vattenbad så smälte det aldrig
penna Skrivet av jessie
jag gjorde dom här utan citron och testa även med mjölkchoklad mina gäster hade svårt att sluta äta så utan citron var det riktigt gott :D
besökare Svar till Sofia penna Skrivet av Susanne
Jo det smakar en del citron. Du behöver ju inte hälla i all citron på en gång utan ta lite mindre, rör om och smaka, så kan du ta så mycket som du själv tycker blir gott.
besökare Svar till Amanda penna Skrivet av Susanne

Ja det går men det blir ju inte samma sak. Men jag tror att mjölkchoklad blir gott och ta gärna apelsin istället för citron. Apelsin och mjölkchoklad är en bra kombination.

Skriv gärna hur det blev om du provar!

penna Skrivet av Amanda
Hej!
jag undrar om man kan använda mjölkchoklad istället för vitchoklad,
måste man ha pressad citron (citron)
för min dotter vill smaka men e allergisk mot citron
penna Skrivet av Sofia
smakar det mycket citron eller inte?
besökare Svar till Amanda penna Skrivet av Susanne
Det går nog bra, om du gillar citron och choklad, men blir inte riktigt samma sak. Annars finns ju många andra recept på godis med mörk choklad.
penna Skrivet av Amanda
kan man använa normal choklad som e brun istället för vitchoklad skolle det vara gått eller smakar det äckligt
besökare Svar till En fråga. penna Skrivet av Susanne
Jag tror det går bra att förvara dem i frysen!
penna Skrivet av En fråga.
Kan man förvara "snöbollarna" i fysen?
penna Skrivet av Gottigris
Åh vad gott. Måste prova!!


Jag provade två andra recept. Med både kokos och vit choklad som också var supergott. Det finns här.
penna Skrivet av Julia
Dom här goda snöbollarna åt jag på julafton rekommenderas varmt :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till hanna: Det låter gott! Det får man prova någon gång!
penna Skrivet av hanna
jag har smakat en annan variant av snöboll. det är att man gör vanliga chokladbollar som man låter stelna. sen smälter man vit choklad, rullar chokladbollarna i chokladen och sen i kokos. jättesmarrigt! :)
penna Skrivet av Julia
Jag tycker att det blev jättegott att lägga i 2 msk citronsaft, då framträder smaken mer!
penna Skrivet av tipsaren
jag tycker att det blir bättre med 1msk citron
penna Skrivet av Emma
Har gjort dessa snöbollar idag.De blev perfekta,och står nu i kylskåpet.de stelnade väldigt fort faktiskt,de e STEN hårda nu haha :)

E det någon som smakat , jag tycker det blev mkt smak av citron faktiskt.

Hittade också ett annat recept av dessa snöbollar MEN med vispgrädde i !
penna Skrivet av fujim
Jag brukar strunta i att rulla dem. Gör bara en stor kaka av smeten. In i frysen. Sen kan man bryta bitar i lagom stora bitar. Kanske inte lika snyggt men mycket mindre kladd.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Michaela: Jag har inte provat att frysa dem men jag tror det går! Du kan ju prova att frysa några stycken först och testa och sedan kan du frysa resten om det gick bra. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Micheala
Kan man frysa dom?
penna Skrivet av matilda
den ska jag baka till jul och GOD JUL=MARY CRISMAS
penna Skrivet av clara
det låter jättegott jag ska börja handla nu och sätta igång med att baka.snart är det basar på mitt barns skola då ska vi sälja dem. ska bli kul att få smaka, hejdå från clara
penna Skrivet av Susanne
Svar till laktosintolerant: Det har du rätt i, en miss av mig! Jag har ändrat det i receptet nu, tack för att du påpekade det!
penna Skrivet av laktosintolerant
undrar hur receptet kan vara laktosfritt nar det ar baserat pa vit choklad?
penna Skrivet av Susanne
Svar till frågande: Ja de blir ganska söta, ungefär lika söta som den vita chokladen. De blir väldigt goda tycker jag. Jag lägger bara upp recept som blir goda här - enligt min smak - så det är ju ingen garanti för att du kommer gilla dem. Dock om du vet att du gillar choklad, kokos och lite citron så borde du gilla dessa.
penna Skrivet av fågande
blir dom väldigt söta? är dom goda?
penna Skrivet av Susanne

Svar till Jenny: Lime går också bra. Om du har en citron eller en lime så kan du pressa saft ur frukten. Det finns också färdigpressad citronjuice eller limejuice att köpa på flaska. Det går också att utesluta citron/lime ur receptet men då får man inte den syrliga smaken, men snöbollarna blir säkert goda ändå. Om du vill smaksätta med något annat än citron så tror jag någon god likör skulle fungera.

Skriv gärna om du provar att ta bort citron eller om du ersätter med något annat hur det blev.

penna Skrivet av Jenny
Vad ska man göra om man inte har citron saft kan man ta nåt annat då men vad??
penna Skrivet av Susanne
Det ska vara pressad citron antingen om du pressar själv eller köpt på flaska (och den ska ej spädas). Se länken på pressad citronsaft i receptet så får du mer info om pressad citronsaft och hur flaskan ser ut.
penna Skrivet av Jenny
Ska det vara utspädd citronsaft eller koncentrerad?
penna Skrivet av Susanne
Svar til "En som undrar ..": Du måste vänta till smeten svalnat lite mera och stelnat så att det går att rulla till bollar.
penna Skrivet av En som undrar ..
Mina blev inte alls goda. :/ vad kan jag ha gjort för fel om jag inte fick smeten att bli fast så att jag kunde rulla bollar ?
penna Skrivet av jessica
jag brukar göra dessa bollar, men då tar jag en bit nougat i och rullar bollarna och sedan doppar i choklad, vit eller mjölk. SJUKT gott, rekommenderas att pröva =)
penna Skrivet av zina
jag ska prova,hoppas det blir gott :-O
penna Skrivet av lina
ok tack=)ska prova
penna Skrivet av Susanne
Svar till lina: Jo det borde gå bra med mörk choklad också, fast då får man nog kalla dem något annat istället för snöbollar - citronchokladkokosbollar eller nåt ;)
penna Skrivet av lina
kan man ha mörk block choklad i stället eller.
  1