Schweizernötstårta

Mycket god schweizernötstårta. Mjuk och saftig mandelbotten toppad med tryffel av schweizernötchoklad.
schweizernötstårta
En bit schweizernötstårta serverad med vispad grädde.
Timglas Tid: ca 45 minuters jobb + 25 min i ugnen + 2 timmar att svalna och stelna
Portioner 8-10 portioner

Ingredienser:

Mandelbotten:

Tryffel:

Servering:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i 25 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Smält smöret.

  2. Mal mandeln.

  3. Smörj en rund form ca 22 cm i diameter och beströ den med ströbröd.

    (Tips för kladdfri smörjning: Ta en klick smör och använd en slickepott för att smeta ut det.)

  4. Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker och farinsocker (eller bara strösocker).

    Vispa till en jämn och fluffig smet med elvisp.

  5. Tillsätt vetemjöl, smält smör och mald mandel. Vispa till en jämn smet.

  6. Häll i en smord rund form beströdd med ströbröd med löstagbar kant 22 cm i diameter.

    Grädda i 175°C mitt i ugnen i 25 minuter till gyllene färg. Låt svalna i formen.

  7. Låt grädden koka upp. Ta bort från värmen lägg i chokladbitarna i bitar och rör om tills det smält. Rör i smöret.

  8. Bred ut tryffeln på kakan och ställ den i kylen så den stelnar.

  9. Servera schweizernöttårtan med vispad grädde.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor. Kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Tårtor & bakelser |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer