Kommentarer till Saffranskaka - Sida 2

"Härligt god saffranskaka, till jul eller vid andra tillfällen. Mycket fin, mjuk, saftig kaka som doftar och smakar saffran!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av mimi 2009-07-30 12:17
jag tycker att safrankaka är mums
penna Skrivet av mimmi p 2009-07-28 21:57
jag tyckte om kakan och jag ska göra den fler gångor.
penna Skrivet av anna 2009-07-17 16:14
de är jätte goda!!!!! <3



(-:
penna Skrivet av Susanne 2009-01-18 19:36
Svar till Tami: Ja det låter som ett mysterium. Jag brukar också använda saffran av märket Santa Maria. Bara man får pyttelite saffran på fingrarna så brukar fingrarna färgas gula så det färgar ju väldigt lätt. När jag gjorde den saffranskakan som är på bilden så mortlade jag inte saffranet heller för jag hade lite bråttom och den blev ändå så gul som på bilden. Den mest troliga förklaringen är väl att det var något fel på just det saffranet.
penna Skrivet av Tami 2009-01-18 18:43
Det var saffran i påsen av märket Santa Maria, jag vet inte heller varför den inte blev gul. Mamma brukar alltid ha saffranet i lite varmt vatten och sedan tillsätter hon saffranet till kakan men jag förstår inte heller varför kakan inte blev gul, men det smakade saffran ialla fall :P Tack för ditt svar :)
penna Skrivet av Susanne 2009-01-17 02:10
Svar till Tami: Jag förstår inte hur din kaka inte kunde bli gul för har man i saffranet i smeten så har jag svårt att förstå hur den inte kan bli gul. Det enda är väl om det är nåt fel på saffranet då, om någon sålt en påse saffran till dig som inte innehåller saffran?
penna Skrivet av Tami 2009-01-16 19:51
Min kaka blev inte gul! Varför?! Jag gjorde exakt som det stod att det ska göras :( Det är inte första gången jag använder saffran men min kaka blev inte gul =(
penna Skrivet av hanady 2009-01-13 19:45
den var ju jätte god att äta på en bal den var godaste som jag har ätit och set jag vill att dom som inte har gjordet gjör det det smarkar ju mer goare än man tror.........hmhmh
penna Skrivet av cattis 2008-12-18 11:57
Otroligt god och saftig. Lätt att göra!
penna Skrivet av milla 2008-12-09 19:42
Den vart jätte god, inte alls torr och den var enkel att göra.
penna Skrivet av Sandra - ssnadra.se 2008-12-09 10:18
Supergod & superenkel
penna Skrivet av Stina 2008-12-05 15:36
Wow, jättebra recept för nybörjare :). Jag har inte bakat så många gånger i mitt liv, men när jag gjort det har det oftast blivit torrt. Men inte nu, kakan blev kanongod :).
penna Skrivet av Nanna 2008-12-04 16:02
Det var en fantastiskt kaka. tack att jag fick tillgång till recept.varma hälsningar Nanna
penna Skrivet av någon 2008-11-29 20:53
det är smarrigt
penna Skrivet av Susanne 2008-11-29 12:47
Svar till Ninni: Man äter den avsvalnad (rumstemperatur) precis som vanlig sockerkaka, så det går utmärkt att göra den dagen innan.
penna Skrivet av Ninni 2008-11-29 10:38
Kan man göra kakan dagen innan eller ska den ätas varm...?
penna Skrivet av Mikaela 2008-11-28 13:49
Det är andra gången jag bakar denna smaskiga kaka. Första gången använde jag grahamsmjöl, eftersom det var det som fanns hemma. Färgen blev inte lika vackert som med "vanligt" mjöl men det smakade himmelskt.
penna Skrivet av Lenah 2008-09-03 13:32
Denna kaka är helt underbar! Jag älskar att baka och denna har jag varit tvungen att göra om och om igen! Alla älskar den, så vad gör man? Verkligen toppen! Tack!
penna Skrivet av Viktor j 2008-06-09 14:38
Jodå denna Saffranskaka var jätte god!
penna Skrivet av Susanne 2008-05-17 11:20
Svar till heeeeeeeej: ja det borde gå att tillsätta choklad i små bitar. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar.
penna Skrivet av heeeeeeeej 2008-05-08 17:57
kakan e super duper!
jag undrar om man kan sätta in lite block choklad i den för jag dör för choklad
penna Skrivet av Lenah 2008-05-02 15:34
Kakan är HUR GOD SOM HELST! Rekomenderas att göra. Väldigt god och saftig :)
penna Skrivet av Skorpan 2008-01-06 22:47
Kakan är mycket god och väldigt lättbakad ! (:
penna Skrivet av Jenny 2007-12-19 13:47
Kakan är jättegod och ser väldigt inbjudande ut. Enda nackdelen som jag ser det är att det inte är så nyttigt men så sällan som vi äter detta kan man leva med det. :D Lättbakad:D
penna Skrivet av Charlotte 2007-12-15 20:31
Jätte god kaka. Åt den förra julen.
Åt en liknande kaka på ett julbord, men den var gjord som rulltårta med en krämig söt fyllning. kan man kanske göra om detta receptet till den??
penna Skrivet av Birgit Larsson 2007-12-06 07:49
En mycket god kaka som jag kommer att lägga till mina favoriter. Tack!
penna Skrivet av Margot 2007-12-04 13:02
Kakan har precis kallnat och jag har njutit av
bit till kaffet. Rekommenderas varmt.
penna Skrivet av Janet 2007-11-13 16:13
Underbart god kaka, blev bjuden av min svärdotter på denna kaka. Nu har jag själv skrivit ut receptet, ska baka den till jul. Tack för alla fina recept.
penna Skrivet av Anna 2007-10-26 21:18
En fruktansvärt saftig och god kaka!
penna Skrivet av helen 2007-10-07 15:17
jag ska baka den kakan snart :D , meen är den good ? :O
penna Skrivet av Susanne 2007-09-22 20:07
Svar till Johanna: Med matfett menas margarin eller smör och det ska det vara i.
penna Skrivet av johanna 2007-09-21 13:52
måste det vara mat fett i??isåfall så äter jag den inte!!!!
penna Skrivet av Sandra 2007-04-23 13:59
Sååå jätte god kaka! Jätte lätt att baka och håller med " petra " jätte god smet=)
Min är i ugnen nu och strax färdig, 5 ggr jag gör den nu!
Hej svejs!
penna Skrivet av petra 2007-01-05 13:58
den var lätt o baka..jätte god smet.
det ska bli jätte gott ,ärså sugen.
men den står fortfarande i ugnen.
toppen bra sida..
penna Skrivet av Från Göteborg 2006-12-25 13:07
Super god kaka. Jag var så glad när mina gäster tyckte det smakade jätte gott. Man ska varken dra ner mjölmängden eller ta mer vätska och jag såg inga klumpar någonstans.
penna Skrivet av Susanne 2006-12-20 23:51
Svar till "Stans bästa bagare": Du verkar ganska ensam om din åsikt men så kan det vara ibland! Smaken är som baken! Däremot kan jag inte hålla med om att det skulle vara en kaka för "gamlingar", det får stå för dig.
penna Skrivet av Stans bästa bagare! 2006-12-20 14:32
Var inte så förtjust i denna kaka. Den är nog mer en kaka för "gamlingar", den är dock god om man kan doppa den i någon varm dryck! Och kanske tillsätta mer vätska och dra ner en aning på mjölmängden, och andvända extra fint mjöl, man kan sila mjölet, så det inte blir några klumpar också !
penna Skrivet av carina 2006-12-19 11:21
Ja den går att frysa ett par månader iallafall.
Det är ett otroligt gott recept om man tycker om saffran , jag tillsatte en rågad tsk vaniljsocker också - det blev ännu bättre !
penna Skrivet av Jennie igen 2006-12-10 13:05
Var supergott!
penna Skrivet av es 2006-12-08 17:25
saffranskaka det är en väldigt nyttig kaka den är jättegod den smakar mycket saffran recepten.se det är en väldigt bra sida så om ja skulle väja från 0 till -10 så skulle ja ta 9½
penna Skrivet av Jennie 2006-12-08 08:21
Snart ska jag äldsta sonen 4½ baka denna.. Han tycker att det låter MUMS :) Lillebror på 1 månad får vänta med att smaka ;).
Föresten, hur länge håller sig denna i kyl/frys?
penna Skrivet av madeleine 2006-12-06 17:43
kakan e fortfarande i ugnen men smeten var himmelskt god!
penna Skrivet av Anna 2006-12-05 23:57
Kakan är jättegod, smakar mycket saffran.
penna Skrivet av Susanne 2006-12-03 21:53
Ja, kakan går bra att frysa, men frys den utan florsocker. Hållbarhet minst 3 månader.
penna Skrivet av Eksjö 2006-12-03 08:07
En MYCKET god och saftig kaka. Den kommer finnas på vårt bord i jul. Värd att pröva.
penna Skrivet av sofie 2006-12-02 16:19
kan man frysa den här kakan?
penna Skrivet av Ella 2006-11-18 13:34
Verkligen en god kaka! MMM.. :D
penna Skrivet av emma 2006-11-09 18:59
gör denna mumsiga kaka just nu fast i långpanna, äger tyvärr ingen sockerkaks form för tillfället, så det ska bli spännande att se hur denna blir, ett litet expriment.
penna Skrivet av Åse 2006-11-03 12:02
Gjorde denna underbara saffranskaka igår.
Har provat flera recept på saffranskaka tidigare men dom har blivit så torra. Denna var underbar. Luftig, saftig och god. Tack för ett underbart recept och en mycket bra sida.
penna Skrivet av nish 2006-10-05 16:15
mmmmmmmmm. ska göra den idag.middagen blir köttfärsspett med zatziki och couscous,recept från er.och dessutom ska jag göra spenat och fetaostfyllning oxå recept från er.och med te blir denna underbara saffranskaka.Tack för den här sidan. kram =D