Kommentarer till Scones

"Baka goda scones. Klara på 30 minuter. Välj att baka dem med grahamsmjöl och/eller vetemjöl."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Snb
Hej!
Är det samma ugnstemperstur och tid som gäller om man gräddar sconesen i varmluftsugn? :)
//S
penna Skrivet av Staffan
Precis gjort scones efter ditt recept,gott och lättbakat till frukost på helgen. Det jag gjorde extra var lite flingsalt på. Tack för en riktigt bra sida, har sedan en längre tid haft sidan med innertemperatur vid grillning :-)
penna Skrivet av Sofia
Om man vill göra 15 st hur mycket ska man ha då?
penna Skrivet av ann-louise
Vilka petitesser när man kan lägga sin åsikt och energi på annat. T ex att vi har ett kök, möjlighet att baka, doften, äta gott, må bra, smaken osv. Gnällspikar har väl aldrig fört något framåt ? Jag hade inga problem med att förstå och har man det fråga då din sambo, granne, tjejen i kassan eller passa på att ringa en god vän! Eller gör fel, det lär man sig mest på.! Jag har lagat mat i 40 år och gjort massor av misstag. Jag gör inte om just dom i alla fall. Och Susanne, bry dig inte, en del måste ha något att klaga på, hur man än gör har man röva bak!
penna Skrivet av Patrik
Hej
Roligt att så många kommenterar om "eller". Tycker det är roligt att du som ingenjör (och kanske främst programmera) väljer att presentera eller-satsen i receptet på det här sättet. Ett annat sätt att presentera det på vore:
5 dl vete
eller {2.5 dl vete och 2.5 dl graham}
kanske skulle göra det tydligare för många.

En polare berättade tidigare att programmerare måste vara de ödmjukaste personerna på jorden då de måste angripa alla problem med "hur skulle en idiot tänka här".
Mycket roligt att programmerat sidan själv och att du kan kombinera dina två intressen på ett sånt utmärkt sätt. Du är dessutom en förebild för alla unga tjejer där ute som funderar på att bli tekniker.
besökare Svar till Rolf Selberg penna Skrivet av Susanne
Tack för att du delar med dig av ytterligare en variant som fungerar bra! Låter gott och havregryn är ju nyttigt också!
penna Skrivet av Rolf Selberg
Hej
Jag hade inget grahamsmjöl, mosade ner 1dl havregryn istället funkade bra. 4dl mjöl 1dl havregryn.
MVH Rolf
besökare Svar till Anina penna Skrivet av Susanne
Ja precis. Det är ju samma sak med de andra "eller" i ingredienslistan, det är endast raden ovan som "eller" gäller. Jag hoppas alla förstår vad jag menar men uppenbarligen är det inte helt klart för jag har fått den här frågan från fler än dig. Jag får fundera på om jag kan göra något för att förtydliga det. :)
besökare Svar till Anina penna Skrivet av Anina
Ok, vi förstår det olika, jag förstod det som att "pricken" ska ersätta allt som står ovanför. Hur som helst, de flesta förstår säkert vad du menar ;-)
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Anina
Hejsan,
Om du går in på receptets sida och tittar på INGREDIENSER, så står det 2,5dl VETEMJÖL som alternativ för 2,5 vetemjöl + 2,5 grahamsmjöl, och inte 5 (siffran!) dl vetemjöl. Det står fel siffra, det borde stå 5 och inte 2,5. Hoppas du ser nu vad jag menar (titta noga en gång till) :)
besökare Svar till Anina penna Skrivet av Susanne
Nej det står inte fel. Antingen blir det alltså 2,5 dl vetemjöl och 2,5 dl grahamsmjöl eller också 5 dl vetemjöl. Du kan ta 5 dl siktat dinkelmjöl. Tack detsamma! :)
penna Skrivet av Anina
Hej,
Det står faktiskt fel i receptet:
"Ingredienser:
2.5 dl vetemjöl
2.5 dl grahamsmjöl
eller 2.5 dl vetemjöl"
Funderar på att enbart använda siktat ekologiskt dinkelmjöl för att baka till en person som är histaminintolerant. Synpunkter?
Glad Annandag!
A.
besökare Svar till Kaddy penna Skrivet av Susanne
Ja, som du ser i receptet så står det grahamsmjöl eller vetemjöl. Alltså, antingen tar du totalt 5 dl vetemjöl eller också tar du 2.5 dl vetemjöl och 2.5 dl grahamsmjöl. Det är vad som står i receptet, jag hoppas att det är tydligt? Kom gärna med synpunkter annars för det är meningen att receptet ska vara "hur tydligt som helst". :)
penna Skrivet av Kaddy
Skulle det funka lika bra utan grahamsmjöl?
besökare Svar till Sandra penna Skrivet av Susanne
Ja det går säkert bra!
penna Skrivet av Sandra
Kan man använda Arlas mjölk med lång hållbarhet i stället för vanlig mjölk, kan det bli någon skillnad? Jag är ute på landet och det är den enda mjölken jag har hemma just nu. :)
besökare Svar till Lisa penna Skrivet av Susanne
Ja du kan röra ihop med en sked och sedan knåda med händerna så det blir en deg direkt i bunken och sedan göra det sista direkt på bakplåtspappret.
penna Skrivet av Lisa
Kan man knåda degen med händerna
besökare Svar till Victoria penna Skrivet av Susanne
Ja det står ju i receptet. 2.5 dl vetemjöl och sedan 2.5 dl grahamsmjöl eller vetemjöl. 2.5 + 2.5 = 5, alltså 5 dl vetemjöl.
penna Skrivet av Victoria
Undrar hur många dl vetemjöl man ska ha i om man kör på vetemjöl och inte grahamsmjöl?
besökare Svar till Vivan C penna Skrivet av Susanne
Jag räknar tyvärr inte kalorier så jag vet inte även om jag är väldigt intresserad av hälsa och att hålla vikten. Men generellt är scones nyttigare med grahamsmjöl i jämfört med scones med enbart vetemjöl. Dinkelmjöl är också nyttigare än vetemjöl. Sedan bör du ju även se upp med vad du äter för pålägg. Undvik framförallt allt sött som marmelad. Själv räknar jag som sagt inte kalorier men är noga med att inte äta för mycket kolhydrater så jag äter en bit med mycket smör och ost. :) Sen så fryser jag in resten om ingen annan äter upp det! ;)
Lycka till och hoppas du lyckas räkna ut det på något sätt!
penna Skrivet av Vivan C
Jag läste på ett recept om scones - orkar du inte
äta upp alla - frys in. Jag skulle säkert äta alla men hur många kalorier innehåller en scones?
Jag räknar kalorier och försöker hålla min under 1500 per dag.
penna Skrivet av Sandra
Gjorde dom här imorse, jättegoda.. Bra tips med att använda olivolja på händerna och det man skär/gör hål med på sconsen..
Dock använde jag 4dl mjöl (8dl i mitt fall för jag gjorde dubbelsmet)...
Tack för receptet :)
penna Skrivet av sandra
oh, score :D gjorde dem just med turkisk youghurt, vart väldigt tveksam till hur det skulle bli - så läste jag hur bra de blir då! tack erik e!
besökare Svar till Erik E. penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips!
penna Skrivet av Erik E.
Eftersom ingen annan, trots alla variantförslag, nämnt det, så vill jag puffa för klassiska svenska brödkryddor: 1 tsk anis, 1 tsk fänkål, stötta.

Om man inte har ugn kan man grädda sånt här bröd, i tunna kakor, i en torr stekpanna; vänd med stekspade. Man kan också linda det runt en pinne och grädda över en glödbädd ("pinnbröd").
penna Skrivet av Therese
Jag gör alltid det här receptet, fast bara med vetemjöl och turkisk yoghurt eller creme fraiche istället för fil. Super godaaa!
penna Skrivet av Martina
Brukar addera något mer bakpulver för att få dem mindre degiga, samt göra bullar av dem. Vill man ha dem extra nyttiga tar man bort ännu mer vitt mjöl och ersätter med grahamsmjöl, använder turkisk yoghurt istället för fil/mjölk samt adderar tex hela linfrön och naturella solroskärnor. Lite lemon curd på det sen är succén given!
besökare Svar till En 10 årig tjej penna Skrivet av Emma
Hej jag gjorde samma sak förrra året och det var jätte gott med:) och hon blev glad med:P
är 13 så sconsen blev inte så goda^^ ska träna mer:S är ungefär som med att teckna, träning ger färdighet! ;)


//13-Åriga Emma x)
penna Skrivet av heheh
Jag ska se ifall det blir bra! men jag tror att jag har gått efter det här receptet någon annan gång! (;
penna Skrivet av En 10 årig tjej
Jag provade att göra det till min mamma på hennes födelsedag, jag ville göra en speciell frukost till henne. Hon blev glad och det var mumsigt :))
penna Skrivet av maja
god god
penna Skrivet av Susanne
Svar till Tessan: Ja precis! Kul att du tycker om min receptsajt! :-)
penna Skrivet av Tessan
I receptet så står det
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl grahamsmjöl (eller vetemjöl)

om man inte tar grahamsmjöl, ska man ta 5 dl vetemjöl då? tack för en superbra sajt!!!!
penna Skrivet av anonym
mums
penna Skrivet av Miss Scones
sitter just nu och käkar på mitt första försök med att ha bakat scones, *klappar mig själv på ryggen*. Jag skulle haft dom i ungnen 1-2 minuter längre, jag hade 12. Jag tog olivolja på händerna när jag skulle baka ut dom, det kändes magiskt :) skit bra tips, tack. Sedan tog jag lite mera salt, lite mindre än en tsk (ja man får pröva sig fram, som vi säger här) och tog endast 1 1/2 dl grahamsmjöl, resten siktat dinkelmjöl. Ehh jo sedan tog jag 1 dl mat yoghurt (vet inte om annan yoghurt är bättre?) och resten mjölk. Och 4 saker till, jag formade degen till 5 st bullar och tryckte endast lätt på degen nästan till hälften typ "en 4:del" och jag naggade inte, jag tycker att dom blev grymt bra på storleken, såg ut som små frallor. Mina smulade inte. Nästa gång ska jag pröva med och ta hälften hälften av mjölet, för o se hur det blir oxå. Men grymt lätt och smidigt att göra iaf. Tack för alla tips, det känndes lyxigt att få så mycket tips. Lycka till...
penna Skrivet av Ia
Vill ni slippa kladd så ha på lite olivolja på händerna innan ni bakar ut dom, de blir finare o frasigare yta på sconesen också, smular mindre.
penna Skrivet av J.
Nu har jag inte gjort scones så många gånger i mitt liv men de här blev iaf klart bäst. Kanske beroende på att jag använde yoghurt istället för mjölk. Tog även dubbelt så mycket salt.
penna Skrivet av Jonna
Hade i ganska mycket kardemumma och kanel! Det blev jättegott!:)
penna Skrivet av Amanda
de blev mycket goda!
penna Skrivet av Sofia
Att bjuda hem ett par vänner och baka dessa efter en lång skoldag och äta som mellanmål är perfekt
penna Skrivet av Susanne
Svar till evina: Platta inte ut dem lika mycket så blir de högre och inte lika torra.
penna Skrivet av evina
Mina blev väldigt platta och rätt torra. :(
penna Skrivet av Susanne
Svar till juno\<3: Kan bara hålla med. Dessutom mycket billigare och utan tillsatser, socker eller konserveringsmedel.
penna Skrivet av juno<3
testade detta receptet, otroligt enkelt och gott! varför inte unna sig lite hembakade scones istället för köpt pågen limpa? :D
penna Skrivet av Jessica
Jag använde yoghurt i min deg. Det blev fantastiskt gott! Barnen som annars inte brukar gilla scones åt hur mycket om helst.
penna Skrivet av scones master ;)
gjorde detta till frukost, super gott!
penna Skrivet av fanatiker
mycket intressant recept
penna Skrivet av Philippa
om man inte orkar göra brödet på morgonen t.ex. så kan man göra degen på kvällen och förvara i kylskåpet över natten... kanonbra..
penna Skrivet av sofie
gott men ont! :D
penna Skrivet av Madeleine
Jag brukar ha i lite linfrön och vetekross också. Blir supergott- och nyttigt!
penna Skrivet av Lottis
godaste sconsen jag ätit på länge
penna Skrivet av Anne
Underbara scånes! Blev riktigt nöjd med dem! Scånes passar ju utmärkt både kväll som morgon. Vill också instämma om att scånes bör ätas direkt, inget bröd som ska vänta! Då blir de torrt!
penna Skrivet av Anna
Jättegoda scones! Perfekt som kvällsfika med ett glas kall mjölk :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till anonym: För mycket mjöl? Tänk också på att äta dem direkt när de är nybakta. Låt dem inte ligga framme och torka.
penna Skrivet av anonym<3
den var hård som sten,
jag undrar varför?
penna Skrivet av Mona
Byt ut grahamsmjölet mot fiberhavregryn. Servera björnbärsmarmelad och philadelphiaost till, supergott!
penna Skrivet av Jenny
Gott och lättbakat :-)
penna Skrivet av ulle
Bruka ha i ett ägg och använda flytande margarin. Gott att ha i majs oxå=)
penna Skrivet av Jocke
gott som fan! men skippa grahamsmjölet. godare med vanligt vetemjöl.
penna Skrivet av matilda
gott gott jag tog riven ost på mina mmmmmmmmmmmm va got.
penna Skrivet av Emma
utmärkt resultat med god kvalitet , prefekt om man ska göra för att ha med till skolan / jobbet. tänk på att inte ha i för mycket mjöl bara ;) !
penna Skrivet av Lina
goda! men gick sönder väldigt enkelt.
penna Skrivet av carro
Gjorde nyss det här receptet men bytte ut mjölet mot dinkelmjöl istället och hävde i en riven morot.
Vart jätte gott:) Smula gjorde det inte heller.
penna Skrivet av moi.
Dem var jättegoda. :D
besökare Svar till Lisa penna Skrivet av Susanne
Jag håller med om att degen är lite kladdig. Jag brukar mjöla händerna först och trycka ut degen. Sedan håller jag också med om att de färdiga bröden är smuliga. Jag tror inte det är så mycket att göra åt faktiskt för det är så det blir när man bakar bröd med bakpulver. Vill man ha "riktigt" bröd så får man baka med jäst.
penna Skrivet av Lisa
Hej! Jag älskar scones! Jag tycker att det är jättegott att äta på kvällen men lite te och marmelad! Riktigt smakens! Men ett problem, jag kan inte baka scones!! jag har testat skitmånga recept men jag får aldrig dom bra. Degen är alltid kladdig och efter ugnen så går dom alltid sönder, så fort man tar i dom så ramlar dom ihop! =/=/ vad gör jag för fel? Har ngn nått tips på vad jag kan göra med mina scones?
penna Skrivet av jag
Man måste ha i oregano de ger bättre eftersmak.
penna Skrivet av *Mats*
Sconesen blir luftigare och "högre" om man struntar i att nagga dem.
penna Skrivet av NTM
Jag brukar hacka ca 3-4 fikon och blanda i. Det ger en god smak.
penna Skrivet av Sconesälskare
Någon som vet hur många kalorier dessa scones innehåller? Tacksam för svar!
penna Skrivet av Gilbertó
...jag kompletterar originalreceptet med: 1/2 dl riven parmesan, 1 msk basilika 1 tsk oregano..Serverar dem ljummiga med prosciutto, och tomat med ett stänk av olivolja och nymalen vitpeppar och ev. en nypa flingsalt...
penna Skrivet av Susanne
Svar till Louise: Jag skulle nog ta 0,5 dl olja. Jag tror det motsvarar 50 g margarin ungefär.
penna Skrivet av Louise
Hur mycket olja ska man ta i så fall om man utesluter margarin?
penna Skrivet av lat kille
Använd olja istället för smör, så går det snabbt och smakar gott, och olika beroende på vilken olja man har..
penna Skrivet av Evelina
svar till Fredrik och Alth: jag har exprimenterat lite med dessa scones, och jag har använt soja protein pulver (sånna hinkar från hälsokost) och grahamsmjöl mest till min scones, de blir inte lika fluffiga MEN LIKA GODA - ..och lite vetemjöl måste man ha i... för annars håller de inte ihop så bra...
men jag tycker det fungerar jättebra med att byta ut mjöl mot protein pulver... lägg dock till lite mer yougurt eller fil... värt att testa!!
lika goda, så kör hårt!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Fredrik och Alth: Problemet med bröd är att man behöver ha vetemjöl för att brödet ska bli luftigt, har man inget vetemjöl i så blir det väldigt kompakt bröd. Det är glutenet i vetemjölet som gör att det höjer sig. Vetemjölet kan bytas ut mot siktat dinkelmjöl (som är en sorts vetemjöl) som har lite högre andel protein. Smöret kan bytas ut mot olivolja som innehåller nyttigt enkelomättat fett. Jag tycker inte man ska vara så rädd för fettet utan snarare kolhydraterna. Därför är det viktigt att inte äta så mycket bröd eftersom det aldrig går att komma ifrån en viss mängd kolhydrater där. Annars håller jag med Alth om att man kan ta i kli, kross etc men man kan inte ersätta allt vetemjöl med det. Jag har experimenterat med det och min personliga bedömning av resultatet är att man behöver ha hälften av mjölet vetemjöl och resten kan bytas ut mot en blandning av grahamsmjöl, fullkornsdinkelmjöl, kli, kross, fibrex etc. Men som Alth säger, du får prova dig fram!
penna Skrivet av Alth
Byta ut smör mot lättmargarin borde ju gå.
Så kan man ha i vetekli, rågkross, kruskakli och annat istället för vetemjöl. Du får experimentera lite med det, olika typer av mjöl drar åt sig olika mängd vätska.
penna Skrivet av Fredrik
Med risk för att låta jobbig men skulle man kunna göra scones ännu nyttigare?
Jag älskar receptet men undrar fortfarande om de är särskilt nyttiga? Hur kan jag minska på fett och kolhydraterna utan att ta bort smaken?
TPFH
penna Skrivet av Susanne
Svar till Carina: Ja det går säkert bra eftersom det är bakpulverdeg och bakpulvret börjar inte "arbeta" så länge degen är rumstemperatur eller kallare. Degen borde nog hålla sig i kylen 2-3 dagar.
penna Skrivet av Carina
Kan man göra degen på dagen och exempelvis slänga in den i kylen för att grädda dom på morgonen?

Snabbt svar uppskattas!
penna Skrivet av Jag
Dessa var jättegoda!
Jag har aldrig bakat scones själv innan, bara smakat hos en kompis. Så, nu blev jag sugen på att baka något och scones hade jag aldrig bakat förut. Detta receptet var verkligen jättebra och de blev jättegoda!!

P.S
Kommer att baka detta fler gånger!
penna Skrivet av söffy
roligt med så många kommentarer och tips på olika variationer. jag som bara ville ha lite roligare frukost fick nu värsta inspirationen att baka skojiga scones. :)
penna Skrivet av Marz
Testa att ha ett ägg i kanske? det borde ju binda ihop bättre. eller mer smöööööööör! :)
penna Skrivet av Jag
De här var enormt goda, kommer att göras fler gånger.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Bt: Scones är bakpulverbröd och sådant bröd blir ganska smuligt.
penna Skrivet av Bt
Mina blir väldigt goda men jättesmuliga, några tips på hur man får dom att hålla ihop bättre?
penna Skrivet av Felicia
Mycket goda scones, lätta att göra och ett mycket gott resultat.

passar mycket bra till en god frukost.
penna Skrivet av Lina
Dett ska jag prova ikväll, dock med fullkornsmjöl endast.
penna Skrivet av Veganen
Detta receptet är riktigt bra!!! Har aldrig bakat så goda scones förut, jag är vegan så jag bytte ut smöret mot mjölkfritt smör och mjölken mot soja mjölk-wow!!! penslade även med lite oliv olja på toppen och brödet blev så gott och sprött...
penna Skrivet av felicia
igår gjorde jag och min bästis jätte goda scones av detta receptet. dels gjorde vi några med banan, kanel, russin och massa frön ( sesamfrön, linfrön, solroskärnor mm). men vi gjorde också en lite matigare variant då vi la i hackade oliver, soltorkade tomater, frön såklart och massa kryddor, tex oregano, timjan och basilika. låt fantasin flöda ni med!!
penna Skrivet av isabelle
Hej! Jag brukar ha riven ost i min deg. Det blir jättegott! Om man brukar då, ha ost som pålägg.Fast det har jag också. och smör. Det är jättegooott !!:D
penna Skrivet av Anna
Gör alltid mina scones utan smör! Fungerar hur bra som helst! Gott recept: 2dl graham, 2-3msk solrosfrön, 2-3msk linfrö, 0.5tsk salt, 1msk lingonsylt och ca 1.5dl mjölk eller filmjölk. Blir lite mer som en smet som är lätt att bara bre ut - blir kanongott!
penna Skrivet av Åsa och Sanna
Hej vi bakade detta recept. Det blev jättegott. Det står i receptet att man kan finfördela fettet med fingrar eller gaffel. Ville bara säga att det även funkar med en trägaffel. Tjing!
penna Skrivet av Susanne
Svar till duoja: Antingen tar du 5 dl vetemjöl eller också tar du 2 ½ dl vetemjöl och 2 ½ dl grahamsmjöl. Alltså, den totala mjölmängden ska vara 5 dl.
penna Skrivet av duoja
hej webmaster, det står så här på receptet, först vete mjöl sen något annat mjöl men man kan ta vetemjöl vadå ska man ha så mkt vetemjöl eller ska man bara ta vete mjöl en gång,
penna Skrivet av LA
Ohh världens mysigaste bjudmat! Servera med te och ta fram alla ostar och marmelader som finns hemma.
penna Skrivet av alx
coolt :o... dom blev ganska goda... utan ngt... ska smaka med ost :P
penna Skrivet av alx
gräddar dom nu... har inge smör kvar efter.. marmelad har vi inte nu heller hemma och orkar inte gå till affären :(... så jag kör med florsocker och kakao... undra hur det blir... som tur e finns ost :P :O
penna Skrivet av
Smör och ost ska det vara! Och en stor kopp te till<3 Perfekt till höst-mys-kvällar framför tv:n! Nyttigare och godare än godis och kul att göra tillsammans:)
penna Skrivet av höstmys
te och scones med smör och myyyycket sylt/marmelad är supergott om man kombinerar med en bra film och raggsockar:D
penna Skrivet av ...
Det är också gott o ha lite russin i sconesen.
penna Skrivet av Flicka
ja tycker att scones är jättegott.
vi gjorde de på hemkunskapen i går o dom e goast om man äter dom me sylt:D
penna Skrivet av Florent
Ja tycker också Scones är gott vi gjorde i hem kunskap sån här går i 8:e klass ska testa o göra det ny också =o)
penna Skrivet av Jessica
Jag tycker att scones är jätte gott..Man ska ha smö och ost på då är det riktigt mumms =)
penna Skrivet av Pyret
Jag tycker att man ska ha sconesen som dom är för att då är dom godast:-) Man ska ha smör och ost på och så ska man dricka te till och dom ska vara varma från ugnen, då är dom som godast
penna Skrivet av Ken
Nej förfan ta inte morötter i. Förstör hela grejen med scones. Låt det vara som det alltid vart.
penna Skrivet av Annika från Finland
blanda i 1dl med ost och byt ut 1dl gramhamsmjöl mot havregryn - det blir först gott kan jag lova!
penna Skrivet av hanna
det blir x-a gott om man har i fin rivna morötter.
penna Skrivet av Hemligt
om man tar 1 msk med karemuma i så smakar dem godare
penna Skrivet av Lilla My
Istället för flytande/fast smör, kan man ha olja. Ex rapsolja eller varför inte olivolja för mer smak.
penna Skrivet av Susanne
Det borde gå bra med flytande smör också.
penna Skrivet av Jag har bara flytande smör i kylen
Kan man istället för vanligt smör ta flytande?
penna Skrivet av Liza och frukost companiet
Scones på en tidig sommar morgon tillsammans med sina bästa vänner, toppa detta mina vänner av Cyberspace!
penna Skrivet av hej!
mmmmmm!,vad är godare än ny backade scones?:)
penna Skrivet av Ante
mmmm de var gott de var längesen jag åt scones.. perfekt när man softar.. peace..
penna Skrivet av Micke
Mumma!
penna Skrivet av Sara
Jättegoda i allergivänlig variant! Tog glutenfritt mjöl, mjölkfritt margarin och sojamjölk istället, det blev fantastisk gott! Har bara ätit tråkigt formbröd föut (i hela mitt 25-åriga liv), så dessa kommer jag nu att äta minst lika många år framåt som jag är gammal. Tack för receptet!
penna Skrivet av Fundersam
Varför klaga på hur folk stavar på recepten.se?
Med tanke på att folk skriver 'e' istället för 'ä' etc. samt att folk särskriver konstant, tänk inte på vad folk har sina brister men mer på komentarernas innehåll tack.
penna Skrivet av besmir
nice rescept det e verkligen gott å dom blev verkligen bra åsså
penna Skrivet av Melis & Ceren
Gott med sylt också :D Vi håller på att göra det just nu :) 4:de gången! Hoppas den smakar som den alltid brukar göra / Melis & Ceren
penna Skrivet av emilia
mat mästarn
lär dig stava! frukost utan cccccccccccc
penna Skrivet av mat mästaren
gotttt!!!! tips baka det innan du äter fruckost så får du nybakat bröd till fruckosten ;)
penna Skrivet av Emilia
Dethär är det bästa mellanmålet!
Drick svart vinbärsthé till!
Emilia 14
penna Skrivet av jumpan
jatte gott med mosad banan på
penna Skrivet av fisen
mmmmmmmuuumsssssss för de här kaffebrödet
penna Skrivet av Lefanz
Japp nu står tjej och bakar, blir nog as bra!
själv ska jag kolla på Rome! :D
penna Skrivet av ryberg
goda och lätta att göra.
penna Skrivet av Racso
det blev skitgod och mätande
penna Skrivet av Racso
gjorde precis scones fast med kött i, ligger i ugnen och bakar med köttet i och ost. Undrar hur det blir :)
penna Skrivet av Maja
mumsigt och lättlagat :)
penna Skrivet av Viktor 13år:)
JAg gjorde också scones med filmjölk dom blev riktigt smarriga:)
penna Skrivet av Melle
gjorde nyss scones, blev mkt goda med fil i =)
penna Skrivet av Elisabeth
Jättegoda och lättgjorda. verkligen att rekomendera!
penna Skrivet av Nina
Mkt lätt-gjorda... för att få det extra nyttigt "nypade" jag X3 i vete kli... *att rekomendera* Låt smaka :)
  1