Kommentarer till Rulltårta

"Lyckas med din rulltårta. Baka snabbt och enkelt med detta recept med tydlig beskrivning."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Susanne
Vad roligt att du tyckte om receptet på rulltårtan!
penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet!
penna Skrivet av Lill-Britt
Ett mycket bra recept! Den blev så bra så detta recept kommer jag att använda mig av fler gånger.
penna Skrivet av Lina
Toppen recept. Min rulltårta blev väldig god smak. Tack för receptet
penna Skrivet av Martin
Rulla gärna ihop rulltårtan med hjälp av smörpapper fick jag lära mig av min gamle mor 😊
penna Skrivet av Monica Johansson
Toppen recept men jag rullade ihop den när den hade svalnat så den sprack lite men men läste sedan att man ska rulla ihop den när den kommer ut ifrån ungnen det får jag göra nästa gång för det kommer bli många rulltårtor efter detta toppen recept mvh Monica
penna Skrivet av Mikael
Bra blandning! Jag hade slut på vete en gång, så jag tog fullkornsdinkel istället, jag tycker att det blev en ganska god smak av det!
besökare Svar till Irene penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra att det blev så bra!
penna Skrivet av Irene
Jättebra recept på rulltårta! Den blev väldigt god med hemkokt äppelsylt och var lätt och rulla. Hälsningar Irene
besökare Svar till Dennis penna Skrivet av Susanne
Tyvärr vet jag inte det. Ägg är ju den viktigaste ingrediensen som ger rulltårtan mycket av dess egenskaper så det är inte så enkelt, men du får googla på det och hoppas du hittar något!
penna Skrivet av Dennis
Hallå!
Hur gör jag för att få detta receptet äggfritt och ändå få ett hyfsat resultat?

Vänliga hälsningar
Dennis
besökare Svar till sandra penna Skrivet av Susanne
Ja rulltårta innehåller ju väldigt mycket socker så jag skulle rekommendera att göra en fyllning utan socker, gärna något syrligt så prova färska (eller tinade frysta) hallon och grädde nästa gång. Hallonsylt är ju sött medan hallon är syrligt så det kommer bli mycket bättre! :)
penna Skrivet av sandra
Lite för söt för min smak. Hade i hallonsylt och grädde :)
besökare Svar till Lyckasmedbakning penna Skrivet av Susanne
Tack! Jag skulle nog akta mig för att använda rapsolja då de inte tål så höga temperaturer. Jag har aldrig haft något problem med att få rulltårtan att lossna från vanligt bakplåtspapper. Man kan ju även pensla med kallt vatten på baksidan om det inte lossnar.
penna Skrivet av Lyckasmedbakning
Ett jättebra recept med bilder!

Ett tips för att få bort rulltårtan från bakplåtspappret, är att olja in pappret och plåtens kanter med neutral rapsolja. Då kommer den lossna jätteenkelt :)

För fler tips kika gärna in mitt inlägg om rulltårta: http://www.lyckasmedbakning.nu/att-lyckas-baka-en-perfekt-rulltarta/
besökare Svar till Minara penna Skrivet av Susanne
Vad roligt att höra att du tycker om receptet på rulltårta! Det låter gott med jordgubbssylt eller hallonsylt och vispad grädde som fyllning! Tack för bra tips!
penna Skrivet av Minara
Hej! Bästa receptet för rulltårta! Jag har gjort den väldigt många gånger och det har blivit jätte gott. Jag brukar använda jordgubbssylt eller hallonsylt och vispad grädde som fyllning. Det blir super gott! Tack för receptet!
penna Skrivet av Susanne
Det är nog svårt att få en helt jämn färg på rulltårtan. Du ser ju mina bilder hur den såg ut när den är färdiggräddad, bild 6.2. Dock är det ju inget problem och det syns ju inte lika mycket sedan när man har socker på. Det viktiga är ju att rulltårtan inte blir bränd samtidigt som den blir genomgräddad. Det är samma rulltårta på alla bilder, bild 9.2 är mittendelen av rulltårtan. 
penna Skrivet av Panni
Jag provade att göra rulltårta igår utifrån ett recept i "sju sorters kakor", men den blev jätte degig och svårt att få loss. När jag läser dina kommentarer ser jag att du har andra temperaturer och tillagningstid. Får försöka ditt recept nästa gång och se om det går bättre.

Fråga, hur får man fin jämn färg på kakakn? På ena bilden där du rullat verkar den vara mycket ljusare än bilden bredvid där du skurit upp kakan.
besökare Svar till Jess penna Skrivet av Susanne
Kul att du tycker om receptet på rulltårta! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Jess
Bästa å godaste rulltårtan! Bakade enligt recept till midsommarens efterrätt. Fjärde gången jag gör denna tillsammans med min son (som älskar att slicka skålen ;-))
besökare Svar till Ilona penna Skrivet av Susanne
Vad bra att du gillade receptet och att det blev så lyckat! Låter jättegott med syrliga lingon som fyllning! :)
besökare Svar till Sandra penna Skrivet av Susanne
Verkligen tråkigt att höra att det misslyckats. Det här är ett välbeprövat recept som jag gjort många gånger och det har legat i topp på Google i många år och det är jättemånga andra som gjort det också med bra resultat. Läs gärna alla kommentarer. Så jag tror faktiskt inte det är fel på receptet. Men med det sagt så är det så klart möjligt att receptet går att förbättra ytterligare så att det blir ännu mera närmare omöjligt att misslyckas, vilket är mitt mål med alla mina recept. När det blir som du beskriver så blir det alltså bränt ovanpå rulltårtan utan att den blir genomgräddad. Ugnar är ju lite olika varma så du kan då behöva sänka ugnsvärmen. Men först och främst så måste du ha rätt ugnsinställningar med över-och undervärme alternativt varmluft. Det låter som du skulle kunna haft bara övervärme eller varmluft med övervärme. Om det inte stämmer och du haft rätt inställningar och plåten placerad i mitten av ugnen så har du troligen en ugn som blir lite varmare än vad du ställt in den på och då bör du nog sänka angiven temperatur med 25°C och/eller flytta ner plåten något snäpp. Skriv gärna ner eller länka till receptet som lyckades för dig så kan jag kolla skillnaden. Skriv gärna igen också och berätta om vad du själv tror. Självklart vill jag inte att någon ska misslyckas med mina recept och vill gärna veta så att jag kanske kan förtydliga något steg, kanske detta med ugnen så inte samma sak händer dig eller någon annan.
penna Skrivet av Sandra
Sämsta receptet ever! Efter 3!! Misslyckade försök då de bara var smet under ett brunt lock när jag vände dem böt jag till ett annat recept och den blev perfekt efter första försöker! Rekommenderar inte detta recept!
penna Skrivet av Ilona
Jättebra recept, gjorde allt enligt instruktionen och den blev supergod. Hade lingonsylt blandat med tinade och mosade lingong som fyllning. Min man tyckte den var toppen och vill att jag bakar den igen.

Stort tack för recpetern!
/Ilona
besökare Svar till Nhi Nguyen penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
besökare Svar till Arjeta penna Skrivet av Susanne
Det svåra med vispad grädde är ju dels att rulltårtan måste svalnat ordentligt annars smälter grädden och har rulltårtan svalnat så kan den vara svår att rulla ihop. Sedan när man rullar ihop med grädde så trycks ju grädden lätt ut. Så jag tror inte det är så jättebra. Schlag creme är inte det vispad grädde (på tyska)?
penna Skrivet av Arjeta
Kan man fylla rulltårtan med grädde.
Alltså schlag creme??
penna Skrivet av Nhi Nguyen
Tack så mycket för receptet. Nu kan jag baka rulltårta efter många gånger bakar fel. Mycket glad nu! :)))
besökare Svar till Tatiana penna Skrivet av Susanne
Tack för tips! Jag kan tänka mig att det blir väldigt gott med citronarom! :)
penna Skrivet av Tatiana
Nu har jag testat två gånger att ha citronarom i kakan, och det har blivit hur gott som helst:-)
besökare Svar till Tatiana penna Skrivet av Susanne
Jag har inte provat men om jag skulle vilja ha citronsmak skulle jag nog satsa på att tillsätta rivet citronskal eller citronarom istället för citronsaft och göra receptet som det står. Skriv gärna om du provar!
penna Skrivet av Tatiana
Hej
Kan man tillsätta citron i smeten eller ska man skippa mjölken och ta citron istället?
penna Skrivet av Anette
Helt fantastiskt, jag har låtit bli att baka rulltårta eftersom det alltid har blivit fel. Här är det precisa instruktioner och jag följde dem till punkt och pricka. Så bra den blev. Gjorde en till direkt och lika bra blev den. Var tvungen att göra en till och bang där satt den Förstår nu vad jag gjorde fel. Vispade på tok för mycket efter socker och ägg. Tack
besökare Svar till Lena penna Skrivet av Susanne
En rulltårta är det väldigt mycket socker i och man brukar inte vilja ha det tillsammans med mat. Dessutom är konsistensen inte passande. Däremot pannkakor kan man fylla med mat. Själv föredrar jag dock omelett i det fallet.
besökare Svar till Marian penna Skrivet av Lena
Kan man fylla en "vanlig" rulltårta med skinka och ost.
Är det en pannkaksrulle som du fyller med sådant?
penna Skrivet av Josefin
Superbra recept! :) Blev jättegott!
besökare Svar till Wilma penna Skrivet av Susanne
Ja jag har också köpt hem Stevia (på flaska i flytande form) och det smakar beskt om man doserar för mycket. Det är tyvärr väldigt lätt att ta för mycket stevia för man får ju inte samma sötma som med strösocker och då vill man gärna hälla på mera och vips så smakar det beskt istället. Kanske är det enklare med stevia strö, dock är det mycket dyrare.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Wilma
Nu fins det Stevia i matbutiken, iaf hos Ica. Den är inte konstgjort och helt naturligt, dock smakar den bäskt tycker jag....
besökare Svar till Carin penna Skrivet av Susanne

Jag tror det. Jag har dock inte provat göra den här rulltårtan med potatismjöl, däremot receptet på drömrulltårta fungerar lika bra med vetemjöl som potatismjöl.

Skriv gärna om du provar!

penna Skrivet av Carin
Man brukar också baka rulltårta med potatismjöl. Eftersom jag vill undvika vete, undrar jag om det är samma proportioner i det här receptet?
besökare Svar till Wilma penna Skrivet av Susanne

Tack för info! Jättebra att veta!

Tyvärr har jag inga lösningar på att baka med sötningsmedel. Har dock hört att det finns ett nytt sötningsmedel som heter Stevia som inte finns att köpa i vanliga affärer än, men förhoppningsvis kommer snart och hoppas då att det kan fungera bra även till bakning.

besökare Svar till susnet penna Skrivet av Wilma
Tyvärr funkar strösötningmedel inte som vanligt socker på det viset. Det blir bara en bäskt smak då.... Man använder det i kaffe eller te, då är det okej, men inte som dekoration på tårta. I rulltårta själv kan man använder flytande sötningsmedel, men jag vet inte om det blir samma konstistens. Det är svart baka till diabetiker tycker jag... blir inte riktigt lika gott... mer människor som har samma problem?
penna Skrivet av kötten
jätte god.kommer att baka denna bakelse flera gånger t.ex på kalas och andra gånger.
jag tycker att eran hemsida med recept så har ni väldigt goda recept jag har också bakat era kladdkakemuffins flera gånger,alla tycker verkligen att det är jätte gott. :D
och själv tycker jag också att det är gott och lätt att baka. en 9,5 i betyg.
besökare Svar till Wilma penna Skrivet av Susanne

aha ok, det visste jag inte.

Kokosflingor?

besökare Svar till susnet penna Skrivet av Wilma
Hej, ja jag vet att det fins sötningmedel som man kan strö, men den smakar bäskt om man strö den så där... det har bara funkion att gjor ngt sött, men man kan inte använder den som dekoration uppe på tyvärr... då smakar det åpa... Därför frågade jag om ngn vet vad man kan använder då... Själv tänkte jag på riven citronskål eller ngt liknande...?
besökare Svar till Wilma penna Skrivet av Susanne
Det finns ju sötningsmedel som man kan strö, som ser ut ungefär som strösocker. Hermesetas Strö tror jag en sort heter.
penna Skrivet av Wilma
fråga... jag är diabetiker, så jag kan ersätta sockret med flytande sötningsmedel, men vad kan jag ha på bakningspapper vart man lägga kakan på???
penna Skrivet av Anna
Mycket god kaka! Den var lätt att rulla ihop utan att den sprack!
penna Skrivet av Bagarn
Blev välldigt bra. Tyckte smeten såg lite lös ut men den vara alldeles perfekt.
penna Skrivet av Lajsa
Supergod! Missade mjölken/grädden, men det gick bra ändå! Fyllde med vispad grädde och (avrunnen) krossad ananas. :-)
besökare Svar till Amanda penna Skrivet av Susanne
Vad bra! :) Ja ugnstiden kan variera beroende på ugn. Det viktiga är att man är uppmärksam och håller koll eftersom det är så kort tid i ugnen på hög temperatur.
penna Skrivet av Amanda
Hejhej, ja bakade precis rulltårtan och den vart faktiskt väldigt god. Smeten vart luftig och bra :) Dock så fick jag ha inne den lite längre än 5 minuter. Men den smakar helt underbart! =D
besökare Svar till GÄST penna Skrivet av Susanne
Tänk på att inte ta för mycket mjöl. Tänk på att inte packa mjölet i declitermått när du mäter upp det. Använd litermått eller hushållsvåg.
penna Skrivet av GÄST
hej jag gjorde rulltårtan och följde receptet men när jag skulle ta ut den infån ugnen så var lite mjuk men sen när jag skulle rulla den så var den stell men det funkade men det var jätte stel
penna Skrivet av Ronja
Ska åka med mamma och handla sakerna till det(går i fyran.)Men jag är bra på att baka och det kommer säkert att bli en jätte god rulltårta=)
penna Skrivet av Madeleine
Jag gjorde en rulltårta efter det här receptet igår och den blev jättegod! Jag har dragit mig för att göra en rulltårta eftersom de min mamma gjort känts för kompakta och tunga, men brödet blev väldigt luftigt och saftigt.
Jag gjorde med hallonsylt (rekommenderas)och den lär gå åt när jag får besök. Kommer definitivt att använda det här receptet igen!
besökare Svar till Majs penna Skrivet av Susanne
På bild 4 är pappret som rulltårtan gräddades på överst. Rulltårtan ligger uppstjälpt på det sockrade pappret, alltså upp och ner. Därefter tar man bort pappret (ovanpå) och breder på fyllningen. På bild 5 är pappret (ovanpå) borta och jag har brett på äppelmos. Det sockrade pappret som rulltårtan ligger på kan man använda och förvara rulltårtan i sen.
penna Skrivet av Majs
jag fattar inte du säger att man ska ta bort bakplåtspappret men på bilden är det kvar
penna Skrivet av xia
jag är tio år och bakade den, den blir jättegod! testa med mosad banan, vispad grädde och hallonsylt/jordgubbssylt som fyllning, det blir jätegott
besökare Svar till Bodil penna Skrivet av Susanne
Man rullar den i socker för att den inte ska fastna i pappret.
penna Skrivet av daniela
den var en jätte god
penna Skrivet av Bodil
Hej igen jag undrar varför rullar man rulltårtan med socker? jag tycker själv att det bli så kladdigt och blött sen när man rullar den i smörpapper visst förstår jag att det är gott
penna Skrivet av Bodil
Hejsan! Jag bakade en rulltårta igår och den blev jätte bra men jag hade förmycket jordgubbsylt så jag får tyvärr göra om en till men då får jag tänka mig för att inte ta för mycket jordgubbsylt:) *skratt*
besökare Svar till Emma penna Skrivet av Susanne
Jag vet inte, antagligen blir det ingen större skillnad, jag har inte märkt någon i alla fall. Jag brukar ta det jag har hemma.
penna Skrivet av Emma
Vilket är bäst att använda av grädde och mjölk?
besökare Svar till Jenny penna Skrivet av Susanne

Hade du verkligen varmluftsfunktionen (utan övervärme) påslagen på din ugn och endast 225°C?

Det låter som att du haft din ugn inställd på varmluft med övervärme.

Jag rekommenderar att använda varmluftsinställningen (utan övervärme) när man gör rulltårta eftersom det tar ett par minuter längre tid att grädda den då och därmed är det lättare att lyckas. Innan jag hade ugn med varmluft så misslyckades jag ibland och fick bränd eller smetig rulltårta. Nu när jag använder varmluft misslyckas jag aldrig.

Ett tips är att läsa manualen till ugnen så man har koll på inställningarna.

penna Skrivet av Jenny
TIPS!!!!!!! Akta varmluftsugnen! Efter 3 minuter var min bränd... Kör på vanlig ugn istället! TIPS!!!!!!!
penna Skrivet av Sara
Bra :) nu vet jag va jag ska göra :D
penna Skrivet av kristina
gjorde den nyss och den blev jätte god
penna Skrivet av Lina
Jag kan göra alla rulltårtor , och brukar göra denna , den är god , snabb att göra , och lätt att göra ! ;D
penna Skrivet av Rosa
Jag skulle vilja tipsa om att om man bara använder 2 ägg istället för 3 så smakar det lite godare. Det blir inte så mycket ägg smak i det hela. :)
penna Skrivet av ???
men kan man ta utan fylning
penna Skrivet av Rebecka
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av sara
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av LINA
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Marian
Det går bra att fylla den med skinka, ost och majonnäs.Sedan göra fint ovan på med tomat,majonnäs,oliver och ananas. Jag kalla den för rulltårta med skinka och ost. Våga prova!!!
penna Skrivet av Mia
Jag rekommenderar philadelphiaost blandat med florsocker och vaniljsocker som fyllning! I degen brukar jag även blanda i sirap, rörsöcker, kanel (och så PYTTELITE kakao mest för färgens skull). Detta blir väldigt smarrigt
penna Skrivet av Ufis
Man kan sockra en ren kökshandduk och stjälpa upp kakan på den. Rulla ihop UTAN sylt o. dyl och låt kallna. Sen kan man rulla upp den och breda på smörkräm eller hasselnötskräm och sedan rulla ihop som vanligt.
penna Skrivet av Se New Moon! Från 11 år nu!
Jag ääälskar rulltårta. Det är såå gott! Med jordgubbssylt... Yummy!
penna Skrivet av ...=)
har just bakat en med jordgubbs ock blåbärs sylt blev godare än godast
penna Skrivet av Susanne
Svar till barbro: Den håller sig i frysen 3-6 månader.
penna Skrivet av barbro
Hur länge kan jag ha rulltårtan nerfryst
penna Skrivet av HahahaA
göttiligött
penna Skrivet av fettot
jävligt fett gott
penna Skrivet av Anita
Tack för en fin hemsida med bra recept och bilder.
penna Skrivet av Moniiee
jag håller på att baka hoppas det funkar:=)
från Bak käringen
penna Skrivet av amina
Den var fett bra recept.Måste bara baka.
penna Skrivet av En tjej.
Tack för receptet! jag ska pröva att baka den idag:)
penna Skrivet av Pontus Högberg
Tack för ett underbart recept

Jag kokade en syrlig rabarberkräm som jag använde som fyllning, mummsigt.

TIPS: Jag bakar alltid rulltåra på aluminiumfolie, kakan fastnar aldrig på detta och är super lätt att ta bort
penna Skrivet av Oskar
Haha, ja Betty, hur menade du?
För övrigt ett mycket bra och enkelt recept, syskonbarnen gick i taket.
penna Skrivet av Olle Durelius
Gör inte två på en gång i samma ugn! Även om du har varmluft. Den undre blev inte tillräckligt "bränd" vilket försvårade rullningen. Pappret släppten inte. Har inte smakat än - men den ser kanon god ut ändå!!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Betty: Det står ju i receptet hur många grader det ska vara (250°C). Eller hur menar du? Bra att den blev god! :)
penna Skrivet av Betty
Man borde kunna se hur många grader man ska ha på ugnen:) en annar var den god.
penna Skrivet av anita brorsson
mycket god
penna Skrivet av Susanne
Svar till Christine: Man kan ju breda på en fyllning på halva rulltåran och en annan på andra halvan. När man breder på fyllningen så har ju rulltårtan en rektangulär form så man kan ju ha olika fyllning på övre halvan och undre halvan så kommer det bli två olika fyllningar i varje rulltårtebit.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Hanna!\<3: Hur många bitar det blir beror på hur tjocka du skär dem. Men skär du dem ungefär så som på bilden, ca 1,5 cm så bör det väl bli ca 20 st.
penna Skrivet av Hanna!<3
Hejsan ca hur många bitar blir allt !
penna Skrivet av Moa
Rulltårta är så bra för det går snabbt att baka och vem som hällst kan baka det + att det är riktigt riktigt GOTT! (: / 11 år!
penna Skrivet av Desirée
Kan säga att de blev suverän rulltårta för att ha gjort den för första gången.... Nam nam säger jag bara...
penna Skrivet av Christine
mm.. Jag älskar rulltårta.. nam nam!! Vissa rulltårtor brukar ha två fyllningar, hru gör man då.. sätter man en på en eller??
penna Skrivet av Susanne
Svar till Sandra: Rulla in den i bakplåtspappret och lägg den sedan i en plastpåse och lägg den i kylskåpet så håller den sig minst en vecka. Har man ingen plastpåse runt så kan den bli lite torr efter några dagar.
penna Skrivet av Sandra
Jag tänkte bjuda på denna rulltårta, men hinner inte göra den samma dag, eftersom mina gäster kommer klockan 1 (ett), så jag undrar om jag kan göra den kvällen innan och var jag då kan förvara den under tiden? Blir den torr snabbt? Tacksam för svar!
penna Skrivet av daniel
men oohhh.. mitt bröd blev inte stort som i bilden.. inget bra recept.. jag gjorde allt som stog i receptet.
penna Skrivet av hanady
hej det var jätte bra att göra dena rulltårtan och det var let gud jul & gott nytt år önskar hanady!
penna Skrivet av anonym
det va ett bra recept som va jätte, jätt gott:)
enkelt för oss som e lite mindre att göra :D:D
penna Skrivet av lana
hur gott som helst,tack
penna Skrivet av Sara
ja detta var väldigt bra recept och enkelt men man kan även lägga lite grädde på toppen och så lite strössel <3 :)
penna Skrivet av khulud
gott
penna Skrivet av Jonas
Rulltårta är bland det enklaste man kan göra i ugn men visst kräver det lite passning i slutmenuterna. Jag tycker det är kul att det blir en så lång diskussionstråd om rulltårta. Det är ju bara att baka och rulla!
penna Skrivet av Fam. Jonasson Donsö
Vi bakade våran första rulltårta tillsammans, enl. receptet, den ville inte först lossna från pappret, då vi penslade kallt vatten och då lossade den och fylling: äpplemos och den blev efter våra önskningar, så vi bakade en till men med Jordgubbsylt som fyllning och även den blev lyckad!
penna Skrivet av Rosa-Li
Hej!
Jag gjorde ett rulltårterecept från kokbok(som ditt fast utan mjölken). Det blev ganska dåligt eftersom smeten lätt skulle ha räckt till 2 tårtor så blev den tjock och jag hade den i för länge.:( Men den gick att rulla fast med lite sprickor och väldigt stor;) Sen testade jag efter ditt, och gjorde en tunnare. Gräddade i 8 minuter eftersom det var varmluftsugn, men den blev så bränd att när jag skulle rulla gick hela sönder:'( Förmodligen var den för tunn.
Din smet räckte till en till och just när jag hällde smeten i formen så kom jag på:
"Shit, glömde olja":) Jaja, det får gå som det går, tänkte jag och stoppade in i ugnen(varmluft) men denna gång 5 minuter, och vola; blev den inte det mest perfekta;):D
penna Skrivet av Susanne
Svar till Stina: Är den gräddad tillräckligt länge? Använder du bakplåtspapper som den inte fastnar på? Tänk på att bakplåtspapper finns av olika kvalitet, köp inte det billigaste. Prova att pensla kallt vatten på baksidan av bakplåtspappret om det inte lossnar. Sedan när du gör smeten, vispa inte för länge. Vispa inte mer än att alla ingredienserna är blandade på slutet. Tänk också på att använda en tillräckligt stor långpanna så att inte rulltårtan blir för tjock för då spricker den lätt när man rullar ihop den. Läs gärna "Tips" på receptet också.
penna Skrivet av Stina
När jag ska rulla ihop rulltårtan så går den barai sönder!!!
Vad är orsaken till det tro?(:o)
penna Skrivet av nillagreeneyes.blogg.se
Riktigt god ! går bra att frysa in också när man inte äter en hel rulle på en och samma gång :)
penna Skrivet av amatör
gick riktigt lätt o ja är inte änns van o baka :D tack !
penna Skrivet av Casper
Blidde en jättefin rulltårta. Bra att tipsa om risken för hård gräddning i vanlig ugn. "Rätt" brun efter 4 minuter. Täckte då med papper men ska prova ett snäpp längre ner nästa gång.(Och det blir snart.) Testade med kvittenmarmelad. Supergott.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Johnny: Det är viktigt att du följer receptet och tipsen noga om du inte har vanan inne med att baka. Allt som står i tipsen jag skrivit i receptet bör följas för bästa resultat. Svaren på dina frågor är ja och ja.
penna Skrivet av Johnny
aoo min blev misslyckad :( fattar ej vrf, den blev helt smal :S tips o råd söker här tack
penna Skrivet av Johnny
Tjenare
Aooo har misslyckat på min rulltårta, den blev ju helt tunn och den är inte lika mumsig som den rulltårta i bilden, men är det så viktigt att man måste lägga in direkt efter man lagt in all ingredienser och vispat? och en fråga efter man har lagt ingredienser spelar det nån roll om man vispa för mycket ?
penna Skrivet av sara
jätte go! och skit lätt! XD
penna Skrivet av Linda
svar till Elin: Det blir ju nästan som muffin då ju..
penna Skrivet av Mir****a
Jätte fin blev den jag brukar bara göra fransk choklad kaka :D
penna Skrivet av Thomas E.
Blev jättegod, lite svårare att baka i gasugn dock...
penna Skrivet av selma
fantastig god och lätt att göra och är fin,god till att servera
penna Skrivet av Melissa
Den var jättegod och enkel att göra
penna Skrivet av stina
hoppas det blir bra ska överaska mamma hon vilar
penna Skrivet av Tips
Jag brukar röra ned en knivsudd salt i min rulltårtesmet så att den inte spricker så lätt när man rullar ihop den.
penna Skrivet av simone&alva
detta låter intressant , jammiiiie !
penna Skrivet av johanna
Hejsan, jag ska prova och göra den nu. sedan sla mina föreldrar fåsmaka och se vad dt blev. :P TACK FÖR TIPSET :D / Johannna
penna Skrivet av AGNES!
mhmmmm LÅTER GOTT :D ^^ mwiee
penna Skrivet av Marco
Den blev jättegod. Gjorde st till mina föräldrar.man fick ju lön för jobbet :) //marco 13 år
penna Skrivet av Adnan
Det var väldigt gött åt det med min flickvän
penna Skrivet av maco
det var skitgöttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
ska göra en til!!!!:) :) :)
penna Skrivet av thertsee
den blev super god..........
penna Skrivet av Susanne
Svar till Elin: Då blir det ju inte rulltårta som man rullar ihop. Det blir ju nästan ett nytt bakverk! :)
penna Skrivet av Elin
DEN blev super god !...Men jag ska erkäna en sak !..Jaag hade inget plåttpapper meen det gick lika bra med BULLFORMAR xD :D..
penna Skrivet av Annika igen
Glömde lägga till att den blev hur god som helst. jag hade en lite mindre långpanna, så blev den tjockare och perfekt till tårta! Tack för receptet :)
penna Skrivet av Annika
Hej!
Jag gjorde två stycken o lät bli att rulla ihop dom. Bredde på vispgrädde med mosade jordgubbar samt socker i emellan, sen grädde ovanpå och så garnerade jag med jordgubbar, choklad o mini marsmellows o nonstop. Perfekt tårta till dotterns fölsedag med favvo godiset på!
penna Skrivet av monika
gjorde den precis, ej lyckat...den sprack och är ej vacker att se på...
penna Skrivet av Emii
Njam njam den blev jätte god . Jag gjorde den till min mammas födelsedag och jag garnerade med grädde o färska jordgubbar jätte gott ! Mamma blev glad :D
penna Skrivet av Susanne
Svar till Nina: Tråkigt, det har jag aldrig varit med om själv. Tänkbara orsaker är att du gräddat rulltårtan i en för stor långpanna så att ytan blir för stor och därmed rulltårtan tunn. Det är också väldigt viktigt att man inte vispar smeten för länge. Så fort det är blandat ska man breda ut smeten på bakplåtspapper och DIREKT in i ugnen.
penna Skrivet av Nina
Gjorde rulltårtan nyss, blev helt misslyckat :-( Den sprack sönder när jag försökte rulla ihop den..
penna Skrivet av Helena
Min första blev katastrof men tvi den som ger sig så jag gav mej på nästa och den blev perfekt...underbar sida. tack
penna Skrivet av Susanne
Svar till Annette: Tråkigt att din kaka inte blev bra. Kanske ska du prova att inte ha den så högt upp i din ugn, eller sänka temperaturen lite eftersom den blev bränd uppepå men ändå ej färdiggräddad. Det här är ett "klassiskt rulltårterecept" så jag tror inte att det är något fel på receptet men eftersom man gräddar så pass kort tid i hög värme i ugnen så är det lite kritiskt att man har en hyfsat bra ugn med rätt inställningar. Vidare så får man inte vispa smeten för länge så att man har sönder äggtrådarna. Då höjer sig inte kakan som den ska i ugnen. Hoppas tipsen hjälper om du nu vågar dig på att göra rulltårta igen...
penna Skrivet av Annette
Det gick skit för mig. Kakan blev alldeles för tunn... hade den 5 minuter, brun till ytan men kladdig när jag tog loss papperet. Skit helt enkelt, kommer INTE att använda detta recept framöver. Kastade hela kakan.
penna Skrivet av Ida
hmm.. de gick VERKLIGEN snabbt i slutet, från härligt ljusbrun till svart å stinkande på 4 sek!! tur ja förberett mig på detta å köpt dubbla ingredienser, skam den som ger sig!!!
penna Skrivet av Susanne
Tack Linda för din uppmärksamhet och att du påpekade felet! Det var en bugg som nu är rättad så nu ska alla bilderna på det här receptet och alla andra vara i rätt ordning!
penna Skrivet av Linda
Jag tror de två sista bilderna borde byta plats...
Gott :)
penna Skrivet av Emma
Muuuums Den Var Suuper good
penna Skrivet av monsterman
jaaa du det va mums.BLä! hehe nej:P den va sjukt god ju!
penna Skrivet av Bilal
mm....vad gott!!!! jätte mkt sylt...mums!!!
penna Skrivet av Sarah o Emmely
ojj ... jag glömmde skriva vår efter också
penna Skrivet av Sarah o Emmely
vi har precis satt in den i ungnen hehe eller jag menar Sarah har precis gjort det jag hoppas den blir god men om eran blev god så blir säkert också god hehe puss puss
penna Skrivet av Nicole OCH SAra
för mycket socker!blä
penna Skrivet av Fanny, Elina och Isabelle!
Hej!
Vi är tre tjejer som ska ha vårsalong på våran skola!
Då bakade vi en rulltårta!
Hoppas den blir god...!
Kjaam Elina, Fanny och Isabelle!
penna Skrivet av Kaspar & Sten
Nu är tårtan slut :'(
Så vi ska testa en ny! :D den här gången blir det muffins ;D
penna Skrivet av Kaspar & Sten
Den blev jätte god och fin!
penna Skrivet av Kaspar & Sten
Hej älsklingar vi ska testa receptet nu!
penna Skrivet av Katharina
Till nyåret 2006 blir det en "slabang" utav rulltårta fylld med hela bananer i en rad, vispad grädde samt riven mandelmassa. Det blir en succé! Tack för receptet.
penna Skrivet av Linda
toppen recept o god som tusan inget smör i va topp jag använde frusna blåbär o grädde i min mummmms
penna Skrivet av Nicole
mums det var riktigt gott
penna Skrivet av Diddi
MUMMA!!!
penna Skrivet av Susanne
mooo: 1,5 dl socker är inte särskilt mycket mindre än 2 dl, bara 25 % mindre. Vill man äta "nyttigt" bör man undvika rulltårta helt och hållet.
penna Skrivet av mooo
fyfan vad mycket socker i smeten.
jag brukar bara har 1,5 dl
penna Skrivet av Anders
Schysst recept som verkligen får bonuspoäng av de fina bilderna.. men varför, åh varför ska det vara så svårt att få rulltårtan "hög".. mina flyter liksom bara ut och blir breda, inte sådär runda som man får på konditorier :(
penna Skrivet av JAg
GRYYYYYYYYYYYYYYYYYYYMT
  1