Kommentarer till Sambal-kotletter - Sida 2

"Mycket gott och enkelt recept på kotletter i ugn som bara smälter i munnen. Endast 5 minuters jobb för en riktig festmåltid!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Susanne 2009-02-02 13:52
Svar till dag: Nej kotletterna ska vara tinade.
penna Skrivet av dag 2009-02-02 13:39
ska kottletterna också vara frysta.
penna Skrivet av Zarah 2008-09-07 13:59
det går även att byta sambal mot 1/2 dl sweet chili
penna Skrivet av Nettan 2008-05-12 13:22
Jag brukar använda fläskfile och 1 dl soja det bara smälter i mun , annars är det lika. Jag har pressad potatis till.
penna Skrivet av Susanne 2008-03-21 02:06
Svar till Lillin: Jag har inte provat med nötkött så jag vet faktiskt inte, men det beror säkert också på vilken sorts nötkött du tar och hur lång tid i ugnen den står. Tunnare skivor som lövbiff eller sjömansbiff borde ta kortare tid i ugnen. Nötkött vill man ju ibland inte ha helt genomstekt heller som t.ex. ryggbiff eller oxfilé är ju mörare när det inte är helt genomstekt. Så tyvärr har jag inget bra svar på det. Däremot ska det fungera med 5 dl crème fraiche istället för grädde och frysta kycklingfiléer har jag fått tips om. Det ska jag själv prova nästa vecka.
penna Skrivet av Helena 2008-03-20 14:36
Om såsen är för tunn är det ju bara att hälla upp den och reda av den litegrann. Blir godare då.
penna Skrivet av snilsson 2008-03-19 14:09
Jätte gott =) Men om man vill ha såsen lite tjockare så kan man ha i lika mycket crame frich som grädde =)
penna Skrivet av Anna 2008-03-19 09:25
webmaster : Ja,jag rörde i det, men det såg ut som klumpig gröt ändå. Det är inte första gången det händer mig när jag använder grädde i ugnen,jag fattar bara inte vad jag gör för fel.
Nåväl,tack för dina svar.
penna Skrivet av Lillin 2008-03-19 09:17
En fråga (kanske lite dum?): Kan man göra det här receptet med nötkött också, eller blir det torrt?
penna Skrivet av Lillin 2008-03-19 09:16
Det här var så gott!!!! Helt underbart.
penna Skrivet av Susanne 2008-03-16 14:49
Svar till Anna: Ja det brukar de ju gå att göra... Jag vet faktiskt inte varför det skar sig. Om du rörde med en visp i såsen efter att det var klart blandade det ihop sig bra då?
penna Skrivet av Anna 2008-03-16 12:53
Webmaster : Men jag trodde all matlagningsgrädde gick att koka?
penna Skrivet av Susanne 2008-03-14 12:42
Svar tilll Anna: Kolla på förpackningen till den grädde du använder att grädden är kokbar.
penna Skrivet av Anna 2008-03-07 16:48
Har precis provat det här receptet,och smaken är det inget fel på,men grädden skar sig för mig, och det ser inte alls aptitligt ut.
Kan det bero på att jag använde matlagningsgrädde?
penna Skrivet av Karin 2008-02-23 15:58
Vilken överaskning, det blev jättegott och så enkelt. Mina tonårsbarn tyckte det var mums, så denna rätt kommer jag laga ofta. TACK!!
penna Skrivet av Hilkka 2007-10-16 20:06
Så gott.JAG FRÄSTE LITE KANTARELLER OCH LÖK TILLSATTE DET NÄR RÄTTEN VAR KLAR.sÅ GOTT.
penna Skrivet av Anne-Li 2007-05-16 18:00
Det är så gott! Jag brukar använda Fläskfile och en 3:a grädde. Då ökar jag på Sojan och Sambal....
penna Skrivet av Maria 2007-01-29 17:04
Gjort den flera gånger och med olika slags köttbitar. Lika gott varje gång! Lite vitlök till ex kycklingen blev perfekt!
penna Skrivet av --- 2006-12-30 17:24
ha i champinioner.. det är gott!
penna Skrivet av linda 2006-12-10 19:21
blanda ner lika mycket creme frache som grädde så blir såsåen jätte god
penna Skrivet av Christina 2006-10-21 22:18
Hel syverän maträtt! enkelt och sååååå gott, måste testa med vitlök nästa gång :-) och kanske kyckling också!
penna Skrivet av samuel i pajala 2006-05-10 19:18
håller med Kicki! Mycket bra åsikter.
penna Skrivet av Roger 2006-05-01 13:19
För er som gillar vitlök går det alldeles utmärkt att pressa i ett par klyftor. Det blir suveränt gott.
penna Skrivet av Kicki 2006-02-13 16:50
Istället för fläskkotletter tar jag fläskkarré i skivor, mycket godare och mörare kött! Brukar också koka ihop grädde, sambal och japansk soja i en kastrull bredvid och servera, för såsen går åt vill jag lova. Serveras med kokt pressad potatis och en fräsch sallad.

Kortare tid i ugnen också, ca 45 min på 175 grader.
penna Skrivet av eva 2006-01-27 20:14
har ätit detta och det är underbart gott!! undrar om det går att göra på fläsk ytter file? gäller samma tid i ugnen då ? nån som testat? tacksam för snabbt svar....
penna Skrivet av Maria 2005-10-31 12:59
Jättegott. Många har velat ha receptet. Går även bra med skinkstek i skivor.
penna Skrivet av baBbe 2005-07-10 03:00
det blev väldigt MUmssss....:D got got gottt:P
penna Skrivet av Emma 2005-02-24 20:22
Jag ska prova denna rätt, men istället för kotlett ska jag ta kyckling :) tror det kan bli något
penna Skrivet av Anne 2005-01-10 16:01
blanda 5 dl creme fraiche lätt kokbar med grädde,
soya, sambal oelek. Så gör jag, supergott
penna Skrivet av Sussie M 2004-10-10 14:10
Den här rätten är KANONGOD!! Måste provas för den som inte har gjort det. Kotletten smälter i munnen! Mmm...