Kommentarer till Semlor

"Mycket goda luftiga hembakade semlor med ljuvlig hemgjord mandelmassa. Recept på de godaste semlorna som du bakar själv!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Lena
I kommentarerna står det om Hjorthornssalt men jag ser inte annat än jäst som jäsmedel i receptet.

Du skrev att man kan använda 1/2 tsk bakpulver i stället för Hjorthornsalt.

Det är 18 år sedan jag åt semlor i Sverige. Ska prova att göra dem med kokos massa så att mitt barnbarn kan äta dem också.
penna Skrivet av Diana
Hi,
What a cool site I stumbled upon! I used to make these when I lived in Sweden many years ago. I remember making them with powdered sugar. Would it be ok to use that instead of granulated sugar?
Thank you!
besökare Svar till Michael Watson penna Skrivet av Susanne
Hi Michael, I have now updated the recipe with some numbers although of course those numbers are not exact in any way, it also depends on taste - how much you like mandelmassa. The amount of milk is also not exact, the amount depends on how much of the bread you dig out (I recommend 1-2 cm) and how firm/loose/flowing you want the mandelmassa to be. Good luck and you are very welcome to write again and tell me if you liked it or not! Also remember you can always mix your own mandelmassa which I think taste even better, that is also described in the recipe.
penna Skrivet av Michael Watson
Hi, I loved these when I visited Sweden and I brought back some Mandelmassa to make them with, I noticed on your recipe it does not give an indication of how much mandelmassa I should use for the filling. I bought a 500g roll, how much would I use for one batch?

Thank you
penna Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder och angiven mängd på mandelmassa.
penna Skrivet av Mr. Semmelman
Hej Susanne. Gott med semlor! Vill passa på att tipsa om en låt om semlor som man kan ha som soundtrack till semmelbaket.
https://open.spotify.com/track/4q9DQv19TFmpAxfk094Isa
Videon: https://youtu.be/qLSBmw80llo
Flygande semlor utlovas! :)
penna Skrivet av Amme
Hur många gram mandelmassa ska man ha ungefär? Kan säga att jag gillar ganska mkt mandelmassa i mina semlor :)
penna Skrivet av Elsa
Hur mycket mandelmassa och mjölk ska man ha till fyllingen ungefär? :)
besökare Svar till mojib penna Skrivet av Susanne
Menar du jäst för söta degar? I så fall är svaret nej det måste inte vara det men det fungerar bäst så jag rekommenderar att använda jäst för söta degar för bästa resultat. Semmeldeg är en söt deg.
penna Skrivet av mojib
måste det vara sötdeg man ska använda
penna Skrivet av Emily
Grädden ska vispas hårt ju! Nästan så att det börjar skära sig :))
besökare Svar till Carl penna Skrivet av Susanne

Man kan säkert göra det men frågan är hur bra det blir. Brödet, särskilt locket kan nog bli torrt och tråkigt. Sedan hur mandelmassan blir när den tinar vet jag inte.

Om du provar att frysa in dem med mandelmassa i så skriv gärna hur det blev! Jag har aldrig provat så det är alltid intressant att veta! :)

penna Skrivet av Carl
Varför skulle man inte kunna frysa in bullarna med mandelmassa i?
besökare Svar till Elsa penna Skrivet av Susanne
Man kan baka ut semlorna till många olika storlekar. Det som skiljer är gräddningstid och grader i ugnen. Se även recept på minisemlor, semlelängd och semmeltårta.
penna Skrivet av Elsa
Det blev ju helt enorma bullar! 20 eller 22 bullar är nog ett bättre antal än 14. Då orkar man kanske äta fler än en semla. :)
besökare Svar till lovisa penna Skrivet av Susanne
Jag skulle nog byta ut det mot bikarbonat eller bakpulver i första hand. I andra hand strunta i det.
penna Skrivet av lovisa
Jag har inget hjorthornssalt. Går det bra att byta ut det mot bakpulver elr bikarbonat? Eller är det bäst att strunta i det då?
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Axel
Jag tror att hjorthonsaltet är väldigt bra att ha i, jag har gjort detta recept nu några gånger och det är verkligen kalasbra, väldigt lätt och potent deg att jobba med och jag tror att mycket av det har att göra med att man har båda jäst och hjorthonsalt då de verkar lite olika.

Till Marcus, pröva att knåda degen mycket och ganska hårt. iomed att degen sväller mycket så syns det extra tydligt om det är sprickor i den. så ta varje degbulle och knåda tills de känns bra.
besökare Svar till Marcus penna Skrivet av Susanne
Hej, jag tror inte dina avvikelser påverkar utan det är nog mer själva utbakningen. Det gäller att degen är bra med lagom mycket mjöl och att man knådat den ordentligt.
penna Skrivet av Marcus
Hej, jag bakar dessa just nu men de blev tyvärr allt annat än släta... var kan jag ha gjort fel? skulle jag låtit de jäsa längre? jag gjorde vissa avvikelser från recept (nöden tvungen) och använde torrjäst och skippade hjorthornssaltet. kan detta ha bidragit till problemet? hade det avhjälpts om jag kanske använt ett extra ägg, t.ex? Tacksam för svar!
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Roger
Jag har ätit sådana vid flera tillfällen hos Billströms café på Folkungagatan. Rekommenderas!
besökare Svar till Roger penna Skrivet av Susanne
Nej jag har sett recept på karlspaderbullar men inte karlspadersemlor.
penna Skrivet av Roger
Har du en susning om hur man gör kalspadersemla? jag har sökt på nätet utan framgång.
besökare Svar till julia penna Skrivet av Susanne
Jag har aldrig gjort kalljästa semlor så jag kan inte lova något, men troligtvis fungerar det om du ställer in degen i kylskåpet över natten.
penna Skrivet av julia
kan man låta degen vila över natten? ev. några timmar, typ mellan åtta och två på förmiddagen?
besökare Svar till Marlene penna Skrivet av Susanne
Ugnstemperaturen står i receptbeskrivningen, men inte under steg-för-steg-bilderna.
besökare Svar till Joel penna Skrivet av Susanne
De blir blanka för att man penslar dem med ägg. Själv tycker jag ju att det är precis så de ska vara och florsockret fastnar bra på det, men smaken är som baken ;)
penna Skrivet av Joel
Vet någon hur man gör för att slippa få så blanka semlor? Om man köper från bageri är de ju matta och inte lika mörkbruna som de man gör själv. Är det ugnens "fel" att det blir så?
penna Skrivet av Marlene
Hej! Jag vet inte om det är jag som är blind, men vad är det för ugnstempratur man ska ha till bullarna?
Ha det bra!
Mvh
besökare Svar till Anneli penna Skrivet av Susanne
Kan bara hålla med - hembakta semlor är godast! :)
penna Skrivet av Anneli
Räddaren i nöden när det inte fanns semlebullar i affären så här på trettondagen... Baka själv blir ju så mycket godare:-). Tack!
penna Skrivet av linda
mycket god mummmmmmmmmmmmmssssssssssssss
penna Skrivet av Sanne
Men i bland är det bara härligt att det tar lite tid.. Man hinner tänka och fundera medan degen jäser och det känns som en enorm tillfredsställelse att faktiskt ha bakat bullarna själv!
Hälsningar Sanne
penna Skrivet av Lediona
jag har inte gjort som er jag gör anderlunda med min mamma en enklare sätt det går på ett klick det går jätte snabbt man kan också köpa själva bullarna i hemköp och sånt och man behöver inte slösa tid att göra bullen så denna som vi gör är jätte enkel.....:D:)och jag är 9 år och fyller snart 10 år...jag älskar att baka jätte mycket:D:)
penna Skrivet av Susanne

Svar till Olle: Jag tror det är vaniljsocker eller florsocker.

Svar till Gourme Pappa: Ja det ska vara ägg i degen men det går säkert att göra utan ägg också men degen blir lite luftigare av ägget.

penna Skrivet av Gourme Pappa
Är du säker på att det skall vara ägg i degen
som enligt detta recept??
penna Skrivet av Olle
någon som vet vad de har i grädden på semlorna man köper på konditori? Är det vaniljsocker?
penna Skrivet av Nötallergikern
För er som inte tål mandel går det alldeles utmärkt att göra fyllningen på samma sätt som egen mandelmassa i receptet, men utan mandeln: Blanda bara inkråmet med rent socker och lite mjölk eller grädde till lagom konsistens.
penna Skrivet av Susanne

Svar till Marcel: Du smälter smöret, häller på mjölken, sedan häller man detta över och blandar ut med jästen, precis som det står i receptet.

Svar till Sebastian och olga: Mät upp mjölet i litermått eller använd våg, annars är det lätt att ta för mycket. Om man använder decilitermått så tar man nästan alltid för mycket eftersom mjölet packas.

Svar till Simon: Bullarna är inte brända men får en mörk färg när man penslar dem med ägg och gräddar dem i ugnen. Receptet är annars bra tycker jag, men vissa bilder skulle kunna vara bättre. Läs gärna alla kommentarer.

penna Skrivet av Marcel
Haha jag gjorde fel lite då och då, jag visste inte när jag skulle hälla i smöret. Om man nu skulle göra de, xD Men det blev bra endå:P Tack för receptet^^
penna Skrivet av Peter
Väldigt lovande recept! Ska prova det nästa helg! Om det fortfarande är någon som letar efter hjorthornssalt i USA kan man ni söka efter American Spice hemmasida. Det kallas Baking Ammonia, (ammonium carbonate).
penna Skrivet av Camilla
Jag sitter här och vill inte äta. För då försvinner de ju!!
penna Skrivet av Sebastian och olga
vi glömde ägget i degen och blev lite mycket mjöl. Så blev cementklump av allt ihop.
penna Skrivet av Sara
Neeej!! Jag glömde ha i socker i degen. Nu ligger dom på plåten och ska in i ugnen. Det blir väl bara pannkaka av det här. Typiskt! Jag som var så sugen på dessa gooooda semlor! Gillar detta recept!
penna Skrivet av Simon
Själva bullarna ser brända och inte alls goda ut. Mandelmassan ser inte heller speciellt god ut. Jag önskar att det fanns ett bättre recept.
penna Skrivet av Susanne
Svar till sss: Ja det är bäst att ta grädden imorgon. Fyllningen blir bara godare av stå lite så du kan lika gärna göra fyllningen idag.
penna Skrivet av sss
jag tänkte baka dem här semlorna idag, och ska ha med och bjuda på dom imorgon. då är det väl bäst att ta på grädden imorgonbitti tänkte jag, men undrar om det kanske är bäst att vänta med att göra fyllningen med eller kan jag göra det idag??
penna Skrivet av Betty
De bästa semlorna som jag någonsin har ätit, lätt att baka, super goda!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Mia: powdered ammonium carbonate
penna Skrivet av Mia
Någon som vet vad hjorthornssalt heter på engelska? "hartshorn salt" är det enligt tyda.se, men undrar om det finns ett vanligare uttryck?
penna Skrivet av jag
gräddar mina i ugnen, väldigt bra och lätt recept.
penna Skrivet av agnetha mattila
vaniljkräm är det bästa, speciellt för barnen.
penna Skrivet av Helen
Ett väldigt bra och lättbakat recept!!
penna Skrivet av Matilda
Gillar man inte mandelmassa är mosad banan ett tips. Supergott!
penna Skrivet av Susanne

Svar till sara: Jag har tyvärr ingen aning om kroatisk grädde.

Svar till Meis: Hoppas dina semlor blev bra!

penna Skrivet av Meis
tack ska du ha. mina semlor är nu klara, jag ska bara grädda dom i ugnen. tack webmaster!
penna Skrivet av sara
hejsan. jag undrar om du kan ge mig recept på hur jag ska göra grädden? jag har en kroatiskt grädde så kan du hjälpa mig med det? svara så fort det går! varma hälsningar
penna Skrivet av Susanne
Svar till Meis: Nej du kan hoppa över hjorthornssalt. Mandel i fyllningen behöver du inte heller om du inte ska göra mandelmassa. Det finns massa förslag på andra fyllningar i receptet och även här bland alla besökares kommentarer.
penna Skrivet av Meis
hej. måste man lägga hjortonsalt och mandel? svara så fort du kan.
mvh meis
penna Skrivet av Ole
Det här var en väldigt bra semla och rekommenderas. :)
penna Skrivet av nikole
very nice, tasty and easy to make. thanx for sharing all the other tips also, it becomes so easy to improvise. you guys make baking really easy and fun.
penna Skrivet av carro
Jättegoda semlor. Har bakat dem ett par gånger och tycker att de mycket godare än köpta semlor. rekommenderar det här receptet.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Rebecka: Om du klickar på "jäst" i ingredienslistan så finns där information om torrjäst. En påse torrjäst (som väger 12 g) i Sverige motsvarar 50 g färsk jäst. Torrjästen blandas med mjölet och sedan värmer man degvätskan lite varmare ca 40 grader men läs på förpackningen för det är ju inte säkert att det är samma sorts torrjäst i mellanöstern.
penna Skrivet av Rebecka
Om man bara kan fa tag i torrjast, hur mycket behover man da och hur gor jag? Bor i mellanostern och det ar svart att fa tag i farskjast.
penna Skrivet av Anita
spennande, de semlor fanns inte i Lettland, de är sjukt gott, men skulle vara roligt att baka själv!
penna Skrivet av jag
måste prova
verkar bra
penna Skrivet av Julia
Sjukt bra recept,enkelt att göra och väldigt bra resultat. Verkligen ett toppenrecept!!
penna Skrivet av Ulrica
Tips till allergiker: Gör egen mandelmassa fri från mandel! Mosa 1 liten kall kokt potatis med
3 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker och ett par droppar (efter egen smak) bittermandelessens innehåller bara smakämnen, ingen mandel). Massan blir ganska lös, låt den gärna stå i kyl minst ett par timmar. Fyll semlan som vanligt, jag lovar att ingen märker skillnaden varken i smak, konsistens eller utseende. Massan står sig i alla fall en vecka i kyl. Lycka till!
penna Skrivet av Lina
Svar till allergiker: Jag är också allergisk, men jag brukar sätta äppelmos och grädde i min semla. Det tycker jag är jättegott. Men att blanda i hallon och blåbär i grädden kan nog vara en riktig lyckträff också.
penna Skrivet av Linslus
man kan ha i vaniljkräm istället för mandelmassa. Mycket gott!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till allergiker: Se "Variationstips" på receptet. Där står att du kan byta ut mandelmassan mot kokosmassa eller vaniljkräm.
penna Skrivet av allergiker
finns det ingen fyllning utan mandel??? jag dör om jag får i mig det :(
penna Skrivet av kitty cat
dem var Skit oCh ...... GOOOOOOOOOOODA!! tack så ..... MYT!
penna Skrivet av Florence
Jag har prövat med riven långpeppar eller crossad vild voatsiperifery peppar i grädden innan jag vispar den. Det låter kanshe konstigt men det blir mycket gott!
penna Skrivet av Adriano
shiit yaoo feeeeta semloooor knäcker brushäään tack för receptet ciaaooo
penna Skrivet av Susanne
Svar till Camilla: Det är för att de ska bli luftiga och få rätt konsistens tror jag. Om någon har någon mer detaljerad förklaring så skriv gärna.
penna Skrivet av Camilla
Varför har man hjorthornssalt i semlebullarna?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Lejla: När du fyllt bullarna med mandelmassa och grädde så bör de förvaras i kylen. Vänta gärna med florsockret till strax innan servering för det är lätt att det smälter i kylen. Innan du fyllt bullarna med mandelmassa och grädde så kan de förvaras i en plastpåse i rumstemperatur. De du inte ska äta samma dag bör helst frysas in. Låt dem först svalna under bakduk till rumstemperatur innan du förpackar dem i plastpåsar.
penna Skrivet av Lejla - Örebro
Hej..jag har nyss bakat klart semlona...Undra och man kan legga dom i kyllen...???? svara snart snälla!!! MVH//Lejla
penna Skrivet av hannone
Hoppas den e go, ska göra den nu ;)
penna Skrivet av Ibro & Besha
Tack vare det enkla och bästa receptet så blev det ett fantastiskt resultat, jättegoda semlor som blev omtyckta av alla i släkten. Tack för det!!
penna Skrivet av Kocken
Jätte god recept, enkelt att göra också :)
penna Skrivet av Veronica
jode semlor funkar fint och är goda
penna Skrivet av recept fantasi
Jag har inte provat de än, men jag tycker att de ser bra och smaskiga ut.
penna Skrivet av Earnst Hugo Järegårt
OOOOooooooooooo så Underbaart!
Denna gigant bland giganter!.
penna Skrivet av Ernst-Hugo
"Semle ätaren ;)" mår du bra??? 0.o
penna Skrivet av hej
ärrrr dom såååå godaaaaaaaaaaaaaaa <3
penna Skrivet av Lars
Goda semlor!
penna Skrivet av Semle ätaren ;)
SAKNAAR SEMLLA A TT JA DÖÖRR .....SÅ NU ÄR DE DAKS ATT BAKA SEMLLOORRR TYPIISKT ATT JA MÅSTE DELA ME BROSSAN !
HAHAHAH FEET GOOAA VA DOM !:D ÄLSKAR DOM!
penna Skrivet av Yasmine
OMG! Sååå gooooda semlooor! ;)
penna Skrivet av Louise
TJO! finfint recept ;) nu ska jag äta 14 semlor för mej själv! fett nice
penna Skrivet av carina
hejsan !!
Inte så svårt recept ,,men gott och goot
penna Skrivet av THE semlor
Hade alldrig smakat!! Men när jag såg receptet och att den inte va så svårt att göra, då var det dags att baka semlor..........GOTTI GOOTIS...MMMMMMMMM
penna Skrivet av Susanne
Det är ju inte alla som tål mandelmassa eller gillar smaken. Här hemma ska det vara vaniljkräm i. Jag brukar också blanda i saffran i bulldegen, GOTT!
penna Skrivet av Anna-Karin
Hej!Jättebra recept på Semlor! De blev verkligen lyckade. Glad att ha hittat denna fina receptsida,fick tipset av min dotter.
penna Skrivet av Mimmi
Hej!
Om man inte vill ha mandelmassa så kan man ha i lite vad man vill choklad bitar eller vad man nu vill ha i! Hej då
penna Skrivet av ban
den är jättegott!men jag började men att vispa ägg först och sen läggde jag alla andra saker men det blir något bra!
penna Skrivet av Liz
Gillar man inte mandelmassan är vaniljkräm ett alternativ.. gott gott!
penna Skrivet av Cissi
Mandelmassan är inget vidare, istället kan man ta sylt, det är gott :) fast jag brukar äta dom med bara grädde i, mmm...
penna Skrivet av Anna
Jättegott! Jag uteslöt kardemumman och tog 50 g margarin istället för 100. Sedan tog jag 1 dl kesella istället. Mums!
penna Skrivet av Millan
Har funderat på en sak, lussebullar blir ju väldigt fluffiga och goda med kesella i degen. Skulle man inte kunna ersätta nån annan ingrediens med det i detta receptet? Nån som provat?
penna Skrivet av Susanne
Hej Annlie! Kul att höra att det gick bra! ;) Bullarna får ju ganska mycket färg när man penslar dem med ägg.
penna Skrivet av Annelie
Hej igen! Jag följde receptet men tog 2 ägg och 3 tsk kardemumma och vatten ist för mjölk. :) Bullarna blev jättegoda men aningen degiga. Antagligen för att jag tog ut dem liiite för tidigt då jag tyckte de fick mkt färg (har varmluftsugn) på kort tid. Men så är de ju alltid lite degiga när de är precis nybakta. Goda blev de iaf! :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Annelie: Bra fråga! ;) Jag googlade lite och hittade en person som skrivit att han bytt ut mjölk mot vatten i ett annat recept på vetebröd. Så det kanske går. Men jag har aldrig provat själv. Lycka till och skriv gärna hur det blev om du provar! ;)
penna Skrivet av Annelie
Kan man byta ut mjölken mot vatten?? Har ingen mjölk hemma och jag är akuuuut sugen på semlor ikväll! :S
penna Skrivet av Susanne
Svar till donna: Matfettet är smör eller margarin. Smält på medelvarm värme i en kastrull på spisen.
penna Skrivet av donna
vad menar de med smält matfettet?
penna Skrivet av Susanne
Svar till emmy: Hjorthornssalt är ett jäsmedel så du kan INTE byta ut det mot salt. Däremot kan du byta ut det mot bakpulver eller bikarbonat. Om du byter ut mot bakpulver ta då lite drygt en halv tesked.
penna Skrivet av emmy
Är det viktigt att ha just hjorthornsalt, gör det någon skillnad för konsistensen? Eller går det bra med vanligt salt?
penna Skrivet av Camilla
Har bakat semlorna två gånger nu. Otroligt goda!!!!!!!!!!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Hannah. Du skulle kunna byta 1 dl vetemjöl mot grahamsmjöl, men inte mer för då blir inte bullarna stora och luftiga. Man kan också göra semlor med dinkelmjöl som Skara-Bert, men det är inget jag själv provat, men jag funderar på att göra det.
penna Skrivet av Dadaurk
Brutalt goda!
Det var första gången jag gjorde egna semlor, men absolut inte sista. Bullarna blev mjuka, lätta, luftiga och perfekt tuggmotstånd i.

Receptet rekommenderas mycket varmt!
penna Skrivet av Hannah
Kan man byta ut vetemjölet mot fullkornsmjöl eller liknande?
penna Skrivet av Ewa
Hej! Goda Semlor!! Om man som jag är nötintollerant så kan man byta ut mandelmassan mot marsankräm, MUMS!
penna Skrivet av Susanne
Pricilla: Nja bullarna ska väl inte smaka så mycket? Det är ju fyllningen som gör semlan. Du glömde inte saltet förresten? Det skulle ju annars kunna vara förklaringen. Jag skulle inte vilja rekommendera att öka på mängden kardemumma för jag tycker den smaken är lagom. Jag har själv bakat semlor med det här receptet minst 5 gånger och jag tycker de blivit bra varje gång. Men smaken är ju som baken ;)
penna Skrivet av Pricilla
Semlorna blev väl rätt så ok, men saken är den att bullarna smakar ingenting. Ett tips kan ju vara att man ökar mängden kardemumma.
penna Skrivet av Susanne
Svar till "Michaela Runnäs": Du kan om du vill strunta i mandelmassan och bara ha grädde. Du kan också köpa t.ex. hasselnötskräm eller någon sylt eller göra någon egen kräm med de ingredienser du gillar istället för mandelmassa.
penna Skrivet av Michaela Runnäs
Om man inte gillar mandelmassa, finns det något sorts recept utan mandelmassan då?
penna Skrivet av Johan
Ett tips till er som faer torra bullar är att inte knaeda degen sa länge. Degen skall fortfarande kännas lite blöt, alltsae inte helt torr när den sätts pae jäsning.

Hoppas det hjälper.
penna Skrivet av SNHDPÄCNFPnhwl.
samlor e gott!!!!!!!!!!!!!men men behöver kanske inte ett recept!!det e bara på me dgrädden o mandelmassan!!på med locket!!o ät!!
penna Skrivet av Gunilla
Tack för receptet. Det bästa jag någonsin haft. Första gången mina semlor inte blev torra.
penna Skrivet av Baksugen
Hejsan... undrar bara om ni har lite tips om hur jag ska göra för att bullarna inte ska bli torra. Mina bullar har en tendens att bli det trots att jag följer receptet
penna Skrivet av ywonne
mmmmmmmmmm himla goda semlor ni måste bara göra de
penna Skrivet av Någon
Thank u för receptet..haha ska baka den :)
penna Skrivet av Micaela Svensson
Jättegott recept. Enkelt att göra. Tack och bock :-)
penna Skrivet av Susanne
Det där beror nog på vilken skrivare man har men jag håller med dig om att det är dumt att ha rosa text så nu har jag ändrat det till svart och hoppas att den nu är utskriftsvänlig för alla! ;)
penna Skrivet av Agnetha
Tack för semmelreceptet! Vill dock påpeka att "utskriftsvänlig sida" inte var särskilt utskriftsvänlig med tanke på bilderna + att texten ju var rosa vilket resulterade i att jag inte fick någon text eftersom jag inte besitter en färgskrivare, jag fick klippa ut och klistra in i Word, kort och gott!:-)
Mumsigt med semlor!
penna Skrivet av Cec
Jättebra och enkelt recept. Gjorde det i skolan och det var mycket uppskattat av alla inkl lärare :)
penna Skrivet av räddad
tack för räddningen, min syster ochjag behövde ett detaljerat recept
  1