Kommentarer till Saftig banankaka - Sida 2

"En god saftig banankaka med mycket banansmak. 15 minuters jobb. Enkelt recept med bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Johanna 2011-08-09 14:08
Sjukt god kaka!

Min fick bli lite modifierad, jag kollade kylskåpet slarvigt innan jag satte igång så mjölken blev ersatt med vatten, och så fattades hälften av sockret, men det blev kanongott ändå! Jag gillar själv inte när det blir för sött, så 1 dl socker var alldeles lagom. Dessutom känns det ju åtminstone lite nyttigare ;)
penna Skrivet av Rebecka 2011-03-22 11:34
Ojj, såg nu att det stod lite längre ner!
penna Skrivet av Rebecka 2011-03-22 11:27
Kan man servera kakan med grädde? :)
penna Skrivet av Leo 2011-03-21 17:41
Åh, den här kakan var väldigt saftig och god. Mamma och brorsan blev också väldigt förtjust i den här. Tack för receptet! Den här kommer att bakas igen :)
penna Skrivet av Elisabeth 2011-02-18 18:01
Har nyss bakat denna kaka och det var det absolut bästa receptet på banankaka någonsin!

Gräddade dock kakan i drygt 50min (53 för att vara exakt) och den blev helt perfekt i konsistensen, men det är ju inom felmarginal för olika ugnar så är ju bara att hålla lite extra koll på tiden första gången man gör den.

Enda nackdel: Kakan tog slut direkt så lär alltså inte få uppleva hur den blir ännu godare efter någon dag i kylskåp:)
penna Skrivet av sussi 2011-02-17 16:10
var god..hade den i ugnen ca 50 min..men tycker den blir lite kladdig..beror kanske på bananerna..
penna Skrivet av Lisa & Nora 2011-02-16 18:00
Vi är två 14 åriga tjejer som kände för att baka ! Tack för ett bra och gott recept grannar och familj blev glada av den goda kakan !
penna Skrivet av Natalie 2011-01-02 18:01
Ser väldigt god ut! Ha kakan i ugnen nu o tror nog att den kommer bli kanon. Jag måste säga att det är bra att ni har bilder med, det blir lite roligare o kolla på recept :)
penna Skrivet av Mari 2010-11-08 22:19
This recipe is really really good, finally I can enjoy homemade banana cake...mmmmm
penna Skrivet av Sarah 2010-09-29 21:04
Jättegod kaka! Rekomenderas verkligen till alla. Den går dessutom relativt snabbt att göra.
Precis som det står i receptet blir den ännu godare när den stått i kylen någon dag.
person Svar till Lampan penna Skrivet av Susanne 2010-08-14 14:23
Tack för bra tips! Låter gott med choklad i!
penna Skrivet av Lampan 2010-08-10 22:35
Hade i ungefär 100 g riven mörk choklad också, och lite gul karamellfärg för färgens skull. Blev hur god och fin som helst!
Detta ska göras om igen och igen!
penna Skrivet av theresia mingert 2010-07-30 15:09
väldigt gott kaka....jag har bakat många gånger.
penna Skrivet av Sofia 2010-05-24 17:47
Himla god kaka, bakar den för andra gången just nu. Smart och miljövänligt sätt att ta reda på gamla bruna bananer också! Tack för trevligt recept! :)

Däremot behöver kakan stå lite längre i ugnen än 45 min, kanske 60 min.
penna Skrivet av Jakob 2010-04-24 19:10
jag tog i en dec hallon, grymmarns gott
penna Skrivet av karolin 2010-03-30 21:18
råkade ta curry istället för kanel.. ingen hit
penna Skrivet av Josefin 2010-03-26 21:36
Den bästa lösningen när det finns några gamla bananer kvar som ingen vill ha. Jäääättegod blir den!! Blir bara godare ju äldre bananerna är! Så nu kommer man aldrig slänga bananer igen, oavsett hur svarta dom är på utsidan!
penna Skrivet av sofia 2010-03-11 18:51
gjorde en variant av den här med lite mindre banan och hackad blockchoklad också. smeten blev gudomlig! får se hur kakan blir senare :)
penna Skrivet av mmmm XD 2010-02-19 14:11
baka den precis :) den var jätte god
penna Skrivet av mv 2010-01-27 21:24
Hej! har haft stor nytta av denna sajt, hittat många goda recept. Tänkte pröva denna banankaka, ser god ut:)
penna Skrivet av Cajsa, 13 år 2010-01-26 15:28
Jättegod kaka! Perfekt om man har lite gamla bananer hemma. Lätt att göra! Bra recept!
penna Skrivet av Susanne 2009-10-26 00:49
Svar till Nora!: Varsågod! ;) Kul att du gillar min receptsajt!
penna Skrivet av Nora! 2009-10-25 16:40
Älskar banankaka, MUMMMMS! Tack för alla recept by the way, jag är "stambesökare", =)
penna Skrivet av Caroline 2009-10-14 18:20
Vart bara så grymt sugen på att baka något:) Upptäckte att jag har ett överflöd med väl mogna bananer i frukt skålen, så nu ska det bakas banankakor i parti och minut! Såg att det går bra att servera med turkisk yoghurt, ska prova det.
penna Skrivet av Susanne 2009-10-03 20:57
Svar till Hanna: Den går att äta som den är utan tillbehör. Men om du vill ha något tillbehör så kan jag även rekommendera vaniljsås eller turkisk yoghurt blandad med nymald kardemumma.
penna Skrivet av Hanna 2009-10-03 18:59
Nu står banankakan i ugnen. Detta ska bli kul å se om den blir god, men jag har ingen grädde hemma eller glass, hur ska jag lösa detta ? Blir den god så sparar jag receptet ;).
M.V.H Hanna 14 år :)
penna Skrivet av Martina 2009-10-02 11:26
Ska bli spännande vad kollegerna tycker om denna kakan =)
penna Skrivet av Susanne 2009-04-01 19:04
Svar till Linda: ja det går bra med smält smör.
penna Skrivet av Linda 2009-03-28 13:29
kan man ta smält smör istället för flytande margarin?
penna Skrivet av Madde 2009-01-16 22:44
En mycket saftig och kompakt kaka. Super god!
penna Skrivet av Susanne 2008-12-27 19:08
Svar till "ja": Det finns många recept på andra kakor utan banan så gör någon av dem istället!
penna Skrivet av ja 2008-12-26 20:17
Hej, jag har ej provat göra kakan än , men jag undrar om man kan göra den utan bananer , har tyvärr inga hemma just nu :p
penna Skrivet av Susanne 2008-11-25 22:31
Svar till Amanda: 1,5 liter ungefär.
penna Skrivet av Amanda 2008-11-24 15:35
Hur stor ska formen vara mätt i liter?
penna Skrivet av Susanne 2008-08-01 20:16
Svar till sara: Ja, smält margarin går nog bra det med.
penna Skrivet av sara 2008-08-01 20:06
kan man ha smält margarin?
penna Skrivet av Susanne 2008-08-01 19:40
Svar till sara: Antingen tar du 2 dl strösocker eller också tar du en blandning av de andra sockersorterna: 1 dl brun farin och 0,5 dl råsocker och 0,5 dl strösocker. Det blir alltså totalt 2 dl socker oavsett vilket alternativ du väljer.
penna Skrivet av sara 2008-08-01 18:59
2 dl strösocker eller 1 dl brun farin + ½ råsocker + ½ dl strösocker

Vadå? fattar inte :S
penna Skrivet av Johanna 2008-04-20 16:50
Detta är den godaste banankaka jag någonsin ätit! Allt positivt som står om den stämmer, den håller sig länge i kylskåp (men den tog slut efter en vecka...erm..) och blir bara godare och godare när den får ligga till sig lite.
penna Skrivet av Laura 2008-04-08 21:02
You can't fail with this recipe! So good :)
penna Skrivet av Susanne 2008-04-01 13:34
Svar till Linda Johansson: Det du beskriver hände tror jag faktiskt inte har med receptet att göra. Det låter väldigt konstigt och det har ju inte blivit så för alla andra som gjort receptet.
penna Skrivet av Linda Johansson 2008-04-01 07:47
Nej, inget konstigt i kylskåpet!
Har bakat 2 banankakor efter detta,(på min mormors recept), de var kanongoda!
Så jag vet inte vad som var fel, men jag kommer definitivt inte att göra detta receptet igen/Linda
penna Skrivet av Susanne 2008-03-28 00:19
Svar till Linda Johansson: Det låter jättekonstigt. Du är säker på att du inte spillt över något annat eller att det droppat ifrån kylen på något sätt? Vissa kylar får man ju passa sig så att man inte trycker in saker och ting för långt in så att det kommer emot bakre väggen där det kan rinna vätska. Just eftersom överdelen var bra med underdelen svampig tyder ju på någon vätska som sugits upp där och det finns ju inte någon vätska att tala om i själva kakan. Jag hade själv min kaka i kylskåp i 2 veckor och det gick bra.
penna Skrivet av Linda Johansson 2008-03-27 15:02
Hej! Jag bakade denna kakan i måndagskväll!
När den var färdiggräddad efter 45 minuter och hade svalnat, var den god!
Men kvällen efter (då den svalt i kylskåp) var den inte alls bra längre! Halva kakan var "svampig" bara "överdelen" var god!
fattar ingenting, totalt misslyckat!/Linda
penna Skrivet av Pia 2007-12-11 08:09
Har man överblivna o bruna bananer så släng dom inte, baka detta recept! Har provbakat denna kaka väldigt många gånger men jag mixar bananerna och ju brunare ju mer smak, faktiskt ; )
Jättegod kaka som har strykande åtgång, och saftig är den också. Så våga baka, även ni som aldrig gillat banankaka, jag var sån men har TOTALT ändrat smak sen jag ätit denna.
penna Skrivet av Annelie 2007-12-07 18:52
Man kan även ha lite choklad för mer smak :)