Kommentarer till Scones - Sida 2

"Baka goda scones. Klara på 30 minuter. Välj att baka dem med grahamsmjöl och/eller vetemjöl."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Madeleine 2009-02-11 18:52
Jag brukar ha i lite linfrön och vetekross också. Blir supergott- och nyttigt!
penna Skrivet av Lottis 2009-02-07 09:42
godaste sconsen jag ätit på länge
penna Skrivet av Anne 2009-01-23 14:34
Underbara scånes! Blev riktigt nöjd med dem! Scånes passar ju utmärkt både kväll som morgon. Vill också instämma om att scånes bör ätas direkt, inget bröd som ska vänta! Då blir de torrt!
penna Skrivet av Anna 2009-01-06 23:10
Jättegoda scones! Perfekt som kvällsfika med ett glas kall mjölk :)
penna Skrivet av Susanne 2008-12-30 16:11
Svar till anonym: För mycket mjöl? Tänk också på att äta dem direkt när de är nybakta. Låt dem inte ligga framme och torka.
penna Skrivet av anonym<3 2008-12-28 21:43
den var hård som sten,
jag undrar varför?
penna Skrivet av Mona 2008-12-11 19:38
Byt ut grahamsmjölet mot fiberhavregryn. Servera björnbärsmarmelad och philadelphiaost till, supergott!
penna Skrivet av Jenny 2008-12-01 12:35
Gott och lättbakat :-)
penna Skrivet av ulle 2008-11-29 19:28
Bruka ha i ett ägg och använda flytande margarin. Gott att ha i majs oxå=)
penna Skrivet av Jocke 2008-11-24 12:00
gott som fan! men skippa grahamsmjölet. godare med vanligt vetemjöl.
penna Skrivet av matilda 2008-11-18 16:33
gott gott jag tog riven ost på mina mmmmmmmmmmmm va got.
penna Skrivet av Emma 2008-11-17 18:17
utmärkt resultat med god kvalitet , prefekt om man ska göra för att ha med till skolan / jobbet. tänk på att inte ha i för mycket mjöl bara ;) !
penna Skrivet av Lina 2008-11-10 23:03
goda! men gick sönder väldigt enkelt.
penna Skrivet av carro 2008-10-20 20:45
Gjorde nyss det här receptet men bytte ut mjölet mot dinkelmjöl istället och hävde i en riven morot.
Vart jätte gott:) Smula gjorde det inte heller.
penna Skrivet av moi. 2008-10-15 15:18
Dem var jättegoda. :D
person Svar till Lisa penna Skrivet av Susanne 2008-09-21 22:46
Jag håller med om att degen är lite kladdig. Jag brukar mjöla händerna först och trycka ut degen. Sedan håller jag också med om att de färdiga bröden är smuliga. Jag tror inte det är så mycket att göra åt faktiskt för det är så det blir när man bakar bröd med bakpulver. Vill man ha "riktigt" bröd så får man baka med jäst.
penna Skrivet av Lisa 2008-09-19 13:26
Hej! Jag älskar scones! Jag tycker att det är jättegott att äta på kvällen men lite te och marmelad! Riktigt smakens! Men ett problem, jag kan inte baka scones!! jag har testat skitmånga recept men jag får aldrig dom bra. Degen är alltid kladdig och efter ugnen så går dom alltid sönder, så fort man tar i dom så ramlar dom ihop! =/=/ vad gör jag för fel? Har ngn nått tips på vad jag kan göra med mina scones?
penna Skrivet av jag 2008-09-17 19:54
Man måste ha i oregano de ger bättre eftersmak.
penna Skrivet av *Mats* 2008-09-09 20:21
Sconesen blir luftigare och "högre" om man struntar i att nagga dem.
penna Skrivet av NTM 2008-09-07 18:54
Jag brukar hacka ca 3-4 fikon och blanda i. Det ger en god smak.
penna Skrivet av Sconesälskare 2008-09-04 17:36
Någon som vet hur många kalorier dessa scones innehåller? Tacksam för svar!
penna Skrivet av Gilbertó 2008-08-26 04:31
...jag kompletterar originalreceptet med: 1/2 dl riven parmesan, 1 msk basilika 1 tsk oregano..Serverar dem ljummiga med prosciutto, och tomat med ett stänk av olivolja och nymalen vitpeppar och ev. en nypa flingsalt...
penna Skrivet av Susanne 2008-08-19 23:42
Svar till Louise: Jag skulle nog ta 0,5 dl olja. Jag tror det motsvarar 50 g margarin ungefär.
penna Skrivet av Louise 2008-08-19 12:16
Hur mycket olja ska man ta i så fall om man utesluter margarin?
penna Skrivet av lat kille 2008-07-26 12:24
Använd olja istället för smör, så går det snabbt och smakar gott, och olika beroende på vilken olja man har..
penna Skrivet av Evelina 2008-06-29 16:51
svar till Fredrik och Alth: jag har exprimenterat lite med dessa scones, och jag har använt soja protein pulver (sånna hinkar från hälsokost) och grahamsmjöl mest till min scones, de blir inte lika fluffiga MEN LIKA GODA - ..och lite vetemjöl måste man ha i... för annars håller de inte ihop så bra...
men jag tycker det fungerar jättebra med att byta ut mjöl mot protein pulver... lägg dock till lite mer yougurt eller fil... värt att testa!!
lika goda, så kör hårt!
penna Skrivet av Susanne 2008-06-21 17:42
Svar till Fredrik och Alth: Problemet med bröd är att man behöver ha vetemjöl för att brödet ska bli luftigt, har man inget vetemjöl i så blir det väldigt kompakt bröd. Det är glutenet i vetemjölet som gör att det höjer sig. Vetemjölet kan bytas ut mot siktat dinkelmjöl (som är en sorts vetemjöl) som har lite högre andel protein. Smöret kan bytas ut mot olivolja som innehåller nyttigt enkelomättat fett. Jag tycker inte man ska vara så rädd för fettet utan snarare kolhydraterna. Därför är det viktigt att inte äta så mycket bröd eftersom det aldrig går att komma ifrån en viss mängd kolhydrater där. Annars håller jag med Alth om att man kan ta i kli, kross etc men man kan inte ersätta allt vetemjöl med det. Jag har experimenterat med det och min personliga bedömning av resultatet är att man behöver ha hälften av mjölet vetemjöl och resten kan bytas ut mot en blandning av grahamsmjöl, fullkornsdinkelmjöl, kli, kross, fibrex etc. Men som Alth säger, du får prova dig fram!
penna Skrivet av Alth 2008-06-21 00:25
Byta ut smör mot lättmargarin borde ju gå.
Så kan man ha i vetekli, rågkross, kruskakli och annat istället för vetemjöl. Du får experimentera lite med det, olika typer av mjöl drar åt sig olika mängd vätska.
penna Skrivet av Fredrik 2008-06-08 17:47
Med risk för att låta jobbig men skulle man kunna göra scones ännu nyttigare?
Jag älskar receptet men undrar fortfarande om de är särskilt nyttiga? Hur kan jag minska på fett och kolhydraterna utan att ta bort smaken?
TPFH
penna Skrivet av Susanne 2008-05-18 17:22
Svar till Carina: Ja det går säkert bra eftersom det är bakpulverdeg och bakpulvret börjar inte "arbeta" så länge degen är rumstemperatur eller kallare. Degen borde nog hålla sig i kylen 2-3 dagar.
penna Skrivet av Carina 2008-05-18 16:19
Kan man göra degen på dagen och exempelvis slänga in den i kylen för att grädda dom på morgonen?

Snabbt svar uppskattas!
penna Skrivet av Jag 2008-05-08 16:54
Dessa var jättegoda!
Jag har aldrig bakat scones själv innan, bara smakat hos en kompis. Så, nu blev jag sugen på att baka något och scones hade jag aldrig bakat förut. Detta receptet var verkligen jättebra och de blev jättegoda!!

P.S
Kommer att baka detta fler gånger!
penna Skrivet av söffy 2008-03-08 08:08
roligt med så många kommentarer och tips på olika variationer. jag som bara ville ha lite roligare frukost fick nu värsta inspirationen att baka skojiga scones. :)
penna Skrivet av Marz 2008-03-04 20:04
Testa att ha ett ägg i kanske? det borde ju binda ihop bättre. eller mer smöööööööör! :)
penna Skrivet av Jag 2008-03-03 17:23
De här var enormt goda, kommer att göras fler gånger.
penna Skrivet av Susanne 2008-03-02 21:22
Svar till Bt: Scones är bakpulverbröd och sådant bröd blir ganska smuligt.
penna Skrivet av Bt 2008-02-20 18:05
Mina blir väldigt goda men jättesmuliga, några tips på hur man får dom att hålla ihop bättre?
penna Skrivet av Felicia 2008-02-19 09:21
Mycket goda scones, lätta att göra och ett mycket gott resultat.

passar mycket bra till en god frukost.
penna Skrivet av Lina 2008-02-12 17:18
Dett ska jag prova ikväll, dock med fullkornsmjöl endast.
penna Skrivet av Veganen 2008-01-30 10:17
Detta receptet är riktigt bra!!! Har aldrig bakat så goda scones förut, jag är vegan så jag bytte ut smöret mot mjölkfritt smör och mjölken mot soja mjölk-wow!!! penslade även med lite oliv olja på toppen och brödet blev så gott och sprött...
penna Skrivet av felicia 2008-01-29 14:04
igår gjorde jag och min bästis jätte goda scones av detta receptet. dels gjorde vi några med banan, kanel, russin och massa frön ( sesamfrön, linfrön, solroskärnor mm). men vi gjorde också en lite matigare variant då vi la i hackade oliver, soltorkade tomater, frön såklart och massa kryddor, tex oregano, timjan och basilika. låt fantasin flöda ni med!!
penna Skrivet av isabelle 2008-01-17 22:41
Hej! Jag brukar ha riven ost i min deg. Det blir jättegott! Om man brukar då, ha ost som pålägg.Fast det har jag också. och smör. Det är jättegooott !!:D
penna Skrivet av Anna 2007-11-28 13:01
Gör alltid mina scones utan smör! Fungerar hur bra som helst! Gott recept: 2dl graham, 2-3msk solrosfrön, 2-3msk linfrö, 0.5tsk salt, 1msk lingonsylt och ca 1.5dl mjölk eller filmjölk. Blir lite mer som en smet som är lätt att bara bre ut - blir kanongott!
penna Skrivet av Åsa och Sanna 2007-11-07 19:58
Hej vi bakade detta recept. Det blev jättegott. Det står i receptet att man kan finfördela fettet med fingrar eller gaffel. Ville bara säga att det även funkar med en trägaffel. Tjing!
penna Skrivet av Susanne 2007-10-26 15:15
Svar till duoja: Antingen tar du 5 dl vetemjöl eller också tar du 2 ½ dl vetemjöl och 2 ½ dl grahamsmjöl. Alltså, den totala mjölmängden ska vara 5 dl.
penna Skrivet av duoja 2007-10-26 15:05
hej webmaster, det står så här på receptet, först vete mjöl sen något annat mjöl men man kan ta vetemjöl vadå ska man ha så mkt vetemjöl eller ska man bara ta vete mjöl en gång,
penna Skrivet av LA 2007-10-16 14:39
Ohh världens mysigaste bjudmat! Servera med te och ta fram alla ostar och marmelader som finns hemma.
penna Skrivet av alx 2007-10-01 11:32
coolt :o... dom blev ganska goda... utan ngt... ska smaka med ost :P
penna Skrivet av alx 2007-10-01 11:01
gräddar dom nu... har inge smör kvar efter.. marmelad har vi inte nu heller hemma och orkar inte gå till affären :(... så jag kör med florsocker och kakao... undra hur det blir... som tur e finns ost :P :O
penna Skrivet av SÄ 2007-09-24 08:37
Smör och ost ska det vara! Och en stor kopp te till<3 Perfekt till höst-mys-kvällar framför tv:n! Nyttigare och godare än godis och kul att göra tillsammans:)