Kommentarer till Rulltårta - Sida 2

"Lyckas med din rulltårta. Baka snabbt och enkelt med detta recept med tydlig beskrivning."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Madeleine 2011-03-25 09:50
Jag gjorde en rulltårta efter det här receptet igår och den blev jättegod! Jag har dragit mig för att göra en rulltårta eftersom de min mamma gjort känts för kompakta och tunga, men brödet blev väldigt luftigt och saftigt.
Jag gjorde med hallonsylt (rekommenderas)och den lär gå åt när jag får besök. Kommer definitivt att använda det här receptet igen!
person Svar till Majs penna Skrivet av Susanne 2010-12-14 03:57
På bild 4 är pappret som rulltårtan gräddades på överst. Rulltårtan ligger uppstjälpt på det sockrade pappret, alltså upp och ner. Därefter tar man bort pappret (ovanpå) och breder på fyllningen. På bild 5 är pappret (ovanpå) borta och jag har brett på äppelmos. Det sockrade pappret som rulltårtan ligger på kan man använda och förvara rulltårtan i sen.
penna Skrivet av Majs 2010-12-12 15:08
jag fattar inte du säger att man ska ta bort bakplåtspappret men på bilden är det kvar
penna Skrivet av xia 2010-12-10 16:49
jag är tio år och bakade den, den blir jättegod! testa med mosad banan, vispad grädde och hallonsylt/jordgubbssylt som fyllning, det blir jätegott
person Svar till Bodil penna Skrivet av Susanne 2010-08-21 18:18
Man rullar den i socker för att den inte ska fastna i pappret.
penna Skrivet av daniela 2010-08-20 19:40
den var en jätte god
penna Skrivet av Bodil 2010-08-18 11:34
Hej igen jag undrar varför rullar man rulltårtan med socker? jag tycker själv att det bli så kladdigt och blött sen när man rullar den i smörpapper visst förstår jag att det är gott
penna Skrivet av Bodil 2010-08-18 11:29
Hejsan! Jag bakade en rulltårta igår och den blev jätte bra men jag hade förmycket jordgubbsylt så jag får tyvärr göra om en till men då får jag tänka mig för att inte ta för mycket jordgubbsylt:) *skratt*
person Svar till Emma penna Skrivet av Susanne 2010-05-05 02:12
Jag vet inte, antagligen blir det ingen större skillnad, jag har inte märkt någon i alla fall. Jag brukar ta det jag har hemma.
penna Skrivet av Emma 2010-04-28 19:16
Vilket är bäst att använda av grädde och mjölk?
person Svar till Jenny penna Skrivet av Susanne 2010-04-19 01:10

Hade du verkligen varmluftsfunktionen (utan övervärme) påslagen på din ugn och endast 225°C?

Det låter som att du haft din ugn inställd på varmluft med övervärme.

Jag rekommenderar att använda varmluftsinställningen (utan övervärme) när man gör rulltårta eftersom det tar ett par minuter längre tid att grädda den då och därmed är det lättare att lyckas. Innan jag hade ugn med varmluft så misslyckades jag ibland och fick bränd eller smetig rulltårta. Nu när jag använder varmluft misslyckas jag aldrig.

Ett tips är att läsa manualen till ugnen så man har koll på inställningarna.

penna Skrivet av Jenny 2010-04-18 22:04
TIPS!!!!!!! Akta varmluftsugnen! Efter 3 minuter var min bränd... Kör på vanlig ugn istället! TIPS!!!!!!!
penna Skrivet av Sara 2010-04-01 21:37
Bra :) nu vet jag va jag ska göra :D
penna Skrivet av kristina 2010-04-01 14:05
gjorde den nyss och den blev jätte god
penna Skrivet av Lina 2010-03-25 18:33
Jag kan göra alla rulltårtor , och brukar göra denna , den är god , snabb att göra , och lätt att göra ! ;D
penna Skrivet av Rosa 2010-02-26 16:51
Jag skulle vilja tipsa om att om man bara använder 2 ägg istället för 3 så smakar det lite godare. Det blir inte så mycket ägg smak i det hela. :)
penna Skrivet av ??? 2010-02-22 15:42
men kan man ta utan fylning
penna Skrivet av Rebecka 2010-02-19 15:18
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av sara 2010-02-14 13:24
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av LINA 2010-02-14 13:05
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Marian 2010-02-05 21:33
Det går bra att fylla den med skinka, ost och majonnäs.Sedan göra fint ovan på med tomat,majonnäs,oliver och ananas. Jag kalla den för rulltårta med skinka och ost. Våga prova!!!
penna Skrivet av Mia 2010-01-13 19:13
Jag rekommenderar philadelphiaost blandat med florsocker och vaniljsocker som fyllning! I degen brukar jag även blanda i sirap, rörsöcker, kanel (och så PYTTELITE kakao mest för färgens skull). Detta blir väldigt smarrigt
penna Skrivet av Ufis 2009-12-09 12:10
Man kan sockra en ren kökshandduk och stjälpa upp kakan på den. Rulla ihop UTAN sylt o. dyl och låt kallna. Sen kan man rulla upp den och breda på smörkräm eller hasselnötskräm och sedan rulla ihop som vanligt.
penna Skrivet av Se New Moon! Från 11 år nu! 2009-11-20 18:09
Jag ääälskar rulltårta. Det är såå gott! Med jordgubbssylt... Yummy!
penna Skrivet av ...=) 2009-10-11 14:42
har just bakat en med jordgubbs ock blåbärs sylt blev godare än godast
penna Skrivet av Susanne 2009-10-09 17:31
Svar till barbro: Den håller sig i frysen 3-6 månader.
penna Skrivet av barbro 2009-10-08 14:09
Hur länge kan jag ha rulltårtan nerfryst
penna Skrivet av HahahaA 2009-09-23 22:48
göttiligött
penna Skrivet av fettot 2009-08-29 18:38
jävligt fett gott
penna Skrivet av Anita 2009-08-23 16:18
Tack för en fin hemsida med bra recept och bilder.
penna Skrivet av Moniiee 2009-08-21 16:48
jag håller på att baka hoppas det funkar:=)
från Bak käringen
penna Skrivet av amina 2009-07-30 15:09
Den var fett bra recept.Måste bara baka.
penna Skrivet av En tjej. 2009-06-26 16:06
Tack för receptet! jag ska pröva att baka den idag:)
penna Skrivet av Pontus Högberg 2009-06-19 10:19
Tack för ett underbart recept

Jag kokade en syrlig rabarberkräm som jag använde som fyllning, mummsigt.

TIPS: Jag bakar alltid rulltåra på aluminiumfolie, kakan fastnar aldrig på detta och är super lätt att ta bort
penna Skrivet av Oskar 2009-06-18 14:04
Haha, ja Betty, hur menade du?
För övrigt ett mycket bra och enkelt recept, syskonbarnen gick i taket.
penna Skrivet av Olle Durelius 2009-06-15 21:52
Gör inte två på en gång i samma ugn! Även om du har varmluft. Den undre blev inte tillräckligt "bränd" vilket försvårade rullningen. Pappret släppten inte. Har inte smakat än - men den ser kanon god ut ändå!!!
penna Skrivet av Susanne 2009-05-11 23:02
Svar till Betty: Det står ju i receptet hur många grader det ska vara (250°C). Eller hur menar du? Bra att den blev god! :)
penna Skrivet av Betty 2009-05-11 15:37
Man borde kunna se hur många grader man ska ha på ugnen:) en annar var den god.
penna Skrivet av anita brorsson 2009-03-09 14:20
mycket god
penna Skrivet av Susanne 2009-02-22 03:07
Svar till Christine: Man kan ju breda på en fyllning på halva rulltåran och en annan på andra halvan. När man breder på fyllningen så har ju rulltårtan en rektangulär form så man kan ju ha olika fyllning på övre halvan och undre halvan så kommer det bli två olika fyllningar i varje rulltårtebit.
penna Skrivet av Susanne 2009-02-05 00:59
Svar till Hanna!\<3: Hur många bitar det blir beror på hur tjocka du skär dem. Men skär du dem ungefär så som på bilden, ca 1,5 cm så bör det väl bli ca 20 st.
penna Skrivet av Hanna!<3 2009-02-03 19:31
Hejsan ca hur många bitar blir allt !
penna Skrivet av Moa 2009-01-29 14:55
Rulltårta är så bra för det går snabbt att baka och vem som hällst kan baka det + att det är riktigt riktigt GOTT! (: / 11 år!
penna Skrivet av Desirée 2009-01-27 15:04
Kan säga att de blev suverän rulltårta för att ha gjort den för första gången.... Nam nam säger jag bara...
penna Skrivet av Christine 2009-01-19 19:02
mm.. Jag älskar rulltårta.. nam nam!! Vissa rulltårtor brukar ha två fyllningar, hru gör man då.. sätter man en på en eller??
penna Skrivet av Susanne 2009-01-14 20:41
Svar till Sandra: Rulla in den i bakplåtspappret och lägg den sedan i en plastpåse och lägg den i kylskåpet så håller den sig minst en vecka. Har man ingen plastpåse runt så kan den bli lite torr efter några dagar.
penna Skrivet av Sandra 2009-01-14 16:36
Jag tänkte bjuda på denna rulltårta, men hinner inte göra den samma dag, eftersom mina gäster kommer klockan 1 (ett), så jag undrar om jag kan göra den kvällen innan och var jag då kan förvara den under tiden? Blir den torr snabbt? Tacksam för svar!
penna Skrivet av daniel 2008-12-29 17:20
men oohhh.. mitt bröd blev inte stort som i bilden.. inget bra recept.. jag gjorde allt som stog i receptet.
penna Skrivet av hanady 2008-12-20 09:48
hej det var jätte bra att göra dena rulltårtan och det var let gud jul & gott nytt år önskar hanady!
penna Skrivet av anonym 2008-12-14 18:18
det va ett bra recept som va jätte, jätt gott:)
enkelt för oss som e lite mindre att göra :D:D