Kommentarer till Saftig banankaka

"En god saftig banankaka med mycket banansmak. 15 minuters jobb. Enkelt recept med bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Josephine
Kakan håller på att gräddas i ugnen och doftar supergott!!
Men jag kom på efter 15min att jag glömt mjölken!!! Vad händer då? Är det katastrof eller blir den mindre saftig kanske?
Tack för ett enkelt recept! 😊👍🏼
Med vänlig hälsning, Josephine
besökare Svar till Antonia penna Skrivet av Susanne
Efter att man tillsatt mjöl i en kaka så ska man inte vispa eller röra mer än att smeten blir blandad annars händer just det som du beskriver. Äggtrådarna går sönder och då blir det kompakt. Detta gäller i princip alla mjuka kakor. Du vispar alltså in luft när du vispar ägg och socker men sedan så förstör du detta om du vispar för länge efter att du haft i mjölet som är en tung ingrediens, då brister äggtrådarna och du får en kompakt kaka. Det andra receptet jag har på banankaka är mer som en sockerkaka i konsistensen, lättare och luftigare, men gör du samma fel när du gör den så kommer även den bli kompakt. Det här banankakan blir lite tyngre än en vanlig sockerkaka, men den blir också saftigare, väldigt god tycker jag, den ska absolut inte bli gummiaktig. Jag rekommenderar att du ger den en ny chans och inte vispar för mycket efter att du haft i vetemjölet. Slutligen, väg vetemjölet eller häll upp det när du mäter upp det, gräv inte med decilitermått för då tar du alldeles för mycket eftersom mjölet packas, detta leder också till kompakt kaka! Lycka till! :)
penna Skrivet av Antonia
Min blev kompakt som tusan, vägde minst 3 kilo och kunde säkert användas i självförsvar om någon skulle bryta sig in på natten. Hade gummiaktig konsistens. Vispade nog för länge, klantade mig med mjölet så det blev klumpigt, tänkte ge extra spurt i mixningen för att få ut klumparna. Använde 4 bananer i normal/medium storlek, normal men hjärtformad bakform, var nog en fjärdedel mer smet i formen än på bilden, men som tur är lyfte den sig inte mycket. Räcker nog med tre bananer, funderar om man skulle lägga till en skopa mer bakpulver så den inte är så kompakt. Smaken var rätt god i alla fall, men inget vi provar igen om man inte får mer luft i med mindre vispning. Är det därför du rekommenderar kort vispning? Eller skulle du rekommendera den andra banankaks receptet du har?
besökare Svar till Johan penna Skrivet av Susanne
Roligt att du tyckte om banankakan! Tack för tipset! Sedan gäller förstås också att man inte är alltför långsam med alla moment efter att bakpulvret är tillsatt och att man sätter på ugnen i tid så den är varm. Det gäller alla recept. Man behöver så klart inte stressa, följer man receptet och inte tar några pauser så bör resultatet bli som på bilderna för när jag gör receptet så är jag inte heller jättesnabb, jag stressar inte och jag fotograferar dessutom allting. 😊
penna Skrivet av Johan
Denna var god!

Jag brukar ta i bakpulvret det sista jag gör, eftersom det börjar "jobba" direkt.
För en luftigare kaka så ta i 3-4 tsk bakpulver 👍🏻
besökare Svar till Susanne penna Skrivet av Susanne
Trevligt att du gillar banankakan!
penna Skrivet av Susanne
Perfekt banankaka
besökare Svar till peter penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om banankakan!
penna Skrivet av peter
Underbar Banankaka bästa jag smakat..

Tackar!!!

MVH.
Peter
besökare Svar till Elin penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Låter gott! :)
penna Skrivet av Elin
Jag har gjort denna och den är god, men jag har mixat mina bananer och haft i blockchoklad innan de ska gräddas, på toppen alltså.
besökare Svar till Macke penna Skrivet av Susanne
Ja det borde gå att köra den i mikron om den inte är tillräckligt tillagad. Prova med en bit så får du se. Jag skulle testa att köra en bit 30-60 sekunder på 600-900W.
penna Skrivet av Macke
Kan man "rädda" en sån här kaka som var lite för kletig men togs ut ur ugnen och som nu svalnat av (rentav kall). Tack för bra recept.
besökare Svar till Hiba penna Skrivet av Susanne
Roligt att du tycker om banankakan! :)
penna Skrivet av Hiba
Mycket gott. Nu har jag bakat den två gånger. Lika gott varje gång. Tack.
besökare Svar till Bell penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket och tack detsamma!
penna Skrivet av Bell
Supergod, tack för receptet och Din fantastiska sida!
God fortsättning!
besökare Svar till Viktor penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket! :)
penna Skrivet av Viktor
Du har skitbra recept!
Bra steg-för-steg-anvisningar! :)
Keep up the good work!
besökare Svar till Linda penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :) Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Linda
Supergod! Rekommenderas varmt :) Man skulle kunna äta hur mycket som helst samtidigt som den är väldigt mastig tack vare bananen. Detta är en av mina favoritkakor, tack Susanne!
besökare Svar till Nina penna Skrivet av Susanne
Tack för bra information! Kul att du tycker om kakan!
penna Skrivet av Nina
Tack för ett fint recept till en supergod kaka! Funkar bra att blanda i muscovadosocker istället för farin och sojamjölk plus en skvätt havregrädde istället för komjölk för den som är allergisk. Allt gott!
penna Skrivet av Sami
Låter gott. Hoppas att det är ett bra recept.
penna Skrivet av Veronica
Toppen recept! Den blev väldigt saftig och god!
besökare Svar till Eva penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra att du gillar den! Kanelgrädde till låter gott!
penna Skrivet av Eva
Väldigt god och smakrik kaka. Som alltid med banankakor har de en tendens att bli kompakta, så också denna. Men inte mycket. Servera ljummen med lättvispad kanelgrädde, mumsigt värre.
penna Skrivet av Reind
Hej!
Nu är banankakan i ugnen! spännande o se hur den kommer bli!
Jag la i tre bananer istället för fyra, tyckte det kanske skulle bli för mkt annars, hoppas det inte påverkar smaken dock! :D
//17 årig tjej!
besökare Svar till Lotta K penna Skrivet av Susanne
Ja huvudsaken att gästerna blev nöjda! :) Ja tänk på att blanda i bakpulvret ordentligt, jag brukar köra några sekunder med elvisp. Man kan också blanda bakpulvret med mjölet. (Gäller alla mjuka kakor.)
Ja en för varm ugn kan göra att kakan spricker. Så man får tänka på det om man t.ex. tillagar något i ugnen innan på en högre temperatur så bör man vänta tills temperaturen sänkts till rätt ugnstemperatur.
Hoppas dessa tips hjälper dig att lyckas ännu bättre! :)
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Lotta K
:-) Jag lät kakan stå och hade ingen koll alls på hur länge den stått när jag stack in nålen igen och då var den klar. Jag blev jätteförvånad för jag tyckte inte den stått så länge! Kanske den skulle blivit lite saftigare om jag varit snabbare med att kolla igen. Hursomhaver, gästerna var nöjda och det är huvudsaken!

Jag häller alltid mjölet och skakar aldrig måttet så att mjölet packas. Det där med bakpulvret var en ny lärdom som jag tar med mig! Formen var 24 cm. Återstår ugnen som jag funderar på att kolla lite för säkerhets skull. Intressant att den kan ha varit för varm, jag trodde tvärtom. Tack för feedback!
besökare Svar till Lotta K penna Skrivet av Susanne
Det låter som att kakan inte är färdiggräddad, så längre tid i ugnen behövs precis som du konstaterat. Annars kan orsaken till att kakan spricker bero på att bakpulvret inte är jämnt fördelat i smeten. Det kan också bero på att man tagit för mycket mjöl. Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och det blir alldeles för mycket. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det. Ugnen kan också ha varit för varm. Sedan om man tar en mindre form så tar det lite längre tid i ugnen. Tror du att något av detta kan vara förklaringen? Skriv gärna igen! Hoppas ändå din kaka blev god när du hade inne den i ugnen lite längre tid!
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Lotta K
Samma problem här. Efter 45 min: sprucken i ytan och ren smet i mitten :-( Den får stå kvar.Funderar på om det är fel på ugnen men det har blivit idag i såfall. Rätt läge på ÖVer/undervärmen har jag. Formen är normalstor teflon med urtagbar botten, får kolla cm.
penna Skrivet av Mats Olandersson
Hej! Sista bilden på banankakan där 2 bitar skurits ur; Enligt min definition är det på sin höjd en halv bit! ;-)
besökare Svar till Maria penna Skrivet av Susanne
Låter gott! :)
penna Skrivet av Maria
Precis tagit den ur ugnen, luktar sjukt gott, hade dessutom i non-stop choklad så hoppas den blir super god, tack för ett enkelt recept!
besökare Svar till sofi penna Skrivet av Susanne
Låter jättegott! Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av sofi
testade kakan men tog bort en banan , hackade lite mandlar , la till kardemumma och stora chokladbitar , underbart gott !
besökare Svar till Jennifer penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Jennifer
Jag gjorde denna banankaka idag och den är supergod!! En helt underbar kaka!
besökare Svar till Ellie penna Skrivet av Susanne
Tråkigt att höra! Hade du verkligen rätt ugnsinställningar med över- och undervärme? Tänk också på att om du tar en mindre form så tar det lite längre tid i ugnen. Men om din kaka verkligen blev oätbar så gissar jag att den inte ens var i närheten av färdig så då skulle jag nog säga att antingen beror det på något av ovan eller så är det något fel på din ugn, kanske håller den inte tillräckligt hög temperatur eller om antingen under- eller övervärmen är trasig. Ett tips är också att kolla om kakan är färdig när du tar ut den ur ugnen och om den inte är det så grädda längre tid, men kolla upp så att det inte är något fel på din ugn. Det är ju verkligen inte roligt när man lagt ner tid och köpt ingredienser och det misslyckas. :(
penna Skrivet av Ellie
Tyvärr var 50 min alldeles för kort tid i min ugn :( Det blir komposten för banankakan!
penna Skrivet av Carro
Mycket Mummsig kaka!! :D
penna Skrivet av Daniel
Riktigt god kaka. Klockren med lite vaniljglass. Synd bara att det inte går att sluta äta när man väl börjat. Lätt att göra är den också!
besökare Svar till Linus penna Skrivet av Susanne
Du måste ha haft fel ugnsinställningar i så fall eller något fel på ugnen. Det ska vara över- och undervärme påslaget (standardinställning). Vilken mjuk kaka som helst blir klar på en och en halv timme oavsett recept...
penna Skrivet av Linus
För myvket banan, den blev ju fan aldrig bra, hade inne den i ugnen en och en halv timma sen slängde jag skiten, värdelöst recept!
besökare Svar till Caroline penna Skrivet av Susanne
Den ska vara så.
penna Skrivet av Caroline
Bakade efter detta recept idag! Den blev god men min kaka blev väldigt mastig och kompakt. Ska den vara så i konsistensen eller har jag gjort något fel?

Tacksam för svar!
penna Skrivet av akilles
Ta kokos istället för ströbröd i formen så blir det ännu godare! Om man gillar kokos ;)
penna Skrivet av Evelyn
Denna kaka har lagats flera gånger och godast blir den om man lägger i hackade/krossade mandlar i. Absolut en favorit här hemma.
penna Skrivet av Annika
Vilken god och saftig banankaka!! :)
Och den blev verkligen ännu godare efter några dar.
penna Skrivet av Johanna
Sjukt god kaka!

Min fick bli lite modifierad, jag kollade kylskåpet slarvigt innan jag satte igång så mjölken blev ersatt med vatten, och så fattades hälften av sockret, men det blev kanongott ändå! Jag gillar själv inte när det blir för sött, så 1 dl socker var alldeles lagom. Dessutom känns det ju åtminstone lite nyttigare ;)
penna Skrivet av Rebecka
Ojj, såg nu att det stod lite längre ner!
penna Skrivet av Rebecka
Kan man servera kakan med grädde? :)
penna Skrivet av Leo
Åh, den här kakan var väldigt saftig och god. Mamma och brorsan blev också väldigt förtjust i den här. Tack för receptet! Den här kommer att bakas igen :)
penna Skrivet av Elisabeth
Har nyss bakat denna kaka och det var det absolut bästa receptet på banankaka någonsin!

Gräddade dock kakan i drygt 50min (53 för att vara exakt) och den blev helt perfekt i konsistensen, men det är ju inom felmarginal för olika ugnar så är ju bara att hålla lite extra koll på tiden första gången man gör den.

Enda nackdel: Kakan tog slut direkt så lär alltså inte få uppleva hur den blir ännu godare efter någon dag i kylskåp:)
penna Skrivet av sussi
var god..hade den i ugnen ca 50 min..men tycker den blir lite kladdig..beror kanske på bananerna..
penna Skrivet av Lisa & Nora
Vi är två 14 åriga tjejer som kände för att baka ! Tack för ett bra och gott recept grannar och familj blev glada av den goda kakan !
penna Skrivet av Natalie
Ser väldigt god ut! Ha kakan i ugnen nu o tror nog att den kommer bli kanon. Jag måste säga att det är bra att ni har bilder med, det blir lite roligare o kolla på recept :)
penna Skrivet av Mari
This recipe is really really good, finally I can enjoy homemade banana cake...mmmmm
penna Skrivet av Sarah
Jättegod kaka! Rekomenderas verkligen till alla. Den går dessutom relativt snabbt att göra.
Precis som det står i receptet blir den ännu godare när den stått i kylen någon dag.
besökare Svar till Lampan penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Låter gott med choklad i!
penna Skrivet av Lampan
Hade i ungefär 100 g riven mörk choklad också, och lite gul karamellfärg för färgens skull. Blev hur god och fin som helst!
Detta ska göras om igen och igen!
penna Skrivet av theresia mingert
väldigt gott kaka....jag har bakat många gånger.
penna Skrivet av Sofia
Himla god kaka, bakar den för andra gången just nu. Smart och miljövänligt sätt att ta reda på gamla bruna bananer också! Tack för trevligt recept! :)

Däremot behöver kakan stå lite längre i ugnen än 45 min, kanske 60 min.
penna Skrivet av Jakob
jag tog i en dec hallon, grymmarns gott
penna Skrivet av karolin
råkade ta curry istället för kanel.. ingen hit
penna Skrivet av Josefin
Den bästa lösningen när det finns några gamla bananer kvar som ingen vill ha. Jäääättegod blir den!! Blir bara godare ju äldre bananerna är! Så nu kommer man aldrig slänga bananer igen, oavsett hur svarta dom är på utsidan!
penna Skrivet av sofia
gjorde en variant av den här med lite mindre banan och hackad blockchoklad också. smeten blev gudomlig! får se hur kakan blir senare :)
penna Skrivet av mmmm XD
baka den precis :) den var jätte god
penna Skrivet av mv
Hej! har haft stor nytta av denna sajt, hittat många goda recept. Tänkte pröva denna banankaka, ser god ut:)
penna Skrivet av Cajsa, 13 år
Jättegod kaka! Perfekt om man har lite gamla bananer hemma. Lätt att göra! Bra recept!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Nora!: Varsågod! ;) Kul att du gillar min receptsajt!
penna Skrivet av Nora!
Älskar banankaka, MUMMMMS! Tack för alla recept by the way, jag är "stambesökare", =)
penna Skrivet av Caroline
Vart bara så grymt sugen på att baka något:) Upptäckte att jag har ett överflöd med väl mogna bananer i frukt skålen, så nu ska det bakas banankakor i parti och minut! Såg att det går bra att servera med turkisk yoghurt, ska prova det.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Hanna: Den går att äta som den är utan tillbehör. Men om du vill ha något tillbehör så kan jag även rekommendera vaniljsås eller turkisk yoghurt blandad med nymald kardemumma.
penna Skrivet av Hanna
Nu står banankakan i ugnen. Detta ska bli kul å se om den blir god, men jag har ingen grädde hemma eller glass, hur ska jag lösa detta ? Blir den god så sparar jag receptet ;).
M.V.H Hanna 14 år :)
penna Skrivet av Martina
Ska bli spännande vad kollegerna tycker om denna kakan =)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Linda: ja det går bra med smält smör.
penna Skrivet av Linda
kan man ta smält smör istället för flytande margarin?
penna Skrivet av Madde
En mycket saftig och kompakt kaka. Super god!
penna Skrivet av Susanne
Svar till "ja": Det finns många recept på andra kakor utan banan så gör någon av dem istället!
penna Skrivet av ja
Hej, jag har ej provat göra kakan än , men jag undrar om man kan göra den utan bananer , har tyvärr inga hemma just nu :p
penna Skrivet av Susanne
Svar till Amanda: 1,5 liter ungefär.
penna Skrivet av Amanda
Hur stor ska formen vara mätt i liter?
penna Skrivet av Susanne
Svar till sara: Ja, smält margarin går nog bra det med.
penna Skrivet av sara
kan man ha smält margarin?
penna Skrivet av Susanne
Svar till sara: Antingen tar du 2 dl strösocker eller också tar du en blandning av de andra sockersorterna: 1 dl brun farin och 0,5 dl råsocker och 0,5 dl strösocker. Det blir alltså totalt 2 dl socker oavsett vilket alternativ du väljer.
penna Skrivet av sara
2 dl strösocker eller 1 dl brun farin + ½ råsocker + ½ dl strösocker

Vadå? fattar inte :S
penna Skrivet av Johanna
Detta är den godaste banankaka jag någonsin ätit! Allt positivt som står om den stämmer, den håller sig länge i kylskåp (men den tog slut efter en vecka...erm..) och blir bara godare och godare när den får ligga till sig lite.
penna Skrivet av Laura
You can't fail with this recipe! So good :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Linda Johansson: Det du beskriver hände tror jag faktiskt inte har med receptet att göra. Det låter väldigt konstigt och det har ju inte blivit så för alla andra som gjort receptet.
penna Skrivet av Linda Johansson
Nej, inget konstigt i kylskåpet!
Har bakat 2 banankakor efter detta,(på min mormors recept), de var kanongoda!
Så jag vet inte vad som var fel, men jag kommer definitivt inte att göra detta receptet igen/Linda
penna Skrivet av Susanne
Svar till Linda Johansson: Det låter jättekonstigt. Du är säker på att du inte spillt över något annat eller att det droppat ifrån kylen på något sätt? Vissa kylar får man ju passa sig så att man inte trycker in saker och ting för långt in så att det kommer emot bakre väggen där det kan rinna vätska. Just eftersom överdelen var bra med underdelen svampig tyder ju på någon vätska som sugits upp där och det finns ju inte någon vätska att tala om i själva kakan. Jag hade själv min kaka i kylskåp i 2 veckor och det gick bra.
penna Skrivet av Linda Johansson
Hej! Jag bakade denna kakan i måndagskväll!
När den var färdiggräddad efter 45 minuter och hade svalnat, var den god!
Men kvällen efter (då den svalt i kylskåp) var den inte alls bra längre! Halva kakan var "svampig" bara "överdelen" var god!
fattar ingenting, totalt misslyckat!/Linda
penna Skrivet av Pia
Har man överblivna o bruna bananer så släng dom inte, baka detta recept! Har provbakat denna kaka väldigt många gånger men jag mixar bananerna och ju brunare ju mer smak, faktiskt ; )
Jättegod kaka som har strykande åtgång, och saftig är den också. Så våga baka, även ni som aldrig gillat banankaka, jag var sån men har TOTALT ändrat smak sen jag ätit denna.
penna Skrivet av Annelie
Man kan även ha lite choklad för mer smak :)
  1