Kommentarer till Semlor - Sida 2

"Mycket goda luftiga hembakade semlor med ljuvlig hemgjord mandelmassa. Recept på de godaste semlorna som du bakar själv!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Helen 2010-01-21 11:56
Ett väldigt bra och lättbakat recept!!
penna Skrivet av Matilda 2009-05-27 14:12
Gillar man inte mandelmassa är mosad banan ett tips. Supergott!
penna Skrivet av Susanne 2009-03-07 21:48

Svar till sara: Jag har tyvärr ingen aning om kroatisk grädde.

Svar till Meis: Hoppas dina semlor blev bra!

penna Skrivet av Meis 2009-03-07 20:40
tack ska du ha. mina semlor är nu klara, jag ska bara grädda dom i ugnen. tack webmaster!
penna Skrivet av sara 2009-03-07 20:28
hejsan. jag undrar om du kan ge mig recept på hur jag ska göra grädden? jag har en kroatiskt grädde så kan du hjälpa mig med det? svara så fort det går! varma hälsningar
penna Skrivet av Susanne 2009-03-07 19:01
Svar till Meis: Nej du kan hoppa över hjorthornssalt. Mandel i fyllningen behöver du inte heller om du inte ska göra mandelmassa. Det finns massa förslag på andra fyllningar i receptet och även här bland alla besökares kommentarer.
penna Skrivet av Meis 2009-03-07 18:52
hej. måste man lägga hjortonsalt och mandel? svara så fort du kan.
mvh meis
penna Skrivet av Ole 2009-03-06 19:56
Det här var en väldigt bra semla och rekommenderas. :)
penna Skrivet av nikole 2009-03-01 13:46
very nice, tasty and easy to make. thanx for sharing all the other tips also, it becomes so easy to improvise. you guys make baking really easy and fun.
penna Skrivet av carro 2009-02-24 11:52
Jättegoda semlor. Har bakat dem ett par gånger och tycker att de mycket godare än köpta semlor. rekommenderar det här receptet.
penna Skrivet av Susanne 2009-02-15 14:32
Svar till Rebecka: Om du klickar på "jäst" i ingredienslistan så finns där information om torrjäst. En påse torrjäst (som väger 12 g) i Sverige motsvarar 50 g färsk jäst. Torrjästen blandas med mjölet och sedan värmer man degvätskan lite varmare ca 40 grader men läs på förpackningen för det är ju inte säkert att det är samma sorts torrjäst i mellanöstern.
penna Skrivet av Rebecka 2009-02-15 12:59
Om man bara kan fa tag i torrjast, hur mycket behover man da och hur gor jag? Bor i mellanostern och det ar svart att fa tag i farskjast.
penna Skrivet av Anita 2009-02-14 15:04
spennande, de semlor fanns inte i Lettland, de är sjukt gott, men skulle vara roligt att baka själv!
penna Skrivet av jag 2009-02-13 13:31
måste prova
verkar bra
penna Skrivet av Julia 2009-02-10 16:05
Sjukt bra recept,enkelt att göra och väldigt bra resultat. Verkligen ett toppenrecept!!
penna Skrivet av Ulrica 2009-02-05 12:51
Tips till allergiker: Gör egen mandelmassa fri från mandel! Mosa 1 liten kall kokt potatis med
3 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker och ett par droppar (efter egen smak) bittermandelessens innehåller bara smakämnen, ingen mandel). Massan blir ganska lös, låt den gärna stå i kyl minst ett par timmar. Fyll semlan som vanligt, jag lovar att ingen märker skillnaden varken i smak, konsistens eller utseende. Massan står sig i alla fall en vecka i kyl. Lycka till!
penna Skrivet av Lina 2009-01-31 08:34
Svar till allergiker: Jag är också allergisk, men jag brukar sätta äppelmos och grädde i min semla. Det tycker jag är jättegott. Men att blanda i hallon och blåbär i grädden kan nog vara en riktig lyckträff också.
penna Skrivet av Linslus 2009-01-25 16:34
man kan ha i vaniljkräm istället för mandelmassa. Mycket gott!!
penna Skrivet av Susanne 2009-01-25 15:37
Svar till allergiker: Se "Variationstips" på receptet. Där står att du kan byta ut mandelmassan mot kokosmassa eller vaniljkräm.
penna Skrivet av allergiker 2009-01-24 21:43
finns det ingen fyllning utan mandel??? jag dör om jag får i mig det :(
penna Skrivet av kitty cat 2009-01-22 16:04
dem var Skit oCh ...... GOOOOOOOOOOODA!! tack så ..... MYT!
penna Skrivet av Florence 2009-01-08 17:17
Jag har prövat med riven långpeppar eller crossad vild voatsiperifery peppar i grädden innan jag vispar den. Det låter kanshe konstigt men det blir mycket gott!
penna Skrivet av Adriano 2008-12-11 23:11
shiit yaoo feeeeta semloooor knäcker brushäään tack för receptet ciaaooo
penna Skrivet av Susanne 2008-07-24 02:38
Svar till Camilla: Det är för att de ska bli luftiga och få rätt konsistens tror jag. Om någon har någon mer detaljerad förklaring så skriv gärna.
penna Skrivet av Camilla 2008-07-22 10:45
Varför har man hjorthornssalt i semlebullarna?
penna Skrivet av Susanne 2008-03-31 17:21
Svar till Lejla: När du fyllt bullarna med mandelmassa och grädde så bör de förvaras i kylen. Vänta gärna med florsockret till strax innan servering för det är lätt att det smälter i kylen. Innan du fyllt bullarna med mandelmassa och grädde så kan de förvaras i en plastpåse i rumstemperatur. De du inte ska äta samma dag bör helst frysas in. Låt dem först svalna under bakduk till rumstemperatur innan du förpackar dem i plastpåsar.
penna Skrivet av Lejla - Örebro 2008-03-31 14:51
Hej..jag har nyss bakat klart semlona...Undra och man kan legga dom i kyllen...???? svara snart snälla!!! MVH//Lejla
penna Skrivet av hannone 2008-03-30 18:47
Hoppas den e go, ska göra den nu ;)
penna Skrivet av Ibro & Besha 2008-03-21 16:03
Tack vare det enkla och bästa receptet så blev det ett fantastiskt resultat, jättegoda semlor som blev omtyckta av alla i släkten. Tack för det!!
penna Skrivet av Kocken 2008-03-14 13:44
Jätte god recept, enkelt att göra också :)
penna Skrivet av Veronica 2008-03-14 13:30
jode semlor funkar fint och är goda
penna Skrivet av recept fantasi 2008-03-08 14:35
Jag har inte provat de än, men jag tycker att de ser bra och smaskiga ut.
penna Skrivet av Earnst Hugo Järegårt 2008-03-01 18:31
OOOOooooooooooo så Underbaart!
Denna gigant bland giganter!.
penna Skrivet av Ernst-Hugo 2008-02-16 19:20
"Semle ätaren ;)" mår du bra??? 0.o
penna Skrivet av hej 2008-02-15 21:09
ärrrr dom såååå godaaaaaaaaaaaaaaa <3
penna Skrivet av Lars 2008-02-15 15:08
Goda semlor!
penna Skrivet av Semle ätaren ;) 2008-02-11 16:02
SAKNAAR SEMLLA A TT JA DÖÖRR .....SÅ NU ÄR DE DAKS ATT BAKA SEMLLOORRR TYPIISKT ATT JA MÅSTE DELA ME BROSSAN !
HAHAHAH FEET GOOAA VA DOM !:D ÄLSKAR DOM!
penna Skrivet av Yasmine 2008-02-09 15:31
OMG! Sååå gooooda semlooor! ;)
penna Skrivet av Louise 2008-02-07 19:23
TJO! finfint recept ;) nu ska jag äta 14 semlor för mej själv! fett nice
penna Skrivet av carina 2008-01-31 19:39
hejsan !!
Inte så svårt recept ,,men gott och goot
penna Skrivet av THE semlor 2008-01-31 19:37
Hade alldrig smakat!! Men när jag såg receptet och att den inte va så svårt att göra, då var det dags att baka semlor..........GOTTI GOOTIS...MMMMMMMMM
penna Skrivet av Susanne 2008-01-26 20:00
Det är ju inte alla som tål mandelmassa eller gillar smaken. Här hemma ska det vara vaniljkräm i. Jag brukar också blanda i saffran i bulldegen, GOTT!
penna Skrivet av Anna-Karin 2008-01-14 17:31
Hej!Jättebra recept på Semlor! De blev verkligen lyckade. Glad att ha hittat denna fina receptsida,fick tipset av min dotter.
penna Skrivet av Mimmi 2008-01-12 11:25
Hej!
Om man inte vill ha mandelmassa så kan man ha i lite vad man vill choklad bitar eller vad man nu vill ha i! Hej då
penna Skrivet av ban 2007-07-25 17:11
den är jättegott!men jag började men att vispa ägg först och sen läggde jag alla andra saker men det blir något bra!
penna Skrivet av Liz 2007-05-17 19:25
Gillar man inte mandelmassan är vaniljkräm ett alternativ.. gott gott!
penna Skrivet av Cissi 2007-03-15 12:23
Mandelmassan är inget vidare, istället kan man ta sylt, det är gott :) fast jag brukar äta dom med bara grädde i, mmm...
penna Skrivet av Anna 2007-03-14 18:15
Jättegott! Jag uteslöt kardemumman och tog 50 g margarin istället för 100. Sedan tog jag 1 dl kesella istället. Mums!
penna Skrivet av Millan 2007-03-09 23:22
Har funderat på en sak, lussebullar blir ju väldigt fluffiga och goda med kesella i degen. Skulle man inte kunna ersätta nån annan ingrediens med det i detta receptet? Nån som provat?
penna Skrivet av Susanne 2007-03-06 20:19
Hej Annlie! Kul att höra att det gick bra! ;) Bullarna får ju ganska mycket färg när man penslar dem med ägg.