Kommentarer till Sirapskakor / Kolakakor - Sida 4

"Ett recept på klassiska sirapskakor även kallade kolakakor. Enkla och goda kakor som du bakar snabbt och rationellt!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   nästa sida
penna Skrivet av Kevin 2009-04-17 18:55
Dom blev skit goda.

Inte alls smuliga?.
Men vi tog en matskep sirap och hällde lite extra ifrån sirap brukan. :=
penna Skrivet av Tea 2009-04-14 13:09
Lättläst recept och blev super !
penna Skrivet av Gottegrisen 2009-03-17 10:00
älskar de de blev otroligt goda:)
penna Skrivet av baknisse 2009-02-21 14:33
det gick fett bra med bakningen de blev jätte goda :) :D :P
penna Skrivet av Lin 2009-02-11 14:10
Perfekta :) Ska precis göra andra omgången.... :)
penna Skrivet av Jessica 2009-02-11 11:10
Jaq vispade med vanlig visp och fick underbart goda, fina kakor ändå! Bra recept!
penna Skrivet av barbalinn och barbalallelie 2009-02-07 12:00
degen bara smular sig å blev jätte dåliga :( så vi hällde i 3 dl sirap ungefär för att det skulle fungera><
penna Skrivet av Madde 2009-01-16 22:47
Jätte goda småkakor, de bästa!!!
penna Skrivet av Patrik 2008-12-13 11:28
Svar till bagaren:

Min gissning är att du inte vispat smeten med elvisp "länge" (=ett par minuter). När jag vispar går smeten från att vara mycket smulig till en jämn och fin klump men det tar tid...
penna Skrivet av Mathildame 2008-12-04 19:47
Ska baka de nu, hoppas de blir bra! :D
penna Skrivet av myrans 2008-12-03 11:47
toppengoda och lättbakade kolakakor
penna Skrivet av Susanne 2008-11-27 22:36
Svar till bagaren: Jag har bakat de här kakorna många gånger och det har aldrig hänt mig. Tyvärr har jag ingen bra idé till vad det skulle kunna bero på.
penna Skrivet av bagaren 2008-11-27 16:40
mina blev inge bra dom vart smuliga och ramla isär
=(
penna Skrivet av nån 2008-11-26 19:44
jag ska baka dom hoppas att de blir jätttttttte goda!!!!!!!!!!längtarrrr!!!!!!!!!!!!!1
penna Skrivet av amme 2008-11-24 18:03
dom blir jättegoda :)
penna Skrivet av Bakare :) 2008-11-23 18:30
Mumms, dom var jättegoda!!
penna Skrivet av Björnson 2008-11-22 08:53
Jag ska baka dem senare hoppas dem blir goda!!!!!
penna Skrivet av Olsson 2008-11-18 15:50
Kollade på ett annat recept när ja gjorde mina kolakakor, men nu så gräddar dom för fullt, får se hur det blir. (Inte så bra :()
penna Skrivet av vickan 2008-11-16 11:18
hehe jag sitter och gräddar mina kakor och hoppas att de blir goda. fast jag gjorde mycker utanför receptet så vi får se....:P
penna Skrivet av Malin 2008-10-07 13:02
Ett tips som min mormor alltid har gjort. Smält choklad och bred över mitten på kakan ta sen lite kokos på det. SUPERGOTT!
penna Skrivet av Ingrid 2008-08-30 14:39
jag är nu 50 år och älskar fortfarande kakorna jag åt dem när jag var liten . men de är världens godaste kakor det vet jaag
penna Skrivet av jessica 2008-08-19 12:32
Jätte goda, men dom smakar lite för mycker vaniljsocker så det skulle vart lite mindre av det och lite mer sirap.
penna Skrivet av Susanne 2008-08-12 05:01

Matfett = smör eller margarin.

Det är alltså smöret eller margarinet som ska ligga framme ett tag i rumstemperatur, ca 30 minuter brukar bli bra. Det är för att det ska bli mjukt så att det lättare går att röra ihop med de andra ingredienserna.

penna Skrivet av fråga 2008-08-08 23:17
vad menas med att "matfettet" ska bli rumsvarmt?
penna Skrivet av liten flicka 2008-08-08 12:34
åhhhh, världens met underbara kaka :) Ska öveeraska mamma när hon kommer hem, hon har varit i västerås (bor i sthlm) jag har bakat sirapskakor tidigare, (är 11 år)helt PERFEKTA recomenderas starkt!!
penna Skrivet av Susanne 2008-07-16 00:50
Svar till felicia Barn: Kanske hade du för mycket mjöl? Annars är det viktigt att skära dem i bitar direkt när de är varma från ugnen för att få raka kanter på bitarna.
penna Skrivet av felicia Barn 2008-07-14 12:33
mina blev inte alls som de på bilden, min blev jätte smuliga varför de :/
penna Skrivet av hannafina 2008-05-21 15:16
helt okej. håller med om att det smakar för mycket vaniljsocker.
penna Skrivet av Det du!! 2008-05-20 18:37
Dom är Jätte goa it´s a Nice 1 :P
penna Skrivet av hihihihi 2008-05-19 15:00
Det var gott! Men det smakar lite för mycket vaniljsocker....
penna Skrivet av ewe 2008-05-06 18:51
Gjorde den till föräldra mötet!! Riktig hit!
penna Skrivet av nisse 2008-04-29 11:49
Najz!111
penna Skrivet av Susanne 2008-04-10 01:03
Svar till irene: Jag tror kakorna blir lite annorlunda då men det kanske blir godare?
penna Skrivet av irene 2008-04-09 16:34
Kan man använda sig av råströsocker istället för vanligt??
Tack på förhand!
penna Skrivet av Susanne 2008-04-07 12:54
Svar till Guldlock: Det är olika i olika recept hur mycket sirap det är. Det receptet jag utgick från hade 1 msk sirap så det är inget jag hittat på själv. Jag ska prova med 2 msk sirap nästa gång jag bakar och om flera kommenterar här att det bör vara 2 msk sirap så ändrar jag det i receptet!
penna Skrivet av Guldlock 2008-04-06 11:47
Eftersom kakorna heter kolakakor borde de smaka mer kola. Det är som du medvetet tagit bort en msk sirap, de övriga recepten på kolakakor är de alltid 100 margarin = 1 msk sirap alltså skulle de vara 2 msk här. Har man i 2 msk sirap blir kakorna super :)
penna Skrivet av Anna 2008-03-28 14:00
Adam - Var finns ett bra recept på dessa kakor?
penna Skrivet av Susanne 2008-03-28 00:15
Svar till Adam: Tråkigt att du inte gillade kakorna. Vill man ha mera kolasmak kan man öka på sirapen till 2 msk.
penna Skrivet av Arg Adam 2008-03-27 16:04
Okay jag har bakat kolakakor sedan jag va en liten knatte och hade tappat bort receptet och gick då in och kollade på denna sida för kolakaks recept. Jag vill förtydliga hur dåligt detta recept var, det smakade mer som digestivekex än kolakakor.

Mvh Adam
penna Skrivet av Susanne 2008-03-14 12:45
Svar till "\^": Jag tror att det går bra med flytande smör, dock inget jag provat.
penna Skrivet av Marita 2008-03-13 10:31
Tack för recepte JÄttebra
penna Skrivet av ^. 2008-03-10 15:35
går det bra med flytande smör? har ingen margarin...
penna Skrivet av Ika 2008-03-04 17:10
Toppen goa å lätta att göra.Dessa kommer jag att göra igen :P
penna Skrivet av Susanne 2008-02-09 12:57
Svar till Annie: Brödsirap är inte lika söt och innehåller malt så det är inte samma sak. Jag har dock inte provat, men jag rekommenderar att använda vanlig ljus sirap för att få den bästa kolasmaken.
penna Skrivet av Annie 2008-02-09 02:06
Kan man använda brödsirap?
penna Skrivet av Susanne 2008-02-02 16:45
Svar till Maria: Nej ingen kavel behövs. Du rullar själv med fingrarna bara.
penna Skrivet av Susanne 2008-02-02 16:45
Svar till Jessica: Precis som Frida skriver är degen smulig i början. Du kan knåda ihop den för hand eller också kör du men en elvisp så går det fortare. Om du inte får ihop den ändå så kan du alltid tillsätta lite flytande margarin eller lite vatten. Men tillsätt bara lite grann, inte mer än vad som behövs för att få en bra deg!
penna Skrivet av Frida 2008-01-31 17:36
Svar till Jessica.

Degen är smulig i början, bästa sättet att få till den till en deg är att tvätta händerna och sedan börja knåda ihop alla ingredienserna, till slut blir det en bra deg...
penna Skrivet av Maria 2008-01-31 16:28
Ska man rulla med en kavel?
penna Skrivet av Jessica 2008-01-31 16:10
Jag är helt nybörjare på det här med att baka, kan jag säga först! Men när jag ska trycka ihop degen så smular den bara sönder.. inte en chans att jag kan "rulla" den, för den går bara sönder.
förra sidan   1   2   3   4   5   nästa sida