Kommentarer till Semlor - Sida 1

"Mycket goda luftiga hembakade semlor med ljuvlig hemgjord mandelmassa. Recept på de godaste semlorna som du bakar själv!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   nästa sida
person Svar till Michael Watson penna Skrivet av Susanne 2017-03-09 14:27
Hi Michael, I have now updated the recipe with some numbers although of course those numbers are not exact in any way, it also depends on taste - how much you like mandelmassa. The amount of milk is also not exact, the amount depends on how much of the bread you dig out (I recommend 1-2 cm) and how firm/loose/flowing you want the mandelmassa to be. Good luck and you are very welcome to write again and tell me if you liked it or not! Also remember you can always mix your own mandelmassa which I think taste even better, that is also described in the recipe.
penna Skrivet av Michael Watson 2017-03-09 00:36
Hi, I loved these when I visited Sweden and I brought back some Mandelmassa to make them with, I noticed on your recipe it does not give an indication of how much mandelmassa I should use for the filling. I bought a 500g roll, how much would I use for one batch?

Thank you
penna Skrivet av Susanne 2017-03-07 14:02
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder och angiven mängd på mandelmassa.
penna Skrivet av Mr. Semmelman 2017-02-19 15:59
Hej Susanne. Gott med semlor! Vill passa på att tipsa om en låt om semlor som man kan ha som soundtrack till semmelbaket.
https://open.spotify.com/track/4q9DQv19TFmpAxfk094Isa
Videon: https://youtu.be/qLSBmw80llo
Flygande semlor utlovas! :)
penna Skrivet av Amme 2015-08-13 15:22
Hur många gram mandelmassa ska man ha ungefär? Kan säga att jag gillar ganska mkt mandelmassa i mina semlor :)
penna Skrivet av Elsa 2014-03-09 13:48
Hur mycket mandelmassa och mjölk ska man ha till fyllingen ungefär? :)
person Svar till mojib penna Skrivet av Susanne 2014-02-28 04:19
Menar du jäst för söta degar? I så fall är svaret nej det måste inte vara det men det fungerar bäst så jag rekommenderar att använda jäst för söta degar för bästa resultat. Semmeldeg är en söt deg.
penna Skrivet av mojib 2014-02-27 19:58
måste det vara sötdeg man ska använda
penna Skrivet av Emily 2014-02-02 20:33
Grädden ska vispas hårt ju! Nästan så att det börjar skära sig :))
person Svar till Carl penna Skrivet av Susanne 2012-03-04 02:52

Man kan säkert göra det men frågan är hur bra det blir. Brödet, särskilt locket kan nog bli torrt och tråkigt. Sedan hur mandelmassan blir när den tinar vet jag inte.

Om du provar att frysa in dem med mandelmassa i så skriv gärna hur det blev! Jag har aldrig provat så det är alltid intressant att veta! :)

penna Skrivet av Carl 2012-02-28 18:23
Varför skulle man inte kunna frysa in bullarna med mandelmassa i?
person Svar till Elsa penna Skrivet av Susanne 2011-03-09 22:45
Man kan baka ut semlorna till många olika storlekar. Det som skiljer är gräddningstid och grader i ugnen. Se även recept på minisemlor, semlelängd och semmeltårta.
penna Skrivet av Elsa 2011-03-08 17:42
Det blev ju helt enorma bullar! 20 eller 22 bullar är nog ett bättre antal än 14. Då orkar man kanske äta fler än en semla. :)
person Svar till lovisa penna Skrivet av Susanne 2011-03-06 18:38
Jag skulle nog byta ut det mot bikarbonat eller bakpulver i första hand. I andra hand strunta i det.
penna Skrivet av lovisa 2011-03-06 16:35
Jag har inget hjorthornssalt. Går det bra att byta ut det mot bakpulver elr bikarbonat? Eller är det bäst att strunta i det då?
person Svar till susnet penna Skrivet av Axel 2011-03-05 15:55
Jag tror att hjorthonsaltet är väldigt bra att ha i, jag har gjort detta recept nu några gånger och det är verkligen kalasbra, väldigt lätt och potent deg att jobba med och jag tror att mycket av det har att göra med att man har båda jäst och hjorthonsalt då de verkar lite olika.

Till Marcus, pröva att knåda degen mycket och ganska hårt. iomed att degen sväller mycket så syns det extra tydligt om det är sprickor i den. så ta varje degbulle och knåda tills de känns bra.
person Svar till Marcus penna Skrivet av Susanne 2011-02-26 15:55
Hej, jag tror inte dina avvikelser påverkar utan det är nog mer själva utbakningen. Det gäller att degen är bra med lagom mycket mjöl och att man knådat den ordentligt.
penna Skrivet av Marcus 2011-02-26 07:21
Hej, jag bakar dessa just nu men de blev tyvärr allt annat än släta... var kan jag ha gjort fel? skulle jag låtit de jäsa längre? jag gjorde vissa avvikelser från recept (nöden tvungen) och använde torrjäst och skippade hjorthornssaltet. kan detta ha bidragit till problemet? hade det avhjälpts om jag kanske använt ett extra ägg, t.ex? Tacksam för svar!
person Svar till susnet penna Skrivet av Roger 2011-02-23 09:51
Jag har ätit sådana vid flera tillfällen hos Billströms café på Folkungagatan. Rekommenderas!
person Svar till Roger penna Skrivet av Susanne 2011-02-23 09:06
Nej jag har sett recept på karlspaderbullar men inte karlspadersemlor.
penna Skrivet av Roger 2011-02-21 23:26
Har du en susning om hur man gör kalspadersemla? jag har sökt på nätet utan framgång.
person Svar till julia penna Skrivet av Susanne 2011-02-15 21:23
Jag har aldrig gjort kalljästa semlor så jag kan inte lova något, men troligtvis fungerar det om du ställer in degen i kylskåpet över natten.
penna Skrivet av julia 2011-02-15 20:16
kan man låta degen vila över natten? ev. några timmar, typ mellan åtta och två på förmiddagen?
person Svar till Marlene penna Skrivet av Susanne 2011-02-10 16:28
Ugnstemperaturen står i receptbeskrivningen, men inte under steg-för-steg-bilderna.
person Svar till Joel penna Skrivet av Susanne 2011-02-10 16:25
De blir blanka för att man penslar dem med ägg. Själv tycker jag ju att det är precis så de ska vara och florsockret fastnar bra på det, men smaken är som baken ;)
penna Skrivet av Joel 2011-02-09 17:27
Vet någon hur man gör för att slippa få så blanka semlor? Om man köper från bageri är de ju matta och inte lika mörkbruna som de man gör själv. Är det ugnens "fel" att det blir så?
penna Skrivet av Marlene 2011-02-08 23:33
Hej! Jag vet inte om det är jag som är blind, men vad är det för ugnstempratur man ska ha till bullarna?
Ha det bra!
Mvh
person Svar till Anneli penna Skrivet av Susanne 2011-01-08 03:21
Kan bara hålla med - hembakta semlor är godast! :)
penna Skrivet av Anneli 2011-01-06 18:15
Räddaren i nöden när det inte fanns semlebullar i affären så här på trettondagen... Baka själv blir ju så mycket godare:-). Tack!
penna Skrivet av linda 2010-04-09 02:35
mycket god mummmmmmmmmmmmmssssssssssssss
penna Skrivet av Sanne 2010-02-25 23:44
Men i bland är det bara härligt att det tar lite tid.. Man hinner tänka och fundera medan degen jäser och det känns som en enorm tillfredsställelse att faktiskt ha bakat bullarna själv!
Hälsningar Sanne
penna Skrivet av Lediona 2010-02-18 20:54
jag har inte gjort som er jag gör anderlunda med min mamma en enklare sätt det går på ett klick det går jätte snabbt man kan också köpa själva bullarna i hemköp och sånt och man behöver inte slösa tid att göra bullen så denna som vi gör är jätte enkel.....:D:)och jag är 9 år och fyller snart 10 år...jag älskar att baka jätte mycket:D:)
penna Skrivet av Susanne 2010-02-18 18:55

Svar till Olle: Jag tror det är vaniljsocker eller florsocker.

Svar till Gourme Pappa: Ja det ska vara ägg i degen men det går säkert att göra utan ägg också men degen blir lite luftigare av ägget.

penna Skrivet av Gourme Pappa 2010-02-17 18:31
Är du säker på att det skall vara ägg i degen
som enligt detta recept??
penna Skrivet av Olle 2010-02-17 17:27
någon som vet vad de har i grädden på semlorna man köper på konditori? Är det vaniljsocker?
penna Skrivet av Nötallergikern 2010-02-17 10:35
För er som inte tål mandel går det alldeles utmärkt att göra fyllningen på samma sätt som egen mandelmassa i receptet, men utan mandeln: Blanda bara inkråmet med rent socker och lite mjölk eller grädde till lagom konsistens.
penna Skrivet av Susanne 2010-02-16 14:50

Svar till Marcel: Du smälter smöret, häller på mjölken, sedan häller man detta över och blandar ut med jästen, precis som det står i receptet.

Svar till Sebastian och olga: Mät upp mjölet i litermått eller använd våg, annars är det lätt att ta för mycket. Om man använder decilitermått så tar man nästan alltid för mycket eftersom mjölet packas.

Svar till Simon: Bullarna är inte brända men får en mörk färg när man penslar dem med ägg och gräddar dem i ugnen. Receptet är annars bra tycker jag, men vissa bilder skulle kunna vara bättre. Läs gärna alla kommentarer.

penna Skrivet av Marcel 2010-02-16 14:25
Haha jag gjorde fel lite då och då, jag visste inte när jag skulle hälla i smöret. Om man nu skulle göra de, xD Men det blev bra endå:P Tack för receptet^^
penna Skrivet av Peter 2010-02-15 22:48
Väldigt lovande recept! Ska prova det nästa helg! Om det fortfarande är någon som letar efter hjorthornssalt i USA kan man ni söka efter American Spice hemmasida. Det kallas Baking Ammonia, (ammonium carbonate).
penna Skrivet av Camilla 2010-02-14 20:49
Jag sitter här och vill inte äta. För då försvinner de ju!!
penna Skrivet av Sebastian och olga 2010-02-12 23:03
vi glömde ägget i degen och blev lite mycket mjöl. Så blev cementklump av allt ihop.
penna Skrivet av Sara 2010-02-11 18:42
Neeej!! Jag glömde ha i socker i degen. Nu ligger dom på plåten och ska in i ugnen. Det blir väl bara pannkaka av det här. Typiskt! Jag som var så sugen på dessa gooooda semlor! Gillar detta recept!
penna Skrivet av Simon 2010-02-07 17:56
Själva bullarna ser brända och inte alls goda ut. Mandelmassan ser inte heller speciellt god ut. Jag önskar att det fanns ett bättre recept.
penna Skrivet av Susanne 2010-02-07 17:03
Svar till sss: Ja det är bäst att ta grädden imorgon. Fyllningen blir bara godare av stå lite så du kan lika gärna göra fyllningen idag.
penna Skrivet av sss 2010-02-07 13:46
jag tänkte baka dem här semlorna idag, och ska ha med och bjuda på dom imorgon. då är det väl bäst att ta på grädden imorgonbitti tänkte jag, men undrar om det kanske är bäst att vänta med att göra fyllningen med eller kan jag göra det idag??
penna Skrivet av Betty 2010-02-06 22:35
De bästa semlorna som jag någonsin har ätit, lätt att baka, super goda!
penna Skrivet av Susanne 2010-02-05 04:09
Svar till Mia: powdered ammonium carbonate
penna Skrivet av Mia 2010-02-05 03:36
Någon som vet vad hjorthornssalt heter på engelska? "hartshorn salt" är det enligt tyda.se, men undrar om det finns ett vanligare uttryck?
penna Skrivet av jag 2010-01-31 20:31
gräddar mina i ugnen, väldigt bra och lätt recept.
penna Skrivet av agnetha mattila 2010-01-30 15:47
vaniljkräm är det bästa, speciellt för barnen.
  1   2   3   nästa sida