Tack för ett jättebra recept!
Smörgåstårta
Ingredienser:
Bröd:
- 6 st hönökakor i halvmåneform
Fyllning:
- 4 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1,5 msk chilisås
- 0,5-1 tsk salt
- 0,5-1 krm mald vitpeppar eller svartpeppar
- 2 burkar à ca 120 g tonfisk
- 1 st stor röd lök
Garnering:
- 6 st kokta ägg
- 2 dl crème fraiche
- 0,5 dl majonnäs
- 1 msk chilisås
- 0,25-0,5 tsk salt
- ca 0,5 krm vitpeppar eller svartpeppar
- ca 20 centimeter gurka
- ca 350 g kräftstjärtar i lake
- ca 10 st körsbärstomater
- ca 0,5 st citron
- 1 burk röd stenbitsrom
- 0,25 krukor dill
Gör så här:
-
Börja med fyllningen. Mät upp crème fraiche, majonnäs, chilisås, salt och peppar i en bunke.
- 4 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1,5 msk chilisås
- 0,5-1 tsk salt
- 0,5-1 krm mald vitpeppar eller svartpeppar
-
Hacka rödlöken i små bitar.
Låt tonfisken rinna av, tryck ur så mycket vätska som möjligt.
-
Häll i den finhackade rödlöken och den avrunna tonfisken i bunken. Rör om till en jämn smet. Nu är fyllningen klar.
-
Ta fram ett stort fat och lägg 2 st hönökakor bredvid varandra så det blir en cirkulär form. Om du inte har ett tillräckligt stort fat så får du skära bort en bit av kanten på brödet.
Bred på hälften av fyllningen.
- 6 st hönökakor i halvmåneform
-
Lägg 2 st hönökakor ovanpå och bred på resten av fyllningen.
-
Lägg på de sista 2 hönökakorna. Sätt plastfolie över tårtan och ställ in den i kylskåp, gärna över natten så den hinner safta till sig ordentligt.
-
Koka äggen så de blir hårdkokta. Kyl sedan ner dem.
- 6 st kokta ägg
-
Mät upp crème fraiche, majonnäs, chilisås, salt och peppar i en bunke och blanda.
(Om du gör garneringen direkt och inte låter tårtan stå i kylen så länge så kan du använda samma bunke utan att diska den emellan.)
- 2 dl crème fraiche
- 0,5 dl majonnäs
- 1 msk chilisås
- 0,25-0,5 tsk salt
- ca 0,5 krm vitpeppar eller svartpeppar
-
Bred på i ett jämnt lager ovanpå smörgåstårtan.
-
Skiva de kokta kalla äggen. Lägg på äggskivorna på smörgåstårtan.
- 6 st kokta ägg
-
Skär gurkan i skivor. Lägg ovanpå äggskivorna i två ringar.
- ca 20 centimeter gurka
-
Låt kräftstjärtarna rinna av. Halvera körsbärstomaterna. Skär citronen i tunna skivor och dela på mitten.
- ca 350 g kräftstjärtar i lake
- ca 10 st körsbärstomater
- ca 0,5 st citron
-
Lägg körsbärstomaterna innanför den inre ringen av gurka och kräftstjärtarna mellan den inre och yttre ringen av gurka.
-
Sprid ut citronskivshalvor i en rund ring över kräftstjärtarna.
Pytsa ut stenbitsromen i små högar mellan citronskivorna.
Klipp över dill över hela smörgåstårtan.
- ca 0,5 st citron
- 1 burk röd stenbitsrom
- 0,25 krukor dill
Fyllning:
Garnering:
Variationstips:
Planeringstips:
Hållbarhet och förvaring:
Tack för ett jättebra recept!
Lätt beskrivning och denna tårtan var bland det
Godaste jag ätit wow !
Denna kommer bli en favorit här hemma
⭐ webmaster
Tack Susanne!