175 °C i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter med över- och undervärme
Baka sirapskakor så här:
Tips & tricks:
Tänk på att inte packa decilitermåttet med mjöl när du mäter upp mjölet. Ta alltid luftiga mått, utan råge. Det bästa är att ta ett litermått när man mäter upp eller ännu hellre att väga mjölet. Tar man för mycket mjöl så blir det svårt att rulla ut, degen ramlar sönder även fast man knådat degen. Man kan då tillsätta lite vatten för att rädda degen.
Om kakorna blir hårda och torra har man använt för mycket mjöl i smeten eller har man haft kakorna i ugnen några minuter för länge. Det gäller att hitta en gräddningstid som är precis lagom för sin egen ugn.
✏️Skrivet av Fredrik
18-20 min i ugnen funkade inte för oss. Kakorna blev brända.10-12 minuter är nog mer lämpligt.
✏️Skrivet av Linn
Det här är de godaste kakorna jag har bakat i hela mitt liv! Dem är ju jätte, jättegoda!!!😋😋