Kommentarer till Skurna pepparkakor - Sida 1

"Recept på jättegoda pepparkakor som man slipper kavla. Jättegoda med mandel och de går snabbt och enkelt att göra. Effektivt arbete ca 30 min för 100 pepparkakor."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Ann 2016-11-22 10:05
Superlätta att göra och försvinnande goda.
person Svar till Therede penna Skrivet av Susanne 2013-11-23 12:36
Bikarbonat ger lite sprödare konsistens än bakpulver. Du kan läsa mer om bikarbonat (tänk på att du alltid kan klicka på ingredienserna i ingredienslistan för att läsa mer om dem). På sidan om bikarbonat står också hur mycket mer bakpulver man ska ta istället. Jag har dock inte provat att baka dessa pepparkakor med bakpulver istället så jag kan inte säga hur stor skillnad det blir.
penna Skrivet av Therede 2013-11-22 18:28
Kan man använda bakpulver istället för bikarbonat? Blir det isf någon skillnad?
person Svar till Bella penna Skrivet av Susanne 2011-12-14 00:37

Du måste ha en bra och vass kniv. Sedan måste degen verkligen vara kall och hård. Lägg in den i frysen om den inte är tillräckligt hård. Är man inte tillräckligt snabb när man skär så kan degen bli för mjuk efter ett tag. Ta då en paus och lägg in degen i kylen eller frysen en stund.

Undvik även att ta för mycket mjöl i degen. Tänk på att mäta upp genom att hälla vetemjölet (eller väga), inte gräva med decilitiermått för då tar man lätt för mycket.

penna Skrivet av Bella 2011-12-10 13:16
Hej! Pepparkakorna blev väldigt goda, men jag förstår inte varför de var så svåra att skära för mig. Följde receptet och lät rullarna ligga i kylen under natten men degen föll sönder när jag började skära. Någon som vet hur det kunde bli så?
penna Skrivet av Aina 2009-12-18 15:05
Skärmaskin heter det nog. De finns i olika prisklasser.. det är väl bäst om man har någon mormor el. farmor som man kan låna av.
penna Skrivet av Janne 2009-12-08 14:35
Riktigt smarriga! Passar utmärkt med grönmögelost och glögg!!
penna Skrivet av Susanne 2009-12-06 01:43
Svar till Aina: Det låter ju himla smart! Är det en skärmaskin du har, som man även kan skiva kött och bröd med? Skriv gärna en länk till en sådan maskin du har eller kontakta mig via kontaktformuläret.
penna Skrivet av Aina 2009-12-04 14:06
Jag har använt en skinkskärare till att skära kakorna.. då blir alla exakt lika tjocka och det går jättesnabbt. =)
penna Skrivet av Susanne 2009-11-23 00:35
Svar till Sofia: Du kan utesluta mandeln.
penna Skrivet av Sofia 2009-11-22 17:11
Kan man byta ut sötmandeln mot nåt annat??
penna Skrivet av Karin 2009-11-06 14:07
Min favoritpepparkaka, gör dem alltid till jul, mycket godare än "vanliga" pepparkakor.
penna Skrivet av Lotta 2009-03-30 15:43
Supergoda och så enkla att gøra. Ett riktigt toppenrecept!
penna Skrivet av Lillin 2008-12-22 13:58
Goda!
penna Skrivet av Abluna 2008-12-20 22:41
Man kan också utesluta mandeln och skära "limporna" med osthyvel och på de färdiga kakorna lägga flagad mandel. Det blir grymt gott! Man kan ju baka ut så många man behöver, och ha resten i kyl eller frys.
penna Skrivet av Linda 2008-12-18 17:55
Varför har jag aldrig gjort så här förut?Nu kommer alla mina pepparkakor att göras på detta sätt pga tidsbrist!Perfekt!
penna Skrivet av Sofia 2008-12-15 09:27
Fantastiskt lättbakade (säger en som tidigare var pepparkaksbakningsoskuld), och ännu mer fantastiskt goda pepparkakor. Väldigt skönt att slippa kavla massvis med deg långt efter att man egentligen tröttnat. :)
penna Skrivet av Ann-Christine 2007-11-30 18:48
Och som jag har letat, nu kommer även jag att kuna baka favoritpepparkakorna.
Är desutom mamma till Josefine
penna Skrivet av Josefine 2007-11-30 18:33
Underbart! Som jag letat efter ett recept på skurna pepparkakor, det brukade min skånska mormor alltid baka och de var suveräna! här nere i Italien saknar jag den svenska julstämningen. här ska bakas pepparkakor!
penna Skrivet av mimmi 2006-12-31 21:53
är de goda? :S
penna Skrivet av Susanne 2006-12-12 15:42
Svar till Maria: Ja, pepparkaksdegsrullarna kan ligga en extra dag i kylskåpet. Ja, de här pepparkakorna är mycket lättare att göra för man slipper ju kavla. Jag bakade dem själv förra veckan och jag tyckte de var kanon både att göra och att äta! :-)
penna Skrivet av Maria 2006-12-12 15:17
Hej - haller pa att baka dom har med ljus corn syrup... Kan man lata en av rullarna ligga kvar i kylskapet en extra dag eller maste det bakas efter 1 dygn? Dom ar jatte goda, och mycket lattare att baka an vanliga pepparkakor!
  1