Kommentarer till Snöbollar - Sida 1

"Mycket goda snöbollar - små vita chokladkulor som du enkelt gör på en halvtimme. Gott julgodis."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Carl Fryksén 2014-12-13 01:57
Hej! Funderar på att göra dessa snöbollar. Får se om det blir av men det är en sak jag undrar kring ganeringen. Skulle det passa bra att använda pärlsocker som ganering?
person Svar till Madde penna Skrivet av Susanne 2013-03-19 15:55
Om chokladen blev brun så körde du för hög effekt för länge i mikron. Man måste var försiktig när man smälter choklad och inte "brassa på" för mycket. Kör kort tid och ta ut och rör om. Sedan måste man ha tålamod. Det smälter i vattenbad om vattnet är varmt och om du väntar en stund. När det börjar smälta kan du sedan röra om så går det fortare.
Tänk på sedan både vad gäller vattenbad och mikro att när drygt hälften av chokladen smält så behöver man inte värma mera. Resten smälter om du rör om då och då av den redan befintliga värmen.
penna Skrivet av Madde 2013-03-17 15:09
när jag försökte smälta chokladen i mikron så blev den brun :( och när jag försökte med vattenbad så smälte det aldrig
penna Skrivet av jessie 2012-11-21 18:21
jag gjorde dom här utan citron och testa även med mjölkchoklad mina gäster hade svårt att sluta äta så utan citron var det riktigt gott :D
person Svar till Sofia penna Skrivet av Susanne 2012-01-16 07:39
Jo det smakar en del citron. Du behöver ju inte hälla i all citron på en gång utan ta lite mindre, rör om och smaka, så kan du ta så mycket som du själv tycker blir gott.
person Svar till Amanda penna Skrivet av Susanne 2012-01-16 07:33

Ja det går men det blir ju inte samma sak. Men jag tror att mjölkchoklad blir gott och ta gärna apelsin istället för citron. Apelsin och mjölkchoklad är en bra kombination.

Skriv gärna hur det blev om du provar!

penna Skrivet av Amanda 2012-01-08 16:51
Hej!
jag undrar om man kan använda mjölkchoklad istället för vitchoklad,
måste man ha pressad citron (citron)
för min dotter vill smaka men e allergisk mot citron
penna Skrivet av Sofia 2012-01-06 13:01
smakar det mycket citron eller inte?
person Svar till Amanda penna Skrivet av Susanne 2012-01-02 03:24
Det går nog bra, om du gillar citron och choklad, men blir inte riktigt samma sak. Annars finns ju många andra recept på godis med mörk choklad.
penna Skrivet av Amanda 2012-01-01 14:46
kan man använa normal choklad som e brun istället för vitchoklad skolle det vara gått eller smakar det äckligt
person Svar till En fråga. penna Skrivet av Susanne 2010-12-19 06:54
Jag tror det går bra att förvara dem i frysen!
penna Skrivet av En fråga. 2010-12-18 20:49
Kan man förvara "snöbollarna" i fysen?
penna Skrivet av Gottigris 2010-11-13 13:14
Åh vad gott. Måste prova!!


Jag provade två andra recept. Med både kokos och vit choklad som också var supergott. Det finns här.
penna Skrivet av Julia 2010-02-18 10:46
Dom här goda snöbollarna åt jag på julafton rekommenderas varmt :)
penna Skrivet av Susanne 2009-12-30 20:53
Svar till hanna: Det låter gott! Det får man prova någon gång!
penna Skrivet av hanna 2009-12-30 17:14
jag har smakat en annan variant av snöboll. det är att man gör vanliga chokladbollar som man låter stelna. sen smälter man vit choklad, rullar chokladbollarna i chokladen och sen i kokos. jättesmarrigt! :)
penna Skrivet av Julia 2009-12-23 20:46
Jag tycker att det blev jättegott att lägga i 2 msk citronsaft, då framträder smaken mer!
penna Skrivet av tipsaren 2009-12-21 18:56
jag tycker att det blir bättre med 1msk citron
penna Skrivet av Emma 2009-12-19 22:51
Har gjort dessa snöbollar idag.De blev perfekta,och står nu i kylskåpet.de stelnade väldigt fort faktiskt,de e STEN hårda nu haha :)

E det någon som smakat , jag tycker det blev mkt smak av citron faktiskt.

Hittade också ett annat recept av dessa snöbollar MEN med vispgrädde i !
penna Skrivet av fujim 2009-12-05 19:09
Jag brukar strunta i att rulla dem. Gör bara en stor kaka av smeten. In i frysen. Sen kan man bryta bitar i lagom stora bitar. Kanske inte lika snyggt men mycket mindre kladd.
penna Skrivet av Susanne 2009-11-29 23:11
Svar till Michaela: Jag har inte provat att frysa dem men jag tror det går! Du kan ju prova att frysa några stycken först och testa och sedan kan du frysa resten om det gick bra. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Micheala 2009-11-28 20:23
Kan man frysa dom?
penna Skrivet av matilda 2009-11-26 12:08
den ska jag baka till jul och GOD JUL=MARY CRISMAS
penna Skrivet av clara 2009-11-22 19:31
det låter jättegott jag ska börja handla nu och sätta igång med att baka.snart är det basar på mitt barns skola då ska vi sälja dem. ska bli kul att få smaka, hejdå från clara
penna Skrivet av Susanne 2009-10-16 17:34
Svar till laktosintolerant: Det har du rätt i, en miss av mig! Jag har ändrat det i receptet nu, tack för att du påpekade det!
penna Skrivet av laktosintolerant 2009-10-16 16:32
undrar hur receptet kan vara laktosfritt nar det ar baserat pa vit choklad?
penna Skrivet av Susanne 2009-10-04 23:52
Svar till frågande: Ja de blir ganska söta, ungefär lika söta som den vita chokladen. De blir väldigt goda tycker jag. Jag lägger bara upp recept som blir goda här - enligt min smak - så det är ju ingen garanti för att du kommer gilla dem. Dock om du vet att du gillar choklad, kokos och lite citron så borde du gilla dessa.
penna Skrivet av fågande 2009-10-04 16:18
blir dom väldigt söta? är dom goda?
penna Skrivet av Susanne 2009-09-24 02:55

Svar till Jenny: Lime går också bra. Om du har en citron eller en lime så kan du pressa saft ur frukten. Det finns också färdigpressad citronjuice eller limejuice att köpa på flaska. Det går också att utesluta citron/lime ur receptet men då får man inte den syrliga smaken, men snöbollarna blir säkert goda ändå. Om du vill smaksätta med något annat än citron så tror jag någon god likör skulle fungera.

Skriv gärna om du provar att ta bort citron eller om du ersätter med något annat hur det blev.

penna Skrivet av Jenny 2009-09-23 16:29
Vad ska man göra om man inte har citron saft kan man ta nåt annat då men vad??
penna Skrivet av Susanne 2009-08-15 12:18
Det ska vara pressad citron antingen om du pressar själv eller köpt på flaska (och den ska ej spädas). Se länken på pressad citronsaft i receptet så får du mer info om pressad citronsaft och hur flaskan ser ut.
penna Skrivet av Jenny 2009-08-13 13:09
Ska det vara utspädd citronsaft eller koncentrerad?
penna Skrivet av Susanne 2009-07-25 01:47
Svar til "En som undrar ..": Du måste vänta till smeten svalnat lite mera och stelnat så att det går att rulla till bollar.
penna Skrivet av En som undrar .. 2009-07-23 18:18
Mina blev inte alls goda. :/ vad kan jag ha gjort för fel om jag inte fick smeten att bli fast så att jag kunde rulla bollar ?
penna Skrivet av jessica 2009-07-16 19:38
jag brukar göra dessa bollar, men då tar jag en bit nougat i och rullar bollarna och sedan doppar i choklad, vit eller mjölk. SJUKT gott, rekommenderas att pröva =)
penna Skrivet av zina 2009-06-19 18:04
jag ska prova,hoppas det blir gott :-O
penna Skrivet av lina 2009-05-23 13:58
ok tack=)ska prova
penna Skrivet av Susanne 2009-05-20 20:05
Svar till lina: Jo det borde gå bra med mörk choklad också, fast då får man nog kalla dem något annat istället för snöbollar - citronchokladkokosbollar eller nåt ;)
penna Skrivet av lina 2009-05-20 15:50
kan man ha mörk block choklad i stället eller.
  1