Kommentarer till Smulpaj med blåbär

"Recept på mycket god smulpaj med blåbär. Blåbärssmulpajen är enkel att göra och god med kokos och vanilj i smuldegen."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Vic
Tack så jättemycket för receptet! Det var första gången jag använde ett recept med havre i och det blev väldigt krispigt och gott. Tog äpplen istället för blåbär :-)
besökare Svar till monica figueroa penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Kul att du tycker om mina recept! :)
penna Skrivet av monica figueroa
Susanne tack for dina goa
mat recepter. Jag bor i BUENOS AIRES, ARGENTINA !! tackar
besökare Svar till Emely penna Skrivet av Susanne

Ja det är samma mängd och ingen skillnad, kanske att jag skulle strö mindre mjöl över hallon, beror lite på hur saftiga de är eller om man använder frysta hallon hur isiga de är. Mjölet man strör över är ju till för att suga upp vätskan så det inte blir för blött. Man kan ta potatismjöl och strö över.

Sedan är ju inte mängden på bären så noga. Det är ju också en smaksak hur mycket smuldeg man vill ha i förhållande till mängd bär. Men generellt är inte mängderna på ingredienserna överhuvudtaget så noga när man gör smulpaj. Det brukar bli bra nästan hur man än gör! :)

Varsågod! :)

penna Skrivet av Emely
hej!
undrade bara om man kan byta ut blåbären emot färska hallon? Och är det precis samma som ska göras ändå, och samma mängd hallon som blåbär? :)

Tack för en superbra sida!
besökare Svar till ingvar penna Skrivet av Susanne
Ja visst är den god! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av ingvar
Wow, vilken smul paj asså! Jag och min sambo älskar verkligen det här receptet. Tror nog faktiskt att vi kommer göra en till, imorgon kväll.
besökare Svar till kjell hedlund penna Skrivet av Susanne
Det blir säkert jättegott med svarta vinbär! Lycka till med baket och skriv gärna igen och berätta hur det blev!
penna Skrivet av kjell hedlund
Surströmming imorgon. Vi blir 4 st hos mig. För första gången skall jag göra en blåbärspaj. Vad tror du att blanda i färska svarta vinbär?
besökare Svar till Rimo penna Skrivet av Susanne
Ja det kan du göra.
penna Skrivet av Rimo
Kan jag byta ut blåbären mot frysta hallon?
penna Skrivet av Helen
Super gott recept på smulpaj!!!
penna Skrivet av PAULA
sehr nice, muss ich schon sagen!
besökare Svar till liz penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips som jag har skrivit in i receptet! :)
besökare Svar till Emma penna Skrivet av liz
Du kan byta ut kokosflingorna mot havregryn, det brukar jag göra när jag inte har kokos hemma, och det funkar alldeles utmärkt!
penna Skrivet av maria
den var inte så lätt att baka fast jätte got.
penna Skrivet av SM
Tog röda vinbär ist. Väldigt gott det med.
penna Skrivet av Nenne
Jätte god =)
Körde utan kokos.
penna Skrivet av Emma
Jag tycker inte särskilt mycket om kokos. Kan man bara välja bort det? Har det nån betydelse?
penna Skrivet av Caroline
Nästa gång ska jag använda mer blåbär eller mindre smuldeg. Lite för mycket smuldeg för min smak. Sen övertygade jag killen om att gå ut och plocka egna blåbär när dom kommer ist för att köpa frysta (Y)
besökare Svar till Caroline penna Skrivet av Henok
Kokosflingorna kan bytas ut mot havregryn men det är godare med kokosflingorna. :P
penna Skrivet av Caroline
Blir det mycket smak skillnad om man tar bort kokosflingorna? Är nämligen allergisk :( Ska man ha i något annat/mer av något ist för kokosen? Tänkte mest på konsistensen.
penna Skrivet av Henok
15 min kvar tills det blir klart:)
Det ser så gott ut:P
penna Skrivet av David
Det sitter nu i ugnen.Och värmer,hoppas det blir mummsit:)
penna Skrivet av jehona
mumms,ska nog till affärn o handla resten av sakerna o göra en sån här god paj tiil min sambo. Det blir spännande o smaka...
penna Skrivet av bob
wow vad gott ser ser ut! vill gärna smaka
penna Skrivet av Susanne
Svar till J: Det är sant att jag tog ganska lite socker för jag gillar när det är lite syrligt, plus att det är nyttigare. Men jag har nu ändrat i receptet så det står ett intervall (2-3 msk) socker istället nu så kan man välja själv. (3 msk \= 0,45 dl). Man kan även ta mer socker i smuldegen om man vill.
penna Skrivet av J.
God men lite för syrlig för min smak. Kommer att ta 0,5 dl socker på bären nästa gång, som i det andra blåbärspajreceptet.
penna Skrivet av Cecilia =)
Är blåbärena frysta så kommer dom att vattn sig mycket när dom tinar.. strömjölet kommet att hjälpa till att suga upp den vätskan!! =)
penna Skrivet av Melin
God paj!
penna Skrivet av julia robert
hej,den ser god ut o lätt att baka
penna Skrivet av lisa
hej den ser god ut
penna Skrivet av Susanne
Svar till Denise: Det är för att det inte ska bli så blött. Vetemjölet suger upp blåbärssaften.
penna Skrivet av Denise
varför ska man strö mjöl över blåbären?
penna Skrivet av Susanne
250 g blåbär är ca 3-4 dl blåbär. Mängden blåbär är inte jättenoga.
penna Skrivet av undran
hur mkt deciliter är 250 gram blå bär
  1