Kommentarer till Saftig banankaka - Sida 1

"En god saftig banankaka med mycket banansmak. 15 minuters jobb. Enkelt recept med bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
penna Skrivet av Josephine 2017-06-12 15:16
Kakan håller på att gräddas i ugnen och doftar supergott!!
Men jag kom på efter 15min att jag glömt mjölken!!! Vad händer då? Är det katastrof eller blir den mindre saftig kanske?
Tack för ett enkelt recept! 😊👍🏼
Med vänlig hälsning, Josephine
person Svar till Antonia penna Skrivet av Susanne 2017-06-01 18:20
Efter att man tillsatt mjöl i en kaka så ska man inte vispa eller röra mer än att smeten blir blandad annars händer just det som du beskriver. Äggtrådarna går sönder och då blir det kompakt. Detta gäller i princip alla mjuka kakor. Du vispar alltså in luft när du vispar ägg och socker men sedan så förstör du detta om du vispar för länge efter att du haft i mjölet som är en tung ingrediens, då brister äggtrådarna och du får en kompakt kaka. Det andra receptet jag har på banankaka är mer som en sockerkaka i konsistensen, lättare och luftigare, men gör du samma fel när du gör den så kommer även den bli kompakt. Det här banankakan blir lite tyngre än en vanlig sockerkaka, men den blir också saftigare, väldigt god tycker jag, den ska absolut inte bli gummiaktig. Jag rekommenderar att du ger den en ny chans och inte vispar för mycket efter att du haft i vetemjölet. Slutligen, väg vetemjölet eller häll upp det när du mäter upp det, gräv inte med decilitermått för då tar du alldeles för mycket eftersom mjölet packas, detta leder också till kompakt kaka! Lycka till! :)
penna Skrivet av Antonia 2017-05-31 23:14
Min blev kompakt som tusan, vägde minst 3 kilo och kunde säkert användas i självförsvar om någon skulle bryta sig in på natten. Hade gummiaktig konsistens. Vispade nog för länge, klantade mig med mjölet så det blev klumpigt, tänkte ge extra spurt i mixningen för att få ut klumparna. Använde 4 bananer i normal/medium storlek, normal men hjärtformad bakform, var nog en fjärdedel mer smet i formen än på bilden, men som tur är lyfte den sig inte mycket. Räcker nog med tre bananer, funderar om man skulle lägga till en skopa mer bakpulver så den inte är så kompakt. Smaken var rätt god i alla fall, men inget vi provar igen om man inte får mer luft i med mindre vispning. Är det därför du rekommenderar kort vispning? Eller skulle du rekommendera den andra banankaks receptet du har?
person Svar till Johan penna Skrivet av Susanne 2017-05-10 00:45
Roligt att du tyckte om banankakan! Tack för tipset! Sedan gäller förstås också att man inte är alltför långsam med alla moment efter att bakpulvret är tillsatt och att man sätter på ugnen i tid så den är varm. Det gäller alla recept. Man behöver så klart inte stressa, följer man receptet och inte tar några pauser så bör resultatet bli som på bilderna för när jag gör receptet så är jag inte heller jättesnabb, jag stressar inte och jag fotograferar dessutom allting. 😊
penna Skrivet av Johan 2017-05-09 19:57
Denna var god!

Jag brukar ta i bakpulvret det sista jag gör, eftersom det börjar "jobba" direkt.
För en luftigare kaka så ta i 3-4 tsk bakpulver 👍🏻
person Svar till Susanne penna Skrivet av Susanne 2017-02-14 16:43
Trevligt att du gillar banankakan!
penna Skrivet av Susanne 2017-02-07 12:10
Perfekt banankaka
person Svar till peter penna Skrivet av Susanne 2016-09-24 16:43
Kul att du tyckte om banankakan!
penna Skrivet av peter 2016-09-15 10:45
Underbar Banankaka bästa jag smakat..

Tackar!!!

MVH.
Peter
person Svar till Elin penna Skrivet av Susanne 2016-05-24 13:38
Tack för bra tips! Låter gott! :)
penna Skrivet av Elin 2016-05-16 17:38
Jag har gjort denna och den är god, men jag har mixat mina bananer och haft i blockchoklad innan de ska gräddas, på toppen alltså.
person Svar till Macke penna Skrivet av Susanne 2016-04-23 10:40
Ja det borde gå att köra den i mikron om den inte är tillräckligt tillagad. Prova med en bit så får du se. Jag skulle testa att köra en bit 30-60 sekunder på 600-900W.
penna Skrivet av Macke 2016-04-22 18:07
Kan man "rädda" en sån här kaka som var lite för kletig men togs ut ur ugnen och som nu svalnat av (rentav kall). Tack för bra recept.
person Svar till Hiba penna Skrivet av Susanne 2016-03-23 10:40
Roligt att du tycker om banankakan! :)
penna Skrivet av Hiba 2016-03-15 16:39
Mycket gott. Nu har jag bakat den två gånger. Lika gott varje gång. Tack.
person Svar till Bell penna Skrivet av Susanne 2016-01-07 10:39
Tack så mycket och tack detsamma!
penna Skrivet av Bell 2016-01-04 20:47
Supergod, tack för receptet och Din fantastiska sida!
God fortsättning!
person Svar till Viktor penna Skrivet av Susanne 2015-09-23 10:39
Tack så mycket! :)
penna Skrivet av Viktor 2015-09-20 22:08
Du har skitbra recept!
Bra steg-för-steg-anvisningar! :)
Keep up the good work!
person Svar till Linda penna Skrivet av Susanne 2015-05-23 10:38
Roligt att höra! :) Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Linda 2015-05-10 11:52
Supergod! Rekommenderas varmt :) Man skulle kunna äta hur mycket som helst samtidigt som den är väldigt mastig tack vare bananen. Detta är en av mina favoritkakor, tack Susanne!
person Svar till Nina penna Skrivet av Susanne 2015-04-23 10:37
Tack för bra information! Kul att du tycker om kakan!
penna Skrivet av Nina 2015-04-11 14:49
Tack för ett fint recept till en supergod kaka! Funkar bra att blanda i muscovadosocker istället för farin och sojamjölk plus en skvätt havregrädde istället för komjölk för den som är allergisk. Allt gott!
penna Skrivet av Sami 2014-11-27 16:40
Låter gott. Hoppas att det är ett bra recept.
penna Skrivet av Veronica 2014-09-11 12:55
Toppen recept! Den blev väldigt saftig och god!
person Svar till Eva penna Skrivet av Susanne 2014-04-21 03:08
Roligt att höra att du gillar den! Kanelgrädde till låter gott!
penna Skrivet av Eva 2014-04-20 12:51
Väldigt god och smakrik kaka. Som alltid med banankakor har de en tendens att bli kompakta, så också denna. Men inte mycket. Servera ljummen med lättvispad kanelgrädde, mumsigt värre.
penna Skrivet av Reind 2014-04-13 15:55
Hej!
Nu är banankakan i ugnen! spännande o se hur den kommer bli!
Jag la i tre bananer istället för fyra, tyckte det kanske skulle bli för mkt annars, hoppas det inte påverkar smaken dock! :D
//17 årig tjej!
person Svar till Lotta K penna Skrivet av Susanne 2014-04-02 11:30
Ja huvudsaken att gästerna blev nöjda! :) Ja tänk på att blanda i bakpulvret ordentligt, jag brukar köra några sekunder med elvisp. Man kan också blanda bakpulvret med mjölet. (Gäller alla mjuka kakor.)
Ja en för varm ugn kan göra att kakan spricker. Så man får tänka på det om man t.ex. tillagar något i ugnen innan på en högre temperatur så bör man vänta tills temperaturen sänkts till rätt ugnstemperatur.
Hoppas dessa tips hjälper dig att lyckas ännu bättre! :)
person Svar till susnet penna Skrivet av Lotta K 2014-04-02 08:54
:-) Jag lät kakan stå och hade ingen koll alls på hur länge den stått när jag stack in nålen igen och då var den klar. Jag blev jätteförvånad för jag tyckte inte den stått så länge! Kanske den skulle blivit lite saftigare om jag varit snabbare med att kolla igen. Hursomhaver, gästerna var nöjda och det är huvudsaken!

Jag häller alltid mjölet och skakar aldrig måttet så att mjölet packas. Det där med bakpulvret var en ny lärdom som jag tar med mig! Formen var 24 cm. Återstår ugnen som jag funderar på att kolla lite för säkerhets skull. Intressant att den kan ha varit för varm, jag trodde tvärtom. Tack för feedback!
person Svar till Lotta K penna Skrivet av Susanne 2014-04-02 00:26
Det låter som att kakan inte är färdiggräddad, så längre tid i ugnen behövs precis som du konstaterat. Annars kan orsaken till att kakan spricker bero på att bakpulvret inte är jämnt fördelat i smeten. Det kan också bero på att man tagit för mycket mjöl. Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och det blir alldeles för mycket. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det. Ugnen kan också ha varit för varm. Sedan om man tar en mindre form så tar det lite längre tid i ugnen. Tror du att något av detta kan vara förklaringen? Skriv gärna igen! Hoppas ändå din kaka blev god när du hade inne den i ugnen lite längre tid!
person Svar till susnet penna Skrivet av Lotta K 2014-04-01 15:36
Samma problem här. Efter 45 min: sprucken i ytan och ren smet i mitten :-( Den får stå kvar.Funderar på om det är fel på ugnen men det har blivit idag i såfall. Rätt läge på ÖVer/undervärmen har jag. Formen är normalstor teflon med urtagbar botten, får kolla cm.
penna Skrivet av Mats Olandersson 2014-01-25 08:53
Hej! Sista bilden på banankakan där 2 bitar skurits ur; Enligt min definition är det på sin höjd en halv bit! ;-)
person Svar till Maria penna Skrivet av Susanne 2013-11-09 22:50
Låter gott! :)
penna Skrivet av Maria 2013-11-09 14:45
Precis tagit den ur ugnen, luktar sjukt gott, hade dessutom i non-stop choklad så hoppas den blir super god, tack för ett enkelt recept!
person Svar till sofi penna Skrivet av Susanne 2013-11-01 11:10
Låter jättegott! Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av sofi 2013-10-20 15:36
testade kakan men tog bort en banan , hackade lite mandlar , la till kardemumma och stora chokladbitar , underbart gott !
person Svar till Jennifer penna Skrivet av Susanne 2013-10-18 01:02
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Jennifer 2013-10-17 19:15
Jag gjorde denna banankaka idag och den är supergod!! En helt underbar kaka!
person Svar till Ellie penna Skrivet av Susanne 2013-03-14 23:56
Tråkigt att höra! Hade du verkligen rätt ugnsinställningar med över- och undervärme? Tänk också på att om du tar en mindre form så tar det lite längre tid i ugnen. Men om din kaka verkligen blev oätbar så gissar jag att den inte ens var i närheten av färdig så då skulle jag nog säga att antingen beror det på något av ovan eller så är det något fel på din ugn, kanske håller den inte tillräckligt hög temperatur eller om antingen under- eller övervärmen är trasig. Ett tips är också att kolla om kakan är färdig när du tar ut den ur ugnen och om den inte är det så grädda längre tid, men kolla upp så att det inte är något fel på din ugn. Det är ju verkligen inte roligt när man lagt ner tid och köpt ingredienser och det misslyckas. :(
penna Skrivet av Ellie 2013-03-13 19:37
Tyvärr var 50 min alldeles för kort tid i min ugn :( Det blir komposten för banankakan!
penna Skrivet av Carro 2012-10-22 00:50
Mycket Mummsig kaka!! :D
penna Skrivet av Daniel 2012-07-16 13:49
Riktigt god kaka. Klockren med lite vaniljglass. Synd bara att det inte går att sluta äta när man väl börjat. Lätt att göra är den också!
person Svar till Linus penna Skrivet av Susanne 2012-03-18 18:08
Du måste ha haft fel ugnsinställningar i så fall eller något fel på ugnen. Det ska vara över- och undervärme påslaget (standardinställning). Vilken mjuk kaka som helst blir klar på en och en halv timme oavsett recept...
penna Skrivet av Linus 2012-03-15 18:12
För myvket banan, den blev ju fan aldrig bra, hade inne den i ugnen en och en halv timma sen slängde jag skiten, värdelöst recept!
person Svar till Caroline penna Skrivet av Susanne 2012-02-12 15:37
Den ska vara så.
penna Skrivet av Caroline 2012-02-12 00:52
Bakade efter detta recept idag! Den blev god men min kaka blev väldigt mastig och kompakt. Ska den vara så i konsistensen eller har jag gjort något fel?

Tacksam för svar!
penna Skrivet av akilles 2011-12-06 11:58
Ta kokos istället för ströbröd i formen så blir det ännu godare! Om man gillar kokos ;)
penna Skrivet av Evelyn 2011-12-01 18:00
Denna kaka har lagats flera gånger och godast blir den om man lägger i hackade/krossade mandlar i. Absolut en favorit här hemma.
penna Skrivet av Annika 2011-08-22 21:12
Vilken god och saftig banankaka!! :)
Och den blev verkligen ännu godare efter några dar.
  1   2   nästa sida