Mycket god och saftig banankaka som passar bra som efterrätt med en klick grädde eller glass. Den här kakan är perfekt att göra om du har överblivna bananer med brunt skal som inte är så roliga att äta men perfekta för den här kakan.
Tid: 1 timme, varav 45 min i ugnen
1 kaka, ca 12 bitar
Näringsvärde per bit (116 g): 279 kalorier, 43 g kolhydrater, 9 g fett, 5 g protein, 2 g fibrer
Den måste jag testa idag när jag har rullat över kanten av sängen 🤣🤣
✏️Skrivet av Linda
Mkt god banankaka som vi ofta bakat, tack för ett lätt recept och pedagogiskt med alla bilder och även att mängden av ingredienserna står vid bilderna.
Din köttfärslimpa är också en av våra absoluta favoriter! Stort tack!
⭐
webmaster
💬Svar till
Andréas
✏️Skrivet av Susanne
Vad tråkigt att det misslyckades, det är dock inte fel på receptet för det här är ett välbeprövat recept både av mig och många andra om du läser kommentarerna. Det som gör att kakan kan bli torr är framförallt om du tagit för mycket mjöl. Gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och det kan bli så mycket fel att man tar nästan dubbelt så mycket mjöl om man gör så. Häll istället upp mjölet i litermått eller använd våg så blir det rätt mängd mjöl. Glöm inte heller bort mjölken. Om du använder en form med större diameter blir tiden i ugnen kortare. Hoppas du vill försöka igen för det här är verkligen en god och saftig banankaka och det är tråkigt att du inte fick uppleva det.
✏️Skrivet av Andréas
Står att den ska vara saftig...ingalunda, med den mängden mjöl så var jag tveksam redan när jag läste receptet, men lite mer smör och 3 skapligt fräkniga bananer borde fixa det tänkte jag. Knastertorrt blev resultatet, ätes inte ute om det blåser kan man säga.
Mvh Andréas