Kommentarer till Saffransbröd - klippta längder och flätor - Sida 1

"Recept på goda och vackra saffranslängder och saffransflätor med bilder hur du gör längderna steg för steg av saffranbröd."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Nettan 2016-12-08 14:18
Smält inte smöret utan klicka i det rumsvarma smöret i degvätskan. Mjölken behöver inte heller värmas utan bara vara rumsvarmt om man använder assistent. Degen blir varm av friktionen i maskinen. Jäs lite längre istället så hinner mer smakämnen bildas. Jag använder vetemjöl special och följer aldrig mjölmängder i recept utan tillsätter i omgångar precis så mycket att assistentarmen börjar slå och degen blir som en boll och släpper från kanterna.
person Svar till David penna Skrivet av Susanne 2014-01-19 22:09
Jag använder nästan alltid vanligt vetemjöl från just Saltå Kvarn. Jag tycker det brukar bli bra så vetemjöl special känns inte nödvändigt. Smör och mandelmassa håller jag med om att det är gott, det är nästan exakt princip samma sak som smält smör, mald mandel och socker som ju står i receptet.
penna Skrivet av David 2014-01-19 21:57
Kör vetemjöl special istället för vanligt tråkigt skit mjöl, blir så otroligt mycket bättre resultat. Gör en smör/mandelmassa kräm och bred ut på saffransbrödet efter du kavlat det, sjukt gött! Varför använder du inte bra mjöl från saltåkvarn förresten?? Hej
person Svar till Leonora penna Skrivet av Susanne 2013-11-30 16:12
Tack för tipset, det har jag inte hört förut! :)
person Svar till lina penna Skrivet av Susanne 2013-11-30 16:07
Ja det är väldigt gott! Prova får ni se! :)
penna Skrivet av lina 2013-11-30 13:39
vi har inte testat men hoppas att den är god
penna Skrivet av Leonora 2013-11-25 23:13
Ååh, vad gott med saffranslängder vid den här tiden :) En massa julbak på gång här hemma!
Ett tips: Blev väldigt gott att blanda i pepparkakskrydda till fyllningen ;)
penna Skrivet av Peter A 2012-07-20 05:38
Jag tipsa till er kan ni kolla länk till Youtube hur man gör fläta till kakor eller bröd:

http://www.youtube.com/watch?v=peBLtCEOlA0
person Svar till Aleks penna Skrivet av Susanne 2010-10-27 03:48
Ta den som är ytterst från varannan sida varannan gång och lägg i mitten.
penna Skrivet av Aleks 2010-10-19 11:46
Hej. Hur flätar man en fläta av tre respektive fem längder?
penna Skrivet av Susanne 2009-12-10 21:57
Svar till Zara: Du har ingen annan liknande sorts mjöl, typ dinkelmjöl, fullkornsvetemjöl? Annars tror jag faktiskt att du klarar dig med 13 dl mjöl. Det borde gå bra det med. En del som kommenterat receptet på lussekatter som är väldigt likt detta recept tycker t.o.m. att 11 dl räcker.
penna Skrivet av Zara 2009-12-10 20:36
mitt mjöl tog slut!
räckte bara ungefär till 13 dl.. va gör jag?
affären är för lång bort.. =(
penna Skrivet av anne 2009-12-03 23:11
Istället för ägg till pensling kan du blanda mjölk som är sval och lite flytande margarin/smör
penna Skrivet av VIP 2009-11-29 20:19
Supergoda med "lite" riven mandelmassa som fyllning!!!
penna Skrivet av nanna 2009-11-26 09:59
vad kan man pensla med istället för ägg? har en som är äggallergiker..
penna Skrivet av sissi 2009-06-11 16:17
jättelätt och gick såå snabbt
penna Skrivet av Susanne 2008-11-27 00:05
Svar till Carro: Det står i receptbeskrivningen hur man gör flätor. Återkom gärna om du har frågor på den.
penna Skrivet av Carro 2008-11-26 09:20
Hur går man tillväga om man vill ha flätor istället?
penna Skrivet av Susanne 2008-01-06 04:56
Svar till Minna: Nej vit sirap och ljus sirap är inte samma sak. Kolla i affären så ser du två olika flaskor. De brukar stå bredvid varandra.
penna Skrivet av Madde 2007-12-08 18:36
Väldigt gott och lättbakat. Jag testade även att riva lite mandelmassa till fyllningen. Jättegott! tack för en bra sida.
penna Skrivet av lina 2007-12-05 19:21
oh gud vilken bra sida jag nu hittat, allt verkar å ser så himla gott ut, ska spara denna i mina favoriter ! tack
penna Skrivet av Minna 2007-12-04 15:25
Jag kikar alltid på din sida när jag letar recept där man kan få lite hjälp med hur man gör kakan.. Jättebra och pedagogiska bilder! Tack!

En fråga: Är vit sirap samma sak som ljus sirap?
penna Skrivet av Susanne 2007-02-15 23:24
Ja du, hjärnsläpp... fattar inte hur jag kunde missa det. Tack snälla för att du uppmärksammade mig på detta!
penna Skrivet av Anonym 2007-02-15 14:50
Konstiga saffransbröd längder utan saffran som en ingrediens. Annars bra :)
  1