Kommentarer till Rulltårta - Sida 3

"Lyckas med din rulltårta. Baka snabbt och enkelt med detta recept med tydlig beskrivning."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av lana 2008-12-14 15:05
hur gott som helst,tack
penna Skrivet av Sara 2008-11-26 20:36
ja detta var väldigt bra recept och enkelt men man kan även lägga lite grädde på toppen och så lite strössel <3 :)
penna Skrivet av khulud 2008-10-17 19:07
gott
penna Skrivet av Jonas 2008-08-17 16:56
Rulltårta är bland det enklaste man kan göra i ugn men visst kräver det lite passning i slutmenuterna. Jag tycker det är kul att det blir en så lång diskussionstråd om rulltårta. Det är ju bara att baka och rulla!
penna Skrivet av Fam. Jonasson Donsö 2008-08-15 12:52
Vi bakade våran första rulltårta tillsammans, enl. receptet, den ville inte först lossna från pappret, då vi penslade kallt vatten och då lossade den och fylling: äpplemos och den blev efter våra önskningar, så vi bakade en till men med Jordgubbsylt som fyllning och även den blev lyckad!
penna Skrivet av Rosa-Li 2008-08-12 16:06
Hej!
Jag gjorde ett rulltårterecept från kokbok(som ditt fast utan mjölken). Det blev ganska dåligt eftersom smeten lätt skulle ha räckt till 2 tårtor så blev den tjock och jag hade den i för länge.:( Men den gick att rulla fast med lite sprickor och väldigt stor;) Sen testade jag efter ditt, och gjorde en tunnare. Gräddade i 8 minuter eftersom det var varmluftsugn, men den blev så bränd att när jag skulle rulla gick hela sönder:'( Förmodligen var den för tunn.
Din smet räckte till en till och just när jag hällde smeten i formen så kom jag på:
"Shit, glömde olja":) Jaja, det får gå som det går, tänkte jag och stoppade in i ugnen(varmluft) men denna gång 5 minuter, och vola; blev den inte det mest perfekta;):D
penna Skrivet av Susanne 2008-07-30 12:08
Svar till Stina: Är den gräddad tillräckligt länge? Använder du bakplåtspapper som den inte fastnar på? Tänk på att bakplåtspapper finns av olika kvalitet, köp inte det billigaste. Prova att pensla kallt vatten på baksidan av bakplåtspappret om det inte lossnar. Sedan när du gör smeten, vispa inte för länge. Vispa inte mer än att alla ingredienserna är blandade på slutet. Tänk också på att använda en tillräckligt stor långpanna så att inte rulltårtan blir för tjock för då spricker den lätt när man rullar ihop den. Läs gärna "Tips" på receptet också.
penna Skrivet av Stina 2008-07-24 14:13
När jag ska rulla ihop rulltårtan så går den barai sönder!!!
Vad är orsaken till det tro?(:o)
penna Skrivet av nillagreeneyes.blogg.se 2008-05-20 23:22
Riktigt god ! går bra att frysa in också när man inte äter en hel rulle på en och samma gång :)
penna Skrivet av amatör 2008-04-15 18:47
gick riktigt lätt o ja är inte änns van o baka :D tack !
penna Skrivet av Casper 2008-03-30 13:28
Blidde en jättefin rulltårta. Bra att tipsa om risken för hård gräddning i vanlig ugn. "Rätt" brun efter 4 minuter. Täckte då med papper men ska prova ett snäpp längre ner nästa gång.(Och det blir snart.) Testade med kvittenmarmelad. Supergott.
penna Skrivet av Susanne 2008-03-28 00:26
Svar till Johnny: Det är viktigt att du följer receptet och tipsen noga om du inte har vanan inne med att baka. Allt som står i tipsen jag skrivit i receptet bör följas för bästa resultat. Svaren på dina frågor är ja och ja.
penna Skrivet av Johnny 2008-03-27 20:50
aoo min blev misslyckad :( fattar ej vrf, den blev helt smal :S tips o råd söker här tack
penna Skrivet av Johnny 2008-03-26 23:43
Tjenare
Aooo har misslyckat på min rulltårta, den blev ju helt tunn och den är inte lika mumsig som den rulltårta i bilden, men är det så viktigt att man måste lägga in direkt efter man lagt in all ingredienser och vispat? och en fråga efter man har lagt ingredienser spelar det nån roll om man vispa för mycket ?
penna Skrivet av sara 2008-03-25 08:25
jätte go! och skit lätt! XD
penna Skrivet av Linda 2008-03-18 21:17
svar till Elin: Det blir ju nästan som muffin då ju..
penna Skrivet av Mir****a 2008-03-12 17:08
Jätte fin blev den jag brukar bara göra fransk choklad kaka :D
penna Skrivet av Thomas E. 2008-03-03 13:46
Blev jättegod, lite svårare att baka i gasugn dock...
penna Skrivet av selma 2008-02-15 13:09
fantastig god och lätt att göra och är fin,god till att servera
penna Skrivet av Melissa 2008-01-04 14:47
Den var jättegod och enkel att göra
penna Skrivet av stina 2007-12-06 15:11
hoppas det blir bra ska överaska mamma hon vilar
penna Skrivet av Tips 2007-11-24 20:53
Jag brukar röra ned en knivsudd salt i min rulltårtesmet så att den inte spricker så lätt när man rullar ihop den.
penna Skrivet av simone&alva 2007-11-20 12:25
detta låter intressant , jammiiiie !
penna Skrivet av johanna 2007-11-05 12:35
Hejsan, jag ska prova och göra den nu. sedan sla mina föreldrar fåsmaka och se vad dt blev. :P TACK FÖR TIPSET :D / Johannna
penna Skrivet av AGNES! 2007-10-13 20:54
mhmmmm LÅTER GOTT :D ^^ mwiee
penna Skrivet av Marco 2007-10-06 16:11
Den blev jättegod. Gjorde st till mina föräldrar.man fick ju lön för jobbet :) //marco 13 år
penna Skrivet av Adnan 2007-10-05 15:20
Det var väldigt gött åt det med min flickvän
penna Skrivet av maco 2007-10-04 13:40
det var skitgöttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
ska göra en til!!!!:) :) :)
penna Skrivet av thertsee 2007-08-20 20:47
den blev super god..........
penna Skrivet av Susanne 2007-07-31 18:34
Svar till Elin: Då blir det ju inte rulltårta som man rullar ihop. Det blir ju nästan ett nytt bakverk! :)
penna Skrivet av Elin 2007-07-30 17:07
DEN blev super god !...Men jag ska erkäna en sak !..Jaag hade inget plåttpapper meen det gick lika bra med BULLFORMAR xD :D..
penna Skrivet av Annika igen 2007-07-22 05:11
Glömde lägga till att den blev hur god som helst. jag hade en lite mindre långpanna, så blev den tjockare och perfekt till tårta! Tack för receptet :)
penna Skrivet av Annika 2007-07-22 05:08
Hej!
Jag gjorde två stycken o lät bli att rulla ihop dom. Bredde på vispgrädde med mosade jordgubbar samt socker i emellan, sen grädde ovanpå och så garnerade jag med jordgubbar, choklad o mini marsmellows o nonstop. Perfekt tårta till dotterns fölsedag med favvo godiset på!
penna Skrivet av monika 2007-07-20 21:51
gjorde den precis, ej lyckat...den sprack och är ej vacker att se på...
penna Skrivet av Emii 2007-06-24 17:25
Njam njam den blev jätte god . Jag gjorde den till min mammas födelsedag och jag garnerade med grädde o färska jordgubbar jätte gott ! Mamma blev glad :D
penna Skrivet av Susanne 2007-06-19 15:28
Svar till Nina: Tråkigt, det har jag aldrig varit med om själv. Tänkbara orsaker är att du gräddat rulltårtan i en för stor långpanna så att ytan blir för stor och därmed rulltårtan tunn. Det är också väldigt viktigt att man inte vispar smeten för länge. Så fort det är blandat ska man breda ut smeten på bakplåtspapper och DIREKT in i ugnen.
penna Skrivet av Nina 2007-06-19 14:51
Gjorde rulltårtan nyss, blev helt misslyckat :-( Den sprack sönder när jag försökte rulla ihop den..
penna Skrivet av Helena 2007-06-15 00:35
Min första blev katastrof men tvi den som ger sig så jag gav mej på nästa och den blev perfekt...underbar sida. tack
penna Skrivet av Susanne 2007-06-11 02:38
Svar till Annette: Tråkigt att din kaka inte blev bra. Kanske ska du prova att inte ha den så högt upp i din ugn, eller sänka temperaturen lite eftersom den blev bränd uppepå men ändå ej färdiggräddad. Det här är ett "klassiskt rulltårterecept" så jag tror inte att det är något fel på receptet men eftersom man gräddar så pass kort tid i hög värme i ugnen så är det lite kritiskt att man har en hyfsat bra ugn med rätt inställningar. Vidare så får man inte vispa smeten för länge så att man har sönder äggtrådarna. Då höjer sig inte kakan som den ska i ugnen. Hoppas tipsen hjälper om du nu vågar dig på att göra rulltårta igen...
penna Skrivet av Annette 2007-06-08 09:09
Det gick skit för mig. Kakan blev alldeles för tunn... hade den 5 minuter, brun till ytan men kladdig när jag tog loss papperet. Skit helt enkelt, kommer INTE att använda detta recept framöver. Kastade hela kakan.
penna Skrivet av Ida 2007-05-31 19:52
hmm.. de gick VERKLIGEN snabbt i slutet, från härligt ljusbrun till svart å stinkande på 4 sek!! tur ja förberett mig på detta å köpt dubbla ingredienser, skam den som ger sig!!!
penna Skrivet av Susanne 2007-05-29 00:26
Tack Linda för din uppmärksamhet och att du påpekade felet! Det var en bugg som nu är rättad så nu ska alla bilderna på det här receptet och alla andra vara i rätt ordning!
penna Skrivet av Linda 2007-05-28 14:16
Jag tror de två sista bilderna borde byta plats...
Gott :)
penna Skrivet av Emma 2007-05-26 12:37
Muuuums Den Var Suuper good
penna Skrivet av monsterman 2007-05-23 18:01
jaaa du det va mums.BLä! hehe nej:P den va sjukt god ju!
penna Skrivet av Bilal 2007-04-23 20:22
mm....vad gott!!!! jätte mkt sylt...mums!!!
penna Skrivet av Sarah o Emmely 2007-04-17 17:43
ojj ... jag glömmde skriva vår efter också
penna Skrivet av Sarah o Emmely 2007-04-17 17:42
vi har precis satt in den i ungnen hehe eller jag menar Sarah har precis gjort det jag hoppas den blir god men om eran blev god så blir säkert också god hehe puss puss
penna Skrivet av Nicole OCH SAra 2007-03-24 19:22
för mycket socker!blä
penna Skrivet av Fanny, Elina och Isabelle! 2007-03-19 16:43
Hej!
Vi är tre tjejer som ska ha vårsalong på våran skola!
Då bakade vi en rulltårta!
Hoppas den blir god...!
Kjaam Elina, Fanny och Isabelle!